benim yardımcıdan yana pek şansım olmadı ama tutturdum birini sonunda
yıllardır çalışan ablamız artık eşi izin vermediği için işi bıraktı ,ondan sonra 4 tane denedim 4. de buldum aradığımı
birinci gelen çok derin çok güzel bir temizlik yapmıştı .15 günde bir geliyor,,diğer gelişinde ben bu paraya çalışamam ,eviniz dubleks ve yeterli değil dedi ,baştan biliyordu ve bu parayı kabul etmişti ( 80 tl veriyordum )
ikinci gelen ben çok iyyim bu işte ,yıllardır yapıyorum dedi ,ilk gelişinde camlarım çok pisti ve silmemişti ,elimi attığım her yer tozluydu ,aradım kusura bakma ama ben başka biriyle anlaştım dedim
üçüncü gelen sakin sessiz işini yapan bir kadıncağızdı ,kayınpederi ölünce kayınvalidesi bunda kalmaya başladı işi bıraktı
dördüncü ise gerçekten işe ihtiyacı olan biri olduğundan işinin hakkını vererek yaptı ..ve 7 aydır bu ablamız geliyor evime ,yaptığı işleri ise şöyle
1-sil-süpür ( silme vileda ile değil elle )
2-1 balkon ve 1 teras yıkama ( ben yıkama dedim ama yapıyor )
3-kapı tozları alma
4-cam silme ( her gelişinde değil ,bir sefer sildiyse diğer sefer silmez başka iş yapar )
5-2 banyo ,küvet duş kabini ,banyo tezgahı ve klozet temziliği
6-mutfak dolapları ( üstten siler içine dokunmaz ,ben istemiyorum )
7-halıları kaldırıp silkeler
8-cam silmediği zaman ütü yapar
ve benim ona söylemediğim ama sanırım kendi içinden gelerek yaptığı diğer şeyler
makineye çamaşır atar ,bitince asar ,kuruyunca katlar yada ütüler
halıyı beğenmediyse atar terasa yıkar ,
banyodaki havluları değiştirp temizlerini koyar
çıkarken mutfak ve banyo çöpünü atar
gözün gördüğü görmediği her ufak detayı silmeden geçmez ( prizlerin tozuna kadar )
perdeleri,tülleri yıkar ,koltuk minderlerini söker yıkar .
yani nasıl bir kadın anlamadım ,atom karınca gibi ,bayram temizliğinde biraz fazla para bıraktım ,fazlasını almamış ,aradım neden almadın diye ,ne bileyim yalnış koydun sandım dedi ,bir dahaki gelişinde tekrar verdim
allah razı olsun ondan işini çok çok iyi yapıyor ..