Terapi ücretlerinin bu kadar pahalı olması derdi😣

Küçük kızımı terapiye götryrdum bir yandanda 4 harfte sıkıntı yaşıyor diye dil terapistine gidiyorduk. Pedagog 2bin oldu dil terapisi 1100 oldu haftalık 3 bin aylık 12 bin çok zorladı bizi... Allahtan dil terapisi bitmişti pedagog seanslarını da biz bırakmak durumunda kaldık... hayat pahalı terapiler daha da pahalı malesef( kızım akran zorbalığından terapi aldı bu durumu aştık çok şükür terapiyi bu yüzden bırakabildik)

Ek olarak yazdiklarinizda cok haklisiniz ama psikolog olarak sizlerin de elinde sihirli degnek yok.
Kisiyi biraz tanimak icin en az bir alti sekiz hafta her hafta olmali diye dusunuyorum daha once deneyimlemis biri olarak. Cunku herkes ilk seansta acilamiyor. Iki yada ucuncu seansi buluyor bazen

Tabii kesinlikle. Ama 6 ay boyunca her hafta olması (yanlış mı anladım acaba?) çok iyi niyetli gelmedi bana. Tabii danışmanı görmeden net bir şey söylemek olmaz orası da var.

Hangi ekole bağlı çalışıyor? Hangi eğitimleri almış? Tabii ki herkes kendine istediği ücreti belirlemekte serbest ancak 2500 de çok çok fazla. Şahsen ben bir psikolog olarak o kadar seans ücretini ayıramam, bence uçuk bir rakam. 6 ay her hafta gidecek kadar ne sıkıntınız var acaba? Başlarda her hafta çağırdıktan sonra ilerlemeye bağlı olarak seans aralarını açmak gerekiyor. Bazı ekoller aşağı yukarı 13 seansta sorunu çözmeyi hedefleyip başlarda sık görüşürken gittikçe görüşme sıklığını azaltıyor. Siz bir şey demeden psikoloğunuzun görüşme sıklığını azaltması lazımdı. Psikoloğunuzun yaptığını etik bulmadım.

Ek: her hafta görüşerek öğrenme başarınızı da düşürmüş olursunuz. Her terapi seansı yeni şeyler öğrendiğiniz bir süredir, bu öğrendiklerinizi gerçek hayatta uygulayabilmek için de zamana ihtiyacınız vardır. Siz her hafta görüşerek böyle bir zaman yaratamamışsınız. Hayatınızda bir sorun olsa ve bu sorunla baş etmeyi bir önceki seansta öğrenmiş olsanız, daha bu sorunla baş etmek için yeterince deneme yapma şansı bulamadan yeni seansınız gelmiş oluyor.
Merhaba,bütüncül çalışıyor.
Başlangıçta on beş günde bir gelmeyi teklif ettiğimde henüz değil,ilerleyen zamanlarda demişti.

Ek olarak yazdiklarinizda cok haklisiniz ama psikolog olarak sizlerin de elinde sihirli degnek yok.
Kisiyi biraz tanimak icin en az bir alti sekiz hafta her hafta olmali diye dusunuyorum daha once deneyimlemis biri olarak. Cunku herkes ilk seansta acilamiyor. Iki yada ucuncu seansi buluyor bazen
Bence sihirli değnek var,en azından benim için öyle.
İnsanın duygusunun kaynağını bilmesi ve kime ait olduğunu anlaması müthiş bir duygu.
İçedönük bir insan olarak terapiler bizde daha iyi ilerliyor.
Benim tek sıkıntım pahalı olması.

Küçük kızımı terapiye götryrdum bir yandanda 4 harfte sıkıntı yaşıyor diye dil terapistine gidiyorduk. Pedagog 2bin oldu dil terapisi 1100 oldu haftalık 3 bin aylık 12 bin çok zorladı bizi... Allahtan dil terapisi bitmişti pedagog seanslarını da biz bırakmak durumunda kaldık... hayat pahalı terapiler daha da pahalı malesef( kızım akran zorbalığından terapi aldı bu durumu aştık çok şükür terapiyi bu yüzden bırakabildik)
Pedagog dediğiniz çocuk psikiyatristi mi acaba?

Güzel,kaliteli cilt bakım ürünleri,lazer ve terapi gerçekten insanların kendilerine yapabilecekleri en güzel yatırımlar ancak Türkiye şartlarında 10 bin tl çok pahalı. Kolay kolay enerjinizin tuttuğu bir psikolog bulunmuyor. O yüzden bence devam edin, 2 haftada bir gidersiniz. Bazı durumları aşmadan evlilik işleri sakıncalı olabiliyor. O yüzden önce kendi ruh sağlığınızı düşünün.
Müthiş bir evlilik ve ilişki korkum var,8 yıldır hayatıma kimseyi alamadım,deniyordum ama olmuyordu.İlişli kuramıyordum.
Terapinin katkısı olduğunu düşünüyorum.
7 yıldan sonra korkmadan birine sevgilim diyebiliyorum.Evlilik konusuna giremiyorum henüz.O da zamanla aşılır diye düşünüyorum.

Ben de seanslar için ücret araştırmasına girmiştim 2024 başında. 1200den 4000e uzanan bir yelpaze var. Seans ücreti 1200 olan kişi klinik psikolog ve birçok eğitimi olan biriydi. 4000 olan psikiyatrist ve prof. 2000, 3000 diğer aldığım rakamlar idi ve bu kişiler de klinik psikolog.
Herkes emeğine bir ücret belirliyor. Sizin terapistinize ucuz diyemeyiz evet ortalamanın biraz üstünde ama fayda görüyorsanız değer bence. Bugün iyi bir kazak 1500, hepimizin giymeye alışkın olduğu bir spor ayakkabı 3000 TL. Demek istediğim şey her kalem bu kadar pahalı iken özel ruh sağlığı hizmetinin ucuz olmasını da bekleyemeyiz.
Bazı üyeler onun yerine gezer, alışveriş yapar, cilt bakımı botox vs yaptırırım demişler. Evet bunları ben de çok seviyorum. Bu yaşıma kadar da maddi gücüm el verdiğince yaptım hepsini. Ama bunlar bana göre iyi bir terapinin yerini asla tutmuyor. Bir çanta beğendim 5 bin TL misal. Para biriktirdim, gözümü kararttım aldım. Bunun mutluluğu ne kadar sürer? 1 hafta? 1 ay? Maaşım artar, terfi alırım. Bu sefer 10 bin TL fiyatlı bir çanta arzu nesnem haline gelir. Onu alıp yine bi süre buna sevinirim. Sonra yine aynı döngü. Gezip dolaşıp geleceğimiz yer yöne kendi evimiz, döneceğimiz hayat kendi gerçekligimiz.

Bu arada ben ya da eşim terapist falan değil.

Merhaba ,zor bir çocukluk,ergenlik yaşadım.Girdiğim depresyondan terapi sayesinde çıktım.Terapiler sayesinde kendime geldim,kişiliğimin farkına vardım.İstanbul,a taşındığımda verdiğim aradan sonra terapistimi değiştirmeye karar verdi .
Terapi ücretim seans başı 2500 tl.Acayip yoruyor ama iyi de geliyor.Yani ayda 10000 veriyorum.
Ama bu durum beni parasal kaygıya sokuyor.6 ay her hafta gel sonrasına bakarız dedi.Terapiste de seans ücreti pahalı denmez.
Tamam çalışıyorum ama şu an hayatımda bir var,iyi de gidiyor.Yani evlilik yatırımı yapamıyorum .😣😣
Borçtan acayip korkuyorum.Kredi vs..Bjnlar beni tüketiyor.
Türkiye de hayat zor,geçim zor,baya bi hem de..
Çok kaygılıyım,terapistimle de iyi bir bağlantı kurduk.İyi de geliyor.Borcum,harcım yok bu arada..Ama hiçbir şey de yapamıyorum.
Bu terapi senin için tencere tava setinden daha önemli.

Evet maalesef yüksek fiyatlar ama neye göre? (Bir de çok bilindik birisi mi fiyatı ciddi anlamda yüksek geldi.)

Gerçekten kalıcı bir faydasını göreceksem helali hoş olsun. Evime alacağım çaycıdan daha iyi bir yatırım kendi ruh haline yaptığım yatırım.

Gerçekten faydası var mı sorusu üzerine yoğunlaşın.

Mesela psikiyatriye gittiniz mi?

Bazen iyi bir hekime giderek çözebileceğimiz konularda psikologlar uzatarak ve seansları böyle uzun, sık tutarak karşı tarafı mali bir zorluğa itiyorlar. (ki psikologuma da maddi zorluk yaşıyorsan bunu söyleyebilecek rahatlıkta hissettirmeliydi.)

Psikoterapi yapan bir hekimle çalışmanızı öneririm. Bu kadar yıldır psikolog, psikiyatri, aile danışmanı vs ile çalışmış birisi olarak en çok psikoterapiden fayda gördüm. Hem ilaç kullandım, hem terapi yaptı doktorum. Çok daha hızlı cevap alacağınızı düşünüyorum 6 Ay her hafta gel demek bana çok profesyonel bir yaklaşım gelmedi. Faydasını belki 2 ayda göreceksiniz. Belki 8 ayda.

yıllarca düzenli psikoloğa gittim. bazen haftada 3 kez gittim. ve sorunlarım çözülmedi. Çünkü hala yalnızdım hala arkadaşım yoktu hala sevgilim yoktu hala işimden memnun değildim vs. kısacası durumunuz düzelmeden psikolojik destek bir yere kadar ilerliyo. Evet çocukluk travmalarımı konuşmak iyi geldi. ama ben bunu kağıda yazıp yakmakla daha çok rahatladım. cebimde kalan parayla da gezdim arkadaş edindim, şehir dışına çıktım, kitaplar aldım, kursa katıldım, restoranlarda güzel yemekler yedim tek başıma. inanın bu bana daha iyi geldi. yoksa her ay psikoloğa verdiğim parayı denkleştirmek için ek iş bile yaptım çünkü gerçekten o kadar maddi gücüm yoktu. ama bu anlattıklarım psikoloğa gitmeyin demek değil sadece psikoloğa verdiğim parayı bir süre terapi aldıktan sonra kendime harcamak bana daha iyi geldi demek istiyorum.

Benzer bir sürecten gecen biri olarak size tavsiyem: Kendinizi yeterli kadar güclü hissediyorsaniz seanslarin araliklarini büyütün. Ilk her iki hafta sonra ayda bir felan. O sirada kendinizi gelistirmek icin kitap okuyun video izleyin. Terapinin devami icin de faydali oluyor.

Bir anda yüzde 100 zam yapan terapistten soğurdum ben.bir de bu psikolog psikiyatri işleri bana çok gıcık geliyor.düsünsene oraya hayatı sevmeye gelmişsin karşında şu ay gelse de fahiş zam yapsam diye bekleyen bir paragöz var.düsünsene insanlar çok çıkarcı, çok sahte diye gidiyorsun.karşındaki hepsinden daha çıkarcı.çok ironik bence.devlette ilacınızı yazdırıp, derdinize de yakın arkadaşınıza ya da kardeşinize anlatın bence.ortada öyle çook etkili teknikler falan da yok.öylr anlatıyorsun.pek bir numarası da yok.bu arada terapiste niye fiyatın pahalı denmesin ki? O paraları cukkalarken utanmıyor da siz pahalı demeye mi utanacaksınız.rest çek biraz ya.hemen şıp diye kabul edersen yüzde 100 zammı da yersin.sansını denemiştir o.bırakacağım falan de bakalım nasıl düşürüyor.
Freud diplomasını yaktı bunu okuduktan sonra

Armut diye bir site var. Oraya terapi almak istediğinizi yazınca psikologlar fiyat teklifi gönderiyorlar. Bence deneyin 😊

2500 çok yüksek
6 ay boyunca her hafta gel demek çok peşin konuşmak değil mi ayrıca
belki 2. aydan sonra daha seyrek görüşmek yetecek ?
valla bunların bir kısmı paragöz ve para tuzağı
en azından bir ay kadar veya şimdilik her hafta gel dese anlarım da 6 ay ciddi bi zaman
bence açıkça konuş ücretin seni aştığını bu sebeple her hafta gelemeyeceğini
ne sıklıkla gidebileceksen ona göre bi program yapsın
terapi gereksiz gibi bişiler demeyeceğim gereksiz görmüyorum
ama bu işin de gerçekten ticaretinin daniskasına vurulduğuna eminim

Back
X