Aynen öyleler. Potansiyel müşteri olarak görüyorlar bizi. Ben 2020 yılında başladım tüp bebeğe rutin testler yapıldı. Sonra yumurta toplama transfer falan. 2021 yılında oğlum oldu o dönem 5 embriyo donduruldu, 3 tane 5. Gün, 2 tane 6. Gün embriyosu. Olay şu ilk transfer tuttu ve oğlum oldu. 2023 yılında tekrar transfer planladık ben iki tane 5. Gün embriyosu planlarka doktorum iki zor olur dedi ben bir embriyo transferine ikna oldum. 5. Gün 3bb transfer edildi, aslında bana diğer embriyo daha kaliteli gibi gelmişti yani biri transfer diğeri imha edildi. Transfer edilen tuttu ama 9. Gün beta hcg 130 geldi doktor boş gebelik olabilir çok kaptırmayın kendinizi dedi. Neyse biz 8+0'da kalbini duyduk. Bize yine kese küçük falan dendi. Ben 10+0 da dr kontrolüne gittim. Ve öğrendim ki bebeğimin kalbi 8+3'de durmuş. Bu sene transfer öncesi bizden kromozom analizi testi istediler. Genetik doktorum da "biz bu testleri tedaviye başlamadan önce isteriz neden basılmamış diye kızdı, eşime sperm delasyon bakıldı mi hayır, ona da bakalım. Sana pıhtılaşma bakıldı mı? Hayir. Nasil bakilmaz bunlar, ki sonrasinda senin bebeğinin kalbi durmuş sana hala neden pıhtılaşma testi istemiyorlar diye söyledi ve test istedi. Sonuç kanda pıhtılaşma çıktı. Transfer sürecinde tekrar tekrar hatırlattım bunu şimdi. Ayın 2'sinde iki tane 6. Gün 4bb ve 4bc kalite embriyo transfer edildi. Eğer pozitif gelirse iki üç ay kan sulandırıcı iğne kullanacaksın dediler. Yani biz o testi yaptırmasak yine kontrol sıfır. Bir de rutin kanlarda senin vitamin minarel vb durumlarına bakmıyorlar. Benim gastroenteroloji doktorum baktı ve demir bağlama Ferritin, B12 falan yerler. Aile doktorum böyle olmaz bunlar bebek için tutunma için önemli dedi ve tedavi başladı. Yani sen kendi işini biraz da kendin takip etmelisin. Ha bu arada benim
tüp bebek merkezim Antalya'da ki en meşhur ve en iyi uluslar arası hastaları olan bir merkez. Düşün artık.