Tepki Sizsiniz!

Dünya üzerinde 1 milyar kişi, kadına şiddete karşı gösteri yapıyor. İstanbul Haydarpaşa Garı'nda toplanan sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte, katılımcılar 'şiddete, tecavüze, tacize, ölüme yeter' dedi.

şiddete, tecavüze, tacize, ölüme yeter

Islami kurallari seriyatla bir tutan arkadaslar olmus,
ama seriyattan onemli peygamberimizin sozleri var.
Arastirirsaniz sizde gorursunuz.

Peygamber efendimiz veda hutbesinde kadinlarin erkeklere Allah'in emanet olduklarini belirtmistir.
Kadinlarin erkekler uzerinde ve erkeklerin kadinlar uzerinde hakki vardir diye belirtmistir.
Benim daha fazla sey anlatmama gerek yok,
Hocamiz gerekeni anlatmis zaten.
Dinimizin emrettigi gibi yasasak hic bir sekilde esler birbirine seslerini dahi yukseltmekten cekinirler.
[video=youtube;cSCP80xVB3U]http://www.youtube.com/watch?v=cSCP80xVB3U[/video]

Konu kadina siddet olunca aklima Rihannanin olayi geldi.
Sevgilisi Chris Brown tarafindan defalarca dovuldu,
hatta resimdede hangi hale geldigini gorebilirsiniz,
kadin hala ayni adamla birlikte.
Yani Kadina siddeti engel egitimli olmakla alakali degil maalesef.

"Sadece erkekler dövüyor diye bir şey yok, kadınlar dayak yiyor gibi geliyor bana. Kadının kaşınanı var, kaşınmayanı var, haksız yere dayak yiyeni var . Dayak konusunda bazı kadınlar hafif kaşınıyor. Adamı tahrik ediyorlar. Akıllı kadın dayak yemez"
(Hülya Avşar)

[video=youtube;_c83kn6PH8g]http://www.youtube.com/watch?v=_c83kn6PH8g&feature=share[/video]

Populist yaklasim...

konu açılalı baya olmuş ,yeni gördüm neredeyse tüm sayfaları okudum ta ki arkadaşın biri 'biz duygusal yaratıklar olduğumuz için mahkemede erkeklerle eşit söz hakkına sahip olmamamız normal' gibi bir cümle kurmuş maddeler halinde sıralamış ilk cümlede midem bulandığı için diğerlerini okuyamadım.
Yani çoğunluğu böyle düşünüyor kadınlarımızın ,önce bu düşünce yapısını değiştirmek gerekli ,bu düşüncelerin kaynağı malum ama bu söylettirilmiyor bile yani çözüm yolu direk kapalı.Onun yerine mor çatıya sabun makarna falan göndereceklermiş.Daha çok kadın dayak yerse daha çok makarna (makarna??? serbest çağrışım:)) göndereceklermiş.
Bir şey itiraf etmem gerekirse daha kendi değerini fark edemeyen ,kendisine anlatmaya çalışanlara da ağzından köpükler çıkararak saldıranlar birgün önayak oldukları bu duruma kendileri düşerlerse onlara yardımcı olmak konusunda tereddütte bulunabilirim.

Haklısın;zaten bu tip paçoz,maço,hurbo adamları yine anneler/kadınlar yetiştirmiyor mu...
Çok uzağa gitmeyelim; bu forumda bile niceleri var.
Ne tuhaf söylemler,ne ironik ve cahil yaklaşımlar var...
Aslında iş eğitimle de alakalı değil sanırım;farkındalıkla ve idrak gücüyle alakalı.
İş sadece fotoğraflarla,protestolarla tepki değil; reelde harekete geçmeyle,değişimle,anne iken çocuğunu doğru ahlak ve terbiyeyle eğitip tepki göstermekte.
Eh,bu da bizde yok...
Halen daha, kocişim ne derse o olur diyen mentaliteyle eskilerin cehaletiyle ataerkil yapıdan çıkamama arasında bir fark yok bence.
Hızlı hızlı yazdım,bilmem anlatabildim mi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…