Kekler - Pastalar Tencerede Fincan Keki Resimli 2

daha öncede yazmıştım bunu denedim güzel oldu diye.Bildiğimiz klasik keki birde tavada deneyeyim dedim oda güzel oldu hatta tat olarak fırın kekinden farkı olmadı.Teflon tavayı margarinle yağladım fincan keki tarifini yapıp tavaya dökdüm kapağını kapattım 20 dk kısık ateşte pişirdim.sonra alt üst edip üstünüde biraz pişirdim ve sonuç gayet başarılıydı kızıma okul beslenmesi olarak yanına koydum.Resim ekleyemiyorum makinam dijital değil ama deneyim pişman olmassınız. Tek hatam fincan kekteki gibi bez koymamak oldu çünkü kekin üstüne su damlaları değdi.

valla ben akşam denedim ben çok beğendim ama eşim kakaoluyu beğenmedi sade yapmıştım bitanesini onu çok beğendi iyi oldu bu tarif yaaa fırınım yok tu zaten hihoyyyt

vallahi ben çok begendim ve degişik geldi.pratik kolay ve şeklide güzel..
mutlaka deneyecegim..normal kek malzemelerini katıyorsun ama fırında degıl fincanda pişiriyrosun..tencerede))))

kahve fincanı küçük gelir..nescafe fincanı dah auygun galiba..ortadan arasına krem şanti yerine başka şeylerde konulabilir.

ben şu fincan kekini yaptım..hem çokkkkkkkkkkkkkkkk kabardı hemde üstü yanmadı..hatta biraz arttı kek hamuru.bende cam şekerliğe döktüm öyle pişirdim.öylede güzel oldu..bir dahakine kek kalıbında deneyecem.)

Bu tarifi bende kayınvalidemden öğrenmiştim, harika bir tariftir. Cerenciğim ellerine sağlık güzel bir paylaşım... opuyorumnanaktan
Bende yaptığım keklerin fotosunu eklemek istedim... Sevgiyle kalınız...:kahve::teytey:

A361C9B457D34118A344F83E59099068.JPG

6951BFD5DD054E378CFB29E7363A1BB6.JPG

kızlar size bişey anlatıyımda gülünkaydirigubbakcemile3

geçenlerde bu tarifi kayganama yapim dedim

kafam dalgındı biraz

bi tencereye suyu doldurdum fincanlara koydum tencere dar geldi
daha büyüğüne koydum

ama görünki su koymayı unutmuşum-tatlicadiarzu-

yarım akıllı ben 15 dakika buharla pişmiş keke bide su doldurdum ama fincanlarım sağlam çıktı:teytey:

kekte öyle:teytey:

Back
X