Ter problemi

sefaljin

Guru
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2013
165
64
298
Merhaba,
Eşim özellikle geceleri çok terliyor, gecede bazen bir kaç sefer çamaşır değiştirmek durumunda kalıyor. Bu durumdan rahatsız olmamakla birlikte, acaba bir şeyden mi kaynaklanıyor diye endişe duyuyorum ve doktora götürmek istiyorum. Acaba bu konuyla hangi poliklinik ilgilenir??

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Her zaman mı böyleydi? Son zamanlarda mı oldu?

Evlendiğimizden beri böyle, kayın validem önceden de çok terlediğini söyler

terlemek trigliserid fazlalıgında meydana gelen birsey...yani karaciger yağlanması.. Eşiniz orta kiloda bir beyse genelde daha fazla olur.Kılolu insanlarda organ yağlanması cok sık görülen birsey degıldır.Trigliserid ölçümü yapırın.İlaçla dengelenen birsey ..Geçmiş olsun.
bu arada devlet hastanelerinde dahiliye bakar iç hastalıklar yani

Son düzenleme:
Geçmiş olsun bununla ilgili çok şey duymuştum sanırım ilaç ile tedavisi mümkün

Eşim 1.78 boyunda 70 kilo civarında.. En kısa zamanda yaptırmaya çalışacağım bu testi, çok teşekkür ederim bilgiler için

troid hormonlarına da baktırsınfazla çalıştığı durumlarda aşırı terleme yapabiliyor kendimden biliyorum

Eşim 1.78 boyunda 70 kilo civarında.. En kısa zamanda yaptırmaya çalışacağım bu testi, çok teşekkür ederim bilgiler için

rica ederim dediğim gibi devlet hastaneleri dahiliye bölümü ilgilenecektir. Kan değerlerinde hemen çıkar.Düzenli ilaç kullanımı ile halledilen birşey. Trigliserid alkol ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmede yükselebilir.Düşürülmesi ise biraz diet ve ilaçla 1 aylık bir zamanda tedavi edilir.

Çok teşekkür ederim. Umarım daha önemli bir şeyden kaynaklanmıyordur.. Yemeyi çok seven bir insan :) karaciğer olması muhtemel geldi bana

Hadi ya ben bilmiyordum terlemenin trigliseridle bağlantılı olduğunu..bir şey daha öğrenmiş oldu kkda.

Terleme sırt ve göğüs bölgesindeyse kalp rahatsızlıklarından kaynaklanabilir. Ama siz bizim söylediklerimiz ile şudur budur şu doktora gideyim demek yerine iyi bir hastanede iyi bir dra emanet edin eşinizi. Her türlü tetkik yapılsın. Mesela benim eşimde 3. Derece karaciğer yağlanması var, trigliserit 400' ün üzerinde ama adam gram terlemez. Geceyi bırakın gündüz bile terlemez. Bi de bunun için dahiliyeye değil gastroentrolojiye gidiyoruz biz. Her hastanede olmayan bir bölüm. Dahiliye bakmadı bize.

Demek istediğim arkadaşın tezini ben çürüttüm, benimkini başkası çürütür. Bu tarz konulara burdan net cevap almak pek mümkün değil.

Son düzenleme:

Evet bu doğru ilaç etkileşimleri, rahatsızlıklar tamamen kişisel.. ve aslında hiç de ihmale gelmeyecek şeyler..

Hadi ya ben bilmiyordum terlemenin trigliseridle bağlantılı olduğunu..bir şey daha öğrenmiş oldu kkda.

evet kolestrolun en zararsız hali aslında.Ama kollestrol gibi hayvansal kaynaklı gıdalardan değil de hamurişi gibi karbonhidratlarla yükseliyor.Birde alkol yükseltiyor.Öğrencilik hayatımda tavan yapmıştı benım.

Benim de bir ara yüksekti ama şimdi bir gidip baktırmak istiyorum ben de kan değerlerime falan genel olarak. O zaman da dr bana çok mu yağlı yiyorsun demişti ki yağla hiç aram yoktur. Yemeklerde sadece sızma zeytinyağı falan kullanırım..

Yanlış bilgiler veriyorsunuz arkadaşım dikkat edelim bu tarz konularda bilgi verirken. Trigliserid kolestrolün belki de en zararlı halidir, çok kısa sürede siroza çevirebilir bu bir. Sadece karbonhidrat ve alkolle değil şekere dönüşen bütün gıdalar yükseltir buna kırmızı et de dahildir bu iki. Dahiliye değil gastroenteroloji bakar bu üç. Yağlanma Grade 3'ün üstünde değilse asla ilaç tedavisi uygulanmaz bu dört. Öyle bir ay gibi kısa sürede de normale dönmez bu da beş.

Ders verir gibi degil de daha insancıl anlatsaydınız emin olun hoş bir tablo sergilerdiniz..Tarafımdan da taktir edilebilirdiniz.....
5 e kadar saymanıza sevindim..Bana doktorun anlattığını söylüyorum.. Dahiliye iç hastalıklar ve benimle bu konu hakkında dahiliye ilgilenmişti.Bu konularda herkes neticede bildiklerini anlatıyor.Kimse tutupta sallamaz..Sağlık sonuçta..
1ayda 400 olan değerim normalde döndüyse helal olsun bana

Benim arkadasımda gece cok terlemekten şikayetçiydi.ıdrar kanalında kitle bulundu.o cıkartıldıktan sonra düzeldim demişti.kitlede temiz çıkmıştı.
Birde yatmaya yakın yemek meyve kuruyemiş çok yiyorsa oda aşırı terletiyor söylemeden geçmiyim dedim.

bir çok bilmişlik vakası daha çok gülüyorm bu tarz yazılara millet neyi ispat etmeye çalışıyor bizler olası ihtimalleri söylüyoruz tabi ki en doğru yönlendirmeyi doktor yapacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…