Temizlik Yapamıyorum

ama onun da işi çok ağır, yani çok yorulup geliyor elinden geldiğince yapıyor. benim işim ona göre hafif tabi o yüzden benden bekliyor biraz🥲
olabilir. onun isinde kadin calismiyor mu? o kadin eve gittiğinde temizlik de yapiyor yemek de yapiyor
esin neden yapmasin?
ya da senin isinde calisan erkek (az çalıştigini varsayarsak) eve gidiyor "tum gun calistim" diye yayiyor g.tünü oturuyor.
bunun cok calismakla alakasi yok erkeklik ve ataerkiyle alakasi var
sensiz yasasa bu isleri yapmayacak miydi? ne degisti evlenince hizmetçi mi aldi?
sen de "elinden geldigince yapiyorsun" ama ona yetmiyor. niye onun elinden geldigince yapmasi sana yetiyor da artiyor?
oh ne ala memleket valla
su ulkede erkek olmak varmis kaderde

olmaz sen annesi değilsin maaşından istiyor mu peki? Yoksa dokunmuyor kendı parasından mı harcama yapıyor? İş bölümü yapmamız Gerek tek başına altından kalkamıyorum de ya da kadın tut temizlettir çalışıyorsun sonuçta
yok istemez maaşımdan kendi maaşıyla halleder

annesi yapıyormuş🥲 anneci biri değildir daha çok işine odaklı ama annesi evinde her işi eksiksiz yapıyor. çalışmadığı için tabi. bir kaç kez anlatmaya çalıştım ama konu sen de çalışmasan evle ilgilensen olur mu diye ricaya geliyor. Bu sefer de benim gönlüm olmuyor, calismak istiyorum🥲
İki kisi çalışıyorsanız yardimci tutun. Saçmalık yani iş yükünü size paslamak istemesi.

olabilir. onun isinde kadin calismiyor mu? o kadin eve gittiğinde temizlik de yapiyor yemek de yapiyor
esin neden yapmasin?
ya da senin isinde calisan erkek (az çalıştigini varsayarsak) eve gidiyor "tum gun calistim" diye yayiyor g.tünü oturuyor.
bunun cok calismakla alakasi yok erkeklik ve ataerkiyle alakasi var
sensiz yasasa bu isleri yapmayacak miydi? ne degisti evlenince hizmetçi mi aldi?
sen de "elinden geldigince yapiyorsun" ama ona yetmiyor. niye onun elinden geldigince yapmasi sana yetiyor da artiyor?
oh ne ala memleket valla
su ulkede erkek olmak varmis kaderde
öfkenizi anlıyorum🥲 ama o da yapıyor yanlış anlaşıldı sanırım, sadece bana göre bir tık azz yapıyor ama yine de yetmiyor. ondan bahsediyordum

Eşimle evleneli 1 yıl kadar oldu. Eşim(erkek) çok titiz bir insan. Ama ben onun kadar titiz değilim ve evde temizlik yapamıyorum. Yani içimden gelmiyo istekle yapmıyorum yapsam bile 2. gün aynı hale geliyor. Artık bu konuda tartışmaktan da çok yoruldum. Neler yapabilirim nasıl ilerleyebilirim? Gerçekten çok bunaldım🙃
Evini beğenmiyor sevmiyor olabilirsin..

Ama ev temizliğinde pek zorlu bişey yok,

Örneğin. Hergün biryeri yap yada yaparken bir odayı bitirdikten sonra cek kapısını diğer odalara devam et.

Günlük işlerini devamlı yaparsan erttesi gününe hiç işin kalmaz.

Hergün ev süpürlmeli , en az 2 günde bir yerler paspaslanmalı.

Çamaşırları biriktirmeden yıka as.

Bence cocuk yoksa kendini alıştır bu rutine sonradan insan çok zorlanır. Yani neden yapamıyosun anlayamadım orası senin evin yuvan başkası oturmıyor orada.

öfkenizi anlıyorum🥲 ama o da yapıyor yanlış anlaşıldı sanırım, sadece bana göre bir tık azz yapıyor ama yine de yetmiyor. ondan bahsediyordum
iste sen de sunu anlamiyorsun
o da yapiyor sana gore az yapiyor ama sana yetiyor.
ama sen ondan fazla yapmana ragmen ona yetmiyor.
neden?
devamli birbirinizden is bekleyene kadar yapin is bölümü, herkesin kendi sorumlulugu olsun sorun çözülsün.

Örneğin. Hergün biryeri yap yada yaparken bir odayı bitirdikten sonra cek kapısını diğer odalara devam et.

Bence cocuk yoksa kendini alıştır bu rutine sonradan insan çok zorlanır. Yani neden yapamıyosun anlayamadım orası senin evin yuvan başkası oturmıyor orada.
neden yapamadığımı ben bile bilmiyorum inanın içimden gelmiyor hiç

annesi yapıyormuş🥲 anneci biri değildir daha çok işine odaklı ama annesi evinde her işi eksiksiz yapıyor. çalışmadığı için tabi. bir kaç kez anlatmaya çalıştım ama konu sen de çalışmasan evle ilgilensen olur mu diye ricaya geliyor. Bu sefer de benim gönlüm olmuyor, calismak istiyorum🥲
Yok artık evi temizlemek için işi bırakmanızı mı istiyor 😂 Bebek yoksa, her gün de misafir gelmiyorsa temizliği salın biraz. Bana göre temiz, sana kirli geliyorsa temizle ya da ya da yardımcı al eve deyin. Masanın altındaki çekirdek kabuğuyla bakışıyoruz ama hiç alasım yok. Çamaşırlar da koltukta iki gündür katlanmayı bekliyor, demin birkaç parça katladım kalanı yarına 😄

Daha çok yeni evlisin çocuk olmadan gereksiz büyük-küçük eşyanızın çaresine bakın.
Yoksa ne yaparsanız yapın, görünen işten çok büyük olur yorgunluğunuz.

Robot süpürge, dikey süpürge yoksa alın.

Yok artık evi temizlemek için işi bırakmanızı mı istiyor 😂 Bebek yoksa, her gün de misafir gelmiyorsa temizliği salın biraz. Bana göre temiz, sana kirli geliyorsa temizle ya da ya da yardımcı al eve deyin. Masanın altındaki çekirdek kabuğuyla bakışıyoruz ama hiç alasım yok. Çamaşırlar da koltukta iki gündür katlanmayı bekliyor, demin birkaç parça katladım kalanı yarına 😄
ay tam olarak ben işte bu🤣

Ay abartın. Her gün ev süpürmek, en az 2 günde bir yer silmek. Siz öyle yapın tamam da normal bir tavsiye degil bu çalışan insanlar için. Hic de gerek yok.

Çok titiz olsun olmasın o evde iş bölümü yapılacak yardımcı tutmakla bitmiyor o da ortak aile bütçesi sonuçta en azından ayda 1 gelebilir yine de 1 ayda gelip cam o bu temizlese yeter benim evim önceden 1+1 di hani zaten 2 cam 2 kapı 50 metre 4 dolap temizliği kolaydı şimdi 2 katlı 220 metre kare evim var mümkün değil yetemem ama günlük banyo mutfak salon yatak odası temizliği önemli o da yapacak başka yolu yok annesi değilsin onun. Robot dikey süpürge yanında çok iyi çeken bi süpürge şart kablolu kurutma şart her şeyin yeri olsun ben halı yıkama makinesi aldım yeni ondan da memnunum hava temizleyici var buharlı temizlik ve cam silme robotum var günlük rutin duş alınca çekçekce suyu çekerim ve hazneli fırça var banyoda dolap altında duruyor onunla lavaboyu ovarım ıslak temizlik mendili ile de toz alırım her gün robot çalışır her gün ocak tezhah silerim vs 15 günde bir yardımcı alıyorum eskiden her hafta geliyordu o da büyük işleri yapıyor yetiyor

Yok artık çalışma evde otur ev işi yap diyen koca?

Evdeki eşyaları azaltmakla başlayın. Bir tane de haftalık yardımcı gelsin eve. Siz de sadece yemek ve bulaşık işini halledersiniz.
Her gün ev süpürecek ve 2 günde bir yerleri paspaslayacak zamanınız nasıl oluyor ev hanımı mısınız?

Eşimle evleneli 1 yıl kadar oldu. Eşim(erkek) çok titiz bir insan. Ama ben onun kadar titiz değilim ve evde temizlik yapamıyorum. Yani içimden gelmiyo istekle yapmıyorum yapsam bile 2. gün aynı hale geliyor. Artık bu konuda tartışmaktan da çok yoruldum. Neler yapabilirim nasıl ilerleyebilirim? Gerçekten çok bunaldım🙃
Eşinin erkek olduğunu söylemen çok iyi oldu

komple bastan asagi redflag adamlar nasil iyi koca diye aniliyorlar, şok oluyorum.
soyle haftalik kim neler yapiyor bir yazar misin?
ortalama olarak
7 gunde kim kac kere yemek yapiyor?
kim sofrayi topluyor
kim makinayi acip bosaltiyor.
kim camasirlarla ilgileniyor
kim cikarip kurutup katliyor.
kim utusunu yapiyor.
kim alisveris yapiyor
kim supurge tutuyor
kim lavabo ocak temizliyor
kim tuvalet temizliyor
kim evi siliyor
kim toz aliyor,
zamani geldiginde kim perdeleri yikiyor?
kim camlari temizliyor???

muhtemelen bunlarin neredeyse tamamini aktif olarak yapan sizsiniz ama yaranamiyorsunuz bu da sizi iyice soğuttu herseyden.
yazarsanız daha objektif olur.
ataerkil duzen oyle bir sey ki insan farkinda olmadan duznei oyle zannediyor.
bizde mesela babam kendimi bildim bileli hep iyi koca harika baba diye etiketlenmistir. ha iyiligine iyi, canim benim ama buyuyunce sunu farkettim ki adama mukemmel vasfı veren seyler adamin zaten yapması gereken asgari seyler. misal biz bebekken 25 gece annem uyuttuysa onun yorgun oldugu 5 gunde babam bizi uyutmustur. ayda 20 kere annem parka cikarttiysa 3 kere babam cikartmistir. adamin çocuklarıyla konusmasi, elinden tutup ayda bir iki dışarı cikmasi falan adami "mukemmel baba" yapmis. ya da pazarlari kahvalti hazirlamasi, evde yemek yoksa lahmacun söylemesi, anne sehir disindayken kendi cocuklarina gzo kulak olup onlari beslemesi, perde camasir asmasi vs.
kime sorsak babam annemin tum yükünü alan bir koca - ki dogrudur iyi bir koca- ama objektif baktigimda gordum ki babamin ev kocaligi ile annemin ev hanimligini bir yuzdeye koyarsak yaptigi is yuzde 2 bile degil.
e hal boyleyken nasil erkekler azicik sey yapsa bile övülüyor , kadin elinden gelenin en iyisini yapsa bile eleştiriliyor. kendi emegini kendi bile görmüyor
coook sinir bozucu.

ama seninki de pasaklılığa giriyor o kadar uzun boylu değil 😀😀 kokarsınız kız

Çocuk olmayan evlilikte ev işinin yük olmasını anlamıyorum.
Akşama kadar evde değilsiniz zaten.
Haftada bir silme yeter. Mutfak ve oturma alanını da ihtiyaç dahilinde süpürürsünüz sadece.
İş kolaylaştırıcı o kadar çok temizlik aleti var ki artık.
Mutfak akşamdan düzenli bırakılırsa yine sorun olmaz.
Ayrıntılı temizlik içinde ayda bir yardımcı alındı mı tamamdır.
Eşiniz çok titizse kendi ekstra yapsın. Yapamıyorsa olanla idare edecek.

Back
X