temmuzda doğum yapan öğretmen anneler size danışmam lazım! ACİL

simeray

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2007
705
4
96
Ankara
eğer yumurtlama ilacına başlarsam ve hamile kalırsam doğum temmuz sonuna denk geliyor arkadaşlar.

temmuz y da ağustosta doğum yapan arkadaşlar size sorum şu ki;

doğum öncesi ve sonrası izinlerini nasıl kullandınız? yada kullanabildiniz mi?

acil fikre ihtiyacım var...

canım ben 3 agustosta doğum yaptım.37.haftaya kadar isteyerek çalıştım.5 haftayı doğum sonrasına aktardım.tatile denk geldiği için kullanamazsın dediler ama bi kısmını kullanabildim.sanırım okulun insiyatifine kalmış bişey.bizimkiler kullandırdılar ama yakın arkadaşım kullanamadı.inş.sende sorun çıkmaz.iyi günler.

ben 27 temmuzda doğum yatım bende 5 haftayı doğum sonrasına aktardım temmuz olursa bir sorun olmuyor ama ağustos sonu olursa bazen aktarılmıyor çünkü iki arkadaşımdan biri aktarabildi ama biri yapamadı bazen sorun çıkarıyorlar

ben doğum öncesini tamamen kullandım
doğum sonrası izin hemen hemen yanıyor zaten...raporla falan uzatabilirsin

ben 8 temmuzda doğum yaptım,doğum öncesi 5 haftayı doğum sonrası kullandım,doğum sonrası iznim tatile denk geldiği için gitti tabii ama o 5 haftanın sayesinde ekimin 14 üne kadar iznim uzadı...
tatile denk gelenler o süreyi nasıl ekletebiliyorlar bilmiyorum ama yönetmelikte açık ve net bir şekilde eklenemeyeceği yazıyor,ayrıca yaz tatilinde biz zaten izinli sayılıyoruz yani eklenmemesi lazım,yaptıranlar okulun insiyatifiyle yapmışlar ve çok şanslılar...ama diğer arkadaşlara yazık oluyor bi şey varsa herkese anısı uygulanmalı

ben de 8 temmuzda yaptım doğumu ve son 5 haftayı doğum sonrasına aktararak 9 ekimde göreve başladım yalnız önemli nokta şu; doğum öncesi izne 1 temmuzdan önce yani seminerler bitmeden alırsan ne ala eğer yaz tatili içine denk gelirse yanar. bi de doktorun 32. haftada verdiği son üç haftaya kadar çalışabilir raporu, 37. haftada verdiği doğum öncesi üç haftalık izne ayrılmıştır raporu ve 40. haftada yani doğumda verdiği kız ya da erkek bebek dünyaya gelmiştir diye verdiği raporunu süreleri içinde okul kanalı ile milli eğitime iletmen geerekir yoksa işlem yapmıyorlar.
hepsine gerek yok diyor oradaki memur önce sonra da ben size demiştim hepsi lazım diye diyor ve işin içinden çıkıveriyor. şansa bırakmayın ispatlayamazsın da sonra.

ben 8 temmuzda doğum yaptım,doğum öncesi 5 haftayı doğum sonrası kullandım,doğum sonrası iznim tatile denk geldiği için gitti tabii ama o 5 haftanın sayesinde ekimin 14 üne kadar iznim uzadı...
tatile denk gelenler o süreyi nasıl ekletebiliyorlar bilmiyorum ama yönetmelikte açık ve net bir şekilde eklenemeyeceği yazıyor,ayrıca yaz tatilinde biz zaten izinli sayılıyoruz yani eklenmemesi lazım,yaptıranlar okulun insiyatifiyle yapmışlar ve çok şanslılar...ama diğer arkadaşlara yazık oluyor bi şey varsa herkese anısı uygulanmalı
canım son ana kadar sıcaklarda zor olmadı mı?
aslında senin yazını okuyana kadar doğum öncesi iznimi 32.haftada çıkmak istiyordum. doğum sonrası yanıyor,, bari öncesini kullanayım diye. ama senin yaptığında mantıklı geldi.
14 ekime 40 gün daha rapor koyarsan 24 kasım eder. 10 gün de mazeret izni koyarsan 4 aralığa kadar raporlu gelinebilir. ondan sonra da 1.5 ay ücretsiz izin alsan dönem kapanır.

başka temmuzda doğum yapan öğretmen yok mu nasıl yaptınız?
bir de doğum öncesine 32. haftada çıksam yani 2 ay önce. eylülde okula başlamam gerekecek +5 hafta falan olmadığı için. 0 zaman da 20+20 rapor alıp sonra ücrtetsiz izne çıkmayı düşünüyodum. ama ücretsiz izin doğum izninin bitiminden hemen sonra başlamalıymış. öyle bişey duyan var mı?öyle ya belki belli olmayacak maddi durum. baştan 40 gün rapor alsam eylülde, sonra ekim,kasım ve aralık aylarını maaş almadan geçirsem, ocak 15te göreve başlasam nasıl olur?

Arkadaşlar ben de 7-8 temmuz gibi doğum yapıcam nasipse,evt izin işi biraz da okulun insiyatifine kalmış bişey sanırım.Ben çalıştığım yerdeki milli eğitimle görüştüm doğum öncesini hiç almana gerek yok zaten tatile denk geliyo,16 haftayı da sonraya atabilirsin dedi,çok sevindim ama acaba değilse diyorum bi de?Öyle yapabilirsem kasımın ilk haftasına kadar doğum izninde oluyorum sonrası için de bende rapor alayım diyorum.

Şimdi size şöyle bi sorum var.Bu durumda olan arkadaşlar lütfen cevap verirlerse ve yaşadıkları tecrübeleri paylaşırlarsa sevinirim.Kasımın ilk haftasında iznim bitince rapor alsam ilk dönemi raporlarla kapatabilir miyim?Öyle yapanları duydum.İkinci dönem için de aylıksız izin alıcam.Bi arkadaş yazmış aylıksız izin hemen doğum izni bitiminde alınması lazımmış diye.Bu konularda net bilgisi olanlara çok ihtiyacım var.Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba benim doğumum da inşallah 20temmuz gibi olacak.idare ile görüştüm.öncesini sonrasına aktarabilirsin dediler.ama 20temmuzdan itibaren 13 hafta sayılıyormuş.yani ekimin sonunda iznim bitecek.ayrıca kesinlikle önce rapor haklarımızı kullanıp sonra ücretsiz izin alabiliyoruz.birçok arkadaşım öyle yaptı.zaten ücretsiz izin parça parça da alınabiliyor.kesintisiz olmak zorunda değil.doğum gününden başlayıp 18ay sonrasına kadar alabiliyoruz.

Arkadaşlar ben de 7-8 temmuz gibi doğum yapıcam nasipse,evt izin işi biraz da okulun insiyatifine kalmış bişey sanırım.Ben çalıştığım yerdeki milli eğitimle görüştüm doğum öncesini hiç almana gerek yok zaten tatile denk geliyo,16 haftayı da sonraya atabilirsin dedi,çok sevindim ama acaba değilse diyorum bi de?Öyle yapabilirsem kasımın ilk haftasına kadar doğum izninde oluyorum sonrası için de bende rapor alayım diyorum.

Şimdi size şöyle bi sorum var.Bu durumda olan arkadaşlar lütfen cevap verirlerse ve yaşadıkları tecrübeleri paylaşırlarsa sevinirim.Kasımın ilk haftasında iznim bitince rapor alsam ilk dönemi raporlarla kapatabilir miyim?Öyle yapanları duydum.İkinci dönem için de aylıksız izin alıcam.Bi arkadaş yazmış aylıksız izin hemen doğum izni bitiminde alınması lazımmış diye.Bu konularda net bilgisi olanlara çok ihtiyacım var.Yardımcı olursanız sevinirim.
selam sanırım aynı gün seninle doğum yapacaz arkadaşım.ama 16 haftayı birden doğum sonrasına aktarman mümkün ddeğil son 3 haftayı kullanmak zorundayız.benim merak ettiğim de şu.5 haftayı aktarınca eylül ayında doğum izninde oluyoruz.o zaman eğitim ödeneği ödenir mi acaba

Arkadaşlar yorum yazanlara çok teşekkür ederim yine de araştırmaya devam edelim yeni bi bilgi edinirsek paylaşalım,eğitim ödeneğini alabiliyor olmamıza çok sevindim...

selam...
ben de 21 temmuzda doğum yaptım. son 3 haftaya kadar çalıştım. 5 haftayı doğum sonuna aktardım. okula en son seminerin ilk haftasına kadar gittim yani. sonra doğum iznimi kullandım 8+5=13 haftayı yani. daha sonra 5gün, 5 gün izin aldım 5 hafta boyunca( aslında izin hakkımız 8 hafta biliyorsunuz ama ben o sene içinde 3 haftasını kullanmıştım. sonra aralığın sonuna kadar yani 1 ay ücretsiz izin aldım. daha sonra aralık ayı bitti. yeni seneye girince tekrar 5er 5er izin aldım ve 1.dönem bitmiş oldu. zaten 2.dönem malesef okula başlamak zorunda kaldım:((
hepinize şimdiden kolay gelsin diyorum. zor ama bir o kadar da muhteşem günler sizleri bekliyor....

merhaba.herkes hayırlısıyla ve sağlıkla yavrusuna kavusur inş.
arkadaşlar bazıları okula gitmemek ama maaş alabilmek için heyet raporu almayı düşünüyo.bence bu haksızlık olur. eğer bebeğinizi bırakamayacak durumdaysanız ücretsiz izin hakkımız var onu kullanmamız gerek.
yok kullanmayacaksak raporla geçiştirmek bence tamamen haram para.sonuçta derslerimiz boş gececek.derse girmeyecez ama para alıcaz.
günahsız yavrularınıza haram lokma yedirmeyelim lütfen.eğer maddi açıdan sıkıntı varsa da mecburen çalışıcaz. başka çare yok ben mecburen çalışıcam kimse istemez 4 aylık bebğini bakıcılara emanet etmeyi ama yinede size kalmış ben hatırlatmak istedim...

merhaba.herkes hayırlısıyla ve sağlıkla yavrusuna kavusur inş.
arkadaşlar bazıları okula gitmemek ama maaş alabilmek için heyet raporu almayı düşünüyo.bence bu haksızlık olur. eğer bebeğinizi bırakamayacak durumdaysanız ücretsiz izin hakkımız var onu kullanmamız gerek.
yok kullanmayacaksak raporla geçiştirmek bence tamamen haram para.sonuçta derslerimiz boş gececek.derse girmeyecez ama para alıcaz.
günahsız yavrularınıza haram lokma yedirmeyelim lütfen.eğer maddi açıdan sıkıntı varsa da mecburen çalışıcaz. başka çare yok ben mecburen çalışıcam kimse istemez 4 aylık bebğini bakıcılara emanet etmeyi ama yinede size kalmış ben hatırlatmak istedim...

sana aynen katılyıorum
benim de doğumum yaza gelecek
40 gün rapor hakkımız var evet
bunu 5er günlük şekilde 8 hafta olarak kullanabiliriz
ama bu 8 hafta öğrencilerin derslerinin boş geçmesi demektir
heyet raporunda da benzer mantık var fakat bilinenin aksine heyet raporunda dersler boş geçmiyor
rapor alacaksanız heyet raporu alın en azından ki kul hakkına girmesin

doğum öncesini aktarabilenler aktarsın tabi ama yaza gelince nasıl aktarılıyor o da saçma geldi
8 haftayı da aktarıcaksın diyen kesinlikle yanlış biliyor aktaramazsın
onun dışında doğum iznin biter bitmez ücretsiz izin alacaksın diye bişey yok
istediğin zaman alıp istediğin zaman başlayabilirsin

ben doğum öncesi 8 haftamı kullnıcam
doğumum haziran sonu
aktarmam çok mantıklı olmuyor
eylül başında işbaşı yapıcam
seminer döneminde 2 hafta rapor alıcam (ders olmadığı için)
ondan sonra da ücretsiz izne ayrılıcam inşallah

selam...
ben de 21 temmuzda doğum yaptım. son 3 haftaya kadar çalıştım. 5 haftayı doğum sonuna aktardım. okula en son seminerin ilk haftasına kadar gittim yani. sonra doğum iznimi kullandım 8+5=13 haftayı yani. daha sonra 5gün, 5 gün izin aldım 5 hafta boyunca( aslında izin hakkımız 8 hafta biliyorsunuz ama ben o sene içinde 3 haftasını kullanmıştım. sonra aralığın sonuna kadar yani 1 ay ücretsiz izin aldım. daha sonra aralık ayı bitti. yeni seneye girince tekrar 5er 5er izin aldım ve 1.dönem bitmiş oldu. zaten 2.dönem malesef okula başlamak zorunda kaldım:((
hepinize şimdiden kolay gelsin diyorum. zor ama bir o kadar da muhteşem günler sizleri bekliyor....

Canım bende aynen senin gibi yapmak istiyorum tahmini doğumum 7-8 temmuz gibi.Şu anda ailemden çok uzakta görev yaptığım için rapor haklarımı sonuna kadar memleketimde kullanmak zorundayım,en azından kızım birazcık toparlamış olur kendini,sonra da aylıksız izin düşünüyorum. Canım ben şunu merak ettim rapor haklarımız Ocak ayından sonra mı yenileniyo,yoksa 2. dönem mi,ben 2. dönem diye biliyordum ama senin yazından ocak olduğunu çıkartıyorum. Bana bu konuda bilgi verirsen çok sevinirim....

Allah şimdiden hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin.Sağlıklı sıhhatli aklı başında evlatlar dünyaya getirmemizi nasip etsin inşallah. Aminnnn.....

benimde doğumum kısmetse 13 temmuz gibi en geç.Doğum iznim yanar mı?

Yanmaz canım sen de 3 haftaya kadar çalış sonra doğum öncesindeki 5 haftayı doğum sonrasındaki 8 hafta ile birleştirip kullan yani doğum sonrası 13 hafta olarak...

selam...
bu çok faydalı oldu arkadaşım, teşekkür ederim:)
bu arada arkadaşlar, yeni torba yasaya göre doğum erken olsa da kullanamadığımız doğum öncesi iznini doğum sonrasına aktarabiliyoruz. yani her halükarda 16 hafta kullanıyoruz.

Back
X