• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlikten Bihaber Olan İnsanlar Beni Çıldırtıyor

Bence de yetenek işi. Klozetin oturak kısmı plastikten nasıl kırılmıyor anlamadım. Geçenlerde bende öyle bir tuvaletle karşılaştım bariz ayakkabı izleri vardı girmedim tabi...

Şu yerdeki tuvalet alaturka idi değil mi,anlamına göre öyle olması lazım.Neyse,yanlışsa düzelten olur.Yer tuvaletine dayanamıyorum.İş yerimde tuvaletlerin hepsi yerde.Toplantıda söyleyeceğim bu yıl.Bu devirde yerde tuvalet mi olur yahu?Hiç hijyenik değil ya...:// Bizim hiçbir evimizde yer tuvaleti olmadı,zor ve tuhaf bir durum. :)

bende alafraka tuvalet pis geliyo arkadşaım sarılık kapmıştı o tuvaletler umumi yerlerde sorun oluyor.Gerçi yeni tablet çıkmış sanırım atıyormuşsun içine temizliyrmuş mikropları kırıyormuş daha hjyenik olabiliyormuş.Ama alışkanlıktan sanırım yer tuvaleti daha temiz geliyor bana

Tuvalet çalışma yaptığımız bölümün içindeydi, klozetin kenarlarında bir çok ayakkabı izi vardı, ayrıca üssten yapıldığı belli ki tam isabet ettirememişler bazen... Sıvı olan dışkı varya klozetin tepesine oturdukları için kapıyı bile yıkardı bazen :26: Sonrada şunun evi pismiş, bunun evi dağınıkmış... Kadınlığımdan utandım ya. Bi kere bile kullanamadım düşünün.

:53::53::53:yani ne insanlar var bende bazen kapıların üzerinde dışkı falan görünce nasıl olmuş diye düşünüyordum yuh ya hiç aklıma gelmemişti klozetin üstüne tüneneceği.Umumi ortamlarda alaturka ve alafranga varsa alaturkayı tercih ederim.Eğer sadece alafranga varsa selpakları sererim otururum.

:53::53::53:yani ne insanlar var bende bazen kapıların üzerinde dışkı falan görünce nasıl olmuş diye düşünüyordum yuh ya hiç aklıma gelmemişti klozetin üstüne tüneneceği.Umumi ortamlarda alaturka ve alafranga varsa alaturkayı tercih ederim.Eğer sadece alafranga varsa selpakları sererim otururum.

Bende seriyorum peçeteleri :61: Bir alışveriş merkezinde görmüştüm, klozetin oturulan kısmında naylon vardı, bir kol var onu çektiğin zaman naylon değişip temiz tarafı geliyor harika bir olay bence.

çalışan bi bayan olarak
hafta sonu cts dip köşe temizler, toz alırım.
hafta içi 2 ya da 3 günde bir mopla yerleri silerim.
benim için en temiz olması yerek yer mutfak ve banyodur.
ortalama haftada 1 şişe domestos bitiririm.
ayda bir kadın gelir cam kapı pencere halı siler
6 ayda bir de halı koltuk yıkatırım.

bir ev düzenli olduktan sonra, o evdeki toz bile göze batmaz bazen.
önemli olan evin tertipli düzenli olmasıdır.

bu arada benim ve ailemin de bugüne kadar oturduğu hiç bir evde alaturka wc yok idi.
yok saraydan da çıkmadık, ama yoktu işte.

banyoda da ayrı terliğim yoktur.
abdest alacak biri var ise ya da duştan çıkmışsak ayak havlusuna kurularız ayaklarımızı,
klozet takımımı da haftada bir yıkarım...

şimdi ben hangi gruba girdim bilemedim:9:

bugün zamanım boldu baştan sona okudum tekrar konuyu.
herkesin temizlik anlayışının ne kadar farklı olduğunu bir kez daha anladım.
şimdi size bu olayın ne kadar göreceli olduğunu örneklerle anlatayım.

benim temizlik anlayışım üstteki alıntıladığım mesajımdaki gibi.
titiz değil temiz ve düzenliyim.
ancak anneme göre ben çok pisim çünkü:10:

annem haftada bir tüm vitrinin içinin tozunu alır
yere düşen bir çamaşırı asla bir daha giymez-giydirmez (bu bende de var aslında) hemen makineye gider o çamaşır
buzdolabının içi 2 günde bir silinir
mutfak dolapları her gün yüzden silinir
bunlar olmazsa olmazlarıdır.

annem ne kadar titiz değil mi?
ancak babanneme göre annem temizlikten bihaber çünkü.:9:

babaannemin evinde parkeli odalara terlik ile girilmez (salon, oturma odası, yatak odaları)
banyonun, wc nin, balkonların terlikleri ayrıdır.
antreyi, mutfağı sildiği bezle odaları silmez.
yazlık 3 katlıdır, her katın terikleri ayrıdır ve odalara terlikle girilmeme kuralı yazlıkta da geçerlidir.
camın dışı ayrı bez ve kova ile silinir, içi ayrı bez ve kova ile silinir.
bulaşıklar önce elde yıkanır (deterjanla) sonra makineye konur.
çamaşırlar önce suya basılır, sonra makineye konur.
tencereler ve çaydanlık asla makinede yıkanmaz mutlaka elde ciflenir
ve bu liste böyle gider....

babaannemi bu nisan ayında kaybettik.
83 yaşında idi, nur içinde yatsın.
tek başına oturuyordu, ve cenazesi için gelen herkes hayran kaldı evin temizliğine.

yani göreceli bu iş.
ben anneme göre annem de rahmetli babaanneme göre temizlikten bihaberiz.

kimse kimseyi beğenmez.

bende anneme göre pisim:) yaptıklarıma gelınce;
ev dagınık olsun hayatta rahat edemem mutlaka hersey pis de olsa evı toplarım..
haftada 2 kez heryerı temızlerım:yerler süpürülür-silinir-balkonlar yıkanır-tozlar alınır-banyo -wc temızlenır...
mutfaga gelınce dolapları silmeye özen gösterıırm ama çok erınırım bazen...
yere düşen bişe eger yerler tozlu ıse dırek makııneye gider..
banyo terlıgı balkon terlıgı ayrı...eger yenı yıkanmıs ise pek takmam...

yorumların tamamını okuyamadım 25.sayfaya kadar okudum ama ben utandım sizin adınıza kimseden değil allahtan utandım. öyle yorumlar varki abdest almak ayıp bişey kötü bişey gibi anlatılmış. aslında hepimizin yapması gereken bişey asıl temizlik budur arkadaşlar temizlik imandan glir dye boşuna dememişler iman eden abdest alır ve temizdir bu kadar basit. abdest alınınca banyodaki paspaslarınız ıslanıyomuş yaa peki bu havlular nye üretilmiş sizce ayak havluları keyfinden mi üretmiş üreten? hiç birinizde yok mu bu havlular tabiki var. her neyse. böyle düşünenlere gerçekten acıyorum ben. konunun dışına çıktım kusura bakmayın ama sessiz kalamadım bu yorumlara

abdest alma konusunda namaz abdesti alırken bazı insanlar banyoyu yıkıyor adeta örneğin babamda öyleydi..
bence dikkat edilirse sorun olmaz...

canım ınsan 7 sınde neyse 70 dede odur bunu sen degıstıremzsın ne yazık kı en azından evin ayrı. benımde nısanlımın annesı yaslı kadın temız ama yapamıyor yası 70 1 saat uzaklıkda oturuyoruz ayda bır kere gıdıyorum komple kaldırıyorum evı 3 oda bı salon cok buyuk esyalarıda cok ama napım ıcıme sınmıyor tuvalettı kuvetı cıflıyorum duası alıyorum kaynanamın . sıkyetcıde degılım ama senın kaynanan genc mı bılmem yanı benım durumum farklı .

Benimde çiş yaparken bacak kısmıma vajinadan sıçrama oluyor bu önceden rahatsız ediyordu da şimdi üstünde durmuyorum kızlar, silip çıkıyorum. Bir hoca hanımda sıçrayan taneciklerin namaza mani olmadığını söylemişti zaten.

Back
X