Temizlik :(

Dağınıklık varsa iş zorlar ama dağınık değilse sil süpür lavabo ov bitti. Ertesi günde camları sil. Sen silerken perdeler yıkansın,en son mutfağa gir dolapları sil.

Ne güzel anlattım sanki kendim yapıyormuşum gibi

Yardımcı abla yapıyor Sağolsun. Onu da Bayram sonrasına attım çünkü bayramda yokum.

Bende küçük şarjlı süpürge var, dökülenleri hemen onunla alıyorum valla süpürge açmam hergün.

Hergün halı çırpılır mı cnm ya, içine sinmiyorsa hafif bir kilim al, benim mutfağımda modern tarzda bir kilim var. Çırpmam gerekirse çırpıyorum, 2 haftada 1 de atıyorum makineye... Mutfakta halı çok zor valla...

Ev işi çok nankör. Temizlik tabi ki yapılacak ama kendini yıpratma çok da haftada bir yeter

Tabi ki bu normal temizlik. Bayramda en ufak olduğumuz için gelen giden yok, özel yapmadım. Ama büyük bahar temizliği ve ocak ayında büyük temizlik, yani yılda 2 kez, 1er ay süren temizliğim var. Evde silinmedik, dökülmedik, yıkanmadık tek nokta kalmaz...

Bunun dışında 20 günde 1 falan camları silerim, kapılardan biraz alırım falan. Büyük sayılabilecek işleri sırayla ve ihtiyaç olunca hallederim çok yorulmadan...

Son düzenleme:
Ben oda oda temizlik yapamiyorum hic, oyle yapinca bi oda temiz digerleri pis, olmuyor, icim rahat etmez benim.

Ben hangi isi yapicaksam tum eve onu uyguluyorum. Yani cam sileceksem tum camlari, tum kapilari, perdeleri, dolaplari vs. hepsini ayni anda yapiyorum. Tabi bu isleri gunlere boluyorum.

Mutfak zaten bir gunu alir.
Camlari sildigimde perdeleri yikarim, takarim. Temizlige baslamadanda halilari yikamaya veriyorum daha kolay oluyor.

En sonda evi supur,sil, toz al bitiyor.

Silip süpürme dışındaki temizlik gereksiz zaten, etraf derli toplu olsun toz olmasın yeterli bence, bunları yaptıysan sıkma canını elalem her türlü konuşur zaten.

Valla ben telefonla konuşurken (headset bluetooth ile ) bir dünya is yapıyorum hatta telefonu kapadigimda kendim bile hayret ediyorum... ailemden uzakta olduğum icin genelde annemle çok uzun konusurum...Elektrik süpürgesi faslı bittikten sonra basliyorum tavsiye ederim deneyin...

Slm arkadaşlar zaten belli bi düzenin varsa oda oda yap ben Bigün öncesi yazarım şurdan başlıcam şurayıda Yapıcam not alırım ,genelde sabah uyanır ilk işim yatakları toplar kahvaltı hazırlarım işim varsa çok sevdiğim o kahvaltı sonrası çay keyfine hiç girmem güzelce mutfağımı toplarım dip köşe salondan başlarım Sil süpür toz al mis kapat kapısını diğer odaya geç en son banyo tuvalet... Tabiki evde belli bi düzen olacak öyle Bigün yapıyım 10 rahat edeyim böyle bişe yok mslesef hergün bi düzen tutturup o düzeni korumak lazım yoksa işin içinden çıkılmaz ben haftada bir dip köşe yaparım bu pazartesi olur genelde onun dışında hergün süpürürüm toz alırım camların önünü alırım iki çocuğum var tuvalet ve lavoba hergün yıkarım böyle kolay gelsin zor iş vesselam

Kaç gündür kapıları silicektim erteliyordum ama bem gündüzcü değilim akşam yapıyorum genelde bide oruç var su sorunu olmasin tabi.
İftardan sonra kalktım bütün kapıları sildim sonra biraz mola verdim kendimi banyoya attım kırkladım banyoyuda sahura kadar anca yetiştirdim
Yarın koltuk silmeyi düşünüyorum pazarteside silip süpürücem temiz temiz halılarımı sericem yeter cam silmicem çünkü inşaat var camlar her an pislik içinde

Merhaba, bende bugün bu işe çok kafa yordum. Dağınıksa ev ne düzenlenir ne temizlenir.
http://www.idefix.com/Kitap/Hayati-...-Basvuru/Kisisel-Gelisim/urunno=0000000635413
Bugün ne yaoabilirim diye düşünürken bu Japon olan ev duzenleyicisi, temizleyicisi uzmani (kadinin mesleği bu) kadinin yukarida adi geçen kitabini buldum. Kitao henuz elime gecmedj ama goggleda okuyanalrin yoruarini buldum. Kafama yatti. Bu yontemi deneyeceğim
Bitince ayrinti yazarim.jnsallah. Sizde netteki yazilara bi bakin isterseniz bekji sizinde kafaniza yatar

Oncelıkle dagınıklardan baslıyrum yanı utuler evvala utu yapyrum onlrı yerıne kaldryrum snra etraftakı butun dagınkları yerlı yerıne kyuyrum snra salndan baslayıp butun odaları supurup yerlerını sılıyrum en son toz alıyrım snrada banyo tuvaletı cıflıyrum ama aksam olmus olyo baslayınca durmamak lazm yksa bende durunca kala kalıyrum

durmamak gerek temizlik yaparken şöyle düşün ev leş seni biri aradı 1 saate sendeyim dedi acil misafir gelcekmiş gibi temizliyorum tabi 1 saate bitmiyor ama kendimi böyle gaza getiriyorum

bencede dağınık evde temzilikte belli olmuyor

Ben asagi yukari bu sekilde is yaparim, tesaduf birilerinin liste haline getirdiğini gordum. Umarim isine yarar.

Fazlaliklari atarak basla; eski giysiler, kullanılmayan ev esyalari, temizlik olayini sisiren gereksiz biblolar falanlar filanlar...

Mutfak temizligi ve gardrop temizligi için en uygun zaman geceleri oluyor. Her yer sakin.. Ac bir dizi ya da film netten onun sesi arkadaşlık yapsin bitiriver hemen

Unutmadan calisma saatinden cok dinlenme zamani ayirma kendine :))

Eklentiler

• Screenshot_2016-06-17-22-05-53-1.webp
    32,3 KB · Görüntüleme: 147
Biri de benim camlarımi silse pek iyi olacak...

Evi temizlettim. Camlar eksik kaldı. Bebek doğmadan önce detaylı temizlik yaptırmam lazım. Ben bayan alıyorum. Annem bayandan daha çok çalışıyor. Çözüm bulamadım bi...

Ben de boyleydim
Artik bi yardimci cagiriyorum :)

Aynı bennnn çok ayrıntıcıyım bir yere başladım mi orası dip bucak bitmeli bu huyumdan vazgeçsem olay çözülecek aslında ama yok

En kesin yöntem oda oda bitirip çıkmak. Yoksa zor oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…