2,5 yıllık evliyim bebek düşünmeye yeni yeni başladık... Büyükannemin ilk çocuğu ( anneannem ) kızmış, anneannemin ilk çocuğu ( annem ) kız, ben annemin ilk çocuğuyum ve ben de kızım.. Çevremde şöyle bir rivayet dolaşıyor ilk çocuklar hep kız olduğu için benim de kızım olacakmış.. Sizce bunun doğruluğu nedir? Sizin çevrenizde de var mı böyle örnekler? :)
Canıııım öncelikle, Allahım analı babalı büyütsün hayırlı ve sağlıklı evlatlar versin hepimize.... Üzgünüm ama teorin tamamiyle yanlıs :)) Neden mi ? Çünkü cinsiyeti belirleyen XY kromozomu erkekte bulunur sadece.. Yani erkekten size döllenme sırasında hangi kromozom geçtiyse ona göre cinsiyet oluşur. Cinsiyeti erkek belirler yani. Ondan size X kromozomu geçtiyse kız, Y kromozomu geçtiyse erkek oluyor. Üzgünüm senin bi katkın yok cinsiyet konusunda :)) Bebeğimizin cinsel organı oluştuuğunda öğreniyoruz biz cinsiyeti ama kesinlikle döllenme sırasında belirlenmiş oluyor zaten :))
Bilimsel bir geçerliliği olmadığını biliyordum zaten; ama biliyorsun büyükler işte söyleye söyleye inandıracaklardı beni de nerdeyse :)) Çok teşekkür ederim cnm umarım çalışmalar başarıyla sonuçlanır ve sağlıklı hayırlı bi evladımız olur :)) Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah..
bebeğin cinsiyetini erkek kromozomu belirler.Allah analı babalı büyütsün sağlıkla kucağına al ama bu hafta çok dikkat et ben 37+3 de doğum yaptım çok acele etti şans meleğim
bebeğin cinsiyetini erkek kromozomu belirler.Allah analı babalı büyütsün sağlıkla kucağına al ama bu hafta çok dikkat et ben 37+3 de doğum yaptım çok acele etti şans meleğim
Bebeğin cinsiyetini elbette spermdeki kromozom belirler ama spermin geçişine izin veren de yumurta olduğu için bilimsel olarak cinsiyeti sadece sperm belirler demek de doğru olmaz. Ayrıca hem sperm akışının gerçekleştiği yoldaki hem de döllenmenin gerçekleştiği yerdeki ortamın şartları pekala yumurtaya X mi yoksa Y kromozomlu sperm mi girecek bunlarda etkilidir. Fakat hepsi bir tarafa elbette Allah ne dilediyse o şartları yaratır ve çocuk o cinsiyette olur :)
Bebeğin cinsiyetini elbette spermdeki kromozom belirler ama spermin geçişine izin veren de yumurta olduğu için bilimsel olarak cinsiyeti sadece sperm belirler demek de doğru olmaz. Ayrıca hem sperm akışının gerçekleştiği yoldaki hem de döllenmenin gerçekleştiği yerdeki ortamın şartları pekala yumurtaya X mi yoksa Y kromozomlu sperm mi girecek bunlarda etkilidir. Fakat hepsi bir tarafa elbette Allah ne dilediyse o şartları yaratır ve çocuk o cinsiyette olur :)