Kekler - Pastalar Tencerede Fincan Keki Resimli 2

sağolun arkadaşlar, yalnız şunu belirteyim tencerede kabardı ama bekle allah bekle bir türlü içi pişmedi bende aynı yöntemi fırın tepsisine uyguladım ve 10 dk kadar da fırında pişirdim, bir sonraki yapışımda en baştan fırında yapmayı planlıyorum

bunlar da benimkiler, tarif aynı ama konsepti biraz değiştirdim :)

1-1.jpg

bunun tarifini ve yapılışını verirsen çok sevinirim :nazar:

sağolun arkadaşlar, yalnız şunu belirteyim tencerede kabardı ama bekle allah bekle bir türlü içi pişmedi bende aynı yöntemi fırın tepsisine uyguladım ve 10 dk kadar da fırında pişirdim, bir sonraki yapışımda en baştan fırında yapmayı planlıyorum

tam 20 dk da pişiyor aslında
20. dakikada kapatıyorum ocağı.2-3 dk da tencerede bekletiyorum sonra çıkarıyorum
sonrada hiç sönmüyor

bunun tarifini ve yapılışını verirsen çok sevinirim :nazar:

tabi hemen vereyim,
2 yumurta,3 çay bardağı şeker, 2 çay br. süt, 1 çay b. sıvıyağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 4 çay bard. un

aynen ilk tarifteki gibi fincanlara koyup tencerede pişirdim, daha doğrusu önce tencerede pişirdim sonra dayanamayıp fırına verdim. pişip de soğuduktan sonra ortalarını kesmeden dışını tamamen önce kremşantiyle sonra çekilmiş fındıkla sıvadım, bu kadar:)

Ayy kızlar ellerinize sağlık harika görünüyor hepsi birbirinden güzel olmuss en kısa zamanda bende denicem cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook

yaa bende yaptım ama içi pişmedisenağlama biraz daha kaynattım simdi dinlenmede bakalım olmus mu:delphin:

canım bend eilk yaptığım da aynı sorun oldu
fincanları çok fazla doldurma mümkünse yarıdana z koy
birde ben 2. sefere 30-35 dakika pişirdim birde böyle dene istersenyerimseniben

ben bu kez tektek fincanlarla uğraşmak istemedim.Cam salata kaseme yağlı kağıt serdim kek harcını içine döktüm öyle pişirdim pişmişmi diye bıçak kontrolüde yaptım ve oldu keki ortadan 2 ye kestim kremşantiyle mini yaşpasta yaptım resminide eklemek isterdim ama ben beceremedim resim eklemeyi.Kek kalıbıylada denemek istiyorum ama kalıbım tencereye büyük geldi ufak bir kalıp alıp deniyeceğim.Cesareti olan başka arkadaşlar bunu denesin fincanla uğraşmaktan daha kolay ve resmini eklesin ben resim eklemeyi bir türlü beceremedimde.

aslında bu tarif normal kek kalıbında fırında da pişirilebilir, bir kere de öyle deneyeceğim

fincanlarim ocakta :)) aksama resim eklerim super kabardilar
fincankeki017.jpg

afiyet olsun bunlarda benim keklerim :)) yari malzeme ile yaptim 14 fincan oldu , sevdim bu isi guzel pistiler :))

Son düzenleyen: Moderatör:
fincanlarim ocakta :)) aksama resim eklerim super kabardilar
fincankeki017.jpg
w320.png
[/IMG]

afiyet olsun bunlarda benim keklerim :)) yari malzeme ile yaptim 14 fincan oldu , sevdim bu isi guzel pistiler :))

canım seninki de sanat eseri olmuş yeme seyret doğrusu eline sağlık a.s.

Son düzenleme:
Ya kizlar ben de yaptim ama alt kismi pismemisti ustler gzel kabardi pisti ama alti hamurdu 20dk pisirdim tadi super ben ustune cikolata sos yaptim aslinda arsinada krem santi surcektim ama alti pismeyince olmadi

Back
X