- 8 Nisan 2015
- 130
- 67
- 18
- 37
- Konu Sahibi lilakelebek
-
Cutemom helal, tam bir eğitim dostusun .bılmıyorum olabılır
odevlerını eksık mı yapıyor?
benım oglum dun okulda yapması gerekenlerı eve bırakmıs bende yarın tenefuse cıkmayarak okuldakı odevlerını tamamlamasını soyledım. ıstanbuldayız bız zaten hava cok yagıslı ve soguk
sınıfta duruyor artık cocuklar
Ben bunu ilk duydugumda sorun etmemistim ama kuzenim ogretmen..ona soyledigim de teneffus cezasi diye birsey olamaz yasak dedi. Cunku o 10 dk da alacagi temiz hava o cocugun hakki., bu hak elinden alinmaz dedi. Bi sekilde bu cocuklar disiplin edilecek ilkokulda bunun farkindayim.. Ama bu sanki biraz agir oluyor gibi geldi.. Cunku tum tenefus yani 10 dk boyunca hic cikartmiyormus.,hayır normal değil.teneffüs cezası ya da yemek vermeme gibi cezalar hiç bir zaman verilmez hele ki okula uyum sürecinde olan 1.sınıf çocukları için bu çok ağır bir ceza.
eğitimde elbette ödül-ceza yöntemi davranış geliştirmek ya da değiştirmek için kullanılır ancak çocuğun temel hakları elinden alınmadan yapılır bu.
konuyla çok alakalı değil ama size bişey sorabilirmiyim. oğlum anaokuluna gidiyor geçen öğretmeni eşime çizgiflim açtıklarında oğlumun en fazla 15 dk oturduğunu söylemiş. eşimde yani normal değilmi bu yaşta çocuk nekadar oturabilir. belki cizgiflimi beğenmemiştir demiş:) yani galiba konuya hakimsinizdir diye soruyorum.ilk basta biyle demistir hoca.ama uygulayacagini sanmam.
6 yasindaki çocuğun sessiz durmasini beklemek bi Ütopya :) biz 8 leri zor zaptediyoruz.
cok da kafaniza takmayin.cocugun odevini yaptırın ve saygili olsun yetecektir
bu aynen böyle söyleseniz öğretmene kim bilir ne der ve nasıl tavır takınır çocuğa.. valla işimiz çok ama çok zor...Teneffüs cezası olmaz.. bunlar daha bebeklikten yeni çıkma, sıkışır, altına kaçırır, susar, acıkır.. verilen bir hakkı elinden alarak ceza veremezsiniz.. kaldı ki gerçekten çok ödev veriliyor, bizim öğretmenimiz yaptığı kadarını yapsın önemli olan gayreti dedi.. ilk haftalar yarısını yaparken şimdi öğretmenim üzülmesin diye tamamını yapıyor.. her konuda yaptırım olmalı ama böyle değil..
Ben bunu ilk duydugumda sorun etmemistim ama kuzenim ogretmen..ona soyledigim de teneffus cezasi diye birsey olamaz yasak dedi. Cunku o 10 dk da alacagi temiz hava o cocugun hakki., bu hak elinden alinmaz dedi. Bi sekilde bu cocuklar disiplin edilecek ilkokulda bunun farkindayim.. Ama bu sanki biraz agir oluyor gibi geldi.. Cunku tum tenefus yani 10 dk boyunca hic cikartmiyormus.,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?