Temizlikçi hatun hırsız çıktı

Bunu yazmamin nedeni içinde Allah korkusu olan biriydi anlamındadır.özel olarak kuran okuyan insanları bir genelleme yaparak suçlamayın źaten..bende okuyorum kuran ayrıca. .

İnsanın insan olması gerek evet bu konuda sizden farklı birşey yazmadım yani..
Ne demek yani bu bende kuran okuyorum falan ..ben okuyanları mi yerdim sonuçta vicdan meselesi dedim bende okuyorum diye okuyanları falan zan altında bırakmamış mi oldunuz yani..bak bak bide kuran okuyordu derken siz iyle bir genelleme yapmışsnz ..

Gecmis olsun.Cok uzucu gercekten..
Yardim teklifinizi kabul etmeyip, hirsizligi tercih etmeside bi o kadar anlasilmaz.( kamera kayitlardindan parayi onun aldigini tesbit ettiginize istinaden yaziyorum)
Demek ki sandiginiz gibi birisi degilmis..
Sağolun. .büyük ihtimalle anlayamiycagimizı düşündü. Çünkü hep küçük küçük miktarlar yok oluyordu..ama biz şüphe duyunca zaten sayarak koyuyordu anlayalım diye..
Evet hakkında yanılmışım. .cok

Ne demek yani bu bende kuran okuyorum falan ..ben okuyanları mi yerdim sonuçta vicdan meselesi dedim bende okuyorum diye okuyanları falan zan altında bırakmamış mi oldunuz yani..bak bak bide kuran okuyordu derken siz iyle bir genelleme yapmışsnz ..
Kendimden örnek verdim.kuran okuyanları zan altında bıraktığımı düşünen ve ima eden sizdiniz.
Bende size o anlamda yazmadığımi anlatabilmek için onu yazdım. .
Her neyse sizden başka herkes anladı neden ve neyi ifade etmeye çalıştığımı. .
Sorun değil sizde anlamayiverin..

Kendimden örnek verdim.kuran okuyanları zan altında bıraktığımı düşünen ve ima eden sizdiniz.
Bende size o anlamda yazmadığımi anlatabilmek için onu yazdım. .
Her neyse sizden başka herkes anladı neden ve neyi ifade etmeye çalıştığımı. .
Sorun değil sizde anlamayiverin..
Saolun çok iyi anlatmissiniz bende anladım benim amacım konuyu dine getirmek degildi zaten herkesin evinde içinde yaşadığı kendini ilgilendirir ınşallah karşınıza güveneceğiniz insanlar çıkar iyi geceler

Hani birkaç haftalık bir çalışan olsa neyse diycem ama çok uzun zamandır sizle çalışıyormuş ve çocuklarınıza bile bakmış eminim güveniniz sarsılmıştır.. çok zor durum başka çalıştıgı yerler var mı temizlik yaptııgı evler.. belki onlardan da çalıyordur.
Evet tanıdığım birçok kişinin evine gidiyordu zaten ben ayarlanmıştım ona o işleri. .
Bilmiyorum kimseye birşey sormadım. Onlarda birşey demedi ya dikkatli davranıp ortada para bırakmadılar ya yapmadı yada farkedilmedi..hepsi olabilir.

Oo çok kötü bir durum bu gecmis olsun Rabbim kötüsunden korusun

Allah islah etsin ve günahlarını bağışlasın.Dünya bozuldukça neler oluyor.Hiç kimseyi kınamam.Yıllardır yapmamışsa yüreyinde ufak ta olsa merhamet olan bi insandır.Şeytan onu kandırmış olabilir.Hangimizi kandırmıyorki? Sadece farkli çeşitlerde nefsimizle bizi sınıyor.Ben üzüldüm öyle bir şey yapmasına.Allah bağışlasın diyorum ve hiçkimseyi Allah o kadar acizleştirmesin diliyorum.Belkide içinde pişmanlık,vicdan vardır her gece içini kemiriyordur.Nasıl ki siz diyorsunuz yıllardır yapmadı tanıyordum falan oda yıllardır çalışıyordum bunu nasıl yaptım diye sızlanıyor çabalıyor ola bilir.Yaptığı yalnış bişey hırsızlık ciddi bir konu ama canlarım çok kötü bir dönemdeyiz dünyanın her yerinde insanlar fakirlik çekiyorlar.Bunlar daha başlangıç.Bende böyle bişey olsa Allah ona azap vermeden bir müsulman kardeşim olduğu için oturur konuşurum.Belkide kimseye diyemediyi bir derdi vardır.Bunu kimse bilemez ki.Aşikardada günah yapmadı gizlice anlamışsınız.Belkide döner ondan Allahın yardımıyla.Sevgiler:110:

Zaten insanin evini degil yabanci birine yakinina bile emanet etmesi problem yaratiyor. Klise ama bu devirde kimseye guvenilmez

Allah islah etsin ve günahlarını bağışlasın.Dünya bozuldukça neler oluyor.Hiç kimseyi kınamam.Yıllardır yapmamışsa yüreyinde ufak ta olsa merhamet olan bi insandır.Şeytan onu kandırmış olabilir.Hangimizi kandırmıyorki? Sadece farkli çeşitlerde nefsimizle bizi sınıyor.Ben üzüldüm öyle bir şey yapmasına.Allah bağışlasın diyorum ve hiçkimseyi Allah o kadar acizleştirmesin diliyorum.Belkide içinde pişmanlık,vicdan vardır her gece içini kemiriyordur.Nasıl ki siz diyorsunuz yıllardır yapmadı tanıyordum falan oda yıllardır çalışıyordum bunu nasıl yaptım diye sızlanıyor çabalıyor ola bilir.Yaptığı yalnış bişey hırsızlık ciddi bir konu ama canlarım çok kötü bir dönemdeyiz dünyanın her yerinde insanlar fakirlik çekiyorlar.Bunlar daha başlangıç.Bende böyle bişey olsa Allah ona azap vermeden bir müsulman kardeşim olduğu için oturur konuşurum.Belkide kimseye diyemediyi bir derdi vardır.Bunu kimse bilemez ki.Aşikardada günah yapmadı gizlice anlamışsınız.Belkide döner ondan Allahın yardımıyla.Sevgiler:110:
Beni düşünün birde ne haldeyim..
Hem ona hem kendime üzüldüm. .ama şunu belirtirsem kendimi daha iyi hissedeceğim. .
Böyle bir hatayı yapmış olsa bile yinede onun için bende dua ediyorum inşallah son kez yapmış olur..ve ben hakkımı helal ediyorum..Allah'tan onu affetsin..

Ben kız kardeşimin evine gidince bile sağda solda yüzüğünü parasını bırakınca kızar kaldırırım buraya koydum haberin olsun diyerek. Ortada evde kim olursa olsun para bırakmamak lazım bence, sonra zan altında kalıyor insanlar.

Kamera olayı kesinleştirmiş işi. Üzüldüm sizin adınıza. Güvenin kırılması paranın gitmesinden çok daha önemli. Konuşup işten çıkarın bence kadını. Sebebini de kesinlikle söyleyin.

Evet canım benim.Hatayı affetmek Allahın yanında bizim için ne ki.Bu yüce gönülü sana verdiği için ona şükür et hep canım benim.öpüyorum seni.O parayıda bize veren odur.Onun rahmetine muhtacız.Allah her bir fakirlik çeken ailesine bir ekmek götüremeyen ailesinin yanında kafası aşağı eyik olan tüm insanlara Allah yar ve yardımcı olsun.Hiç kimse insanları kınıyamaz.Onun için ben bu konuda kınamak yerine anlamaya çalıştım.Umarım yorumumun bir değeri olmuştur.Canım

Hırsız benim gözümde "hala iyi bir insan" olamaz. Sonuçta siz ona zaten para verip yolluyorsunuz, ona yetmiyor, indirigani yapıyor. Gizli değil, açık kamera koysaydınız, polise gidebilirdiniz. Gizli kamera koyduğunuz için siz de ayrı bir suç islediginizden gidemezsiniz polise

Ben kız kardeşimin evine gidince bile sağda solda yüzüğünü parasını bırakınca kızar kaldırırım buraya koydum haberin olsun diyerek. Ortada evde kim olursa olsun para bırakmamak lazım bence, sonra zan altında kalıyor insanlar.

Kamera olayı kesinleştirmiş işi. Üzüldüm sizin adınıza. Güvenin kırılması paranın gitmesinden çok daha önemli. Konuşup işten çıkarın bence kadını. Sebebini de kesinlikle söyleyin.
Teşekkür ederim..evet işten çıkarttım. .ama ona birşey söylemedim. .zaten bildiğimi anladı büyük ihtimalle..bence zaten pişman olup utandı.bu ona yeter birde ben birşey diyip utandırmiyim dedim daha fazla..

Hi
Hırsız benim gözümde "hala iyi bir insan" olamaz. Sonuçta siz ona zaten para verip yolluyorsunuz, ona yetmiyor, indirigani yapıyor. Gizli değil, açık kamera koysaydınız, polise gidebilirdiniz. Gizli kamera koyduğunuz için siz de ayrı bir suç islediginizden gidemezsiniz polise
Hırsızlık yapması kötü birşey tabiki ama yinede kötü bir insan diyemeyiz..her suçun her davranışın farklı sonuçları vardır. .kimseye zulmetmedi,kalp kırmadi, isteyerek birinin canını yakmadı ve hala iyi niyetli..ben mecbur kaldığı için yaptığına inanıyorum. .
Açık kamara koysaydım kanıtlayamaz şüphe duyar ve o yapmadıysa boşu boşuna günahına giriyor olurdum.polise gitmedim çünkü bakması gereken bir evi ve çocukları var..eşini 6 yıl önce kaybetti..
O bir hata yaptı diye benimde ona zarar vermem gerekmez o zaten anladığımı öğrenince utandı bu ona yetmistir

Hi

Hırsızlık yapması kötü birşey tabiki ama yinede kötü bir insan diyemeyiz..her suçun her davranışın farklı sonuçları vardır. .kimseye zulmetmedi,kalp kırmadi, isteyerek birinin canını yakmadı ve hala iyi niyetli..ben mecbur kaldığı için yaptığına inanıyorum. .
Açık kamara koysaydım kanıtlayamaz şüphe duyar ve o yapmadıysa boşu boşuna günahına giriyor olurdum.polise gitmedim çünkü bakması gereken bir evi ve çocukları var..eşini 6 yıl önce kaybetti..
O bir hata yaptı diye benimde ona zarar vermem gerekmez o zaten anladığımı öğrenince utandı bu ona yetmistir
Hem ben niye gizli kamara koydum diye suçlu olayım. .burası benim evim..evimi korumak zorundayım. .evimin dışındada camara lar var..bu beni suçlu yapmaz tam tersi önlem aldığım için bilinçli bir insan yapar

Evet canım benim.Hatayı affetmek Allahın yanında bizim için ne ki.Bu yüce gönülü sana verdiği için ona şükür et hep canım benim.öpüyorum seni.O parayıda bize veren odur.Onun rahmetine muhtacız.Allah her bir fakirlik çeken ailesine bir ekmek götüremeyen ailesinin yanında kafası aşağı eyik olan tüm insanlara Allah yar ve yardımcı olsun.Hiç kimse insanları kınıyamaz.Onun için ben bu konuda kınamak yerine anlamaya çalıştım.Umarım yorumumun bir değeri olmuştur.Canım
Çok haklısınız benim de zaten bu olayı yazma nedenim onu kınamak değildi sadece bu kadar çok güvendilim için kendimi kınadım.
Her zaman temkinli olmak lazım. .
Ama düşmez kalkmaz bir Allah'tir denir. Bizler her zaman yanlisa düşebiliriz..kınadığımiz şeyler bizimde başımıza gelebilir..
Allah ne olursa olsun hiçkimseyi doğruluktan ve dürüstlükten ayırmasın. .

Çok haklısınız benim de zaten bu olayı yazma nedenim onu kınamak değildi sadece bu kadar çok güvendilim için kendimi kınadım.
Her zaman temkinli olmak lazım. .
Ama düşmez kalkmaz bir Allah'tir denir. Bizler her zaman yanlisa düşebiliriz..kınadığımiz şeyler bizimde başımıza gelebilir..
Allah ne olursa olsun hiçkimseyi doğruluktan ve dürüstlükten ayırmasın. .
Bu arada bende sizi öpüyor ve güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum
İyi geceler

Hem ben niye gizli kamara koydum diye suçlu olayım. .burası benim evim..evimi korumak zorundayım. .evimin dışındada camara lar var..bu beni suçlu yapmaz tam tersi önlem aldığım için bilinçli bir insan yapar
maalesef ki yapar .örneğin mahkemelerde gizli telefon kaydı bile delil sayilmiyor. onun için gizli kamera görüntüleri resmi ortamda işinize yarayacağını zannetmem.gerçi siz de böyle bi adım da bulunmayacaksinjz. geçmiş olsun inanin anlıyorum ne kadar kötü hissettiğinizi .giden paraya değil daha çok güvene uzuluyorsunuz .vardır bi hikmeti diyelim hem onun hem de sizin açınızdan

Hi

Harikasiniz ya, ne biliyim bu kadar merhametli olmak zor bu devirde. Peki yardim etmek isteduginiz halde neden çalmış olabilir ki . yani şu mantıkla mi acaba Simdi para kabul etsem ilerde ödemek zorunda kalicam en iyisi çalmak. Eğer boyle bi dusumceyse bu ne cakalliktir ya. Bilmiyorum ben de şikayet etmezdim sanırım . ama konusurdum da sebebini sorardim çalarken utanması lazimdi

Back
X