Merhaba,
Eşim özellikle geceleri çok terliyor, gecede bazen bir kaç sefer çamaşır değiştirmek durumunda kalıyor. Bu durumdan rahatsız olmamakla birlikte, acaba bir şeyden mi kaynaklanıyor diye endişe duyuyorum ve doktora götürmek istiyorum. Acaba bu konuyla hangi poliklinik ilgilenir??
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Merhaba,
Eşim özellikle geceleri çok terliyor, gecede bazen bir kaç sefer çamaşır değiştirmek durumunda kalıyor. Bu durumdan rahatsız olmamakla birlikte, acaba bir şeyden mi kaynaklanıyor diye endişe duyuyorum ve doktora götürmek istiyorum. Acaba bu konuyla hangi poliklinik ilgilenir??
Eşim 1.78 boyunda 70 kilo civarında.. En kısa zamanda yaptırmaya çalışacağım bu testi, çok teşekkür ederim bilgiler içinterlemek trigliserid fazlalıgında meydana gelen birsey...yani karaciger yağlanması.. Eşiniz orta kiloda bir beyse genelde daha fazla olur.Kılolu insanlarda organ yağlanması cok sık görülen birsey degıldır.Trigliserid ölçümü yapırın.İlaçla dengelenen birsey ..Geçmiş olsun
Eşim 1.78 boyunda 70 kilo civarında.. En kısa zamanda yaptırmaya çalışacağım bu testi, çok teşekkür ederim bilgiler için
Geçmiş olsun bununla ilgili çok şey duymuştum sanırım ilaç ile tedavisi mümkün
troid hormonlarına da baktırsınfazla çalıştığı durumlarda aşırı terleme yapabiliyor kendimden biliyorum
Çok teşekkür ederim. Umarım daha önemli bir şeyden kaynaklanmıyordur.. Yemeyi çok seven bir insan :) karaciğer olması muhtemel geldi banarica ederim dediğim gibi devlet hastaneleri dahiliye bölümü ilgilenecektir. Kan değerlerinde hemen çıkar.Düzenli ilaç kullanımı ile halledilen birşey. Trigliserid alkol ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmede yükselebilir.Düşürülmesi ise biraz diet ve ilaçla 1 aylık bir zamanda tedavi edilir.
terlemek trigliserid fazlalıgında meydana gelen birsey...yani karaciger yağlanması.. Eşiniz orta kiloda bir beyse genelde daha fazla olur.Kılolu insanlarda organ yağlanması cok sık görülen birsey degıldır.Trigliserid ölçümü yapırın.İlaçla dengelenen birsey ..Geçmiş olsun.
bu arada devlet hastanelerinde dahiliye bakar iç hastalıklar yani
Terleme sırt ve göğüs bölgesindeyse kalp rahatsızlıklarından kaynaklanabilir. Ama siz bizim söylediklerimiz ile şudur budur şu doktora gideyim demek yerine iyi bir hastanede iyi bir dra emanet edin eşinizi. Her türlü tetkik yapılsın. Mesela benim eşimde 3. Derece karaciğer yağlanması var, trigliserit 400' ün üzerinde ama adam gram terlemez. Geceyi bırakın gündüz bile terlemez. Bi de bunun için dahiliyeye değil gastroentrolojiye gidiyoruz biz. Her hastanede olmayan bir bölüm. Dahiliye bakmadı bize.
Demek istediğim arkadaşın tezini ben çürüttüm, benimkini başkası çürütür. Bu tarz konulara burdan net cevap almak pek mümkün değil.
Hadi ya ben bilmiyordum terlemenin trigliseridle bağlantılı olduğunu..bir şey daha öğrenmiş oldu kkda.
evet kolestrolun en zararsız hali aslında.Ama kollestrol gibi hayvansal kaynaklı gıdalardan değil de hamurişi gibi karbonhidratlarla yükseliyor.Birde alkol yükseltiyor.Öğrencilik hayatımda tavan yapmıştı benım.
evet kolestrolun en zararsız hali aslında.Ama kollestrol gibi hayvansal kaynaklı gıdalardan değil de hamurişi gibi karbonhidratlarla yükseliyor.Birde alkol yükseltiyor.Öğrencilik hayatımda tavan yapmıştı benım.
Yanlış bilgiler veriyorsunuz arkadaşım dikkat edelim bu tarz konularda bilgi verirken. Trigliserid kolestrolün belki de en zararlı halidir, çok kısa sürede siroza çevirebilir bu bir. Sadece karbonhidrat ve alkolle değil şekere dönüşen bütün gıdalar yükseltir buna kırmızı et de dahildir bu iki. Dahiliye değil gastroenteroloji bakar bu üç. Yağlanma Grade 3'ün üstünde değilse asla ilaç tedavisi uygulanmaz bu dört. Öyle bir ay gibi kısa sürede de normale dönmez bu da beş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?