Temizlikten Bihaber Olan İnsanlar Beni Çıldırtıyor

benim d ebenzer bir konum var ben de aynı dertten muzdaribim
konunun tamamını okuyamadım ama Allah yardımcın olsundiyeyim
benim avantajım eşim de durumun farkında
pek birşey yapmıyor çünkü vaktiyle çok denemiş hevesi kırılmış
ama ben bir şekilde bu sorunu çözeceğim
yarın öbür gün çocuğum olduunu düşünüyorum ne banyya sokabilirim ne tuvalete
ya da çantamda çamaşır suyuyla gezerim ayşe teyze gibi :)

acayip bir anım var çocuk konusunda: annem (eşimin annesi) görümcemin çocuğunun yüzünü bulaşık süngeriyle silmişti :S:S

ay birden gülesim geldi ağlanacak halime :D:D

Her insanın evinin düzeni farklıdır kayınvalideniz öyle mutluysa onu yargılamak size düşmez siz titiz olabilirsiniz ama herkes sizin gibi olacak değil. O zmn siz temizleyin evi beğenmiyorsanız. :47:

Şimdi benim anladığım kadarıyla,wc terliği kullananlar,normalde terlik giymiyor,sadece wc ye girerken terlik giyiyor.
Ve tuvaletleri alaturka oluyor.Alaturka tuvalet olunca,wc terliği gerekiyor.

Bizse evde zaten terliksiz gezmeyiz,ev terliğimiz vardır.Misafir için de misafir terliği bulundururuz.
Ayrıca wc terliği kullanmayız.
Ayak yıkayan-banyo yapan,ayak havlusu kullanır,banyodan çıkınca kirliğe atılır.
Alaturka tuvaleti olmayan ev var mı ki denmiş ama ben olanı görmedim ki yaşım da epey var yani.

ne yani sen salonda mutfakta gezdiğin terliklemi wc giriyosun bizim evde iki türlüde tuvalet vardır ama diyorum yerlerde banyo seti var halı yani 6 parca mı neyse ondan ama diyelim girdin ayaklarını yıkıcaksın ben dışardan gelince duş alamıyosam mutlaka ellerimi ayaklarımı yüzümü yıkarım yada biri geldi eve abdets alacak küvette yıkanamıyacağına göre lavaboyu kullanacak ıslak ayak felaket kayar terlik olmaması garip bence ben mutfakta giydiğim terliği wc sokmam anladıgım kadarıyla siz gayet temiz oldugunu düşündüğünz için gerek duymuyosunuz herkes farklı tabi ama nasıl olur alaturka tuvalet görmezsiniz hayret benm bildğim tüm evlerde var

arkadaş takıntılı geldi bana yoksa ayda yılda bir gittiği ev için dertlenip konu açmazdı herkesin bir zaafı var işte...

BU YAZILARI OKUYUNCA BENDE BİRŞEYLER YAZMAK İSTEDİM.şimdi bazı arkadaşlar demişki tuvalet banyo hergün silinmez mi yok ev hergün paspas edilmez mi bunu yapan işte pistir ya da tembeldir gibi bişiler yazmış.Şimdi sözüm bu gibi düşünen insanlara; ben kendi adıma konuşayım çalışan bi bayanım ve hafta sonları tatil.ben işten geliyorum akşam eve girdiğimde ayy hemen banyo mu temizlemeliyim ayy hemen paspasımı yapmalımıyım dicem yoksa eşim gelicek şurda iki yemek yapayım mı dicem anlamadım.günlük temizliği zaten evi dağıtmadığın sürece zaten çok inceden yapmayı gerektirmiyoki.detaylı temizliğimi ben haftasonua bırakırım.Şimdi başta yazıdığım gibi düşünenler içindi bu yazım bence bizim gibi yapanlar dağınık değil sizin gibi aşırı titizciler ve artık bunu hastalık haline getirenler bi sorun var.:33:

Eğer bu dertten eşine de bu tarzla bahsediyorsan baştan kaybetmişsin. Ne söylediğimiz önemli değil erkekler için nasıl söylediğimiz önemli... Annen pasaklı, bacın pasaklı, yok ben oraya gitmem diyorsan adamın savunma mekanizması devreye giriyordur.

Yine tekrarlıyorum serzenişlerinde haklısın fakat tarzın yanlış.

geçen ramazan bayramında bi eve gitmiştim ziyarete elbisemi giydim topuklu ayakkabımı giydim gittim tam ayakkabımı çıkarcam çıkarma çıkarma dedi ev sahibi niye ayakkabım pis dedim elbisenin altına terlik mi giycen evde böyle şıksın bizde sorun olmaz dedi nasıl dedim halılar var kirlenir amaaan süpürülür geçer dedi:53: şok oldum mutfağa salona her yere pis ayakkabılarımla girdim sokakta birsürü pislik var ıyyy içim kalkmıştı:51: geçen haftada bi yere gittik kadın makarna yapmış ortaya bi tabağa koysam olur mu dedi :59: nasıl yani annemde dediki sen herkesin tabağına koy yanına başka bişey almak isteyen olur :18: üniversite okurken yurtta kalıyordum banyoda büyük lavabolar vardı amacını çözemediğim:26: kızlar meyve yıkarlardı kimi abdest alırdı kimi ayzını burnunu yıkardı kimi saçını yıkardı bazılarıda deliğini kapatır çamaşır yıkardı :53: böyk ay içim bi tuhaf oldu

buna benzer bi topik daha vardı.
herkes kayınvalıdesının evdeki pisliklerini anlata anlata bı hal olmuştuk.
kalan yemekleri wc ye döken bi kayınvalıde hatırlarsanız heh işte o benimkiydi..:1:

benim d ebenzer bir konum var ben de aynı dertten muzdaribim
konunun tamamını okuyamadım ama Allah yardımcın olsundiyeyim
benim avantajım eşim de durumun farkında
pek birşey yapmıyor çünkü vaktiyle çok denemiş hevesi kırılmış
ama ben bir şekilde bu sorunu çözeceğim
yarın öbür gün çocuğum olduunu düşünüyorum ne banyya sokabilirim ne tuvalete
ya da çantamda çamaşır suyuyla gezerim ayşe teyze gibi :)

acayip bir anım var çocuk konusunda: annem (eşimin annesi) görümcemin çocuğunun yüzünü bulaşık süngeriyle silmişti :S:S

ay birden gülesim geldi ağlanacak halime :D:D

bir yaşıma daha girdim, merci :1:

Şimdi benim anladığım kadarıyla,wc terliği kullananlar,normalde terlik giymiyor,sadece wc ye girerken terlik giyiyor.

Bizse evde zaten terliksiz gezmeyiz,ev terliğimiz vardır.Misafir için de misafir terliği bulundururuz.
Alaturka tuvaleti olmayan ev var mı ki denmiş ama ben olanı görmedim ki yaşım da epey var yani.

İnanın çok merak ettim nerede yaşıyorsunuz? 5 yıldızlı otelde filan mı kuzum? Zira en lüks otellerde tuvalet fırçası bile olmaz hangi mantığa hizmettir, onu da hiç çözemedim.Sonradan resepsiyondan istettirdim kaç kez. Bizim evimiz yeni bina ve hem alaturka hem alafranga tuvalet var. Türkiye'deyse alaturka görmemiş olmanız imkansız gibi geliyor. Adı üstünde a'la turk-a :1:

Herkesin ev düzeni ve temizliği birbirinden farklıdır eşinizin hatırına ya böyle katlanacak onlarıda böyle kabul edeceksiniz yada temizlik anlayışlarını sabırla değiştirebilirsiniz bazen büyüklerinde küçüklerlerden öğreneceği şeyler olabilir.inanıyorumki sevgi ve anlayışla temizlik ve ev düzeni hakkında onlarında sizden öğrenecekleri çok şey var sonuçta beraber bile oturmuyorsunuz göstereceğiniz sabırla onlara her şeyi öğretebilirsiniz .

Herkesin ev düzeni ve temizliği birbirinden farklıdır eşinizin hatırına ya böyle katlanacak onlarıda böyle kabul edeceksiniz yada temizlik anlayışlarını sabırla değiştirebilirsiniz bazen büyüklerinde küçüklerlerden öğreneceği şeyler olabilir.inanıyorumki sevgi ve anlayışla temizlik ve ev düzeni hakkında onlarında sizden öğrenecekleri çok şey var sonuçta beraber bile oturmuyorsunuz göstereceğiniz sabırla onlara her şeyi öğretebilirsiniz .

Bu düşüncenin tam tersine bence de HİÇBİR ŞEY ÖĞRETEMEZSİİİİNİZZZZZ. Tüm iyi niyetinizle kendinizi paraladığınızla kalırsınız, üstüne de ukala, çok bilmiş, uyuz, gıcık diye çekiştirilirsiniz. Herkes kendi aklını beğenir çünkü. Kimse demez bak bu da böyle bir şey gösterdi bize, öğretti demez. Adamlar 50 yıldır öyle yaşıyor. "Elin kızı"ndan birşeyler öğrenmeyi kabul edip öğrenip uygulayacaklarını ummak polyanna'nın iyimserlik düzeyini bile aşar bence:1:

siz ailenizden farklı görmüşsünüz ister istemez yadırgayacaksınız herzaman.benim annem çok titiz çocukken temizlik yapmaktan bana pek vakit ayırmazdı.benim kaynanam offf ne desen nasıl anlatsam..çok gamsız..mutfakta bulaşıkları bırakır parka yürüyüşe çıkar...misafir gelcek olsun hiç derdi değildir..mtfak prizleri yağ içinde hatta fiş taktıgın zaman fiş prize yapışır!!! ocagın üstündeki beyaz fayans yağ sıçramasından olmuş beyaz üzeri kahverengi puantiyeli:1: mutfak halısının üzerinde saç kılları...banyoda iki haftalık havlular...salonda koltuk arkalarında ne arasan bulursun...üstünü çıkardıgı yerde bırakır...bulaşık legeninde hamur yoğurur...makarnanın suyuyla bulaşık yıkar...tuvalet konusuna hiç girmeyecegim.ztn onun tuvaletinede hiç girmeyecegim:50: yataklarda çarşaf her ay değişir...renkil beyaz iç çamaşırıyla havlular aynı anda berabeer yıkanır..kızıda aynı...evini bk götürür üstünden geçer kapıyı çeker komşu komşu gezer...diğer kızıda evli ama bi yumurta kırmaz bilmez..kocası yapar...onun evide aynı durumda..daha saymakla bitmez..bende hiç alışamadım..işin kötüsü hiç elini sürmez her bahar temizliginde ben gider koskoca evi dip köşe yapardım temizlik günlerce sürerdi.kızı elini sürmezdi...safmışım...ama anneme bakıyorum 39 yaşında nasıl yıpranmış kafasında saç kalmamış...kaynanama bakıyorum 59 yaşında suratında bir kırışık yok yanakları kıpkırmızı...gamsız!!! babam annemi taktir etmez övmez ama birgün üzerinde temiz ütülü gömlek ve pantolon görmedigim kayınpederim kaynanamın koluna bilezikler sıralar çok taktir eder öve öve bitiremez..hangisi doğru bilemedim:50::26:

demekki kıymet temızlığe iş yapmaya verılmıyor
siz bunu anlatınca halam geldi aklıma
halam aşırı tıtız bır kadındır(babaöın sülalesı zaten çok tıtızdırde)
misafir gelip gittikten sonra koltukları yıkayan, iç çamaşırlarını ütüleyen, her gün cam silen, çok titizdir yanı buarada halam 68 yaşında bazı hastalıkları var ama yatalak olsa yıne yapmaya calışır...
mutfak kırlenmesın dıye yemek yapmak ıstemez tabaklar evde sayılıdır herkesın tabağı kaşığı ayrı falan..
ama gel görkı eşide gayet temız bır adam olmasına rağmen süreklı temızlık tıtızlık kavgası..

ee evde huzursuzluk ettıkten sonra ne anladım ben temızlıkten

valşla ben normal bişekılde temızım kardeşi

mutfağımı hergun yağçözle cifle silen

banyo wc hergun hıjyen yapılan haftada 2-3 kez ev süpüren hergun toz alan bırıyım

ama aşşırı tıtız değilim...

halam gıbı olmayıda hıç ıstemem

çunku halamın evıne kızkardeşi bıle gitmeyı ıstemez oda çok tıtız olduğu halde!!!!
:50:

pardon nerde oturuyosunuz?...

şimdi yapılan yenı ınşaatlarda bıle mutlaka kuçuk alaturka tuvalet konuyo...
ve orayada ev terliğiyle girilmiyor..
orda kullanılan bi terlık konuyo..

çok şaşırdım doğrusu

banyoya klozet kullanıldığından terlık olmaması normalde

alaturka tuvalete nasıl terlıksız hatta ev terlığıyle giriliyo
inanın çözemedım ve çok merak ettım

Son düzenleme:
siz ailenizden farklı görmüşsünüz ister istemez yadırgayacaksınız herzaman.benim annem çok titiz çocukken temizlik yapmaktan bana pek vakit ayırmazdı.benim kaynanam offf ne desen nasıl anlatsam..çok gamsız..mutfakta bulaşıkları bırakır parka yürüyüşe çıkar...misafir gelcek olsun hiç derdi değildir..mtfak prizleri yağ içinde hatta fiş taktıgın zaman fiş prize yapışır!!! ocagın üstündeki beyaz fayans yağ sıçramasından olmuş beyaz üzeri kahverengi puantiyeli:1: mutfak halısının üzerinde saç kılları...banyoda iki haftalık havlular...salonda koltuk arkalarında ne arasan bulursun...üstünü çıkardıgı yerde bırakır...bulaşık legeninde hamur yoğurur...makarnanın suyuyla bulaşık yıkar...tuvalet konusuna hiç girmeyecegim.ztn onun tuvaletinede hiç girmeyecegim:50: yataklarda çarşaf her ay değişir...renkil beyaz iç çamaşırıyla havlular aynı anda berabeer yıkanır..kızıda aynı...evini bk götürür üstünden geçer kapıyı çeker komşu komşu gezer...diğer kızıda evli ama bi yumurta kırmaz bilmez..kocası yapar...onun evide aynı durumda..daha saymakla bitmez..bende hiç alışamadım..işin kötüsü hiç elini sürmez her bahar temizliginde ben gider koskoca evi dip köşe yapardım temizlik günlerce sürerdi.kızı elini sürmezdi...safmışım...ama anneme bakıyorum 39 yaşında nasıl yıpranmış kafasında saç kalmamış...kaynanama bakıyorum 59 yaşında suratında bir kırışık yok yanakları kıpkırmızı...gamsız!!! babam annemi taktir etmez övmez ama birgün üzerinde temiz ütülü gömlek ve pantolon görmedigim kayınpederim kaynanamın koluna bilezikler sıralar çok taktir eder öve öve bitiremez..hangisi doğru bilemedim:50::26:

ay tüm yorumlara güldüm iğrendim ama sizin kayınvalide harbiden çok yaratıcı hayatımda hiç makrna suyuna bulaşık yıkayanı duymadım görmedim ay çok güldüm çok yaşayın siz.

bazı arkdaşlar abatmayın tüm derdiniz bu olsun demiş ama gerçekten böyle insanlarla zaman geçirmek o pis evleri görmek bile çok zor hatta inanın ciddi dert.

temizlik yapmayı bildiği halde temizlik yapmamak pasaklılıktır.bir gün kardeşlerimle nişanlıyken kaynanama gidecektik.yol boyunca dua ettim ev temiz olsun diye ve bizimkiler evi o pis halde görecek diye çok korktum.eve girdiğimde rahatlamıştım evi çok güzel temzlemişti.fakat aynı temizliği bir daha hiç görmedim.geçen gün kanepenin arkasını sileyim dedim.mübarek sanki kürekle kum dökülmüş gibi sanki haftalardır silinmemiş gibi.bazı arkadaşlar beğenmiyorsan temizle diyor temizliyorum zaten fakat yine de olmuyor.özellikle de sofraya oturulduğunda midem bulanıyor.

kaynanam kışın bende 1 ay kalır.:47:bi gün tuvaletten çıktı (tuvaletten çıkınca falan elini yıkamaz.tuvaletin önünde bekleyip anne elini yıka dersen.kırmaz yıkar sağolsun)..geldi karşıma koltuğa oturdu.ayağında tuvaletin terliği var:27:

tesekkür ederim hayatimda hic bu kadar icten gülmemistim suan bütün almanlar bana bakiyor isteym. ay kaynananin o halini düsünüyrm :) cok komik ya.....

Back
X