Gebeliğe Hazırlık TEMMUZ AYI HAMİLELİK DÜŞÜNEN ANNE ADAYLARI

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sağolun kızlar iyiyim şimdi uzanıyorum .. Eskiden çok olurdu ama uzun uzun zamandır böyle olmamistim hayırlısı ..
Bende düşündüm doktora görünmeyi yarın bende isteyeceğim baksın degerlerime, nefes darlığı oluyor bende de..

Ben de yazmani bekliyordum ki benim burnum da basladi yine bıktim yaa kan tutuyor bir de beni

Canım benden istediği testler arasında eskiden kızamıkçık geçirdim mi? Bağışıklığım var mı? Bu kedilerde olan bir parazit varmış ve çiğ ette sonra iyi yıkanmamış sebze ve meyvede, ona da baktırmış benim o parazite bağışıklığım yokmuş mesela. Çiğ etten vs uzak durmam şart. Yani doktora söyle ne var ne yoksa baktırsın. Gebeliğin ilk aylarında yapılması gerekiyor yazıyor nette o testlerin, bende kan uyuşmazlığı var ona da baktırmış.

Aynen canim benimde 10.hafta gittigimde kalp atisi gorulmedi 10 gun oncesi 8.5 haftalikken yasiyordu benim vucudum asiri hassas ve tepkili o yuzden en ufak degisimde buyuk sikayetlerim oluyor bir tur erken uyari sistemi gibi yani..pihtilasma sorunumdan da emindim nerdeyse tek parmagim ezilmis carpmis gibi aciyordu morariyordu dedim kesin kilcallar tikaniyor ciddiye almadilar bu haftalarda olmaz eolacaksa bile erken daha bellirti vermez dediler bakikmadi carpintilarimi nefes darligimi aciklayamadilar kardiyologa gonderdiler vs kisaca ben tum teshislerimi bebegimi kaybettikten sonra yaptirdigim testlerle ogrendim..carpintilarda tsh yuksekligi ve iyot eksikligindendi..belki senin o kadar sikayetin olmaz ama en azindan zeka geriligi riski bile olmasin canim hemen tsh t3-t4 anti tpo tekrarlat ve ilacini iste..yoksa dr degistir daha da onemlisi ailende de varmis zaten troidde aile oykusu bile onemli belirtec..sevgiler ihmal etme

Tetanoz asisi yaptirmayi da ihmal etmeyin annecikler

Haklısın bazen İnsan kendisinin doktoru oluyor , benim 8. Haftaya kadar diğer doktorum tsh a bile bakmadı ama bunu sevdim kırk tane test istedi baştan. İlaca hemen başlayım bende. Soru sorduğunda ay çok evhamlısın diyorlar bide ben zaten sinirli bir insanım dedim ki illa bu çocuğu da mı kaybedip tecrübe edinmem lazım. burada biz bizi anlıyoruz çok şükür

Yaa ne güzel daha yaşın küçük :) ben 32 yaşımdayım canım ama görselde kimse inanmaz o yaşta olduğuma :) ne güzel bir evladın var, 2. Si de çok bekletmeden gelsin kucağına
Insallhh canim insallah ama zamana birakicam esim saolsun cocuk cocuk diye tutturan adam hormon testim iyi degil sormuyor ilgilenmiyor kist var ilgilenmiyor rahim icinde solda yirtik var dr. Tkrr ameliyat gerekebilir dedi adam onuda sormuyor rabbimin var bir bildigi vermedi iyi oldu salagim ben salak o kadar uzuldum dovundum Kurban Oldugum Allah goruyor da vermiyor iyiki olmamis

Aynen canim ilk soyledikleri dusuklerin ℅50 si nedeni belli olmaz vs ben dedim arastirsaniz bu yuzde cook cok asagi duser..kromozomal defekt deyip gecmek kolayi..evet bir kismi da oyledir elbette ama benim belirtilerim ciddi idi..insan bedeni once anneyi kurtarmaya bakar yuklerinden kurtukup anneyi yasatmaya calisir o yuzden bebegin yukunu kaldiramadi..3.tekrar olmadan arastirmaya gerek yok diyip geciyorlar zira genetik testler cok pahali..dogrudur tamam pahali da hastalik yoktur hasta vardir der tip kitaplari ilk cumle!ben sikayetlerimi anlattigimda ciddiye alinmaliydi..evhamli biri hic degilim ben aksine akilci ve mantikliyimdir..oldukcada sogukkanliyim isin icindn biri oldugum icin birazda..her neyse yasim 40 olmak uzere ben 3 kere hamile kalabilecekmiyim dedim zeynep kamilde ki genetikciyede bir zahmet yazdi pihtilasma testlerini..ve inanin dusugumu evde ilacla kendi kendime yaptim 1 ay surdu parca ve kanamalarim..daha 3. Gun genetige gittim belki parcalarida arastirirlar diye o sanci kanamamla ayakta..yapmadilar sadece kan testleri..neyse buna da sukur artik neyim var biliyorum..Rabbim ins saglikla bu ay mujdeyi 9 ay sonrada bebegimizi nasip eder..duada unutmayin!!!

Bu arada ovulasyon testimi yaptim..t cizgisi c den koyu cikti..bu catladigi anlamina mi geliyordu arkadaslar?bu testleri cok bilmiyorum..bir arkadasim elinde kalanlari vermisti son test buydu..dun ultrasona girince bugun testi yaptim ogleden sonra sol kasigimda cok agrim batmam oldu acaba catladi mi ki bu sonuca gore?

Yok canım bugün ve yarın değerlendir siliklesince catladi demek ..

Canım hormon testinde doktor ne dedi ?

Duam da olacaksın canım Rabbim o duygu isteyen herkese yaşatsın bende 32 yaşındayım :) inşallah buradan birbirimizin güzel haberlerine sevineceğiz hep birlikte çıktık bu yola Rabbim sonunu daim etsin

Silikleşince çatlamış demek oluyor canım.

Neden ilgisi kesildi birden konuşmayı denesen canım? Testlerinde ne çıktı? İllaçla tedavi edilebilecek birşeydir inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…