Temizlik :(

Vallahi tuhaf gelecek ama ben evi hep saat yönünde temizlerim. Otelde çalışırken de maid'leri bu şekilde temizlik yapması için eğitirdik. Yani başladığım odadan, en sonda kalan odaya kadar sırayla temizlik yapıyorum. Önce salonu sonra ona kel alaka yerdeki yatak odasını değil. Arada tekrar girip çıkılan yerler olunca temizliğin bir anlamı olmuyor çünkü.

Önce dolap düzenleme, halıları toplama, ütü vb. temizlikten sonra yayıntı yapacak işlerin hepsini elden çıkart. Tabiî bunu yine saat duzeniyle yaparak. Ev çıplak kalınca öyle bir yapıyorsun ki.

Sonra sırayla odaların cam, kapı işlerine giriş. En son süpür, sil, toz al. Gerçi ben toz alma işini silmeden önce yaparım. En son banyo, ıslak alanlar ki genelde başladığımızda bitirdiğimiz noktada olur evlerin genel banyoları.

Ya da yardımcı tut.

Evet aslında çokta kararlı başlamıyorum Azıcık aciksam fln hemen mola verirdim önceden şimdi de aç ac direk yatağa atıyorum kendimi

Camlar ayri bir gunde olur
Cocuk vatmi

Hımm bu mantıklı aslında :) en azından belli bi düzeni olur :)

Aynen ben de dolap içlerini falan temizliyorm,sil süpür kadına bırakıyorm.. ama yaz tatilinde temizlikle kafayı yemiştim. Haftada bi gün 3balkon (3cam balkon dahil) camlar sil süpür toz al kapılar wc banyo çarşafları değiştir ve halıları siliyordm.. dolap içlerine girmiyorm detaylı yaptığım o bi günde.. haftada bi gün de sil süpür wc banyo çamaşır ve ütüye ayırıyorm.. her odayı detaylı yapar öyle çıkarım ben. Bi gün bi oda diğer gün başka oda yapamam ki.. sanki başka yerdeki pislikler oraya geçiyor gibi hissediyorm. Bi de sanırım temizliğin 2 püf noktası;düzen ve biriktirmemek.. camlarımı haftada bi sildiğim için toz alır gibi temizliyorm mikrofiber bezlerle,bi odanın camları 10dk sürüyor sürmüyor,cam balkon değilse tabi

Her 15 te bir abla geliyor ama sag olsun zaten temizmis ev diye ustun koru yapiyor bende sizin gibu rahat durmuyorum
Evde 2 yasinda kizim var emeklemesi ne bulsa agzina atmasi derken hergun koltuk altlatina kadar cekip supuruldugu icin gelen ablalar sallamiyor cok :)
Dediginiz gibi gunluk duzen olunca hicbir yer dokunuk olmuyo.

Keske öyle olsa. .ama bizim evde biraz zor Annem temizlik konusunda her zaman laf ederdi bana (6.sinifken bile ) sindi onun dirdirini çekmek yerine yapmaya çalışıyorum ama dediğiniz gibi gerçekten canımın kıymetini bilmiyorum hergün yorgunluktan hemen uyuyorum

Dediğiniz doğru tabiki zaten kendim rahat edemediğim için bu kadar çok dert ettim. Genelde hep böyle benim temizliklerim o yüzden bi danisayim dedim

Dediğiniz doğru tabiki zaten kendim rahat edemediğim için bu kadar çok dert ettim. Genelde hep böyle benim temizliklerim o yüzden bi danisayim dedim

bence o zaman etap etap yap, hergün bir oda gibi, yoksa hasta olursun bayramın rezil olur birden yüklenirsen, bence önce mutfak sonra banyoya dal, diğerleri hallolur bi şekilde..

Aslında her hafta güzel temizlenen ev çok fazla kirlenmez diye düşünüyorum ben.
Gerçi ben hiç iş yapmıyorum, bana yardımcı geliyor.
Ayda bir cam, perde hallediyor.
Diğer geldiklerinde evi toparlıyor, her hafta ayrı bir oda ayrıntılı temizliyor. Bizde sürekli bu rutin olunca temiz evi temizlemiş oluyor diye kendisi söylüyor.

Ben de yaparken sıkılanlardanım, sıkıntı geliyor saatlerce. Ama kendimi zorluyorum, şimdi bıraksam bu hafta komple yapılmayacak diyorum ve girişiyorum.

Çok çabuk yorulduğum için ben 2ye böldüm.

Bir gün dip bucak süpürge, paspas ve toz alma işini yapıyorum.

Ertesi gün de tuvalet, banyo, çamaşır ve ütüyü hallediyorum.

Mutfakta her zaman bulaşık ve yemek sonralarında ufak tefek silme, düzenleme işlerini yapıyorum zaten. Biriktirmiyorum.

Hergün zaten klozet ve banyo lavabosu ovuluyor.

Bazı haftalar da boşveriyorum yalan söylemeyeyim veya çok üstten üstten yapıyorum

Düzenli temizlendiginde süresi de kısalıyor hem temizliğin. Sil supur 1 2 saate biter yani cam silme fln olmasa. Erkek kardeşlerim yüzünden oldu biraz da böyle. Hepsi odaları işgal ediyor yalvar yakar temizlik yapiyorum o derecedeyim :)
Belirtmeden edemicem hep dikkatimi çeker yorumlarınız konumada yapmanız hoşuma gitti :)

Benim de 2 küçük çocuk var.. açıkçası çalışırken yapamıyorm bu kadarını.. haftada bir geliyor bana da kadın,dip bucak herşeyi yapıyor ama tatilde duramam ki.. 2 gün detaylı yapıyorm sonra oturuyorm mis gibi.. tembelim de ben

Şimdi kendime bakıyorum da gerçekleşen çok doğaçlama daliyormusum hergün süpürge calistiririm gerekmese bile mutfak halısı kendinden geçti hergün kesinlikle cirpiyyorum kendimi ne kadar da yormusum ya bunca zaman

Bende hemen her gün süpürge toz alma tuvalet banyo yıkama rutindir. Böylece evin günlük işleri yapıldığı için daima düzenli oluyor ev ustelik çalışıyorum bi de küçük oğlum var. Cam silme kapı silme perde cart curt gibi detayli işleri ise haftasının bırakıyorum çok yorucu olmuyo

Bence bayram temizliği diye düşündüğümüz için kasıyoruz. Bayram gelmeden 1 haftaya bölmek lazım yapılacak işleri. Ben ramazan gelmeden hallettim :) oruçken zor oluyo :)
sil süpür tuvalet banyo yıkama işi her zaman olan şeyler zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…