Ben anlamadım kardeşiniz aynı zamanda psikologunuz mu ? Öyleyse etik değil. Psikolojik danışman cevresine ve ailesine danışmanlık hizmeti veremez.
Adı üstünde psikolog bu işin eğitimini almış kişi bence ona güvenin. Sosyal medya sizi olumsuz etkiliyorsa muhtemelen güzellik ya da lüks takıntınız var. Bu durum da sadeve kardeşiniz değil herkes size bunu söyleyebilirdi kapat diye :)Hayır yanlış anlaşıldı sanırım :) Kardeşim de bir nevi psikolğum gibi oldu demek istedim:) Ona da herşeyi anlatıyorum, o da çok güzel akıl veriyor, yönlendiriyor vs. elbette bir psikolog kadar yetkinliği ve bilgisi yok ama şimdiye kadar psikoloğun söylediklerinin çoğunu o da söyledi. Sormak istediğim o bir doktor, psikolog diye mi beynim onun dediklerini doğru olarak algılayıp ona göre davranacak.
Eğer gittiğiniz psikolog nasihat veriyorsa iyi bir psikolog değildir. Lütfen böyle bir insana para kazandırmayınHayır yanlış anlaşıldı sanırım :) Kardeşim de bir nevi psikolğum gibi oldu demek istedim:) Ona da herşeyi anlatıyorum, o da çok güzel akıl veriyor, yönlendiriyor vs. elbette bir psikolog kadar yetkinliği ve bilgisi yok ama şimdiye kadar psikoloğun söylediklerinin çoğunu o da söyledi. Sormak istediğim o bir doktor, psikolog diye mi beynim onun dediklerini doğru olarak algılayıp ona göre davranacak.
Eğer gittiğiniz psikolog nasihat veriyorsa iyi bir psikolog değildir. Lütfen böyle bir insana para kazandırmayın
Adı üstünde psikolog bu işin eğitimini almış kişi bence ona güvenin. Sosyal medya sizi olumsuz etkiliyorsa muhtemelen güzellik ya da lüks takıntınız var. Bu durum da sadeve kardeşiniz değil herkes size bunu söyleyebilirdi kapat diye :)
Eğer gittiğiniz psikolog nasihat veriyorsa iyi bir psikolog değildir. Lütfen böyle bir insana para kazandırmayın
Nasıl yani? Biraz açabilir miyiz bu konuyu? Aslında nasihat derken yaptıklarımı yapmaya devam edersem sonucun ne olacağını söyledi. Anlattığım durumlarda düzelttiği yanlış olan yerleri düzeltti gibi. Nasıl biri olmak istediğimi sorduğumda bazılarının gerçekçi olmadığını söyledi vs.
İyi bir psikolog söylediklerinizi dinler dinlediklerini yorumlar ama asla nasihat vermez şunu yap bunu yap demez. Bu kardeşlerin arkadaşların anne babanın yaptığı şeydir zaten ki siz de söylemişsiniz bunu kardeşimin dediklerini diyor diye. Böyle insanlar son zamanlarda çok türedi maalesef lütfen dikkatli olun işi bilen birine gidinNasıl yani? Biraz açabilir miyiz bu konuyu? Aslında nasihat derken yaptıklarımı yapmaya devam edersem sonucun ne olacağını söyledi. Anlattığım durumlarda düzelttiği yanlış olan yerleri düzeltti gibi. Nasıl biri olmak istediğimi sorduğumda bazılarının gerçekçi olmadığını söyledi vs.
Aynen bu şekilde olur. Önce bu ortaya çıkanlar yüzünden çöker sonra toparlanırsınız ve bir daha da nasihata ihtiyaç duymazsınızPsikolog şöyle yap böyle yap demiyor ki.
Ne haddine
Psikolog sana cesitli sorular sorup senin bazı şeyleri farkına varması sağlar. Düşünce yapini degistirir, bakış acin değişir...
Bu sebeple faydalıdır. Ki zaten gerçek psikolog seanslarında kardeşindeki gibi 'anlattim rahatladim' durumu olmaz ki. Asıl seni deşer, dibe attıklarını ortaya çıkar. Mutsuz olursun, rahatsız olursun (çünkü beyin kötü anilarla mücadele etmektense bilincaltinin derinliklerine gömmeyi sever). Ve bazı şeylerle yüzleşip öyle çıkarsın terapiden
Aklıma takılan şu durum da var, anlattıklarımdan sonra bana bunları yaparsan başına şu gelir farkındasın di mi dedi.
Aslında sen çok güzel ifade ediyorsun. Bir çocuğu korkutmak gibi olmuş. Bunu terapistinle paylaşıp sana böyle hissettirdiğini söylemen lazım. Buna verdiği cevaba göre işini iyi yapıp yapmadığını anlayabiliriz. Hayır instagramını kapat diyemez ayrıca böyle olur şöyle olur demek danışanın kaygısını arttırır bence yanlıştırAslında süreç anlattıklarınız gibi ilerliyor. Beni en çok etkileyen kötü anılara bir yolculuk yaptık aralarda sorular sordu, bazı şeylerin farkına varmamı sağladı hatta anlatırken çok kötü hissettim kendimi. Sorunumun temelinde bunlar olduğunu biliyorum fakat nasıl yol almam gerektiği konusunu psikologla çözmek için başladım terapilere. Fakat aklıma takılan şu var? Psikoloğun bana sosyal medyanı kapat demesi doğru değil mi? Beni yönlendirmesi vs. Aklıma takılan şu durum da var, anlattıklarımdan sonra bana bunları yaparsan başına şu gelir farkındasın di mi dedi. Evet yumuşak ve kibarca söyledi ama Tutamadım kendimi ağladım. Orada çok kötü hissettim kendimi. Aslında onu demesi şöyle bir durumdu benim için. Bir çocuk yabancılarla konuşuyordur, çocuğu buna yaparsan seni kaçırırlar diye korukutmak gibi geldi. Söylediği şey doğru gelmese de, onu dedikten sonra bilinçaltım evet doğru aslında böyle devam edersem sonucu şu olur kendime engel olamıyorsam sosyal medya kullanmamalıyım diye algıladı. Ya da başkası olsa şöyle mi derdi diye düşünüyorum. Ben buraya çözüm için geldim sen beni neden böyle korkutuyorsun ki..
Off zaten sorunumla başa çıkmaya, kendimce çözüm bulmaya çalışırken psikolog iyi mi kötü mi bana faydası olur mu diye düşünürüyorum sürekli
Aslında sen çok güzel ifade ediyorsun. Bir çocuğu korkutmak gibi olmuş. Bunu terapistinle paylaşıp sana böyle hissettirdiğini söylemen lazım. Buna verdiği cevaba göre işini iyi yapıp yapmadığını anlayabiliriz. Hayır instagramını kapat diyemez ayrıca böyle olur şöyle olur demek danışanın kaygısını arttırır bence yanlıştır
Psikolog değilim ama şöyle bir yorum yapayım ben de hayat aslında gayet deterministik. Aynı şeyleri yaparsan aynı sonucu alırsın. Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek insanlara özgü bir aptallık ne yazık ki.
Bir örnek vereyim erkek bir tanıdığım internetten bulduğu yabancı bir kadınla evlendi, kadın da yabancı değildi Azeriydi basbayağı Türkçe konuşuyordu ama Türkiyede hiç yaşamamış. Sonuç 2 yıllık sevgililk, ardından birlikte yaşama, ardından evlenme ve boşanma. Sebebini sordum kültür farklılığı dedi örnekler verdi. Bu arkadaş şimdi yine internetten evlenme sitesine kaydolmuş, tanışmış Afrikalı bir kızla. Eeee dedim yani yine aynı şeyi yapıyorsun, yine yabancı biri yine internetten sonuç yine boşanma olur. Hayır bu sefer farklı olacak dediBen de başta yazdığım şeyi söyledim hayat gayet deterministik.
Şimdi siz de tüm ilişkilerim internetten oldu yazmışsınız, sanırım hepsi de hüsran oldu o zaman bu deseni değiştirin. Önce bir bakın neden etrafınızdaki insanlarla flört etmiyorsunuz, ya da arkadaşların tanıştıralım dediklerine bakmıyorsunuz ... önce burayı anlayın. Sosyal fobi mi, özgüvensizlik mi cekingenlik mi neyse artık. Sonra ben artık bunu yapmicam, gerçek dünyaya inicem diyin tanışma appi varsa onu silin, instagram fb nerden tanışıyorsanız onu silip gerçek hayata karışın bir.
Bu sadece özgüvensizlik mi? Bana biraz da gerçek hayatta ilişki kurmaktan kaçınıyor olduğunuz geldi. Gerçek bir ilişki yaşamasa sizi korkutan birşey var. Bunu çözmelisinizGerçek hayattan çok güzel bir örnek olmuş, teşekkür ederim.
Aslında benim sorunum sürekli internet ortamından yaşadığım ilişkiler sonucu karakterimin, fikirlerimin zamanla değişiminden dolayı normal olan ilişkilerde de saçmalıyorum alışkanlık gbi oldu. 10 kişiyle görüştüysem 7 si sanal 3 ü gerçek hayat ama internet karakterimi öyle bir bozdu ki aracı olup tanıştıdıkları kişilerde de aynı hataları yapmaya, saçmalamaya başladım.
Çözüm için sosyal medyayı kapattım, biraz kendimi dinleyip kendimi geliştirmek istiyorum ama bunlara neyin sebep olduğunu ve bunu nasıl aşacağımı bilmiyorum. Şu an çok dingin, huzurluyum ama biriyle tanışınca aynı hataları yapmayacağımın garantisini kendi kendime veremiyorum. Özgüvensizlik yıllardır var o cepte ama bu sorunumu nasıl aşacağım konusunu bilemiyorum.
Bu sadece özgüvensizlik mi? Bana biraz da gerçek hayatta ilişki kurmaktan kaçınıyor olduğunuz geldi. Gerçek bir ilişki yaşamasa sizi korkutan birşey var. Bunu çözmelisiniz
Gayet güzel ilerlemişsiniz. Psikologunuzun tam işi bilmediğini söyleyemem sanırım size bunları yaparak bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Üzerinde düşünmeniz gerekliAltında geçmişten gelen olayların etkisi olduğunu da düşünüyorum o olayları deşme, bana etkilerinin nasıl olduğunu bulma kısmı psikologta. Gitmem gereken yolu biliyorum ama o yolda nasıl yürümem gerektiğini bilmiyorum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?