Eki Görüntüle 575425 yaptım çoooooooooooook güzel oldu her kese tavsiye ediyorum .paylaşan arkadasada teşekkur ediyorum.he bu arada ben 1 yemek kaşığı sıvı yağ döktüm kek hamuruna ...çok güzel oldu
benim keklerin üstü pişti ama içleri pişmedi1 yumurta
1 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 poşet vanilya
1 kabartma tozu
Bütün malzeme çırpılır,
6 tane nescafe fincanı yağlanır ve hamuru onlara paylaştırılır.
Fincanların sığacağı büyüklükte bir tencereye fincanlar dizilir ve tencerenin içine fincanların yarısından biraz az ılık su doldurulup ocağa alınır.
Kaynamaya başlayınca altı kısılıp üzerine havlu peçete örtüp
Tencerenin kapağı kapatılır.
Kapağını hiç açmadan 20 dakika pişirilir ve ateşi kapatıp kapağı hiç açmadan 15 dakika beklenir.
Artık fincanlardan çıkarıp ılık olarak üzerine çikolata sos dökülüp servis edilir.:)
benim keklerin üstü pişti ama içleri pişmeditam dediğiniz sürede bekledim aslında çok üzüldüm çok büyük hevesle yapmıştım.. gerçi eşim üzülmeyeyim diye onları yedi yine de yarı çiğ :) demekki tam pişse pek bi güzel olacakmış :) ama tekrar deneyeceğim
benim keklerin üstü pişti ama içleri pişmeditam dediğiniz sürede bekledim aslında çok üzüldüm çok büyük hevesle yapmıştım.. gerçi eşim üzülmeyeyim diye onları yedi yine de yarı çiğ :) demekki tam pişse pek bi güzel olacakmış :) ama tekrar deneyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?