Tabi tabi rahimi dinlendirmek iyi bir karar olmuşCanım valla doktor bu ilk adetle yaparsak rahim dinlenmiş olmaz o yüzden diğer ay yapacağız dedi bende tamam dedim artık Allah'a bıraktım vardır bir hayır
Kontrole gidince bize de haber verAmin inşallah canımaçıkçası kontrole gidince öğreneceğim nasıl geçtiğini reglin 2.gunu gel demişti.anestezi ile çok anlamadım biraz darlık varmış rahim duvarında onu açtık dedi herşey yolunda ilerler inşallah bakalım
Aa ilk defa duyuyorum çok ilginç acaba neden adet olunuyoGünaydıntaze transfer yapılacaksa opu’dan bir kaç gün sonra oluyor. Fakat rahim dinlendirme veya embriyolara genetik test yapılacaksa mecbur dondurulmuş transfer yapılıyor. Genelde opu’dan 2 adet geçmesi bekleniyor eğer dondurulmuş transfer olacaksa
İns birlikte hamile kalırızTabi tabi rahimi dinlendirmek iyi bir karar olmuşhem yumurtalıklar toparlanır hadi bakalım muhtemelen transferlerimiz yakın olacak birbirine
Kiz ben dün doktora dedim ya hastalığım gecikirse başı arkadaşlarima duphaston ve doğum kontrol hapı verilmiş diye doktor sana gerek yok adetin düzenli dedi bende dedim yok bazen gecikebiliyor o zaman adet söktürücü kullanırız dedi ben kendi kafama göre duphaston mu kullansamGünaydın herkesedün duphastonum bitti artık adet olmayı bekliyorum. Adet olunca doğum kontrol ilacına başlayacağım. Transfere 1 adım daha yaklaştım
Öyle bir şey yok. Adet düzenli olsa bile dupshaton veriliyor hocam. Benim de düzenli ama verdi. İlaçlar adeti etkiliyor. Dupshatondan 4 gün sonra olmam gereken zamanda adet olmuştum. Tarlusal niye veriyor ne alaka. Tarlusal dupshatondan daha iyi değil. Dupshaton düzenleyici tarlusal ise direkt söker.Kiz ben dün doktora dedim ya hastalığım gecikirse başı arkadaşlarima duphaston ve doğum kontrol hapı verilmiş diye doktor sana gerek yok adetin düzenli dedi bende dedim yok bazen gecikebiliyor o zaman adet söktürücü kullanırız dedi ben kendi kafama göre duphaston mu kullansam
İnşallah inşallahİns birlikte hamile kalırız
Tarlusal çok saçma genelde doktorlar Duphastonu veriyor düzenleyici olduğu için. Bazı doktorlara akıl sır ermiyor gerçektenKiz ben dün doktora dedim ya hastalığım gecikirse başı arkadaşlarima duphaston ve doğum kontrol hapı verilmiş diye doktor sana gerek yok adetin düzenli dedi bende dedim yok bazen gecikebiliyor o zaman adet söktürücü kullanırız dedi ben kendi kafama göre duphaston mu kullansam
Hah işte doğru diyorsun. Tarlusalı opu döneminde veriyorlar genelde ama opudan sonra veya opudan bağımsız genelde bana hep duphaston verildi. Yıllardır kullanırımÖyle bir şey yok. Adet düzenli olsa bile dupshaton veriliyor hocam. Benim de düzenli ama verdi. İlaçlar adeti etkiliyor. Dupshatondan 4 gün sonra olmam gereken zamanda adet olmuştum. Tarlusal niye veriyor ne alaka. Tarlusal dupshatondan daha iyi değil. Dupshaton düzenleyici tarlusal ise direkt söker.
Tarlusal hiçbir zaman kullanmadım. Düzenli adet gören bir kadinin kesinlikle tarlusal kullanmaması gerekiyor. O adet bize göre 5-10 gün bazen gecikse de mutlaka oluyor. Opu dan sonra bile adeti düzenli olan hemen oluyor hocam. Yani ben hemen olmuştum. Tarlusal kullanmayın derim. Zaten duphastan kullanıyormuşsunuz. Adet olan kadına neden tarlusal verilir ki. Ben negatif transferimden sonra bile şiddetli adet ağrısı ile adet olmuş biriyim. Düzenli olana sürekli ilaç verilmesi doğru değil.Hah işte doğru diyorsun. Tarlusalı opu döneminde veriyorlar genelde ama opudan sonra veya opudan bağımsız genelde bana hep duphaston verildi. Yıllardır kullanırım
Değil mi bende öyle söyledim yok dedi.Sen duphastonu ne zaman kullanacaksin bende kullanayım vallaÖyle bir şey yok. Adet düzenli olsa bile dupshaton veriliyor hocam. Benim de düzenli ama verdi. İlaçlar adeti etkiliyor. Dupshatondan 4 gün sonra olmam gereken zamanda adet olmuştum. Tarlusal niye veriyor ne alaka. Tarlusal dupshatondan daha iyi değil. Dupshaton düzenleyici tarlusal ise direkt söker.
Transfer negatif olursa (inşaallah olumlu olur) o zaman kullan. Onun dışında kullanma.Değil mi bende öyle söyledim yok dedi.Sen duphastonu ne zaman kullanacaksin bende kullanayım valla
Aynen öyleler. Potansiyel müşteri olarak görüyorlar bizi. Ben 2020 yılında başladım tüp bebeğe rutin testler yapıldı. Sonra yumurta toplama transfer falan. 2021 yılında oğlum oldu o dönem 5 embriyo donduruldu, 3 tane 5. Gün, 2 tane 6. Gün embriyosu. Olay şu ilk transfer tuttu ve oğlum oldu. 2023 yılında tekrar transfer planladık ben iki tane 5. Gün embriyosu planlarka doktorum iki zor olur dedi ben bir embriyo transferine ikna oldum. 5. Gün 3bb transfer edildi, aslında bana diğer embriyo daha kaliteli gibi gelmişti yani biri transfer diğeri imha edildi. Transfer edilen tuttu ama 9. Gün beta hcg 130 geldi doktor boş gebelik olabilir çok kaptırmayın kendinizi dedi. Neyse biz 8+0'da kalbini duyduk. Bize yine kese küçük falan dendi. Ben 10+0 da dr kontrolüne gittim. Ve öğrendim ki bebeğimin kalbi 8+3'de durmuş. Bu sene transfer öncesi bizden kromozom analizi testi istediler. Genetik doktorum da "biz bu testleri tedaviye başlamadan önce isteriz neden basılmamış diye kızdı, eşime sperm delasyon bakıldı mi hayır, ona da bakalım. Sana pıhtılaşma bakıldı mı? Hayir. Nasil bakilmaz bunlar, ki sonrasinda senin bebeğinin kalbi durmuş sana hala neden pıhtılaşma testi istemiyorlar diye söyledi ve test istedi. Sonuç kanda pıhtılaşma çıktı. Transfer sürecinde tekrar tekrar hatırlattım bunu şimdi. Ayın 2'sinde iki tane 6. Gün 4bb ve 4bc kalite embriyo transfer edildi. Eğer pozitif gelirse iki üç ay kan sulandırıcı iğne kullanacaksın dediler. Yani biz o testi yaptırmasak yine kontrol sıfır. Bir de rutin kanlarda senin vitamin minarel vb durumlarına bakmıyorlar. Benim gastroenteroloji doktorum baktı ve demir bağlama Ferritin, B12 falan yerler. Aile doktorum böyle olmaz bunlar bebek için tutunma için önemli dedi ve tedavi başladı. Yani sen kendi işini biraz da kendin takip etmelisin. Ha bu arada benim tüp bebek merkezim Antalya'da ki en meşhur ve en iyi uluslar arası hastaları olan bir merkez. Düşün artık.Merhabalar benim transferime var henüz opu sonrası ilk adetimi oldum ama burada transfer olacak olanlara ve belli önceden de tecrübesi olanlara sormak istediğim sorular var belki bilen birileri çıkar. Transfer aşamasında kasılma önleyici serum diye bir şey varmış ama detayını hiç bulamadım. Gebelik aşısı ve embriyo glue yaptıranlar ya da daha önce yaptırmış olan var mı acaba? Bunlar şansımızı arttırır mı? İlk denemelerde genelde böyle şeyler yapılmıyor ama insan ilk deneme bile olsa hem riske atmak istemiyor hem de neden bir şeyleri hep deneyerek bulmak zorunda kalıyoruz ki? Mesela ben bende pıhtılaşma sorunu olup olmadığını bilmiyorum bunun için doktorun önden yönlendirmesi gerekmez mi ne bileyim işte şu testleri yaptır vs diye. İlk deneme zaten tutar tutmazsa inceleriz modundalar galiba.
işte ben de biraz bunları önlemek adına önden kendim en azından önlem almak istiyorum ama tabii naparsak yapalım olmayacaksa olmayacak o ayrı. Elimizden geleni yapmış olalım da gerisi Allahın takdiri. İnşallah hepimiz güzel sonuçlar alırız cumalar hürmetine aminAynen öyleler. Potansiyel müşteri olarak görüyorlar bizi. Ben 2020 yılında başladım tüp bebeğe rutin testler yapıldı. Sonra yumurta toplama transfer falan. 2021 yılında oğlum oldu o dönem 5 embriyo donduruldu, 3 tane 5. Gün, 2 tane 6. Gün embriyosu. Olay şu ilk transfer tuttu ve oğlum oldu. 2023 yılında tekrar transfer planladık ben iki tane 5. Gün embriyosu planlarka doktorum iki zor olur dedi ben bir embriyo transferine ikna oldum. 5. Gün 3bb transfer edildi, aslında bana diğer embriyo daha kaliteli gibi gelmişti yani biri transfer diğeri imha edildi. Transfer edilen tuttu ama 9. Gün beta hcg 130 geldi doktor boş gebelik olabilir çok kaptırmayın kendinizi dedi. Neyse biz 8+0'da kalbini duyduk. Bize yine kese küçük falan dendi. Ben 10+0 da dr kontrolüne gittim. Ve öğrendim ki bebeğimin kalbi 8+3'de durmuş. Bu sene transfer öncesi bizden kromozom analizi testi istediler. Genetik doktorum da "biz bu testleri tedaviye başlamadan önce isteriz neden basılmamış diye kızdı, eşime sperm delasyon bakıldı mi hayır, ona da bakalım. Sana pıhtılaşma bakıldı mı? Hayir. Nasil bakilmaz bunlar, ki sonrasinda senin bebeğinin kalbi durmuş sana hala neden pıhtılaşma testi istemiyorlar diye söyledi ve test istedi. Sonuç kanda pıhtılaşma çıktı. Transfer sürecinde tekrar tekrar hatırlattım bunu şimdi. Ayın 2'sinde iki tane 6. Gün 4bb ve 4bc kalite embriyo transfer edildi. Eğer pozitif gelirse iki üç ay kan sulandırıcı iğne kullanacaksın dediler. Yani biz o testi yaptırmasak yine kontrol sıfır. Bir de rutin kanlarda senin vitamin minarel vb durumlarına bakmıyorlar. Benim gastroenteroloji doktorum baktı ve demir bağlama Ferritin, B12 falan yerler. Aile doktorum böyle olmaz bunlar bebek için tutunma için önemli dedi ve tedavi başladı. Yani sen kendi işini biraz da kendin takip etmelisin. Ha bu arada benim tüp bebek merkezim Antalya'da ki en meşhur ve en iyi uluslar arası hastaları olan bir merkez. Düşün artık.
Ben zaten en son yıllar önce kullanmıştım. Benim döngüm düzensizdir ve genelde ilaçsız adet olmam. Hiç bir doktor tarlusal önermedi bana zaten. Ki düzensiz bir döngüm olmasına rağmen opudan sonra hemen adet oldum. Bencede kullanmamalı tarlusalı. Zaten dediğin gibi opudan sonra adet gecikmesi beklenen bir durum. Çok gecikirsede duphaston olayı çözerTarlusal hiçbir zaman kullanmadım. Düzenli adet gören bir kadinin kesinlikle tarlusal kullanmaması gerekiyor. O adet bize göre 5-10 gün bazen gecikse de mutlaka oluyor. Opu dan sonra bile adeti düzenli olan hemen oluyor hocam. Yani ben hemen olmuştum. Tarlusal kullanmayın derim. Zaten duphastan kullanıyormuşsunuz. Adet olan kadına neden tarlusal verilir ki. Ben negatif transferimden sonra bile şiddetli adet ağrısı ile adet olmuş biriyim. Düzenli olana sürekli ilaç verilmesi doğru değil.
Artık iş o ladar ticarethane mantığına döndü ki gerçekten tüp bebekte. İyi bir doktor iyi bir merkez bulmak gerçekten çok zor. Aslında başında bakılsaydı bunlar önem alınsaydı süreç bu kadar psikolojik olarak zor geçmeyecekti belkide. Allah gerçekten işinim Ehl-i doktorlarla karşılaştırsın hepimiziAynen öyleler. Potansiyel müşteri olarak görüyorlar bizi. Ben 2020 yılında başladım tüp bebeğe rutin testler yapıldı. Sonra yumurta toplama transfer falan. 2021 yılında oğlum oldu o dönem 5 embriyo donduruldu, 3 tane 5. Gün, 2 tane 6. Gün embriyosu. Olay şu ilk transfer tuttu ve oğlum oldu. 2023 yılında tekrar transfer planladık ben iki tane 5. Gün embriyosu planlarka doktorum iki zor olur dedi ben bir embriyo transferine ikna oldum. 5. Gün 3bb transfer edildi, aslında bana diğer embriyo daha kaliteli gibi gelmişti yani biri transfer diğeri imha edildi. Transfer edilen tuttu ama 9. Gün beta hcg 130 geldi doktor boş gebelik olabilir çok kaptırmayın kendinizi dedi. Neyse biz 8+0'da kalbini duyduk. Bize yine kese küçük falan dendi. Ben 10+0 da dr kontrolüne gittim. Ve öğrendim ki bebeğimin kalbi 8+3'de durmuş. Bu sene transfer öncesi bizden kromozom analizi testi istediler. Genetik doktorum da "biz bu testleri tedaviye başlamadan önce isteriz neden basılmamış diye kızdı, eşime sperm delasyon bakıldı mi hayır, ona da bakalım. Sana pıhtılaşma bakıldı mı? Hayir. Nasil bakilmaz bunlar, ki sonrasinda senin bebeğinin kalbi durmuş sana hala neden pıhtılaşma testi istemiyorlar diye söyledi ve test istedi. Sonuç kanda pıhtılaşma çıktı. Transfer sürecinde tekrar tekrar hatırlattım bunu şimdi. Ayın 2'sinde iki tane 6. Gün 4bb ve 4bc kalite embriyo transfer edildi. Eğer pozitif gelirse iki üç ay kan sulandırıcı iğne kullanacaksın dediler. Yani biz o testi yaptırmasak yine kontrol sıfır. Bir de rutin kanlarda senin vitamin minarel vb durumlarına bakmıyorlar. Benim gastroenteroloji doktorum baktı ve demir bağlama Ferritin, B12 falan yerler. Aile doktorum böyle olmaz bunlar bebek için tutunma için önemli dedi ve tedavi başladı. Yani sen kendi işini biraz da kendin takip etmelisin. Ha bu arada benim tüp bebek merkezim Antalya'da ki en meşhur ve en iyi uluslar arası hastaları olan bir merkez. Düşün artık.
Rabbım Allah ve ahiret korkusu olanlarla karşılaştırsın inşallah.Artık iş o ladar ticarethane mantığına döndü ki gerçekten tüp bebekte. İyi bir doktor iyi bir merkez bulmak gerçekten çok zor. Aslında başında bakılsaydı bunlar önem alınsaydı süreç bu kadar psikolojik olarak zor geçmeyecekti belkide. Allah gerçekten işinim Ehl-i doktorlarla karşılaştırsın hepimizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?