Tenefüs Cezasi

elbetteki normaldir yani. benim annem öğretmen onun neler çektiğini ben biliyorum. bir çok çocuk evde yapmadığı yaramazlığı okulda yapıyor. ben asla şiddeti vsyi desteklemem kendi evladıma olsa sonuna kadar hesabını sorarım ama disiplin için bu tip cezalar gerekiyor. onları yaşı daha küçük sorumluluk bilincinin oluşması için yada bir hata veya yaramazlık yaptıklarında bunları bir daha yapmamak gerektiğini de anlamaları için böyle şeyler gerçekten gerekiyor.

evet ben de öğretmenim ve kuzenine katılıyorum.

bazen ceza verilebilir ancak bu çocuğu 10 dk.dan mahrum etmek şeklinde olmaz.

6 yaş ve ceza çok doğru gelmedi bana,eğitimci değilim ama okuldan soğuyabilir çocuk. Uyarı tabiki yapılır ,yapılmalı ,sonuçta öğretmende bir düzen kurmak zorunda ama ceza sanki küçük düşürmek gibi geliyor bana.

Ben şahsen ceza sistemini sevmiyorum net. kendimde ogluma hiç ceza vermem vermedim tehdit etmedim . dün okuld ayasanan bır olayı anlattılar sizin mesajınız vesilesi ile anlatayım.
karşı şubemizin öğretmeni defter yırtıyormuş güzel yazamayanların. ve kulaklarını cekıyormus. dun haberlesen velıler gelmıs bazı cocuklarda bunları gorduklerı ıcın okula gelmek ıstemıyorlarmıs korkuyorlarmıs.

neyse mudure fılan cıkılmıs cocukları eve goturup bır kac saat sonra toplantıya gelmıs velıler sonuc olarak öğretmen hatasını bırakın anlamayı velılerı halletmıs dıyebılırım argo tabırle. sızde hatalısınız guzel yazacaklar gerekırse 10 sayfa yazacaklar ben buyum boyleyım cok becerıksızsınız ugrasacaksınız ben ugrasmak zorunda degılım velıler allak bullak cıkmıslar sınıftan
keske hıc olmasa boylelerı ama benımkıne boyle bırı dusmedıgı ıcın sukredıyorum bende

Öğretmeni eleştiren arkadaşlarım bu konuda ne çözüm önerirsiniz onu da yazın ..Çünkü bu konuda tek sorun öğretmen değil öğrencide de sorun var.Çocukta 1 ay olmuş ne ödev bilinci oluşmuş ne de dersi dinleme bilinci..

bu arada konu sahibi bu konuyu öğretmeni ile şimdi konuşma bir kez daha aynı şekilde ceza yöntemine baş vurursa gidip düzgünce konuşursun.şu anda çok da büyütülecek bir durum yok.

neden böyle düşünüyorsunuz.. evet artık çoğu anne ve baba öğretmenlerden daha bilgili ve hassas.. ama ben sizin gibi herkes demiyorum bakın çoğu diyorum.. genellemek bu konularda çok yanlış bir yaklaşımdır..

çocuk 6 yaşında ve daha 1 aydır okula gidiyor.sizce uyum süreci nedir? hemen 1 haftada biter mi? ya da ödev bilinci hemen mi oluşur?

ben şu anda böyle bir cezayı uygun bulmuyorum mesela,daha hafifcezalar olabilir.örneğin ödev yapan çocukların defterine yıldız vs..yaparken yapmayanlara da neden onlara böyle bir ödül verilmediğini açıklamak o yaş çocukları için emin olun teneffüs cezasından daha etkili bir yöntemdir.

bızım ogretmen dogrulugunu bılemem ama normalde 1 sayfa guzel yazı 1 sayfada matematık odevı verıyor
yaramazlık yapan yaramazlıkta kastım sınıfın en kucugu ıle (en kucugu benımkı) en buyugu arasından neredeyse 1.5 yas farkı var . tekme atan yumruk atan mı dersın onlara yanı konusan ne bılım ayaga kalkan degıl kesınlıkle heh ıste o cocuklara 2 sayfa verıyor odevlerı.

buarada cocuklar gercekten o kadar farklı kı yanı bu kadar yaramaz olabıleceklerını hıc tahmın etmemıstım.
oglum 67 aylık basladı ama masallah 11 kadarda surse odev oturup yapıyor odevsız henuz okula hıc gıtmedı bende onu tesvık edıyorum ama . 1 ayın 3 haftasını ders ıslemeye basladık hafta ıcı oturayımda yaylayanayım dıyemıyorum hıc cogu kez sofrayı bıle odevden sonra toplayabılıyorum. bazen aılelerde cok ılgısız olabılıyor

Çocuklar bir hata yaptıklarında bedellerini ödemek zorunda kalırsa bir daha aynı hatayı yapmamayı öğrenir, öğretmen dövmemiş, bağırmamış alt tarafı hatalarını anlamaları için teneffüse çıkmama cezası vermiş, o kadar çocuğu zaptedebilmek, kuralları öğretmek , sınıfta ders dinlemelerini sağlamak kolay değil, o çocuklar sınıfta konuşunca diğer öğrencileri rahatsız etmiş oluyorlar, sizin çocuğunuz başkası yüzünden ders dinleyemese rahatsız olmaz mısınız, ya da ödev yapmadığında sorumlulugunu yerine getimemiş oluyor,dersleri iyi pekişmemiş oluyor, zaten o yaştaki çocukların tuvalet vs. ihtiyaçları oldugunda öğretmenler derste dahi olsa gönderiyorlar, bence öğretmenle işbirliği yapılıp çocuga hata yaptıgı için ceza aldıgı daha dikkatli olmalısı gerektiği söylenmeli.Çocuklarımızın en ufacık bedel ödemesine izin vermiyoruz sonra da ortaya sorumsuz, şımarık çocuklar cıkıyor.

Siz ilgili bir annesiniz gördüğüm kadarıyla.
ama bu kadar ödev gerçekten çok değil mi, ya ben gerçekten anlayamıyorum.

oğlum 2 yaşında, belki okula başladığında farklı düşünürüm bilemem.
ama ben kıyamam ya, yeğenimden örnek veriyorum ya, işte ziyaretimiz boyunca bir şey demiyoruz elbette, anne babayı destekliyoruz. ama ziyaretimiz bitip eve gelince, ben oğluma bu kadar baskı yapmam diyorum. yaparsa yapsın ödevini, yapmak istemiyorsa yapmasın.

biz de ödev yaparak büyüdük, ama ben hatırlıyorum, ilkokulda eve geldiğimde 1 saatte bitirirdim tüm ödevlerimi, tüm gece tüm haftasonu bir çocuğun ödevle uğraşması bence hiç faydalı değil. o çocuğa kazanımı olmaz diye düşünüyorum.

İşte tam da karşısında olduğum sistemi ve nedenini anlatmışsınız örneğinizle. Korkuyla eğitim mi olur? Ne çabuk kabulleniyoruz bunu, ne çabuk öğretmen en iyisini bilir psikolojisine giriyoruz... Elbette mesleğinin hakkını veren, dopdolu öğretmenler de var, olmaz mı? Ama her öğretmen de bizden iyi bilir diye bir şey yok maalesef. Keşke olsa da gözümüz kapalı güvensek...

Ben ceza sistemine olduğu kadar ödül sistemine de karşıyım mesela. Bir şey öğreniyorsan kendin için öğreniyorsun, öğrendikçe dünyayı keşfedecek, hayallerini gerçekleştireceksin düşüncesi, öğrenmenin eğlenceli bir şey olduğu aşılanmalı ki çocuğa, bu süreç sonsuza dek sürebilsin. Eee daha baştan cezalarla, korkularla çocuğu etkilerseniz, çocuk öğrenme hevesini kaybettiği gibi bir de bunu bir yük olarak görmeye başlayacak, o yükten kurtulmak için gün sayacak tabi ki. Bunları düşünmek için "öğretmenden iyi bilmeye", "pedagojik eğitim almaya" bile gerek yok. Kendi çocukluğumuzu düşünsek mesela... Sıra dayağına çekildiğimiz günler vardı yahu. Dayak ye, üstüne derse odaklanman beklensin. Okula giderken ayakların geri geri gitsin, öğretmeni sana bir yol gösterici olarak değil, gardiyanın gibi gör... Bunlar çocuğun doğasını ve potansiyelini yok eden şeyler.

Çoğu anne babanin ogretmende daha bilgili olduguna kesinlikle inanmiyorum belki bir kesim ama emin olun o kesim de boyle olur olmaz seyleri bu denli abartmiyor. okul acildigindan beri ayni sey yok ogretmen yan bakmis, yok parmagini cocuguma sallamis ,yok odev vermis yok sinifta konusma demis. oyle yapamaz boyle davranamaz ee yeter ama sadece bu konu icin degil bugune kadar acilan tum konular icin soyluyorum ogretmenler sizin parayla tuttugunuz bakicilariniz degil ha yanlisi olanlar yok mu elbette vardir ama usulunce konusulur anlasilir ama herseyi bu kadar buyuk sorun haline getirirseniz hem ogretmen hem siz hem de ogrenciler mutsuz olursunuz.TE="kahve85, post: 43159474, member: 601370"]neden böyle düşünüyorsunuz.. evet artık çoğu anne ve baba öğretmenlerden daha bilgili ve hassas.. ama ben sizin gibi herkes demiyorum bakın çoğu diyorum.. genellemek bu konularda çok yanlış bir yaklaşımdır..[/QUOTE]
Cogu

ÖĞRETMEN eğitimimde Avrupa'da son sıralardayız bu net. bununla ilgili yapılmış araştırma sonuçları mevcut.

Ancak tıp eğitiminde, hukukta, mühendislikte , bilimde ilk sıralarda mıyız?

En popüler üniversitelerimiz ilk 300e giremiyor Avrupa'da .

Deveye sormuşlar boynun neden Eğri Hesabıyız. Zaten bir toplumda sadece tek Taraflı aksaklık mümkün MÜ ?

Iyi mühendis, doktor, öğretmenlerimiz yok değil elbet ama onların kendilerini bilinçli olarak geliştirebildiklerini düşünüyorum . Ve onları tenzih ediyorum.

Olay anne baba ÖĞRETMEN kim daha bilinçli noktasına gelmiş de o Yüzden yazıyorum bunları.

Anneler babalar onlardan eğitimcilerden de beter genele vurursak; sonuclar ortada..

Sokağa tükürünler, ÇÖP atanlar, trafikte hak yiyenler, sağı solu taciz edenler, karısına şiddet uygulayan kocalar, hırsızlık, yolsuzluk ..diye gider bu liste.

Girin bi cafeye, avmye.. Kac tane anne görürsünüz çocuğunun önünde tablette Pepe açıkken Arkadaşı ile cene çalmaktan kendinden geçmiş..

evet mesela bizimki ödevini yapanlara gülen yüz, ödevlerini yapmayanlara da üzgün yüz koyuyor.. hafta sonuna kadar kim en çok gülen yüzü alacak diye yarışıyorlar :) gerçi benim bıdık arada sallıyor, o zaman da öğretmeni minik minik notlar yazıyor daha iyisini yaparsın inanıyorum diye.. 6 yaşındaki bir çocuğa ceza verirsen okula gitmez, bu kadar..

Ben şundan eminim ki öğretmen bu dediklerinizi uygulamıştır zaten...

bu öğretmenler ne yapsın valla anlamıyorum ceza verse suç bağırsa suç Allah aşkına siz neler yapıyorsunuz gerçekten ne kadar sabrınız var hiç sesiniz yükselmiyor mu evde hiç mi ceza vermiyorsunuz ben öğretmenimize güveniyorum ve ceza verirse de vardır bir bildiği diyorum tenefüz cezası bence gayette yerinde çıkmasın bundan sonra ödevini unutmaz ha bu arada eğitimci değilim 2 oğlum var büyük okula gidiyor evde zabdedemiyorum ceza veriyorum mesela dışarı da oyunu unut ödevlerin bitmezse yemeğin bitmezse diyorum işe yarıyor çoğu zaman ayrıca psikoloğa gidiyoruz o da bize ceza ve ödül yöntemi önermişti

Ben şundan eminim ki öğretmen bu dediklerinizi uygulamıştır zaten...
nereden eminsiniz peki? henüz 1 aylık bir zaman diliminden bahsediyoruz?

lütfen öğretmeni savunmak adına ki bence çok büyük bir hatası da yok o yüzden savunulmaya da ihtiyacı yok,garip tespitler yapmayın.öneri dediniz sundum,cevabınız bu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…