- 20 Haziran 2014
- 1.654
- 799
- 63
- Konu Sahibi lilakelebek
-
ben orada olucam onu yerin dibine sokardım değil defter yırtmayı kulak çekmeyi.. çocuklardan özür dilemeden çıkamazdı o odadan.. bu forumda kimse herhalde bu davranışı onaylıcak kadar cahil değildir sanmıyorum..Ben şahsen ceza sistemini sevmiyorum net. kendimde ogluma hiç ceza vermem vermedim tehdit etmedim . dün okuld ayasanan bır olayı anlattılar sizin mesajınız vesilesi ile anlatayım.
karşı şubemizin öğretmeni defter yırtıyormuş güzel yazamayanların. ve kulaklarını cekıyormus. dun haberlesen velıler gelmıs bazı cocuklarda bunları gorduklerı ıcın okula gelmek ıstemıyorlarmıs korkuyorlarmıs.
neyse mudure fılan cıkılmıs cocukları eve goturup bır kac saat sonra toplantıya gelmıs velıler sonuc olarak öğretmen hatasını bırakın anlamayı velılerı halletmıs dıyebılırım argo tabırle. sızde hatalısınız guzel yazacaklar gerekırse 10 sayfa yazacaklar ben buyum boyleyım cok becerıksızsınız ugrasacaksınız ben ugrasmak zorunda degılım velıler allak bullak cıkmıslar sınıftan
keske hıc olmasa boylelerı ama benımkıne boyle bırı dusmedıgı ıcın sukredıyorum bende
Çocuklara o kadar şey alınıyor ki yıldız, sticker falan çogunun umurunda olmuyor.Ancak kendileri için değerli olan birşey ellerinden alındıgında hatalarını anlıyorlar.çocuk 6 yaşında ve daha 1 aydır okula gidiyor.sizce uyum süreci nedir? hemen 1 haftada biter mi? ya da ödev bilinci hemen mi oluşur?
ben şu anda böyle bir cezayı uygun bulmuyorum mesela,daha hafifcezalar olabilir.örneğin ödev yapan çocukların defterine yıldız vs..yaparken yapmayanlara da neden onlara böyle bir ödül verilmediğini açıklamak o yaş çocukları için emin olun teneffüs cezasından daha etkili bir yöntemdir.
ben orada olucam onu yerin dibine sokardım değil defter yırtmayı kulak çekmeyi.. çocuklardan özür dilemeden çıkamazdı o odadan.. bu forumda kimse herhalde bu davranışı onaylıcak kadar cahil değildir sanmıyorum..
Benim 11 yaşındaki minnoşun sınıfında bile öğretmenleri ödev yapanlara ,sınavdan yüksek not alanlara ''aferin^'' kartı veriyorevet mesela bizimki ödevini yapanlara gülen yüz, ödevlerini yapmayanlara da üzgün yüz koyuyor.. hafta sonuna kadar kim en çok gülen yüzü alacak diye yarışıyorlar :) gerçi benim bıdık arada sallıyor, o zaman da öğretmeni minik minik notlar yazıyor daha iyisini yaparsın inanıyorum diye.. 6 yaşındaki bir çocuğa ceza verirsen okula gitmez, bu kadar..
Sınıf öğretmeni olduğum için eminim..Ayrıca veliye dönük yorumlarınızı da bekliyorum.Çünkü çocuk akşam ödevlerini yarım yapıyor ve dersi dinlemiyor..nereden eminsiniz peki? henüz 1 aylık bir zaman diliminden bahsediyoruz?
lütfen öğretmeni savunmak adına ki bence çok büyük bir hatası da yok o yüzden savunulmaya da ihtiyacı yok,garip tespitler yapmayın.öneri dediniz sundum,cevabınız bu mu?
ben de öğretmenim daha önce de yazdım ve size katılmıyorum.burada 10 yaşında çocuktan bahsetmiyoruz 6 yaş grubu 1.sınıf çocuğundan bahsediyoruz.Çocuklara o kadar şey alınıyor ki yıldız, sticker falan çogunun umurunda olmuyor.Ancak kendileri için değerli olan birşey ellerinden alındıgında hatalarını anlıyorlar.
ben orada olucam onu yerin dibine sokardım değil defter yırtmayı kulak çekmeyi.. çocuklardan özür dilemeden çıkamazdı o odadan.. bu forumda kimse herhalde bu davranışı onaylıcak kadar cahil değildir sanmıyorum..
Konu sahibi arkadaş evinizde oturup çocuğunuzla ödev yapıp bir de üzerine çocuğum dersini dinle g
Sınıf öğretmeni olduğum için eminim..Ayrıca veliye dönük yorumlarınızı da bekliyorum.Çünkü çocuk akşam ödevlerini yarım yapıyor ve dersi dinlemiyor..
NevMaşallah herkes ogretmenden coook daha bilgili, eğitim uzmanı ve ayni anda pedegog . Hanimlar bu kadar derin bir birikiminiz varsa ve cocuklarinizin psikolojisi bir bakisla bile bozulabilecek kadar zayifsa cocuklarinizi surekli elestirip hiiic begenmediginiz ogretmenlerin ellerine birakmayin evde kendiniz egitin
konuyu dikkatli okumanizi tavsiye ederim once.. Oglumla alakali ilan kisim da Okulun ikinci haftasinin ilk gununden bahsediyorum ben.. Bu da 8 gune tekabul ediyor.. Bir ayi nerden cikardiniz??? Odevi hicbir zaman okula burakmadik biz.. Evimizde yapiyoruz.. Ben tum sinifin ogrencilerinden bahsettim... Herkese uyguladigi bi cezadan bahsediyorum...Öğretmeni eleştiren arkadaşlarım bu konuda ne çözüm önerirsiniz onu da yazın ..Çünkü bu konuda tek sorun öğretmen değil öğrencide de sorun var.Çocukta 1 ay olmuş ne ödev bilinci oluşmuş ne de dersi dinleme bilinci..
ben de sizden bir sınıf öğretmeni olarak savunma değil mantıklı öneri bekliyorum.mesela veliye öneriniz nedir ne yapmalı?Konu sahibi arkadaş evinizde oturup çocuğunuzla ödev yapıp bir de üzerine çocuğum dersini dinle g
Sınıf öğretmeni olduğum için eminim..Ayrıca veliye dönük yorumlarınızı da bekliyorum.Çünkü çocuk akşam ödevlerini yarım yapıyor ve dersi dinlemiyor..
benim babannem dedem 40 yıllık ilkokul öğretmeni. ben hem veli tarafını hem öğretmen tarafını bilerek konuşuyorum. inan çok ödev veriliyor çocuklar çok küçük zaten daha 1 ay oldu. 1 sınıf çocuğunun dikkat süresi 15 dkkadır. sonrası yalan. öğretmenler bu eğitimleri alarak öğretmen oluyorlar. bi sınıfta 40 öğrenci hepsi farklı karakter. babannem hepsine başka başka yaklaşırdı..ondan sonra da çocuklar şiddet meyilli deniyor.. karşısında çıldırmış gibi defter parçalayan, çocuğa dokunma hakkını kendinde gören bir yetişkin varken hem de adı eğitimci iken bitmez bu şiddet.. balık baştan kokar hesabı..
Fazla tabikiSiz ilgili bir annesiniz gördüğüm kadarıyla.
ama bu kadar ödev gerçekten çok değil mi, ya ben gerçekten anlayamıyorum.
oğlum 2 yaşında, belki okula başladığında farklı düşünürüm bilemem.
ama ben kıyamam ya, yeğenimden örnek veriyorum ya, işte ziyaretimiz boyunca bir şey demiyoruz elbette, anne babayı destekliyoruz. ama ziyaretimiz bitip eve gelince, ben oğluma bu kadar baskı yapmam diyorum. yaparsa yapsın ödevini, yapmak istemiyorsa yapmasın.
biz de ödev yaparak büyüdük, ama ben hatırlıyorum, ilkokulda eve geldiğimde 1 saatte bitirirdim tüm ödevlerimi, tüm gece tüm haftasonu bir çocuğun ödevle uğraşması bence hiç faydalı değil. o çocuğa kazanımı olmaz diye düşünüyorum.
Veli sorumluluğunu yapsaydı çocuğuyla öğretmen böyle birşey yasamayacaktı zaten.Ayrıca son paragrafınız adına yazmak istedim hakaret etmek daha da üzücü bir yaklaşımdır siz kendinize de üzülün..ben de sizden bir sınıf öğretmeni olarak savunma değil mantıklı öneri bekliyorum.mesela veliye öneriniz nedir ne yapmalı?
veli zaten hatalı ev ödevi kontrolü öğretmenin sorumluluğu değil bunu bilmek için alim olaya gerek yok.çocuğunu kontrol altında tutacak,ilgilenecek ve öğretmeni ile işbirliği halinde olacak.
bir şey söyleyeyim mi bu tarz konularda bazı meslektaşlarımın sırf kendisi de öğretmen diye içi bomboş savunma yapmaları çok üzücü.
Ooo Nerden nereye cekmissiniz konuyu bravo.. Yahu ogretmen diye ogrencilere yaptigi hersey mübah mi? Ogretmenlerin ogrenciler uzerinde uyguladigi hersey dogru mu? Boyle bir kural mi var??? iste o sizin en ufacik bedel dediginiz herkes icin aynı olmuyo işte...Çocuklar bir hata yaptıklarında bedellerini ödemek zorunda kalırsa bir daha aynı hatayı yapmamayı öğrenir, öğretmen dövmemiş, bağırmamış alt tarafı hatalarını anlamaları için teneffüse çıkmama cezası vermiş, o kadar çocuğu zaptedebilmek, kuralları öğretmek , sınıfta ders dinlemelerini sağlamak kolay değil, o çocuklar sınıfta konuşunca diğer öğrencileri rahatsız etmiş oluyorlar, sizin çocuğunuz başkası yüzünden ders dinleyemese rahatsız olmaz mısınız, ya da ödev yapmadığında sorumlulugunu yerine getimemiş oluyor,dersleri iyi pekişmemiş oluyor, zaten o yaştaki çocukların tuvalet vs. ihtiyaçları oldugunda öğretmenler derste dahi olsa gönderiyorlar, bence öğretmenle işbirliği yapılıp çocuga hata yaptıgı için ceza aldıgı daha dikkatli olmalısı gerektiği söylenmeli.Çocuklarımızın en ufacık bedel ödemesine izin vermiyoruz sonra da ortaya sorumsuz, şımarık çocuklar cıkıyor.
hakaret etmedim bakın öneri istediniz iki üç öneri sundum.peki siz ne yaptınız? içi dolu yorumunz var mı? hepsi boş değil mi? neresi hakaret,cidden soruyorum?Veli sorumluluğunu yapsaydı çocuğuyla öğretmen böyle birşey yasamayacaktı zaten.Ayrıca son paragrafınız adına yazmak istedim hakaret etmek daha da üzücü bir yaklaşımdır siz kendinize de üzülün..
Birinci sinifta esim oglumu gormek icin okula ugramis.Onlarin sinifi bahcede beden dersi yapiyormus oglum yokmus.Esim sinifa bakmış oglum tek basina oturuyormus.Ogretmeni ceza vermiş.Babasi da öyle ceza olmaz deyip oglumu bahceye yollamis.Gorunuste esimin yaptigi yanlis gibi gorunse de bence ogretmen de hatali.Teneffus olsa anlarim da koca bir ders hem de beden dersi ceza ne alaka yani.
İşte tam da karşısında olduğum sistemi ve nedenini anlatmışsınız örneğinizle. Korkuyla eğitim mi olur? Ne çabuk kabulleniyoruz bunu, ne çabuk öğretmen en iyisini bilir psikolojisine giriyoruz... Elbette mesleğinin hakkını veren, dopdolu öğretmenler de var, olmaz mı? Ama her öğretmen de bizden iyi bilir diye bir şey yok maalesef. Keşke olsa da gözümüz kapalı güvensek...
Ben ceza sistemine olduğu kadar ödül sistemine de karşıyım mesela. Bir şey öğreniyorsan kendin için öğreniyorsun, öğrendikçe dünyayı keşfedecek, hayallerini gerçekleştireceksin düşüncesi, öğrenmenin eğlenceli bir şey olduğu aşılanmalı ki çocuğa, bu süreç sonsuza dek sürebilsin. Eee daha baştan cezalarla, korkularla çocuğu etkilerseniz, çocuk öğrenme hevesini kaybettiği gibi bir de bunu bir yük olarak görmeye başlayacak, o yükten kurtulmak için gün sayacak tabi ki. Bunları düşünmek için "öğretmenden iyi bilmeye", "pedagojik eğitim almaya" bile gerek yok. Kendi çocukluğumuzu düşünsek mesela... Sıra dayağına çekildiğimiz günler vardı yahu. Dayak ye, üstüne derse odaklanman beklensin. Okula giderken ayakların geri geri gitsin, öğretmeni sana bir yol gösterici olarak değil, gardiyanın gibi gör... Bunlar çocuğun doğasını ve potansiyelini yok eden şeyler.
Ooo Nerden nereye cekmissiniz konuyu bravo.. Yahu ogretmen diye ogrencilere yaptigi hersey mübah mi? Ogretmenlerin ogrenciler uzerinde uyguladigi hersey dogru mu? Boyle bir kural mi var??? iste o sizin en ufacik bedel dediginiz herkes icin aynı olmuyo işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?