Tenefüs Cezasi

ben orada olucam onu yerin dibine sokardım değil defter yırtmayı kulak çekmeyi.. çocuklardan özür dilemeden çıkamazdı o odadan.. bu forumda kimse herhalde bu davranışı onaylıcak kadar cahil değildir sanmıyorum..

Çocuklara o kadar şey alınıyor ki yıldız, sticker falan çogunun umurunda olmuyor.Ancak kendileri için değerli olan birşey ellerinden alındıgında hatalarını anlıyorlar.

ondan sonra da çocuklar şiddet meyilli deniyor.. karşısında çıldırmış gibi defter parçalayan, çocuğa dokunma hakkını kendinde gören bir yetişkin varken hem de adı eğitimci iken bitmez bu şiddet.. balık baştan kokar hesabı..

Benim 11 yaşındaki minnoşun sınıfında bile öğretmenleri ödev yapanlara ,sınavdan yüksek not alanlara ''aferin^'' kartı veriyor.Her 20 kart kantinden bir çikolata almaya yetiyor.
6 yaşında,henüz okula başlamış çocuklar için tenefüz cezası ağır bencede.
Ödül sistemi daha teşvik edici diye düşünüyorum.

Konu sahibi arkadaş evinizde oturup çocuğunuzla ödev yapıp bir de üzerine çocuğum dersini dinle g
Sınıf öğretmeni olduğum için eminim..Ayrıca veliye dönük yorumlarınızı da bekliyorum.Çünkü çocuk akşam ödevlerini yarım yapıyor ve dersi dinlemiyor..

Çocuklara o kadar şey alınıyor ki yıldız, sticker falan çogunun umurunda olmuyor.Ancak kendileri için değerli olan birşey ellerinden alındıgında hatalarını anlıyorlar.
ben de öğretmenim daha önce de yazdım ve size katılmıyorum.burada 10 yaşında çocuktan bahsetmiyoruz 6 yaş grubu 1.sınıf çocuğundan bahsediyoruz.

aaa olur mu bir tanıdığım veli toplantısına gidiyor.

öğretmen diyor ki
"sizin yapamadığınız soru olursa bana danışabilirsiniz"

yani öğrenci zaten yapamaz, o kadar zor ödevler veriliyor. aileleri de yapamazsa öğretmen o durumda yardımcı olacakmış.

öğretmen arkadaşlar buradaki yorumları da mesleklerine bir hakaret olarak kabul etmesinler. Catharsis in yaptığı yorumdaki gibi sistemde bir hata var, sadece eğitim sisteminde değil, diğer konularda da. benim kardeşlerim eğitimci, biliyorum ne zor şartlarda görevlerini ifa etmeye çalıştıklarını. Müfredata yetişmek için ne kadar zorlandıklarını.
Kesinlikle öğretmeni bireysel eleştirmiyorum. Anne baba eğitimci işbirlikçi davranmalı.

Cezaya karşıyım, teneffüs cezasına daha fazla karşıyım. Burada bu cezanın doğru olmadığı öğretmenle konuşularak daha farklı çözümler üretilebilir görüşündeyim.

bütün öğretmenler aynı şeyi yapıyorsa ve eminseniz o zaman kulak çekip defter de parçalıyorsunuz? meslektaşınız onu da yapıyormuş o zaman normal..

Nev
konuyu dikkatli okumanizi tavsiye ederim once.. Oglumla alakali ilan kisim da Okulun ikinci haftasinin ilk gununden bahsediyorum ben.. Bu da 8 gune tekabul ediyor.. Bir ayi nerden cikardiniz??? Odevi hicbir zaman okula burakmadik biz.. Evimizde yapiyoruz.. Ben tum sinifin ogrencilerinden bahsettim... Herkese uyguladigi bi cezadan bahsediyorum...

ben de sizden bir sınıf öğretmeni olarak savunma değil mantıklı öneri bekliyorum.mesela veliye öneriniz nedir ne yapmalı?

veli zaten hatalı ev ödevi kontrolü öğretmenin sorumluluğu değil bunu bilmek için alim olaya gerek yok.çocuğunu kontrol altında tutacak,ilgilenecek ve öğretmeni ile işbirliği halinde olacak.

bir şey söyleyeyim mi bu tarz konularda bazı meslektaşlarımın sırf kendisi de öğretmen diye içi bomboş savunma yapmaları çok üzücü.

benim babannem dedem 40 yıllık ilkokul öğretmeni. ben hem veli tarafını hem öğretmen tarafını bilerek konuşuyorum. inan çok ödev veriliyor çocuklar çok küçük zaten daha 1 ay oldu. 1 sınıf çocuğunun dikkat süresi 15 dkkadır. sonrası yalan. öğretmenler bu eğitimleri alarak öğretmen oluyorlar. bi sınıfta 40 öğrenci hepsi farklı karakter. babannem hepsine başka başka yaklaşırdı..
valla o defter yırtan kulak çeken öğretmen yürek yutmuş başkasının çocuğuna dokunmak nasıl bi cesarettir yarabbim. bak kızmak disiplin çok ama çok ayrı şeyler..

Birinci sinifta esim oglumu gormek icin okula ugramis.Onlarin sinifi bahcede beden dersi yapiyormus oglum yokmus.Esim sinifa bakmış oglum tek basina oturuyormus.Ogretmeni ceza vermiş.Babasi da öyle ceza olmaz deyip oglumu bahceye yollamis.Gorunuste esimin yaptigi yanlis gibi gorunse de bence ogretmen de hatali.Teneffus olsa anlarim da koca bir ders hem de beden dersi ceza ne alaka yani.

Fazla tabiki
İlk haftalarda her gün neredeyse oglum okulda yapması gerekenıde eve getırıyordu ogretmen 3 sayfa verse 3 sayfada okuldan gelıyordu 6 sayfa 11.30 kadar ders yaptıgımızı bılıyorum yanı. ama daha sonra baya bı tembıhledım bak okulda yap oglum derste konusma ,öğretmenini dinle hem okulda yaparsan evde sana cok vakıt kalır gıbı soyledıkten sonra gecen hafta bunu duzelttı ta kı dune kadar dunde eve bırakmıstı. gene konustum bugun yapmaz sanıyorum.

şuanda ben ve bır cok anne suanda forumdada okuyorum her satır ıcın kronometre tutuyoruz onceden 1.5 saatte yazdıgı sayfayı ınanın 30 dk'da yazmaya calısıyor. oglum hıc bır zaman dersten kalkmaya calısmadı ama cok yavas yaptıgı ıcınde bu kadar uzuyordu
dun aksam okuldakınıde eve getırmesıne ragmen 9.30da bıtırdı odevını ama normalde 8 gıbı bıtırebılırdı odevlerını . bu aksam umuyorum kı boyle olacak.
baskıya gelırsek baskı yapmıyorum ama aksam bıtıremezse sabah ona yaptırabılecek kımse olmuyor annemler bu ısten anlamıyor. hafta sonu mesela cuma aksamından bıtırdık bu hafta odevlerını hafta sonu bende ara ara pratık yaptırdım unutmasın dıye.

Veli sorumluluğunu yapsaydı çocuğuyla öğretmen böyle birşey yasamayacaktı zaten.Ayrıca son paragrafınız adına yazmak istedim hakaret etmek daha da üzücü bir yaklaşımdır siz kendinize de üzülün..

Ooo Nerden nereye cekmissiniz konuyu bravo.. Yahu ogretmen diye ogrencilere yaptigi hersey mübah mi? Ogretmenlerin ogrenciler uzerinde uyguladigi hersey dogru mu? Boyle bir kural mi var??? iste o sizin en ufacik bedel dediginiz herkes icin aynı olmuyo işte...

hakaret etmedim bakın öneri istediniz iki üç öneri sundum.peki siz ne yaptınız? içi dolu yorumunz var mı? hepsi boş değil mi? neresi hakaret,cidden soruyorum?

ben buradaki öğretmenleri gördükçe çocukların öğretmenlerini bağrıma basasım geldi.. "çocuk bu arada canı istemezse ödev yapmaz, biz bütün işlerimizi günü gününe mi yapıyoruz sanki, rahat olsunlar" diyen öğretmenimiz.. seni seviyorum..

eşin de çok hatalı davranmış en az öğretmen kadar.çocuğu bahçeye çıkarmak yerine öğretmeni ile konuşmalıydı.hatalı olduğunu anlatmalıydı.çok zor değil bu.

orada öğretmenin otoritesi yerle bir olmuş işte.

aynı seyı soyledım o velıler emınım dun aksam cocuklarını bezdırdıler guzel yaz yapma sılme dıye kım bılır kac sayfa yıprattılar . oncelıkle gıtme sebeblerı sıkayet sonra ıse suclanan kısıler olmuslar. cıkısta bızde daha cok ılgılenelım demısler ama ben sanmıyorum kı 1. sınıf velısı cocugu kendı kendıne bıraksın odev beklesın emınım ılgılenıyorlar ama öğretmenın beklentısı cok fazla. kabus gıbı . ben oglumu ılk hafta o ogretmene vermek ıstemıstım ustelık engellemıslerdı ınanmazsınız ama dayakcı o demıslerdı . ıyıkı de oyle bısey yapmamışız.

ödüle gelince ödül değil ama ben oyun oynar gibi yaptırıyorum hatta bazı arkadaslarım bılır paylasıyorum mesela o sayfa bır denız , bunlar bır dalga bunlarda ıkı arkadas hadı onları kurtaralım dıye dıye konusa konusa yapıyoruz sayfaları .

öğretmen benim içinde her zaman tüm okul hayatım boyunca göz göze gelmek istemeyeceğim bireydi haklısınız aynı anlattıgınız gibi

aynen.. bu mantıkla yemeği yakan kadına da kocası bedel ödetsin, çorabını yırtan çocuğa da annesi bedel ödetsin.. biz şiddet kategorisinde ilk sıradan hiç düşmeyiz bu zihniyetle, ne diyeyim rabbim karşılaştırmasın bu düşüneceyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…