Terapi ücretlerinin bu kadar pahalı olması derdi😣

Bu konuda size katılıyorum patlayacak bu sektörde bi yerde.

Çok iyi doktorlar psikologlar vardır elbette ama bisürü de kötüsü de var.

İnsanın derdini parayla dinlemek bana doğru gelmiyor.

Yakınına anlatsan daha çok çözüm verir çoğu dert.

Yok geçmişe git’ yok anan baban sana şunu dediği için böyle erkekler buluyorsun vs çoğu terapi,

Motive et kardeşim beni banane anadan babadan , erkeklerden 🙈
Bu kadar cahillik kokan bir mesaj daha okumadım.
Yakınına anlatsan çözüm ne verecek acaba. boşver tatlım bak senden kötü olanlar var haline şükret mi diyecek kahve içerken.

Ayrıca kimseye özel hayatını geçmişte yaşadığın kötü günleri anlatmanın doğru olmadığını düşünüyorum.

Bu şekilde terapiye para vereceğime tatile giderim alışveriş yaparım diyenler genelde depresyonu battaniye altında Nutella yemek, görümce ile dedikodu yapmak sanıyor.
Konu sahibinin gibi çocukluğu kötü geçen yada şiddet va gören insanların arkadaşıyla yada akrabası ile travma çözmesi mümkün değil.

Ve Aynen geçmişe gidip travmalarımı düzelttiğimiz için şiddet dolu bi evlilikten sonra güzel bir evlilik yaptım. İşimi düzelttim, özgüvenim sağlığım yerine geldi. Uykularım insan ilişkilerim düzeldi. Keşke daha önce gitseydim terapiye.
Bilime saygım sonsuz ama ben aylık 10 k vermem

O 10 k yı her ay kendime harcarım mutlu olurum 😇

Herkes imtihan ediliyor kimsenin ailesi mükemmel değil sürü travma ile büyüdük okey ama ben yapamam ya.

Psikolojim daha çok bozulur param bitince 🤭

Giderim haftada 2.500 bi küçük alışveriş bi yemek bi kahve yaparım kendimi şımartırım ne yapayım ben de böyleyim 🙈

Değil on k maaşımın yarısını istesin veririm. Güzel bir kazak giyip mutsuz bir şekilde kahve içeceğime yada tatile gideceğime önce sağlığımı düzeltir kalan hayatımı kaliteli harcarım. Şimdi genciz güzeliz 60 yaşında psikolojisi bozuk bir emekli olmayı tercih etmiyorum
Merhaba ,zor bir çocukluk,ergenlik yaşadım.Girdiğim depresyondan terapi sayesinde çıktım.Terapiler sayesinde kendime geldim,kişiliğimin farkına vardım.İstanbul,a taşındığımda verdiğim aradan sonra terapistimi değiştirmeye karar verdi .
Terapi ücretim seans başı 2500 tl.Acayip yoruyor ama iyi de geliyor.Yani ayda 10000 veriyorum.
Ama bu durum beni parasal kaygıya sokuyor.6 ay her hafta gel sonrasına bakarız dedi.Terapiste de seans ücreti pahalı denmez.
Tamam çalışıyorum ama şu an hayatımda bir var,iyi de gidiyor.Yani evlilik yatırımı yapamıyorum .😣😣
Borçtan acayip korkuyorum.Kredi vs..Bjnlar beni tüketiyor.
Türkiye de hayat zor,geçim zor,baya bi hem de..
Çok kaygılıyım,terapistimle de iyi bir bağlantı kurduk.İyi de geliyor.Borcum,harcım yok bu arada..Ama hiçbir şey de yapamıyorum.

konu sahibi size gelince. Bende terapinin ilk yıllarında işe yaramıyor para boşa gidiyor diye çok düşündüm 2 3 defa bıraktım. Kendi başıma tatillere çıktım. Ay bu parayı ona vereceğime tatile giderim dedim ve daha kötüleşmiş olarak seansa geri başladım.
Benim size tavsiyem bırakmayın. Şimdi ki dönemde 10k çok bi para değil zaten borcun da yokmuş. Zamanla seans aralığı azalır . Terapistine güveniyorsan ki söylemişsin iyi geliyor diye devam et ☺️ ben terapi aldığım sürede evlendim çokta güzel ev düzdüm. Son model tabaklara ihtiyacınız yok. Şimdiki eşimle travmamız sağlıklı yediğimiz yemek esnasında hiç umursamıyoruz tabağın modelini eşyanın rengini. Şimdi seans aralığım azaldı. Dilediğim gibi birikim yapıyorum ama önce sağlık.

1300 le başladık kasım gibi,2500 e çıkardı ocaktan sonra..Bakırköy,de.
Fiyat kaliteli eğitimli ve kıdemli bi terapist için normal. Çok fazla eğitim alıyorlar sürekli kendilerini güncelleyip yeni tedavi yöntemlerini öğreniyorlar. benimki geçen sene sonunda 2250 idi. Ama Konuşun en azından 2000 den devam edelim deyin eski danışansanız zaten hayır diyeceğini düşünmüyorum.
Ama yanında çalışan uzmanlarda mesela 1500 e de var danışan alan.

Açıkçası benim ihtiyacım gerçekten vardı.Başka yolum yoktu.
Köprüden önceki son çıkışımdı benim.
İlaçlar idare ettiriyor,iyileştirmiyor.O yüzden terapi aldm.İlaç kullanmak en kolayı.
Terapi sadece konuşmak değil,daha çok düşünmek,düşüncelerini ve hislerni doğru bir şekilde yorumlamak,bunu yapmak dünyanın en zor işi ve yapabildiğinde iyileşme başlıyor.
Benim sorunum çok pahalı,iyileştiğimi fark etmek bana iyi gelse de şimdi de gelecek kaygısı oluştu..Çok zorlanıyorum.
Terapi masrafım olmasaydı 10000 belki pul olurdu,ama kafam düzeldikçe ben 10000 le neler yaparım diyorum..😣😣

Demeyin yapamıyorsunuz çünkü gittiğiniz yere kafanızı da götürüyorsunuz önce içi düzelecek sonra zaten istediğinizi yaparsınız.
Elimde olsa herkesi psikoloğa gönderirim öyle güzel bişi bi uzmanla konuşmak bakış açını değiştirmek. Cümlelerini bile değiştiriyorsun. Daha dün mesaj attım kimseye akıl vermek istemiyorum banane dedim. Kadın “akıl vermemeyi tercih edebilirim” diye düzeltti . Mükemmel bi kadın ya. Düşünce tarzını, konuşma dilini, bakış açını, olayları kişisel algılamamayı, gerçmişi affetmeyi her şeyine dokunuyor.

Ya belki de ben mi yanlış anladım,bir süre her hafta gel dedi.
Terapi süreci en az altı aydır mı demek isyedi acaba?

Hayır. Seans aralıklarını siz değil o açacak zaten. En baştan ortalama bir süre söylemeliydi zaten, 6 ay gibi bir süre değil ama. Diyelim ki iki ay düzenli her hafta gittiniz ve artık daha görünür gelişmeleriniz var o zaman 2 haftaya bilemedin 10 güne çıkarması gerekiyordu.

Beğenmedimler havada uçuracak ama ben psikolojinin tam olarak bilim olduğunu bile düşünüyorum.tamam belli başlı şeyler var ama derler ya çeşit çeşit insan var.her bakış açısı parmak izi gibi farklı.ki ben de zamanında 3,4 kişiye gitmiştim.ama benim beklentim zaten yüksek değildi.bir değişiklik olsun diyeydi daha çok.birşeycik de yaptıkları yok.sadece biraz beden dillerini kullanıyorlar rahat dökülelim diye sen de anlatıp duruyorsun.öyle etkili, seni yeni doğmuş gibi yapacak yöntemler falan yalan dolan.parasını haketmeyen sektörlerden bir tanesi.gerçekten samimi bir arkadaşını karşına oturtup beni tarafsız bir şekilde 40 dakika dinle desen aynı şey.ama günümüzde kimse hu tarz bir arkadaşlık edilemediği için sektör haline gelmiş bu durum.bir rahatlık geliyor mu geliyor ama derdini anlatmanın rahatlığı, onların tekniği falan değil.
Gerçekten ihtiyaç duyup gitmediğiniz için böyle hissediyorsunuz
2010-2011 arası önce annem sonra kedim sonra da babam ölünce üstüne de 10 yıllık sevgilim beni aldatınca yas terapisi için gittim. Zaten çok sorunlu bir çocukluk ve gençlik geçirmiştim hepsi üst üste bindi, 33 yaşındaydım ve yürümeye bile takatim yoktu resmen.
3 ay sadece terapi aldım, sonrasında 6 aylık terapi+ilaç dönemi oldu. 6 ay sonunda terapiye devam ederek ilacı bıraktırdılar, toplamda bir yıl devam ettim. Gittiğim yer sgk anlaşmalı bir psikiyatri kliniğiydi, önce psikiyatristle görüştüm, kliniğin şefi ve kadın psikolojisi konusunda uzmandı. Tedaviyi bu şekilde planlayarak beni klinik bünyesindeki bir psikoloğa yönlendirdi. İkisi bir takip ettiler tedaviyi, artık bundan sonra yaşayamam dediğim bir dönemden onların yardımıyla geçtim, ne kadar özgür bir kadınım desem de toplumun tabularının nasıl içime işlediğini ve onları kabullendiği fark ettim. Tabi o zamanlar böyle uçuk ücretler yoktu, sgk anlaşmalı olduğu içinde ortalama rakamda bir fark ücreti ödüyordum. Belki herkes için değil ama ağır travmalar, ani kayıplar yaşayanlar için çok önemli psikolojik destek. Çoklu sıkıntılar yaşıyordum yasla birlikte anksiyete atakları başlamıştı, ellerim aşırı titriyordu, bu karmaşık psikoloji vücut işleyişimi de bozmuştu. Nefes ve rahatlama teknikleri, düşüncelerimi yönlendirme, panik anlarında kendime hakim olma yollarını hep onlardan öğrendim, öyle otur arkadaşına anlatla olmuyor o işler:)

2010-2011 arası önce annem sonra kedim sonra da babam ölünce üstüne de 10 yıllık sevgilim beni aldatınca yas terapisi için gittim. Zaten çok sorunlu bir çocukluk ve gençlik geçirmiştim hepsi üst üste bindi, 33 yaşındaydım ve yürümeye bile takatim yoktu resmen.
3 ay sadece terapi aldım, sonrasında 6 aylık terapi+ilaç dönemi oldu. 6 ay sonunda terapiye devam ederek ilacı bıraktırdılar, toplamda bir yıl devam ettim. Gittiğim yer sgk anlaşmalı bir psikiyatri kliniğiydi, önce psikiyatristle görüştüm kliniğin şefi ve kadın psikolojisi konusunda uzmandı. Tedaviyi bu şekilde planlayarak beni klinik bünyesindeki bir psikoloğa yönlendirdi. İkisi bir takip ettiler tedaviyi, artık bundan sonra yaşayamam dediğim bir dönemden onların yardımıyla geçtim, ne kadar özgür bir kadınım desem de toplumun tabularının nasıl içime işlediğini ve onları kabullendiği fark ettim. Tabi o zamanlar böyle uçuk ücretler yoktu, sgk anlaşmalı olduğu içinde ortalama rakamda bir fark ücreti ödüyordum. Belki herkes için değil ama ağır travmalar, ani kayıplar yaşayanlar için çok önemli psikolojik destek. Çoklu sıkıntılar yaşıyordum yasla birlikte anksiyete atakları başlamıştı, ellerim aşırı titriyordu, bu karmaşık psikoloji vücut işleyişimi de bozmuştu. Nefes ve rahatlama teknikleri, düşüncelerimi yönlendirme, panik anlarında kendime hakim olma yollarını hep onlardan öğrendim, öyle otur arkadaşına anlatla olmuyor o işler:)

+1

Fiyat kaliteli eğitimli ve kıdemli bi terapist için normal. Çok fazla eğitim alıyorlar sürekli kendilerini güncelleyip yeni tedavi yöntemlerini öğreniyorlar. benimki geçen sene sonunda 2250 idi. Ama Konuşun en azından 2000 den devam edelim deyin eski danışansanız zaten hayır diyeceğini düşünmüyorum.
Ama yanında çalışan uzmanlarda mesela 1500 e de var danışan alan.
Uzman kavramı terapist için kullanılamaz doğru bir tabir değil . Çok fazla eğitim aldıklarına da katılmıyorum.

3 ay sadece terapi aldım, sonrasında 6 aylık terapi+ilaç dönemi oldu. 6 ay sonunda terapiye devam ederek ilacı bıraktırdılar, toplamda bir yıl devam ettim. Gittiğim yer sgk anlaşmalı bir psikiyatri kliniğiydi, önce psikiyatristle görüştüm, kliniğin şefi ve kadın psikolojisi konusunda uzmandı. Tedaviyi bu şekilde planlayarak beni klinik bünyesindeki bir psikoloğa yönlendirdi. İkisi bir takip ettiler tedaviyi, artık bundan sonra yaşayamam dediğim bir dönemden onların yardımıyla geçtim, ne kadar özgür bir kadınım desem de toplumun tabularının nasıl içime işlediğini ve onları kabullendiği fark ettim. Tabi o zamanlar böyle uçuk ücretler yoktu, sgk anlaşmalı olduğu içinde ortalama rakamda bir fark ücreti ödüyordum. Belki herkes için değil ama ağır travmalar, ani kayıplar yaşayanlar için çok önemli psikolojik destek. Çoklu sıkıntılar yaşıyordum yasla birlikte anksiyete atakları başlamıştı, ellerim aşırı titriyordu, bu karmaşık psikoloji vücut işleyişimi de bozmuştu. Nefes ve rahatlama teknikleri, düşüncelerimi yönlendirme, panik anlarında kendime hakim olma yollarını hep onlardan öğrendim, öyle otur arkadaşına anlatla olmuyor o işler:)
Hmm ben de zaten çok uç şeyler yaşayan insanlar için gerekli olduğunu yazmıştım.ama normal günlük hayat dertleri yeterince etkilemiyor bizi sanırım.eee sonuçlarını da çok hissedemiyorsun doğal olarak.gerçekten siz uç noktada durumlar yaşamişsınız denebilir.iyi olmanıza sevindim.

Hmm ben de zaten çok uç şeyler yaşayan insanlar için gerekli olduğunu yazmıştım.ama normal günlük hayat dertleri yeterince etkilemiyor bizi sanırım.eee sonuçlarını da çok hissedemiyorsun doğal olarak.gerçekten siz uç noktada durumlar yaşamişsınız denebilir.iyi olmanıza sevindim.

O zamana kadar bende sizin gibi düşünürdüm, güçlüyüm, ben neler gördüm geçirdim, hayatta her şey oluyor, bu da geçer :)) Dostlarım hep yanımdaydılar o konuda şanslıydım. Ama sonra terapiye başlayınca günlük yaşamın bile insanı ne kadar ezdiğini, iş hayatının psikolojiyi ne kadar yorduğunu, çok iyi dostların bile zaman zaman bilmeden ruhumu yaraladığını öğrendim. İmkanı olan herkesin arada bir gitmesi fark yaratır. Temizlik yapmak gibi, gidip ruhunu parlatmak lazım. Tabi şu an ki şartlarda durum biraz zor. Seansı 2.500 liradan herkesin güç yettirebileceği bir şey değil, ben gittiğimde gayet erişilebilir fiyatlardı, maaşlı bir çalışan olarak hiç zorlanmadım.

O zamana kadar bende sizin gibi düşünürdüm, güçlüyüm, ben neler gördüm geçirdim, hayatta her şey oluyor, bu da geçer :)) Dostlarım hep yanımdaydılar o konuda şanslıydım. Ama sonra terapiye başlayınca günlük yaşamın bile insanı ne kadar ezdiğini, iş hayatının psikolojiyi ne kadar yorduğunu, çok iyi dostların bile zaman zaman bilmeden ruhumu yaraladığını öğrendim. İmkanı olan herkesin arada bir gitmesi fark yaratır. Temizlik yapmak gibi, gidip ruhunu parlatmak lazım. Tabi şu an ki şartlarda durum biraz zor. Seansı 2.500 liradan herkesin güç yettirebileceği bir şey değil, ben gittiğimde gayet erişilebilir fiyatlardı, maaşlı bir çalışan olarak hiç zorlanmadım.
Ben de geçen merak edip aradı.1300 dedi.ama bazı arkadaşlar da diyor ki seni kendine bağlayıp zam yapıyorlar.yoksa ilk fiyat makul.

Ben de geçen merak edip aradı.1300 dedi.ama bazı arkadaşlar da diyor ki seni kendine bağlayıp zam yapıyorlar.yoksa ilk fiyat makul.

Sanırım özel muayenehane değil de klinik tipi yerlere gitmek daha mantıklı. Standart ücretleri oluyor bazılarında sgk geçiyor. 2008 de rahmetli annemi ünlü bir psikiyatriste götürmüştük, muazzam bir ücret ödemiştik o tarihte o yüzden ben kendi tedavimde klinik tercih ettim.

Bakırköy'de değil de başka bir semtte bakın.İstanbul zaten pahalı bir şehir,siz bir de en pahalı semtlerinden birini seçmişsiniz.

Bir de doktor her hafta çağırdı diye o şekilde devam etmenize gerek yok.Doktor her gün de çağırır 🙃 siz iki haftada bir gitmek istediğinizi belirtin.Bir şey derse bütçenizin buna uygun olduğunu söylersiniz.

Uzman kavramı terapist için kullanılamaz doğru bir tabir değil . Çok fazla eğitim aldıklarına da katılmıyorum.
Siz katılmıyorsunuz diye onlar eğitim almamış olmuyor. Benim en yakın arkadaşım daha asistanken tıp fakültesinde dolar üstünden olan eğitim ücretleri için kredi çekmişti. O yoğunluğun içinde bir de haftasonları eğitim için farklı şehre gidiyordu. Senelerdir bu işi yapmasına rağmen daha geçen sene sırf daha da gelişmek için bebeği olmasına rağmen yine eğitim alıyordu. Klinik psikoloji yüksek lisans devlette çok sınırlı oluyor. Bir özel üniversitede klinik psikoloji yüksek lisans ücreti 300-500 binlerdeydi sanırım.

Herkes elbette aynı değil ama arayıp iyisini, egitimlisini bulmak da bizim görevimiz. Ayakkabı alırken 10 mağaza geziyoruz.

Burun ameliyatı, dudak dolgusu, botox yaptırmayan 5 kişi kaldık neredeyse. Ruh sağlığı bunlardan daha mı önemsiz.

Aldığı sertifikalar katıldığı eğitimlere dair belgeleri sergiliyorlar zaten. Bir odanın duvarını kaplayacak şekilde. Ayrıca çalısırken de kullandığı teknikleri ve faydasını görünce anlıyorsunuz eğitimli mi boş biri mi

Arkadaşlar bu arada 1200, 1500, 2000 seviyesinde de gayet güzel eğitimler almış terapistler var. Ben konu sahibine fayda gördüğü terapisti değiştirmesini önermem ama arayı açabilir. 10 günde 1, iki haftada bir deneyebilir. Büyük zarar göreceğini sanmam. Kötü olursa yine sıklaştırır

şiddet dolu bi evlilikten sonra güzel bir evlilik yaptım. İşimi düzelttim, özgüvenim sağlığım yerine geldi. Uykularım insan ilişkilerim düzeldi.

Şiddet dolu bir evlilikte iken zaten uykun olmaz işin düzelmez özgüvenin olmaz sağlığın olmaz.

Ayrılınca artı üstüne bir de iyi evlilik yaparsan düzelir her şey.

Maharet bunlar olmadan düzelten de.

O yardımcı oldu ondan düzeldi deme bunu yaşayıp terapi olmadan da düzelen çok.

Merhaba,
Psikolog olarak söylüyorum. Kasım'da başlanan terapinin ücretini Ocak'ta 1300'den 2500'e çıkarmak normal değil. Tamam muhtemelen Bakırköy'deki ofisinin kirası da iyi zamlanmıştır (Terapistlerin babalarının hayrına çalışması gerektiğine inananlar bu kısmı düşünmüyor nedense). Ama ben vicdanen rahat hissedemezdim. Yüzde 50 bandında zam normal, asgari ve özel sektör zamlarını göz önünde bulundurursak. Onun üstü konuşulabilir. Terapistinize söyleyebilirsiniz, ücret konusu seansta konuşulması gereken bir konudur. Hiçbir terapist yadırgamaz sizi.

Şiddet dolu bir evlilikte iken zaten uykun olmaz işin düzelmez özgüvenin olmaz sağlığın olmaz.

Ayrılınca artı üstüne bir de iyi evlilik yaparsan düzelir her şey.

Maharet bunlar olmadan düzelten de.

O yardımcı oldu ondan düzeldi deme bunu yaşayıp terapi olmadan da düzelen çok.
Ok

Back
X