Temmuz 2017 de tüp bebeğe başlayacaklar

Nescafe87

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
178
151
103
Herkese merhaba ,

O kadar yorgun yollardan geçtikten sonra , Allah nasip ederse Temmuz adetimle tedaviye başlayacağız. Bu süreçte artık enerjim ve umudum kalmadı . İlk denemem olacak . Tecrübeli arkadaşlar öncesinde neler yapmalı bi öneriniz var mı ? Doktorum ön görüşmelerde tahlillerime baktı, herşey normal dedi b vitamini ve folik asit verdi . Eşimin sperm analizine normal dedi ama morfoloji %2 bence bu düşük ama doktorlar nedense herşey normal diyor. Öncesinde yapmam gereken ne varsa yapmak istiyorum ama doktorum ekstra bir yönlendirme yapmadı. Sizin görüşlerinizi paylaşımlarınızı bekliyorum arkadaşlar....

İnşallah hepimiz için hayırlısı ise pozitifleri yaşamak nasip olur, negatif olursa da Rabbim bize sabır güç kuvvet versin...

Tek diyeceğim kendini şartlandırma ve çok fazla strese girme. n
Ben 3 kere tüp bebek denedim hepsi negatif sonuçlandı. Şimdi 4. denemem için zaman geçmesini bekliyorum.
Bu süreçte yıpranmamaya bak ve doktoruna güven. Kafanda soru işareti varsa sormaktan çekinme, en önemlisi tedaviye başlamadan ruhen de hazır olman gerek ki bu yoksa çok yıpranırsın.
Bedenen hazırlığa gelince, ben tedaviye başlamadan önce kilolu olduğum için, 10 kilo verdim ve yeme düzenimi değiştirdim. Sağlıklı besinler doğal besinler tüketmeye özen gösterdim. Kendim ve ilerideki çocuğumun sağlığı için bunu şart olduğunu düşünüyorum
Tedavin de başarılar dilerim, Allah hayırlı zamanda nasip eder inşallah hayırlı bir evlat.

amiiinnnn... Doktorlara artık güvenemiyorum sanki bişeyleri atlıyolar hep , temkinli olmak istiyorum ama bu sefer de yıpratıyorum kendimi.
Allah senin de yardımcın olsun canım. Senin 3 negatifi araştırmadılar mı peki ?

Selam canım ben de geçen sene mart ve mayısta 2deneme yaptım negatif sonuç aldık çok yıpratıcı vi dönem temmuzda tekrar denemek istiyorum beni de dualarinizda unutmayın lütfen

Selam canım ben de geçen sene mart ve mayısta 2deneme yaptım negatif sonuç aldık çok yıpratıcı vi dönem temmuzda tekrar denemek istiyorum beni de dualarinizda unutmayın lütfen
Hayırlı olsun canım nerede deneyeceksin ? senin negatif olma sebebi neydi ?

Hiç bir sebep bulunmadı canım histereskopi yapıldı bi sorun görülmedi 4yasinda bi oğlum var oda tüp bebek ilk denemede tutmuştu sonraki ikisi olmadı bu kez olur insallah konyada yaptırıyorum sen nerde yaşıyorsun

Anladım canım nasip değilmiş demek ki inş bu kez olur , ben istanbuldayım bahçeci umutta yaptırıcam inşallah

Benim de esimin morfolojisi 1-2 arasinda değişiyor ben de nasipse temmuzda ilk denememe baslicam. Senin gibi heyecanli ve yorgunum canim okuduğum herseyden cok etkileniyorum ama böyle olmamamiz lazim nasipte ne varsa o olacak negatife de hazirlamamiz lazim kendimizi ama gel gor ki kalbe söz geçmiyor

Öyle canım insan zorlanıyor , herkes rahat rahat hamilelik yaşarken biz türlü zorluklar yaşayıp bir de hayal kırıklığına uğruyoruz. Rabbim de bize bunu sınav verdi napalım . Ama bazen insansın işte dibe vuruyorsun . Rapordu ameliyatlardı etrafın baskısı derken heyacanım da umudum da tükendi . Kalbim sanki hiç negatif olmazmış gibi çarpıyo ama beynim karmakarışık ... bakalım yaşayıp bunu da göreceğiz .. sabrımın gittiği yerde kendime de bunu söylüyorum buradaki tüm bu duyguları yaşayan arkadaşlarıma da ; biz ne zorluklara göğüs gererek evlat sahibi olmak için çabalıyoruz , Rabbim nasip ederse hepimiz evlatlarımıza çok iyi annelik yapacağız , daha dünyaya gelmemiş evlat için bunları yaşıyoruz Rabbim o kutsal duyguyu isteyen herkese yaşatsın ...

Canim kiyamam ayni benim gibisin. Ben de senin kadar cok duygusal ve karamsardim bu konuda. Gurur meselesi yapmistim insanlar icin hamile kalmak sicak yataklarinda iki dakikalik zevk meelesiyken biz streslerle soguk muayene odalariyla ugrasiyoruz diye. Sonra düşündüm ki cocugu engelli veya hasta olan anneler de baskalarinin saglikli çocuklarıni görüp neden benim evladim demiyor mudur? Bizim de imtihanimiz buymus. Rabbim bu imtihani akil sagligimizi yitirmeden evliligimize zarar vermeden gecmeyi nasip etsin. Gec kavusacak olsak da saglikli cocuklarimiz bizi bir yerde bekliyor elbet kavusacagiz inşallah. Haziran ayi tup bebek basligindaki herjes cok neseli cogunun sonucu pozitif biz de burada guzel bi enerji yaratalim karamsarlikla birbirimizi ajite etmeyelim olur mu :))

Ay canım aynen ben de haziran tipiğine baktım ne güzel çoğu hamile Allah herkesin yüzünü güldürsün . Birbirimize destek olup mutlu haberler verelim inş . Bu arada tüp bebek raporunda ilacı almak için 1 ayımız mı var bilen var mı acaba ?

Hic bilmiyorum canim ben henuz iki yillik evli oldugum icin raporsuz yaptircam. Senin neden toplum baskin var içini dökmek istersen anlat kac yillik evlisin? Nerede yasiyorsun nerede yaptircaksin. Sanirim zor seyler yasamissin ama nolur pozitif ol o bebisler gelecek insallah :)

Herkes bizden bebek bekliyor , 4buçuk yıldır evliyim , benden sonra evlenen eltim hamile , ben şuan istemiyorum falan diyodum iş durumumdan dolayı ama gözler üzerime dikiliyo net bi şekilde herkesten bir hamilelik haberi falan...dış gebelik geçirdim , hidrosalpinks oldum, sonra tüplerim alındı , ilk denemem olacak Bahçeci umutta başlayacağım inş.

Merhaba Kızlaarr,
Bende Temmuzda ilk kez tüp bebk tedavisine başlıyorum..
korkuyorumda biraz
Folik asit dışında bişe vermedi doktorum bana..
1 Temmuz Bat..
Ama hiç bilgim yok bununla ilgili, nasıl olacak süreç nasıl etkileceyecek..bilgilerinizi paylaşırmısınız?

Canım daha öncesinde kan değerlerine falan baktırdın mı ? Folik asit , b vitamini Demir alıyorum ben , demirim düşük diye , kan değerlerine tiroidine falan baktır canım evet baktırdıysan da sorun yok folik yeterli bence

aynen canım kanlarım normal çıktı şimdilik folik asit yeterli dedi doktor.
şimdi reglin 2. günü gel dedi bana..senide o zaman mı çağırdı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…