- Konu Sahibi La Que Sabe
-
twitterdaki başlıklardan etkilendi herhalde şeriat ve idam gelsin diyen arkadaşlar.. yalnız unutmayın ki bu insanlar bu suçları işlerken zaten müslümandı.. islamın kendisi böylesine bir sapıklığı önleyemiyorsa ölüm cezası mı önleyecek? cahil geldiniz cahil gidiyorsunuz.. bu cahil halkın eline islama dayalı töre cinayeti yasasını verdiniz noldu? birbirlerini öldürüp öldürüp masum çocukları ıslah evlerinde yatırdılar.. çağdaş eğitimle aydınlanmadıkça bizim insanımız bir adım ileri gitmez..! ne meraklıymışsınız iranlaşmaya!
Kadının şahitliği, erkeğin yarısıdır. Yani iki kadın ancak bir erkeğe eşittir.
Kadın mirastan erkeğin yarısı kadar pay alabilir.
Kadının boşama hakkı yoktur.
Kadın bir erkeğin ikinci, üçüncü, dördüncü karısı olabilir.
Kadının yeri evidir. Mecbur olmadıkça dışarı çıkmamalıdır. Dışarı çıkmak zorunda ise bütün vücudunu kapatmalıdır. Yüzünü de peçe ile örtmelidir.
Kadın erkeğinin birkaç adım arkasından yürümelidir.
Kadının kocasına itaati allaha itaati gibidir.
Kadının cennete girebilmesi kocasının rızasını kazanmasına bağlıdır.
Kadın yönetici / devlet başbakanı olamaz. Seçme ve seçilme hakkı yoktur.
Kadın hastayı erkek doktor muayene edemez.
Şarkı söylemek, Türkü çağırmak, müzik dinlemek günahtır
Resim, heykel, opera, bale, tiyatro ve benzerleri günahtır
Bir kişinin hırsızlık sebebiyle kolu kesilmesi için en az onu canlı canlı gören 4 şahit bulunması ve bu 4 şahidin namaz ehli olması, hiç yalan söylememiş müslüman kardeşini aldatmamış olması gibi şartların hasıl olması son olarak da kolunun kesilip kesilmeyeceğini kadının karar vereceği bir durumdur. (kol kesmek serbest, yaş, cinsiyet önemli değil, bu bir çocuk da olabilir, yaşlı, yoksul, aç bir insan da.)
ayrıca, şu linke bakılması önemli, neyi savunuyorsunuz, öğrenin;
Şeriat Nedir? Cezaları ve uygulamaları / İnançlar / Milliyet Blog
ya insanları ne hakla cehaletle suçlarsınız herkes fikrini söylüyor
hemen bir aşağılama hemen bir yargılama....
Törenin, kadını aşağılamanın, sapkınlığın İSLAM' da yeri yok..
İnsanların içinde biraz Allah korkusu olsaydı zaten ahiretini düşünüp bu suçları işleyemezdi...
Ne eğitimli -aydın!!!- insanlar karılarını nasıl dövüyorlar izliyoruz her gün
adam okumuş doktor olmuş karısını dövüyor..
Bunun ne eğitimle alakası var ne de aydınlıkla...
Bu olanlar en başta aile yapısının bozulmasından kaynaklanıyor
Gitgide toplumda daha acımasız cinayetler işleniyor
Çocukların yetiştirilme tarzı sonucu psikolojisi bozuk bireyler ortaya çıkıyor...
Sonuçları bu işte...
Kadını mal gibi gören elinin kiri gören erkekler, cahiliye dönemi gibi kız çocuklarını insandan saymayanlar...
Karısını insan gibi görmüyor ki.. Onu Allahın bir emaneti bir lütfu olarak görmüyor...
Hal böyle olunca da hayvan keser gibi sokağın ortasında çocuklarının gözleri önünde karısını doğruyor...
Evet benim kimliğimde de islam yazıyor ama yazarken bana sormadılar dine inanmadığım halde kuranı okudum, okumadığım ya da bilmediğim sonucuna 3 cümlemle nasıl karar verdiniz bilemiycem ama bahsettiğiniz değer nisa suresinde geçen değerlerse; anlamı bile kadın olan surede miras paylaşımı anlatılırken erkeğe kadından daha fazla hak veren, birer, ikişer,üçer.. eş alabilirsiniz diyen bir din kitabının eşitliğinden kimse söz edemez bana..arkadaşım önce kimliğinde dini islam yazan herkesin müslüman olmadığını bileceksin.islam neymiş hakiki müslümanlar nasıl yaşarmış öğreneceksin,Allah'ın kitabında kadınlara nasıl değer verildiğini okuyacaksın sonra konuşacaksın.çağdaş eğitimle olmuyor bu işler.senin çağdaş eğitimin insanların vicdanlarına giremiyor.
Sende böyle konuşamazsın kimsenin diniyle!!!
Türk bayrağı koyunca ne oluyor? Dinle ırkın ne ilgisi var? Bana saygı duymayan insanlara açıklama yapıyorum kimsenin dinine bir şey söylediğimiz yok, dinin gerçeklerini duymaktan korkuyorsanız bu başka! Konu dinden çıksın diye açıklama yapıyorum konuyu hala buraya çekiyorsunuz. Siz mi karar vereceksiniz benim ne söyleyeceğime? Kimseye hakaret ettiğim ya da yalan söylediğim yok, nisa suresini açıp bakarsanız mira paylaşımı ve diğer konular yazıyor orada..
Türk bayrağı koyunca ne oluyor? Dinle ırkın ne ilgisi var? Bana saygı duymayan insanlara açıklama yapıyorum kimsenin dinine bir şey söylediğimiz yok, dinin gerçeklerini duymaktan korkuyorsanız bu başka! Konu dinden çıksın diye açıklama yapıyorum konuyu hala buraya çekiyorsunuz. Siz mi karar vereceksiniz benim ne söyleyeceğime? Kimseye hakaret ettiğim ya da yalan söylediğim yok, nisa suresini açıp bakarsanız mira paylaşımı ve diğer konular yazıyor orada..
milliyet blogtan alıyorsun sonra da yorum yapıyorsun.zaten adamlar apaçık din düşmanları islamı kötülemek hayatlarının gayesi olmuş.ya bi kere açıp da kuran mealini okudunuz mu.mealden anlamadıysan güvenilir bir tefsiri açıp ta okudun mu.beni yaratan Rabbim acaba benden ne istiyor dedin mi.acaba Allah'ın koyduğu şu kuraldaki hilmet nedir diye merak edip kuran tefsiri karıştırdın mı.ya en azından dini bilgisine güvendiğin bir kişiye sormak aklına geldi mi.bi kere yukarda saydığın maddeler doğru bile değil.
"EY İNSAN BU KADAR CÖMERT RABBİNE KARŞI SENİ NANKÖRLÜĞE İTEN NEDİR?" isra suresi.
aferin girin birbinize sen taraf oku sen zaman oku sen sözcü oku sen gericisin sen ilericisin çok mantıklı... bu ülke böyle böyle bölünüyor biri dini alet eder biri siyaseti yahu kadınların meselesi bu sağcının solcunun değil! yine asıl meseleler güme gidiyor.
sağcı solcu muhabbeti hiç bir mesajımda yapmadığım gibi, günlük hayatımda da yapmam, çünkü ne sağcıyım ne solcu. çok yanlış taraftan anlamışsınız yazılanları. sabit okuduğum gazete bile yoktur. kimsenin ne okuduğu beni ilgilendirmez ama bazı gazetelerin hitap ettiği kesim bellidir, zamanınki bellidir, ortadoğununki bellidir. aynı zamanda hiç bir msjımda siyasi gönderme de yapmadım. esas saptıran siz olmuşsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?