terapi ücretlerinin bu kadar fazla olması

türkiyede değil misin her hastanede bir psikolog var belediyede var e nabızda sağlıklı hayat merkezi var ücretsiz psikolog yaz şehrini yaz mesela

ne bekliyorsun bazı hizmetler lüks işte ücretsiz diyorum sanki gittin de randevu alamadın bulamadın en iyisi ilan ver seans ücretini belirle belki aradığını bulursun nedeni belli psikoloji eğitimi pahalı

Senin psikolog değil ama psikiyatri polikliniğinden randevu alma zamanın gelmiş. Allah şifanı verir inşallah.

Konuyu açan kişi ne yazıyor sen ne cevap veriyorsun.

Psikoloji lisans programı sadece özellerde yok. Üstelik psikiyatristler terapi seansları yapıyorlar, yine aynı şekilde seans ücretleri pahalı, lüks. Konuyu açan kişinin bahsettiği şey buna erişebilirlik. Fırsat eşitsizliği.

Devlet hastanelerindeki randevularda düzenli seans mı yapılıyor, kaç dakika sürecek ve ne kadar verimli olacak o kadar kısa süre.

Psikoloji eğitiminin nesi pahalı ayol? Mimarlık diş hekimliği filan gibi malzeme masrafı filan mı var? Ne farkı var mesela atıyorum eğitim fakültesinden? Bilmediğim için soruyorum

Psikologlar seans yapmak için dört yıllık psikoloji lisans eğitimi+klinik psikoloji yükseklisansı yapıyorlar. Bu bölümler ağırlıkla özellerde var. Ama devlette odtü-istanbul gibi birçok üniversitede bu bölüm mevcut elbette.

Senin psikolog değil ama psikiyatri polikliniğinden randevu alma zamanın gelmiş. Allah şifanı verir inşallah.

Psikoloji lisans programı sadece özellerde yok. Üstelik psikiyatristler terapi seansları yapıyorlar, yine aynı şekilde seans ücretleri pahalı, lüks. Konuyu açan kişinin bahsettiği şey buna erişebilirlik. Fırsat eşitsizliği.

Devlet hastanelerindeki randevularda düzenli seans mı yapılıyor, kaç dakika sürecek ve ne kadar verimli olacak o kadar kısa süre.
Durup dururken gerilip bir dert sahibi daha olduk iyi mi :D

Benim terapist zam yapınca bu uygulama baya götürmüştü beni .
Tavsiye ederim

Fiyatları şundan pahalı diye biliyorum; yaklaşım biçimine göre sertifika almaları gerekiyor ve yeni faydalı yaklaşımların yüzbinlerce liradan başlıyor diye biliyorul eğitimleri.

Eklentiler

• 1000025005.webp
    1000025005.webp
    29 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:

Devlet hastanesi karsıtlığı da yapmadım aslında ama karsıtım yani hiç bir zaman doğru düzgün bir doktora denk gelmedim randevu bulamadım onların elinde insan ölür 10 gün randevu bekledim randevuya gittim 10 gün röntgen randevusu bekledim sonuç için gittim 10 gün doktor izni bekledim devamlı aynı röntegene girmem gerektiği için devamlı aynı sey tekrarlandı ve hamileydim mastit olmusum olamaz diyorlar meme kanser miyim panik oluyorum devamlı ertelenen uzak randevular gergin doktorlar hep özele gittim özel diyetisyende çocuk doktoru da kadın doğum doktoru da hepsi iyi eğitimler almıs basarılı insanlar 4000 tl değil ücretleri yinede devleti zaten ayrı tutuyoruz o yok bence tartısılabilir bi konu değil benim şehrimde belki böyle yok yetersiz diyetisyen programları hazır bir programı çıktı alıp vermeye dayalı ve 1 kibrit çöpü peynir tabiriyle hla devam ediyorlar psikolog olarakta dediğiniz gibi bana kç dk vakit ayırır allah askına

Psikologlar seans yapmak için dört yıllık psikoloji lisans eğitimi+klinik psikoloji yükseklisansı yapıyorlar. Bu bölümler ağırlıkla özellerde var. Ama devlette odtü-istanbul gibi birçok üniversitede bu bölüm mevcut elbette.
Ay hiç böyle şey duymadım hayatımda. Özel uniye gitti diye ücretin pahalı olması ne mana. Buradaki kadına 'sen de ücretsiz terapi bul o zaman' diye carlayan kardeş onlara da devlet okuluna git diye carlasa keşke 😅 Ya sorun zaten sistemle alakalı açıkçası. Devletin el atması gereken bi durum. Ruh sağlığı beden sağlığı kadar önemli görülmedigi için ücretsiz hizmetler de kısıtlı oluyo işte. Öyle olunca özeldekiler de bunu kullanıyo. İnsanların zor durumundan faydalanmak işte. Birçok sektörde var. Psikolog luks bi hizmet yazmış yukarda biri. E zaten problem de o. Daha ulaşılır olması lazım. Sağlığın lüksü mu olur? Atarım giderim sana değil ha Tulumbacim yanlış anlama bu arada 😅 Senin yoruma denk gelmiş bulundu kusura bakma 🤗

Özel üniversitelerin fav bölümü olduğu için ücretler bu derece yüksek.
Mezunlar da standardını korumaya çalışıyor.
O ücretlere seans yakalamak da zor üstüne.

Ben gerçekten bazi alanlardaki saat ücretlerini anlayamıyorum. Mesela fizik tedavi için 2 kilinikle görüştüm istanbulda, saat ücreti 5000tl. Buralarda günde 2 4 hasta da alınmıyor yani sabahtan akşama saat başı baya normal şekilde çalışıyorlar. Hesaplayan adamlara dönmek istemem ama toplam ortada yani 😂 Bir diyetisyenle görüştüm ayda 4 bin veriyordum, haftada sadece 10 dk telefonla arayıp daha konusurken listemi yolluyordu. Bunu hesaplamak dahi istemiyorum çünkü asabım bozuluyor hatırlayınca 😂 Psikolog psikiyatrist günde 8 kişi alamaz muhtemelen ama öğrenciyken bile saatine o parayi online istiyor diyorsunuz yani aklim almıyor. Bir yandan da bakıyorum başka konuda mimar muhendis yazmış ayda 40 50 bin alıyorum diye. Bir yerde bir tuhaflık var ve ben çözemedim.

Devlet hastanesi karsıtlığı da yapmadım aslında ama karsıtım yani hiç bir zaman doğru düzgün bir doktora denk gelmedim randevu bulamadım onların elinde insan ölür 10 gün randevu bekledim randevuya gittim 10 gün röntgen randevusu bekledim sonuç için gittim 10 gün doktor izni bekledim devamlı aynı röntegene girmem gerektiği için devamlı aynı sey tekrarlandı ve hamileydim mastit olmusum olamaz diyorlar meme kanser miyim panik oluyorum devamlı ertelenen uzak randevular gergin doktorlar hep özele gittim özel diyetisyende çocuk doktoru da kadın doğum doktoru da hepsi iyi eğitimler almıs basarılı insanlar 4000 tl değil ücretleri yinede devleti zaten ayrı tutuyoruz o yok bence tartısılabilir bi konu değil benim şehrimde belki böyle yok yetersiz diyetisyen programları hazır bir programı çıktı alıp vermeye dayalı ve 1 kibrit çöpü peynir tabiriyle hla devam ediyorlar psikolog olarakta dediğiniz gibi bana kç dk vakit ayırır allah askına

Ben sıklıkla devlete gidiyorum, ama bekarım, kendi başıma devlette sürünebiliyorum. Mesela kan testi vermiştim, kontrol için randevuyu tam 1 ay sonraya bulabildim, haliyle farklı doktor, her seferinde şikayeti öykünü baştan anlat.

Ben online diyetistenlik hizmeti için geçen hafta fiyat aldım, aylık dört liste 7 bin dedi. Yüz yüze olursa 17 bin.

Terapi için insan, bence iyi eğitimli olsun düzgün biri olsun düşüncesinde ve haklı. Orada özelini anlatacaksın, senin derdini tarafsız, objektif dinleyecek, koştur koştur hızlıca konuş ee ne faydası olacak

Yıllar yıllar önce çok sıkıntılı bir dönemimde yardımcı olması adına gittim.

Sıkıntılarımı anlattım bana geri dönüşü

Düşünmemeye çalış , stres yapacak bir durum yok aslında dedi

Birkaç tavsiyede bulundu yolladı.

Sonuç giden param oldu.

Zaten bu dediklerini bende biliyorum ama yolunu öğret bana değil mi ?

Yanlışlıkla acaba hastanede ki hasta bakımı ile mi , yoksa temizlik yapan abla ile mi görüştüm acaba ?

Her zamanki gibi iyisine denk gelmek lazım.

Ruh sağlığı en önemlisi

Ben gerçekten bazi alanlardaki saat ücretlerini anlayamıyorum. Mesela fizik tedavi için 2 kilinikle görüştüm istanbulda, saat ücreti 5000tl. Buralarda günde 2 4 hasta da alınmıyor yani sabahtan akşama saat başı baya normal şekilde çalışıyorlar. Hesaplayan adamlara dönmek istemem ama toplam ortada yani 😂 Bir diyetisyenle görüştüm ayda 4 bin veriyordum, haftada sadece 10 dk telefonla arayıp daha konusurken listemi yolluyordu. Bunu hesaplamak dahi istemiyorum çünkü asabım bozuluyor hatırlayınca 😂 Psikolog psikiyatrist günde 8 kişi alamaz muhtemelen ama öğrenciyken bile saatine o parayi online istiyor diyorsunuz yani aklim almıyor. Bir yandan da bakıyorum başka konuda mimar muhendis yazmış ayda 40 50 bin alıyorum diye. Bir yerde bir tuhaflık var ve ben çözemedim.
ya iyi diyetisyende var kötü diyetisyende orası da ayrı yara deşmeyin vallahi ne paralar verdik onlara da :D gittim birine öğrenciyim paramı verdim aynı böyle sinir dert sahibi oldum çıktım bana yazmıs yemek kasığı sebze :D ne diyorum sebze hangi sebzeyi yersen diyor valla abla sebze yemiyorum açıkçası ama sunu ye dersen biraz aklıma girersen yicem gelmişim buraya ben bilmiyo muyum 6 kasık sebze yemek yersem zayfılarım :D bursada özlücede lüks mü lüksete binada ofis açmış kendine. yine sizinki gibi gittim hamileyim anlattım bana hazır liste atmıs her sabah yeşil çay yazıyor ama dedim ben içemem dimi doğru biliyorum yok cnaım içme diyo yemediğim sebzeler yazıyor iyiside vardı kötüsüde yinede aylık ben en fazla 1500 verdim bana fazla gelmedi en azından 4 kere yüzünü görüyordum suan 45 dk ya bu paralar canımı acıttı açıkçası :D

Ben talep ettikleri ücretleri de geçtim , cidden işinin ehli bi terapist bulmak çok zor değil mi ya...

Bi tanesiyle aylarca çok güzel yol katettik , online.
Ara vermek istedim. Bi zaman sonra tekrar seans talebi oluşturdum. Tam 3 kere seansımı iptal edip yeni randevu oluşturdu. Artık yazdım "hocam erteleyebiliriz , sanırım bu ara yoğunsunuz" dedim. "Yok yok şu şu saatte yapalım" dedi. Sonra seansa katılmadı ve hiçbir açıklama yapmadı. Yani ne kadar ahlaklı bi iş anlayışı!

E şimdi en baştan mı başlayayım başkasıyla.
Amannn dedim , başlarım böyle işe.
Ben kediden , meditasyon müziklerinden devam =)
Sektörden komple soğudum.

Bi de beni seansları uzatmak ister gibi davranması rahatsız etti. Sürekli aynı konunun etrafında döner hale geldik. Taktı kadın anneme. Yok ben bebekken annem tarafından ihmal edilmişim de yok bakım verilmemiş de. Annemle aram bozuldu artık. Ablamı abimi arayıp darlıyodum "ben bebekken annem bana kötü mü davranıyodu nolur hatırlayın" diye. Artık ailece bıktılar benden. Bilemiyorum ben bikaç hocayı takip ediyorum , onların grup etkinlikleri oluyor anca onlara katılırım katılırsam.

Ben sıklıkla devlete gidiyorum, ama bekarım, kendi başıma devlette sürünebiliyorum. Mesela kan testi vermiştim, kontrol için randevuyu tam 1 ay sonraya bulabildim, haliyle farklı doktor, her seferinde şikayeti öykünü baştan anlat.

Ben online diyetistenlik hizmeti için geçen hafta fiyat aldım, aylık dört liste 7 bin dedi. Yüz yüze olursa 17 bin.

Terapi için insan, bence iyi eğitimli olsun düzgün biri olsun düşüncesinde ve haklı. Orada özelini anlatacaksın, senin derdini tarafsız, objektif dinleyecek, koştur koştur hızlıca konuş ee ne faydası olacak
Çocuk için özele gitmekten hastaneleri zengin ettiğimiz için kendim için devlete gitmeye çalışıyorum ama böyle bir oraya bir oraya gidince devletteki o bekleme süresi çekilmez geliyor insana ah diyorsun simdi 5 dk ya çıkmıştık özelden :D diyetisyenlerde uçmuş aman allahım gerçekten o da laızm kim biliyor beslenmeyi ya okullarda okutulmalı öğretilmeli öyle cahiliz bu konuda hele okurken çalışırken yemek yapamadıkça dışardan yemeye döndükçe şişmanlıkta çağımızın hastalığı oldu hangi birine bütçe ayıracağız kızımı ne zmaan anneannesine babaannesine bıraksam patates yiyor :D ekmekli çorba böyle annelerle büyüdük en iyi ihtimal ev yemeği yapsam bile sağlıksız yemekler yapıyorum sanki çok kötü diyetisyen deneyimlerim oldu küstüm onlara son dönemde iyisine de denk gelsek birde bu fiyatlara

Yıllar yıllar önce çok sıkıntılı bir dönemimde yardımcı olması adına gittim.

Sıkıntılarımı anlattım bana geri dönüşü

Düşünmemeye çalış , stres yapacak bir durum yok aslında dedi

Birkaç tavsiyede bulundu yolladı.

Sonuç giden param oldu.

Zaten bu dediklerini bende biliyorum ama yolunu öğret bana değil mi ?

Yanlışlıkla acaba hastanede ki hasta bakımı ile mi , yoksa temizlik yapan abla ile mi görüştüm acaba ?

Her zamanki gibi iyisine denk gelmek lazım.

Ruh sağlığı en önemlisi
off çok kötü bir cevap ya bende bundan korkuyorum yani yanarım yanarım giden paraya değil bunu yasadım ya içimde bırakacağı strese yanarım

bilmediğim için soruyorum nasıl,nereden ?
ibni haldun, bahçeşehir, bilgi gibi ünilerin mezunları süpervizyon kapsamında sembolik ücretli veya tamamen ücretsiz altı ay-bir sene kadar terapi imkanı sunuyorlar. şu an aklıma ilk gelen bilgi pdm oldu. instagram sayfalarına bakın, orada detaylı bilgi veriyorlar.

ya iyi diyetisyende var kötü diyetisyende orası da ayrı yara deşmeyin vallahi ne paralar verdik onlara da :D gittim birine öğrenciyim paramı verdim aynı böyle sinir dert sahibi oldum çıktım bana yazmıs yemek kasığı sebze :D ne diyorum sebze hangi sebzeyi yersen diyor valla abla sebze yemiyorum açıkçası ama sunu ye dersen biraz aklıma girersen yicem gelmişim buraya ben bilmiyo muyum 6 kasık sebze yemek yersem zayfılarım :D bursada özlücede lüks mü lüksete binada ofis açmış kendine. yine sizinki gibi gittim hamileyim anlattım bana hazır liste atmıs her sabah yeşil çay yazıyor ama dedim ben içemem dimi doğru biliyorum yok cnaım içme diyo yemediğim sebzeler yazıyor iyiside vardı kötüsüde yinede aylık ben en fazla 1500 verdim bana fazla gelmedi en azından 4 kere yüzünü görüyordum suan 45 dk ya bu paralar canımı acıttı açıkçası :D

Bende gitmiştim bir vakıf üniversitesinde diyetisyene

Kızın zayıflığı zaten ayrı sinir bozucu ben tank gibi yanında

Nazi subayı gibi birde , sanki amme hizmeti veriyor

Dünya paralar ya gülse canım kurban

Neyse elinde matbuu bir kağıt , ağzından çıkan lafı duymak ve anlamak cabası.

Başarılı olamadım ehline denk gelmek her zaman önemli

Ben talep ettikleri ücretleri de geçtim , cidden işinin ehli bi terapist bulmak çok zor değil mi ya...

Ara vermek istedim. Bi zaman sonra tekrar seans talebi oluşturdum. Tam 3 kere seansımı iptal edip yeni randevu oluşturdu. Artık yazdım "hocam erteleyebiliriz , sanırım bu ara yoğunsunuz" dedim. "Yok yok şu şu saatte yapalım" dedi. Sonra seansa katılmadı ve hiçbir açıklama yapmadı. Yani ne kadar ahlaklı bi iş anlayışı!

Bi de beni seansları uzatmak ister gibi davranması rahatsız etti. Sürekli aynı konunun etrafında döner hale geldik. Taktı kadın anneme. Yok ben bebekken annem tarafından ihmal edilmişim de yok bakım verilmemiş de. Annemle aram bozuldu artık. Ablamı abimi arayıp darlıyodum "ben bebekken annem bana kötü mü davranıyodu nolur hatırlayın" diye. Artık ailece bıktılar benden. Bilemiyorum ben bikaç hocayı takip ediyorum , onların grup etkinlikleri oluyor anca onlara katılırım katılırsam.
ay güldüm vallahi kusura bakmayın :D gerçekten terapistinde ahlaklısı ne çıkaracak acaba bu konuyu deştikçe

Yani terapist bari bu randevu işine özen göstersin. Zaten ben kaygılı biriyim, o güne randevum varsa sabahtan benim için tek gündem odur. Zırt pırt ertelense bütün bünyem şaşar ki mesleği bu olan biri bu kadar özensiz olmamalı. Bir de seansta bir konuya süper keşif yapmış gibi takılmaları da beni rahatsız ediyor. Birkaç deneyimim oldu ve benim için terapi defteri kapanmıştır. Hic unutamıyorum taa üniversite zamaninda gitmiştim birine. Başka bir derdim vardi aslinda ama arada ev arkadaşımdan bahsetmiştim. Kız böyle çok yüksek yaşardı her seyi, sesi gülmesi ağlaması her seyi olaydı. Sabaha kadar uyuyamadım sesinden demistim terapide hani yorgun görünüyorum diye açıklamak için. Kendince cikarim yapmış, ben onun özgür ruhunu kıskanıyormuşum. Aslında onun gibi çevreye rahatsizlik verip bunu hic takmayan biri olmak istiyormuşum vs. Of abi tamam ya aşırı haklısın. Ben çünkü hırbo olmayı bilmiyorum ya ondan evet.

Back
X