- 2 Eylül 2009
- 259
- 73
- 98
- 35
- Konu Sahibi gul_perisi
-
Yazmalı uygulamalı ödevlerde ne veriliyordu, ne yapmanız isteniyordu mesela ben psikiloguma ne yapmam lazım diyorum bana ben senin öğretmenin değilim diyor yani beni daha çok kendi ayaklarım üzerimde bırakmaya çalışıyor ama ben birinin beni yönlendirmesine ihtiyaç duyuyorum bu yüzdende acaba bu terapist hiç beni anlamıyor mu diye düşündüğüm oluyorBen de bilişsel terapiyi öneririm, kendim de bunun çok faydasını gördüm. Hepimiz birçok şeyi biliyoruz maalesef fakat bilmek yetmiyor, kişisel çabalarla günlük hayatta pratiğe dökmek önemli. Çoğu kez hem yazmalı hem uygulamalı ödevler veriliyor bilişsel terapide, onları aksatmadan yaparsanız size de faydalı olabilir. Kişisel çaba+sabır..
yahu kesinlikle çok doğru bir tespit. yani bende direnç olduğu kısmını terapistim söylüyor. bende ikinci kısma yani her şeyi anlamlandırma ve sorgulama düşüncesinde olduğum kısmına katılıyorum. değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Yazmalı uygulamalı ödevlerde ne veriliyordu, ne yapmanız isteniyordu mesela ben psikiloguma ne yapmam lazım diyorum bana ben senin öğretmenin değilim diyor yani beni daha çok kendi ayaklarım üzerimde bırakmaya çalışıyor ama ben birinin beni yönlendirmesine ihtiyaç duyuyorum bu yüzdende acaba bu terapist hiç beni anlamıyor mu diye düşündüğüm oluyor
bilişsel davranışçı tam olarak nasıl oluyor, nasıl bir yöntem uygulanıyor, benim psikolog umda alanında iyi biri yani aldığı eğitimler veya nette hakkında yazan yorumlar öyle ve iyide bir insan olduğunu düşünüyorum ancak bazen çok öfkeleniyorum ona beni hiç anlamadığını yanlış yolda olduğumu felan düşünüyorum bunları ona söyleyincede biraz akışına bırakmamı söylüyor.. bana sorunlarımla ilgili farkındalık kazandırıyor ancak ben sorunlarımın o kadar fakındayım ki çünkü kendimi çok fazla takip ediyorum . ben çözüm istiyorum. farkındalık değil..
Terapiste gidenlere ben de birşey sormak istiyorum. Terapistler görüşmeler de sizle ilgili notlar alıyorlar mı
Türker Manavoğlu'nu bi araştır derim. Benim abim gitti, hafta da 3-4 kez panik atak geçirirdi çok kısa sürede kurtuldu, tavsiye ederim. Yöntemi ne dersen, ilk seansta sorunlarını dinleyip not alıyor, ve sana özel sabah ve gece dinlemen için 10'ar dakikalık telkin hazırlıyoır. Haftada 5 kez yapman için 53 dakikalık meditasyon veriyor. bilinçaltına girebilmesi için bu meditasyonu muhakkak uygulamalısın, 2.seansta bilinçaltı çalışmaları başlıyor. seni kesinlikle uyutmuyor, seninle konuşarak sana sorular sorarak sorunlarınla ilgili ana konuyu bulup basitleştiriyor. ben tavsiye ederim, abimde çok işe yaradı.Yorum yazan herkese ayri ayri tesekkur ederim. Bana önerebileceğiniz bir yöntem veya psikolog var mi
Psikolog da her meslekte olduğu gibi iyisinin ve kötüsünün olduğu bir dal. Mesela ben diğer arkadaşın konuya da yazmıştım ilk gittiğim çok iyiydi, ikinci gittiğim özel ofisinde olmasına rağmen çok kötüydü.kızlar burada açtığım konular hemen hemen aynı tarzda.. kendimle çok uğraşıyorum, hatta uğraşmak az kalır, adete boğuşuyorum kendimle. Benim temelde;
kendine güvensizlik,
düşük öz saygı,
insanlar tarafından eleştirilmekten korkmak,
insanlara yakınlaşmaktan korkmak,
hayır diyememe,
iltifat kabul edememe,
kendini sevmeme, her hareketini sinir olma,
arkadaşlık kuramama... vs. (dahada çoğaltabilirim malesef bu örnekleri) gibi problemlerim var sık sık depresyona giriyorum. Psikolojik destek alıyorum ancak bu süreç çok sabır isteyen ve masraflı bir süreç. Sorunlarımı halen aşamıyorum bu da bana kendimi dahada kötü hissettiriyor. Terapide önce emdr uygulayacağız diye başladık sonra ben pek başaramadım sanırım bu yöntemi, yani çok odaklanamadım, şimdi emdr uygulamıyor, konuşma şeklinde geçiyor seanslar. Ancak ben anlatıyorum , terapistim dinliyor, bu beni nasıl iyileştirebilir ki. Terapiden beklediğim etkiyi görememek beni dahada depresyona sokuyor. şimdi size sorum benim gibi destek alanlar terapi süreci nasıl işliyor. Yani gittiğiniz psikolog nasıl bir yöntem izliyor, nasıl faydası oluyor, lütfen buradan veya özelden birileri bana yardımcı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?