- 9 Mart 2012
- 602
- 391
- 103
- Konu Sahibi lilakelebek
-
evet ben de öğretmenim ve kuzenine katılıyorum.Ben bunu ilk duydugumda sorun etmemistim ama kuzenim ogretmen..ona soyledigim de teneffus cezasi diye birsey olamaz yasak dedi. Cunku o 10 dk da alacagi temiz hava o cocugun hakki., bu hak elinden alinmaz dedi. Bi sekilde bu cocuklar disiplin edilecek ilkokulda bunun farkindayim.. Ama bu sanki biraz agir oluyor gibi geldi.. Cunku tum tenefus yani 10 dk boyunca hic cikartmiyormus.,
6 yaş ve ceza çok doğru gelmedi bana,eğitimci değilim ama okuldan soğuyabilir çocuk. Uyarı tabiki yapılır ,yapılmalı ,sonuçta öğretmende bir düzen kurmak zorunda ama ceza sanki küçük düşürmek gibi geliyor bana.Yok biz odevimizi evimizde yapiyoruz oglum anne hepsini yapalim yoksa yarin tenefuste disari cikamam sinifta oturmak zorunda kalirim diyor..okulun ikinci haftasinin ilk gunu esim okula gitmis surpriz yapiyim ogluma diye.. Teneffus zili calmis herkes cikmis oglum ve iki arkadasi en arka sirada oturuyolarmus.. Kapidan esim ogluma gel isareti yapmis o da gelmemis.. O sirada ogretmen siniftan cikmis.. Esimi gorunce derste konustuklari icin onlara teneffuse cikmama cezasi vermek zorunda kaldim... bu tenefusu sinifta gecirecekler demis esime..
Ben şahsen ceza sistemini sevmiyorum net. kendimde ogluma hiç ceza vermem vermedim tehdit etmedim . dün okuld ayasanan bır olayı anlattılar sizin mesajınız vesilesi ile anlatayım.Teneffüs çocuğun hakkı. Ayrıca cezalandırma yöntemiyle eğitim hangi devirde kaldı, öğretmen saçmalamış.
Üstelik çocuğun bu hakkını elinden alarak, bir sonraki derse adapte olmasını da engelliyor. Birazcık pedagojiden anlasa, cezalandırmak gibi bir acizlik yerine, çocuğun derse olan ilgisini arttıracak daha farklı yöntemler bulurdu.
İşte önüne gelen öğretmen olunca, denetim sıfır olunca, böyle oluyor.
neden böyle düşünüyorsunuz.. evet artık çoğu anne ve baba öğretmenlerden daha bilgili ve hassas.. ama ben sizin gibi herkes demiyorum bakın çoğu diyorum.. genellemek bu konularda çok yanlış bir yaklaşımdır..Maşallah herkes ogretmenden coook daha bilgili, eğitim uzmanı ve ayni anda pedegog . Hanimlar bu kadar derin bir birikiminiz varsa ve cocuklarinizin psikolojisi bir bakisla bile bozulabilecek kadar zayifsa cocuklarinizi surekli elestirip hiiic begenmediginiz ogretmenlerin ellerine birakmayin evde kendiniz egitin
çocuk 6 yaşında ve daha 1 aydır okula gidiyor.sizce uyum süreci nedir? hemen 1 haftada biter mi? ya da ödev bilinci hemen mi oluşur?Öğretmeni eleştiren arkadaşlarım bu konuda ne çözüm önerirsiniz onu da yazın ..Çünkü bu konuda tek sorun öğretmen değil öğrencide de sorun var.Çocukta 1 ay olmuş ne ödev bilinci oluşmuş ne de dersi dinleme bilinci..
bızım ogretmen dogrulugunu bılemem ama normalde 1 sayfa guzel yazı 1 sayfada matematık odevı verıyorÖğretmeni eleştiren arkadaşlarım bu konuda ne çözüm önerirsiniz onu da yazın ..Çünkü bu konuda tek sorun öğretmen değil öğrencide de sorun var.Çocukta 1 ay olmuş ne ödev bilinci oluşmuş ne de dersi dinleme bilinci..
bızım ogretmen dogrulugunu bılemem ama normalde 1 sayfa guzel yazı 1 sayfada matematık odevı verıyor
yaramazlık yapan yaramazlıkta kastım sınıfın en kucugu ıle (en kucugu benımkı) en buyugu arasından neredeyse 1.5 yas farkı var . tekme atan yumruk atan mı dersın onlara yanı konusan ne bılım ayaga kalkan degıl kesınlıkle heh ıste o cocuklara 2 sayfa verıyor odevlerı.
buarada cocuklar gercekten o kadar farklı kı yanı bu kadar yaramaz olabıleceklerını hıc tahmın etmemıstım.
oglum 67 aylık basladı ama masallah 11 kadarda surse odev oturup yapıyor odevsız henuz okula hıc gıtmedı bende onu tesvık edıyorum ama . 1 ayın 3 haftasını ders ıslemeye basladık hafta ıcı oturayımda yaylayanayım dıyemıyorum hıc cogu kez sofrayı bıle odevden sonra toplayabılıyorum. bazen aılelerde cok ılgısız olabılıyor
İşte tam da karşısında olduğum sistemi ve nedenini anlatmışsınız örneğinizle. Korkuyla eğitim mi olur? Ne çabuk kabulleniyoruz bunu, ne çabuk öğretmen en iyisini bilir psikolojisine giriyoruz... Elbette mesleğinin hakkını veren, dopdolu öğretmenler de var, olmaz mı? Ama her öğretmen de bizden iyi bilir diye bir şey yok maalesef. Keşke olsa da gözümüz kapalı güvensek...Ben şahsen ceza sistemini sevmiyorum net. kendimde ogluma hiç ceza vermem vermedim tehdit etmedim . dün okuld ayasanan bır olayı anlattılar sizin mesajınız vesilesi ile anlatayım.
karşı şubemizin öğretmeni defter yırtıyormuş güzel yazamayanların. ve kulaklarını cekıyormus. dun haberlesen velıler gelmıs bazı cocuklarda bunları gorduklerı ıcın okula gelmek ıstemıyorlarmıs korkuyorlarmıs.
neyse mudure fılan cıkılmıs cocukları eve goturup bır kac saat sonra toplantıya gelmıs velıler sonuc olarak öğretmen hatasını bırakın anlamayı velılerı halletmıs dıyebılırım argo tabırle. sızde hatalısınız guzel yazacaklar gerekırse 10 sayfa yazacaklar ben buyum boyleyım cok becerıksızsınız ugrasacaksınız ben ugrasmak zorunda degılım velıler allak bullak cıkmıslar sınıftan
keske hıc olmasa boylelerı ama benımkıne boyle bırı dusmedıgı ıcın sukredıyorum bende
çocuk 6 yaşında ve daha 1 aydır okula gidiyor.sizce uyum süreci nedir? hemen 1 haftada biter mi? ya da ödev bilinci hemen mi oluşur?
ben şu anda böyle bir cezayı uygun bulmuyorum mesela,daha hafifcezalar olabilir.örneğin ödev yapan çocukların defterine yıldız vs..yaparken yapmayanlara da neden onlara böyle bir ödül verilmediğini açıklamak o yaş çocukları için emin olun teneffüs cezasından daha etkili bir yöntemdir.
çocuk 6 yaşında ve daha 1 aydır okula gidiyor.sizce uyum süreci nedir? hemen 1 haftada biter mi? ya da ödev bilinci hemen mi oluşur?
ben şu anda böyle bir cezayı uygun bulmuyorum mesela,daha hafifcezalar olabilir.örneğin ödev yapan çocukların defterine yıldız vs..yaparken yapmayanlara da neden onlara böyle bir ödül verilmediğini açıklamak o yaş çocukları için emin olun teneffüs cezasından daha etkili bir yöntemdir.[/QUOT
Ceza çoğunlukla başvurmadığım bir yöntemdi
Ben şundan eminim ki öğretmen bu dediklerinizi uygulamıştır zaten...çocuk 6 yaşında ve daha 1 aydır okula gidiyor.sizce uyum süreci nedir? hemen 1 haftada biter mi? ya da ödev bilinci hemen mi oluşur?
ben şu anda böyle bir cezayı uygun bulmuyorum mesela,daha hafifcezalar olabilir.örneğin ödev yapan çocukların defterine yıldız vs..yaparken yapmayanlara da neden onlara böyle bir ödül verilmediğini açıklamak o yaş çocukları için emin olun teneffüs cezasından daha etkili bir yöntemdir.
nereden eminsiniz peki? henüz 1 aylık bir zaman diliminden bahsediyoruz?Ben şundan eminim ki öğretmen bu dediklerinizi uygulamıştır zaten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?