Temizlik :(

Maşallah gerçekten. Biraz eliniz çevik o zaman ay benim bir de çocuğum olsa evim çöp ev olur heralde

Oyle tabi aslında ekstra bir temizlik yapmıyorum her zaman yaptığım seyler ama genel olarak bi duzenim yok. O yüzden temizlik gözümde dağ oluyo

Önceleri ben de son güne bırakıyordum ,çok yorucu oluyordu.Şimdi 1 hafta önceden başladım.Temizliğe başlamadan önce dağınıklıklar toplanmalı.
Hepsi birden zor oluyor.Ben günlere bölüp yapıyorum.
1.gün halılar yıkandı.
2.gün camlar ,kapılar ,koltuk silindi.
3.gün mutfak dolabı,duvarları ,yatak odası toplandı
4.gün koltuk altları ,yerler silinip halılar serildi.
5gün bayram alışverişi,balkon sürgülü idi camlarını yıkadım,birazdan wc ,banyo yıkayacağım.
Yarına da ütü ,sarma işini bıraktım.
Arefe günü mezarlık ziyareti ,son rötuşlar yapabilirsem bayram tatlısı.

Oyle tabi aslında ekstra bir temizlik yapmıyorum her zaman yaptığım seyler ama genel olarak bi duzenim yok. O yüzden temizlik gözümde dağ oluyo
Çocuğum olmadığı için bilmiyorum tabi o durumu :) ama annemden biliyorum. Her yeri sil süpür topla arkadan yine dağılırdı :) tabi öyle olunca biraz sıkıcı olabiliyo :)

Maşallah tek başınıza mı yaptınız :)

Çok iyi yahu herşeyiniz tam olmuş olmuş ne gusel :) ben de başlasam bu sekilde yetiştirir miyim dicem ama 2 günde de zor sanırım

Maşallah gerçekten. Biraz eliniz çevik o zaman ay benim bir de çocuğum olsa evim çöp ev olur heralde
Yok canım çocuk olunca daha titiz ve pratik oluyosun ister istemez yoksa gerçekten ev çöplüğe dönüyor 1 yaşına kadar benim ev öyleydi ordan biliyorum simdi alıştım rutine bindi işten gelince yemeği ocağa koyarim o pişerken bende bi yandan süpürge yer silme gibi işlerimi hallederim akşamda bi çay keyfi yaptım mı benden iyisi yok valla

Önündeki bayram temizligi yanii dolap cekmece girme ya bi kadin tut kapi baca pencere onları sildir ya da ordan başla perdeleri at makineye makineden cikar cikmaz as. Evi supur toz al yerleri sil ister elle ister viladayla bayramdan sonra cekmecelere girmek istiyosan girersin. Ertesi gün de banyo tuvalet temizliği yap bittii

İnşallah ileride ben de öyle olurum. İnsan işten çıkınca ayrı bi yorgun oluyo valla iyi yapıyorsunuz hepsini. Gerçi yapmasanız da daha beter dediğiniz gibi en azından evin bi düzeni olsun

Çok iyi yahu herşeyiniz tam olmuş olmuş ne gusel :) ben de başlasam bu sekilde yetiştirir miyim dicem ama 2 günde de zor sanırım
Durum mesajımda da paylaşmıştım hatta.Gündeliğe giden kadınlar acaba 1 günde nasıl o kadar iş yapıyor diye.Demek ki yine de yapılabiliyor.Mesela wc banyoyu şimdi temizleyin.Sahurda mutfak dolabını temizler yatar dinlenirsiniz.Kalkınca dağınıkları toplayıp camları bu seferlik camsille hızlı bir şekilde silersiniz,kapıları da aynı şekilde.Dip köşeyi yani koltuk altlarını bayramdan sonraya bırakırsınız.

Allah kolaylik versin zaten gündelikcilere. Temizlik öyle kolay gibi görünen ama çok özen isteyen bir is ki hakkıyla yapsan herseyi pestilin çıkar. Yarın yorumları derleyip bi temizlik programı yapmayı düşünüyorum :)

1 gün içinde hiç öyle cam silme, kapı silme, süpürüp silme toz alma olayına girmedim. Çünkü zamanımın yetmeyeceğini biliyorum.
Bir gün cam kapı sildiysem, ertesi gün başka bir iş yaparım.
İlk başta etrafta dağınıklık varsa toplarım. Atılacak falan varsa atarım.
Genel silip süpürme yapacaksam dip köşe süpürürüm. Eğer bir şeyler çekilecekse silme işini de yaparım. Toz alırım tuvalet banyo ovarım. Ama başka detaylı işi araya sokmam.
Ne gerek var kendini o kadar hırpalamaya?

Kolay gelsin.Gerçekten öyle .Can sağlığı olsun yeter ki,huzur olsun,temizlik olsun tek derdimiz,yapılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…