• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik yapmayı pek bilmiyorum :(

Merhaba kızlar. Ev alma sürecine girdik sonunda ve bir kaç ay içinde taşınmayı düşünüyoruz. Şuan yaşadığım ev ortalama 16 senelik ve çok eski 4 sene yaşamak zorunda kaldık ev için para biriktirmek için, burası eşimin babasının evi. Ama heryer o kadar eski ki banyolarında ki kireç lekeleri, mutfak fayanslarındaki eski lekeler hiçbirini annem çıkaramadı sonra bende üstten çamaşır suyuyla vs olduğu kadar yapıyordum. Ama ev çok kötü kullanıldığı için asla tam temiz olmuyodu. Yeni evimi inşallah çok temiz kullanmak istiyorum zaten düzen takıntım var komidinde peçete parçası olsa bile rahatsız olan bir insanım. Bana temizlik için fikirlerde bulunurmusunuz? Mesela banyonun duşakabinin kireç tutmaması için neler yapmam lazım? Yerleri nasıl sürekli temiz tutabilirim ve neler kullanmam gerekir? Bunun gibi temel şeyleri ve kullanmam gereken ürünlerden bahsederseniz çok memnun olurum 🙏🏻
Tatlım merhaba ben de bir senelik evliyim.ilk tuttugumuz ev o kadar kirliydi ki temizlik içiin yardımcı birini bulduk temizlettik ama iki gün gelmesine ragmen kadıncağız duş kabini kirecini ve mutfak dolap yağlarını arıtamamış.üstüne ben sıvadım kolları ve duş kabini için ilk etapta bir wc temizleyici var ismi birka.ilk kez o zaman keşfettim ama hamileysen sen kullanma derim eşin yada annen yardımcı olsun duşkabinine şöyle bir sıkıp süngerin yeşil kısmıyla dagıtıp bi on dakika bekleyip iyice ovalayıp durulayınca hiçbir şey kalmadı.ben tekrar oluşmaması için sıvı arap sabunuyla yıkayıp durulayıp hemen ardından çekpasla kuruluyorum.şimdi yeni evime tasındım kabini hiç kullanmadan önce arap sabunuyla yıkadım artık kireç tutmuyor bşr de her duştan sonra çekpasla suyunu alıyorum kireç tutmuyor.çok kireçli bi bölgeee yasıyorum.inşallah yardımcı olabilmişimdir mutfak dolap yağlarına da glint joker gold diye bir ürün var ondan kullanıyorum yag izinden eser yok.hatta halıya kıyafete leke olan her yere kullanıyorum.ne uzun yazdım ayy :) inşallah yardımcı olmuşumdur.kabinler için işin sırrı çekpas her duş sonrası.eşime bile alıştırdım her duştan sonra çekpaslıyor bir kez unutulsa her yer kireç lekesi oluyor sulardan ötürü çünkü

Ben de diverseyi evlenmeden önce denemiştim müthiş bişey özellikle armatürlerde baya başarılıydı pembe olanı

Buarada robot süpürgeden sanırım birtek ben memnun değilim . Cogu şeyi almıyor arkadasından kontrol ediyorum (xiomi mop pro markası) ayrıca onu calıstırmak için sürekli evi toplamak gerekiyor geçemiyor takılıyor anormal ekipman diye uyarıyor o temizlesn diye evi en bastan düzenleyip topluyorum ne anladım bu işten ekstra iş 😂 şimdiki aklım olsa dikey alırdım.
Buarada oluşmuş kireç ve yağlar için marka önerileriniz varmı? Ocak demirlerinde yağ çözücüyle fırçalıyorum ama cıkaramadm bide duşa kabinde yer etmiş kireç lekeleri?

Ben de diverseyi evlenmeden önce denemiştim müthiş bişey özellikle armatürlerde baya başarılıydı pembe olanı
Armatürlerde Inox süngerleriyle kullanıyorum. Parıl parıl parlıyor. Benim temizlikte olmazsa olmazlarım:
•Fairy Bulaşık Deterjanı
•Beyaz Sirke
•Karbonat
•Arap Sabunu
•Cif
•Domestos Çamaşır Suyu ve Yüzey Temizleyicisi
•Diversey

Buarada robot süpürgeden sanırım birtek ben memnun değilim . Cogu şeyi almıyor arkadasından kontrol ediyorum (xiomi mop pro markası) ayrıca onu calıstırmak için sürekli evi toplamak gerekiyor geçemiyor takılıyor anormal ekipman diye uyarıyor o temizlesn diye evi en bastan düzenleyip topluyorum ne anladım bu işten ekstra iş 😂 şimdiki aklım olsa dikey alırdım.
Buarada oluşmuş kireç ve yağlar için marka önerileriniz varmı? Ocak demirlerinde yağ çözücüyle fırçalıyorum ama cıkaramadm bide duşa kabinde yer etmiş kireç lekeleri?
Robotu ben de sevmedim. Günlük temizlikte en pratiği benim için şarjlı süpürge. Aşırı memnunum. Ocak yağları için karbonat sirke ve sıcak su çok iyi. İçinde bekleyecek.

Robot olarak Roborock s5 max tavsiye ederim. Mükemmel, tekrar süpürme ihtiyacı bile hissetmiyorum her şeyi alıyor.

Kireç için benim kullandığım en iyi deterjan Diversey Pembe sıvı. Carrefour, Migros ve çoğu lokal markette var. Yağ için Asperox Sarı Güç. Köpük form isterseniz ben ızgara ve fırın gibi ağır yağlarda kullanıyorum Rossman Domol Fırın ve Izgara Temizleyici üstüne yok.

Duşakabindeki kireç olayı da şu şekilde çözüldü. Duş başlıkları var kireç vs arıtıyor hem saçlar yumuşacık oluyor hem de camlarda kireç oluşmuyor.

Armatürlerde Inox süngerleriyle kullanıyorum. Parıl parıl parlıyor. Benim temizlikte olmazsa olmazlarım:
•Fairy Bulaşık Deterjanı
•Beyaz Sirke
•Karbonat
•Arap Sabunu
•Cif
•Diverse

•Fairy Bulaşık Deterjanı
•Beyaz Sirke
•Karbonat
•Arap Sabunu
•Cif
•Diversey
Fairy benim bardaklarımdaki tüm yaldızları işlemeleri mahfetti.finşih quantum max ve ultimate kullanıyorum uzun süredir memnunum.sirke arapsabunu karbonat benim de olmazsa olmazım

Fairy benim bardaklarımdaki tüm yaldızları işlemeleri mahfetti.finşih quantum max ve ultimate kullanıyorum uzun süredir memnunum.sirke arapsabunu karbonat benim de olmazsa olmazım
Makine için olanı demiyorum, el bulaşık deterjanı. Makineye atamadığım yaldızlı ürünlerimi elde Fairy ile yıkarım ben bir sıkıntı yaşamadım. Makineye atılmamalı zaten. Ben fairyi sirkeyle beraber cam silerken kullanıyorum. Genel demirbaşlarım demek istedim. İllâki banyoda kullandıklarım değil.

Robot olarak Roborock s5 max tavsiye ederim. Mükemmel, tekrar süpürme ihtiyacı bile hissetmiyorum her şeyi alıyor.

Kireç için benim kullandığım en iyi deterjan Diversey Pembe sıvı. Carrefour, Migros ve çoğu lokal markette var. Yağ için Asperox Sarı Güç. Köpük form isterseniz ben ızgara ve fırın gibi ağır yağlarda kullanıyorum Rossman Domol Fırın ve Izgara Temizleyici üstüne yok.
Asperox bende işe yaramadı şu duşa kabindeki yer etmiş kireçler ve ocaktaki yağlara. Diverseyi denemedm onu bir deneyeceğim birde rosmann domol fırını 💓

Merhaba kızlar. Ev alma sürecine girdik sonunda ve bir kaç ay içinde taşınmayı düşünüyoruz. Şuan yaşadığım ev ortalama 16 senelik ve çok eski 4 sene yaşamak zorunda kaldık ev için para biriktirmek için, burası eşimin babasının evi. Ama heryer o kadar eski ki banyolarında ki kireç lekeleri, mutfak fayanslarındaki eski lekeler hiçbirini annem çıkaramadı sonra bende üstten çamaşır suyuyla vs olduğu kadar yapıyordum. Ama ev çok kötü kullanıldığı için asla tam temiz olmuyodu. Yeni evimi inşallah çok temiz kullanmak istiyorum zaten düzen takıntım var komidinde peçete parçası olsa bile rahatsız olan bir insanım. Bana temizlik için fikirlerde bulunurmusunuz? Mesela banyonun duşakabinin kireç tutmaması için neler yapmam lazım? Yerleri nasıl sürekli temiz tutabilirim ve neler kullanmam gerekir? Bunun gibi temel şeyleri ve kullanmam gereken ürünlerden bahsederseniz çok memnun olurum 🙏🏻
Sirke kullanin temizlikte gercekten işe yariyor. Hamileyken kimyasallardan uzak durun.

Fakir ve Arçelik var. Fakirden daha çok memnunum.
El süpürgesi değil dmi dikey olanlardan? Ses seviyesi nasıl? Birde süpürürken düğmeye basılı tutmak gerekiyor mu?
Bende almak istiyorum dyson zaten cok pahalı en son philipslere bakmıştım fakire hiç bakmamıştım biraz önce baktım fiyatında diğerlerine göre baya uygun 😍

Boyle bir konu actiginiz iyi oldu aslinda. Su an yasadigim sehirde, sudaki kirec orani cok fazla oldugu icin banyodaki yer fayanslarinin ustu kirec kapli, bunu nasil cikarabilecegimle ilgili tavsiyelere benim de ihtiyacim var.

Boyle bir konu actiginiz iyi oldu aslinda. Su an yasadigim sehirde, sudaki kirec orani cok fazla oldugu icin banyodaki yer fayanslarinin ustu kirec kapli, bunu nasil cikarabilecegimle ilgili tavsiyelere benim de ihtiyacim var.
Aynı şekilde benimde, kireç çok var yaşadığım yerde temizleyince bile geçmiyor ama önerilen temizleyicilere bakıcam kesinlikle belki ben yanlış ürünleri kullanıyorum

Back
X