- 12 Mart 2016
- 2.310
- 1.268
- 133
- Konu Sahibi Mylittlehoneybee
-
Maşallah gerçekten. Biraz eliniz çevik o zaman ay benim bir de çocuğum olsa evim çöp ev olur heraldeBende hemen her gün süpürge toz alma tuvalet banyo yıkama rutindir. Böylece evin günlük işleri yapıldığı için daima düzenli oluyor ev ustelik çalışıyorum bi de küçük oğlum var. Cam silme kapı silme perde cart curt gibi detayli işleri ise haftasının bırakıyorum çok yorucu olmuyo
Oyle tabi aslında ekstra bir temizlik yapmıyorum her zaman yaptığım seyler ama genel olarak bi duzenim yok. O yüzden temizlik gözümde dağ oluyoBence bayram temizliği diye düşündüğümüz için kasıyoruz. Bayram gelmeden 1 haftaya bölmek lazım yapılacak işleri. Ben ramazan gelmeden hallettim :) oruçken zor oluyo :)
sil süpür tuvalet banyo yıkama işi her zaman olan şeyler zaten.
Çocuğum olmadığı için bilmiyorum tabi o durumu :) ama annemden biliyorum. Her yeri sil süpür topla arkadan yine dağılırdı :) tabi öyle olunca biraz sıkıcı olabiliyo :)Oyle tabi aslında ekstra bir temizlik yapmıyorum her zaman yaptığım seyler ama genel olarak bi duzenim yok. O yüzden temizlik gözümde dağ oluyo
Maşallah tek başınıza mı yaptınız :)Önceleri ben de son güne bırakıyordum ,çok yorucu oluyordu.Şimdi 1 hafta önceden başladım.Temizliğe başlamadan önce dağınıklıklar toplanmalı.
Hepsi birden zor oluyor.Ben günlere bölüp yapıyorum.
1.gün halılar yıkandı.
2.gün camlar ,kapılar ,koltuk silindi.
3.gün mutfak dolabı,duvarları ,yatak odası toplandı
4.gün koltuk altları ,yerler silinip halılar serildi.
5gün bayram alışverişi,balkon sürgülü idi camlarını yıkadım,birazdan wc ,banyo yıkayacağım.
Yarına da ütü ,sarma işini bıraktım.
Arefe günü mezarlık ziyareti ,son rötuşlar yapabilirsem bayram tatlısı.
3,5 yaşındaki kızım da yardım ettiMaşallah tek başınıza mı yaptınız :)
Çok iyi yahu herşeyiniz tam olmuş olmuş ne gusel :) ben de başlasam bu sekilde yetiştirir miyim dicem ama 2 günde de zor sanırımÖnceleri ben de son güne bırakıyordum ,çok yorucu oluyordu.Şimdi 1 hafta önceden başladım.Temizliğe başlamadan önce dağınıklıklar toplanmalı.
Hepsi birden zor oluyor.Ben günlere bölüp yapıyorum.
1.gün halılar yıkandı.
2.gün camlar ,kapılar ,koltuk silindi.
3.gün mutfak dolabı,duvarları ,yatak odası toplandı
4.gün koltuk altları ,yerler silinip halılar serildi.
5gün bayram alışverişi,balkon sürgülü idi camlarını yıkadım,birazdan wc ,banyo yıkayacağım.
Yarına da ütü ,sarma işini bıraktım.
Arefe günü mezarlık ziyareti ,son rötuşlar yapabilirsem bayram tatlısı.
Benim 13 yaşındaki kız kardeşim bile öyle :) Allah bağışlasın3,5 yaşındaki kızım da yardım ettiDaha doğrusu delirtti beni,hepsine el atmaya çalıştı.
Yok canım çocuk olunca daha titiz ve pratik oluyosun ister istemez yoksa gerçekten ev çöplüğe dönüyor 1 yaşına kadar benim ev öyleydi ordan biliyorumMaşallah gerçekten. Biraz eliniz çevik o zaman ay benim bir de çocuğum olsa evim çöp ev olur heralde
Selam hanımlar. Bayrama iki gün kaldı ama ben hala evi bi türlü temizleyemiyorum. Hep boyleyım gerçi bu konudan. Kalkıyorum işte evi güzelce temizleyim diye ama mutfağa ya da ne bileyim bi odaya girdim mi çıkamıyorum,her yer dip bucak temiz olsun istiyorum ama ben bi odanın temizliğini yapana kadar saatler geçiyo, yoruluyorum ve koltukta mayışıyorumTemizliklerim hep yarım bu yüzden hiç zaferi tadamadim Siz nasıl yapıyorsunuz? Nereden basliyorsunuz? Ya da pratik uygulamalariniz var mı? Lütfen yardım edin yoksa bayrama evi yine temizliyemicem
İnşallah ileride ben de öyle olurum. İnsan işten çıkınca ayrı bi yorgun oluyo valla iyi yapıyorsunuz hepsini. Gerçi yapmasanız da daha beter dediğiniz gibi en azından evin bi düzeni olsunYok canım çocuk olunca daha titiz ve pratik oluyosun ister istemez yoksa gerçekten ev çöplüğe dönüyor 1 yaşına kadar benim ev öyleydi ordan biliyorumsimdi alıştım rutine bindi işten gelince yemeği ocağa koyarim o pişerken bende bi yandan süpürge yer silme gibi işlerimi hallederim akşamda bi çay keyfi yaptım mı benden iyisi yok valla
Durum mesajımda da paylaşmıştım hatta.Gündeliğe giden kadınlar acaba 1 günde nasıl o kadar iş yapıyor diye.Demek ki yine de yapılabiliyor.Mesela wc banyoyu şimdi temizleyin.Sahurda mutfak dolabını temizler yatar dinlenirsiniz.Kalkınca dağınıkları toplayıp camları bu seferlik camsille hızlı bir şekilde silersiniz,kapıları da aynı şekilde.Dip köşeyi yani koltuk altlarını bayramdan sonraya bırakırsınız.Çok iyi yahu herşeyiniz tam olmuş olmuş ne gusel :) ben de başlasam bu sekilde yetiştirir miyim dicem ama 2 günde de zor sanırım
Allah kolaylik versin zaten gündelikcilere. Temizlik öyle kolay gibi görünen ama çok özen isteyen bir is ki hakkıyla yapsan herseyi pestilin çıkar. Yarın yorumları derleyip bi temizlik programı yapmayı düşünüyorum :)Durum mesajımda da paylaşmıştım hatta.Gündeliğe giden kadınlar acaba 1 günde nasıl o kadar iş yapıyor diye.Demek ki yine de yapılabiliyor.Mesela wc banyoyu şimdi temizleyin.Sahurda mutfak dolabını temizler yatar dinlenirsiniz.Kalkınca dağınıkları toplayıp camları bu seferlik camsille hızlı bir şekilde silersiniz,kapıları da aynı şekilde.Dip köşeyi yani koltuk altlarını bayramdan sonraya bırakırsınız.
Kolay gelsin.Gerçekten öyle .Can sağlığı olsun yeter ki,huzur olsun,temizlik olsun tek derdimiz,yapılır.Allah kolaylik versin zaten gündelikcilere. Temizlik öyle kolay gibi görünen ama çok özen isteyen bir is ki hakkıyla yapsan herseyi pestilin çıkar. Yarın yorumları derleyip bi temizlik programı yapmayı düşünüyorum :)
1 gün içinde hiç öyle cam silme, kapı silme, süpürüp silme toz alma olayına girmedim. Çünkü zamanımın yetmeyeceğini biliyorum.
Bir gün cam kapı sildiysem, ertesi gün başka bir iş yaparım.
İlk başta etrafta dağınıklık varsa toplarım. Atılacak falan varsa atarım.
Genel silip süpürme yapacaksam dip köşe süpürürüm. Eğer bir şeyler çekilecekse silme işini de yaparım. Toz alırım tuvalet banyo ovarım. Ama başka detaylı işi araya sokmam.
Ne gerek var kendini o kadar hırpalamaya?[/QUOTE
Kaç gün arka arkaya cam sildigim bile oldu. Bazen oluyo çok çok titiz oluyorum dip bucak her yeri temizlemek istiyorum bazen oluyo dağıtıyorum
İ
Küçük bir ilcedeyiz burada zor birazYardimci bul.
O silsin supursun sen sonra istediğin gibi detaya gir..
Kesinlikle.Kolay gelsin.Gerçekten öyle .Can sağlığı olsun yeter ki,huzur olsun,temizlik olsun tek derdimiz,yapılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?