Terapi ücretlerinin bu kadar pahalı olması derdi😣

İnanılmaz yorumlar var. Aklım almadı, ne bu yorumu yazanları ne de beğenenleri anlamaya çalıştım ama mümkünatı yok.

İnstagram reels kısmında, 'terapi yerine kankalarımla kahve içtik' diye çekilen videolara inanamazdım.
Varmış böyle düşünenler.
Terapist değilim, sülalemde ne terapi alan var ne de terapist. Oldukça farklı bir iş alanım var.
Ama 1.5 yıldır terapi alan birisi olarak söylemek isterim ki; deneyimlemeden anlaşılmayacak bir süreç bu.
Ve bilim. Bilimi inkar edemezsiniz.

Terapistinizin doğru kişi olduğuna emin olduktan sonra onun dinlenilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Terapist ile olan bağın kurulabilmesi, seans sonrası konuşulanların sindirilebilmesi, pek çok seans sonrası verilen fiziksel tepkilerin bile karşılığının değerlendirilmesi için öncelikle haftada gidilir.

Haftada gitmeyip iş gibi sebeplerle 15 e çıkardığınızda bile içinizdekiler sökülmez. Bu nedenle terapistin uygun gördüğü vakitlerde gitmek gerekir. O zaten zamanla süreler değiştirecektir. 6 aya yakın bir süre haftada gidilmesi normaldir.

Burada seans ücreti ile ilgili olarak çekinceleriniz varsa başka birisini bulabilirsiniz. Ancak lütfen bırakmayın.

Terapi sürecinde harcanan parayı boşa görmek, ona şunu şunu alırım demek vs asla bunun karşılığı değildir.

Ben çocukluktan gelen büyük travmalara sahip birisi değilim ama içimde biriken bir şeyler var. Hani o annelerimizin dırdırcı hali olur ya yaş ilerledikçe. İstemeden ona dönüşeceğimi fark ettim. Olmak istemediğim bir insan hali bu.

Şu an o paralara çantalar, kıyafetler alabilirim. Ama ben 10 yıl sonra ufacık şeyleri büyütecek bir beyin yapısına sahip olacaksam, çantalar eskir. Ruhum eskimesin. Tüm çabam bu.

Bunların dışında %100 artış tabi fazla. Ama İstanbul’a göre çok küçük bir şehirde 1400 tl ödüyorum. Seans ücretleri, ülkedeki her şey gibi yüksek. %100 zam adil mi derseniz de o konuda pek adil olmadığını söyleyebilirim.

Karar elbette sizin.
Aslında bu zam güvenimi sarstı benim,yüzde elliyi anlarım ama yüzde yüz yapmasını anlayamıyorum.

Hangi bilginize dayanarak söyleyebiliyorsunuz bunu?
Uzman psikolog kavramının karşılığı yok çünkü. Yük Bu işin çoook içinden biri olarak yazıyorum.yüksek lisans yapınca kendileri uzman sıfatını ekliyorlar ancak bunun bakanlığın yönetmeliklerinde , tababet kanununda vs yeri yok . Karşılığı da yok. Aynı şekilde diyetisyenler için de geçerli bu durum.

Tıp hekimleri için katılıyorum. Katılmadığım psikoloji mezunları .. iyi günler
İyi de o eğitimlere psikoloji mezunlarının da katılma hakkı var ve katılıp sertifika alıyorlar. Aldıkları sertifikaları da ofislerinde görüyorsunuz genelde. Yalandan yere sertifika aldım diyip almamisşa o ayri bir konu.
O sertifikaları sahip olan psikologlardan terapi alınması gerekiyor. Dümdüz 4 sene okuyan birinden terapi almamak danışanın elinde
Şimdi burda beş dkda 10-15 kişi sayabilirim psikolog olup eğitim almış, psikoterapist olan.
Siz katılmayınca bu kişilerin yetkinlikleri buharlaşmiyor.
Siz gidip öğretmene, doktora, mühendise ben senin öğretmen, doktor, mühendis olduğuna katılmıyorum diyor musunuz :D
Anlamadım ben neye katılmadığınızı gerçekten.

Aslında bu zam güvenimi sarstı benim,yüzde elliyi anlarım ama yüzde yüz yapmasını anlayamıyorum.
Sizin için mali olarak yük gerçekten ama bu ülkede enflasyon %100. Bence de keşke yapmasaydı ama yapadabilir, yasal bir durum.
Herkes hayat standardını korumaya çalışıyor.
Maaşlı çalışan biri degil, neden kendisini memur zammına, asgari ücret zammına mahkum etsin ki? Arz talep meselesi, danisanlar devam ederse seneye de 4 bin olacaktır büyük ihtimalle.

Yüzde yüz zam yapması neden güveninizi sarstı mesela? İyi kazanmak istemesi kötü birsey mi? Yetkinliginden memnunsunuz bahsetmiştiniz. Yani sonuçta işini kötü yapan biri değil belli ki. Eğer aldığınız hizmetten memnun değilseniz 100 tl bile fazla. Daha uyguna da ayni kalitede belki hizmet alabilirsiniz. Sonuçta serbest piyasa. Ama riske girmek istemiyorsunuz haliyle. Marka değeri de tam olarak bu aslında.

Bu kadar cahillik kokan bir mesaj daha okumadım.
Yakınına anlatsan çözüm ne verecek acaba. boşver tatlım bak senden kötü olanlar var haline şükret mi diyecek kahve içerken.

Ayrıca kimseye özel hayatını geçmişte yaşadığın kötü günleri anlatmanın doğru olmadığını düşünüyorum.

Bu şekilde terapiye para vereceğime tatile giderim alışveriş yaparım diyenler genelde depresyonu battaniye altında Nutella yemek, görümce ile dedikodu yapmak sanıyor.
Konu sahibinin gibi çocukluğu kötü geçen yada şiddet va gören insanların arkadaşıyla yada akrabası ile travma çözmesi mümkün değil.

Ve Aynen geçmişe gidip travmalarımı düzelttiğimiz için şiddet dolu bi evlilikten sonra güzel bir evlilik yaptım. İşimi düzelttim, özgüvenim sağlığım yerine geldi. Uykularım insan ilişkilerim düzeldi. Keşke daha önce gitseydim terapiye.

Değil on k maaşımın yarısını istesin veririm. Güzel bir kazak giyip mutsuz bir şekilde kahve içeceğime yada tatile gideceğime önce sağlığımı düzeltir kalan hayatımı kaliteli harcarım. Şimdi genciz güzeliz 60 yaşında psikolojisi bozuk bir emekli olmayı tercih etmiyorum

konu sahibi size gelince. Bende terapinin ilk yıllarında işe yaramıyor para boşa gidiyor diye çok düşündüm 2 3 defa bıraktım. Kendi başıma tatillere çıktım. Ay bu parayı ona vereceğime tatile giderim dedim ve daha kötüleşmiş olarak seansa geri başladım.
Benim size tavsiyem bırakmayın. Şimdi ki dönemde 10k çok bi para değil zaten borcun da yokmuş. Zamanla seans aralığı azalır . Terapistine güveniyorsan ki söylemişsin iyi geliyor diye devam et ☺️ ben terapi aldığım sürede evlendim çokta güzel ev düzdüm. Son model tabaklara ihtiyacınız yok. Şimdiki eşimle travmamız sağlıklı yediğimiz yemek esnasında hiç umursamıyoruz tabağın modelini eşyanın rengini. Şimdi seans aralığım azaldı. Dilediğim gibi birikim yapıyorum ama önce sağlık.
Şu sayfalar arasındaki cehaletten cehalete koşan mesajları okurken umutsuzluğa kapılmıştım insanlık adına. Güneş gibi doğdu yorumunuz vallahi.

Ağır yoğun eğitimler değiller .. psikoloji mezunu birisi hayatını eğitime adamış zor eğitim sürecinden geçmiş biri değildir . Eğer alınan eğitime göre para biçilecekse psikoloji mezunlarından önce yığınla meslek var ..
Ben burada psikoloji gereksiz demiyorum yanlış yere çekilmesin. Eğitimsiz de demiyorum. Ama zorlu yoğun bir eğitim süreçleri yok .
Aldıkları para için konuşursak da serbest piyasa bugün okul okumamış kuaföre 1 saatte 2 bin TL bırakıp çıkabiliyoruz örneğin.

Kaç yıldır çalıştığım uzmanın ne kadar yoğun eğitimler aldığını yılda kaç kez yurt dışına çıkıp eğitimlere katıldığını, dünya çapında bulunan hangi tedavi teknikleri kullandığını benden iyi biliyorsunuz anladığım kadarıyla. Ok.

Şu sayfalar arasındaki cehaletten cehalete koşan mesajları okurken umutsuzluğa kapılmıştım insanlık adına. Güneş gibi doğdu yorumunuz vallahi.

Valla cahille sohbeti keseli çok olmuştu ama mesajımı okuyup birileri terapi almaya başlar diye üşenmedim yazdım. ☺️

Uzman psikolog kavramının karşılığı yok çünkü. Yük Bu işin çoook içinden biri olarak yazıyorum.yüksek lisans yapınca kendileri uzman sıfatını ekliyorlar ancak bunun bakanlığın yönetmeliklerinde , tababet kanununda vs yeri yok . Karşılığı da yok. Aynı şekilde diyetisyenler için de geçerli bu durum.

Ağır yoğun eğitimler değiller .. psikoloji mezunu birisi hayatını eğitime adamış zor eğitim sürecinden geçmiş biri değildir . Eğer alınan eğitime göre para biçilecekse psikoloji mezunlarından önce yığınla meslek var ..
Ben burada psikoloji gereksiz demiyorum yanlış yere çekilmesin. Eğitimsiz de demiyorum. Ama zorlu yoğun bir eğitim süreçleri yok .
Aldıkları para için konuşursak da serbest piyasa bugün okul okumamış kuaföre 1 saatte 2 bin TL bırakıp çıkabiliyoruz örneğin.

Zaten işinde gerçekten iyi olanlar meslek kanunu olsun istiyorlar. Kanunun olmaması onların suçu mu anlamadım. Kanunda yeri yok da kişi lisans, yüksek lisans, doktora yapmış köklü okullarda, belli ekolden yüzlerce saat eğitim almış. Benim seans ücretim şu kadar diyor. Silah da dayamiyor.
Psikolog zor bir eğitimden geçti geçmedi meselesi değil ki bu. BDT, EMDR, Geştalt, Gottaman vs ekollerinin eğitimi belli değil mi? Bunları alma hakkı olan herkes alabilir. Kimine zor gelir kimine kolay. Kimi Boğaziçi'nde, ODTÜ'de okur; kimi apartmandan bozma üniversitede. Biz de bakar aklımıza yatanı, ehil olduğunu düşündüğümüzü seçeriz.

Valla cahille sohbeti keseli çok olmuştu ama mesajımı okuyup birileri terapi almaya başlar diye üşenmedim yazdım. ☺️
Kesinlikle haklısınız.
İnsanların terapiye önyargılı olmaması için yazıyorum sürekli.
Konu sahibini tenzih ediyorum. Terapiye para vermek istemez bizim insanımız ama mal biriktirmek için sürekli borca girer. Yok astroloji, yok enerji, yok mizaç abuk subuk tipleri alır baştacı eder. Terapistin çok kazanmasından rahatsız olur.

Kesinlikle haklısınız.
İnsanların terapiye önyargılı olmaması için yazıyorum sürekli.
Konu sahibini tenzih ediyorum. Terapiye para vermek istemez bizim insanımız ama mal biriktirmek için sürekli borca girer. Yok astroloji, yok enerji, yok mizaç abuk subuk tipleri alır baştacı eder. Terapistin çok kazanmasından rahatsız olur.
Aldığı para helali hoş olsun. Benim sağlığım yerinde olsunda çalışır kazanırım.
Terapi almayı saçma bulan kullanıcı gel altın gününe gir yazmış ya 🙈🙈🙈 terapi =altın günü

Daha önce terapi almışsınız zaten şuan her hafta gitmenizi gerektirecek bir zorluktan mı geçiyorsunuz ayrıca 2500 çok şuan 1500 ve 2000 civarı terapistler ben de büyük bir şehirdeyim ve 1500 tl üstelik hem Psikiyatrist hem Psikoterapist

Canım psikoterapi polikliniği var. Çoğu kişi memnun bende memnunum 2 yıldır orda tedavi görüyorum. Terapi alıyorum.
Yeni mi açıldı? Ben staj yaparken sadece test için gönderilenlerle ilgileniyordu psikologlar ya da ben o birimi görmedim asla, iyi olmuş cidden

Ağır yoğun eğitim sizin nezdinizde ne demek? 7/24 eğitim mi alınmalı mesela zor eğitim süreci olması için? Aynı evde büyüyen 2 kardeşin bile çok farklı psikolojik yapılanmaya sahip olması bi eğitim alırken 80 kere düşünmenizi sağlarken şunu neye göre söylediğinizi merak ettim. Keza yüksek lisans mezunuyum ve alanda olmasam da kendime uzman psikolog diyorum çünkü tezimi yazdım ve uzmanlaştım bu konuda, yüksek lisansın amacı budur genel olarak. Merak ettim gerçekten ne açıdan yazdığınızı

Ağır yoğun eğitim sizin nezdinizde ne demek? 7/24 eğitim mi alınmalı mesela zor eğitim süreci olması için? Aynı evde büyüyen 2 kardeşin bile çok farklı psikolojik yapılanmaya sahip olması bi eğitim alırken 80 kere düşünmenizi sağlarken şunu neye göre söylediğinizi merak ettim. Keza yüksek lisans mezunuyum ve alanda olmasam da kendime uzman psikolog diyorum çünkü tezimi yazdım ve uzmanlaştım bu konuda, yüksek lisansın amacı budur genel olarak. Merak ettim gerçekten ne açıdan yazdığınızı
Ha siz tıp mezunusunuz, anladım. Sizlerin psikologları küçümsemesi bi bitmedi, biz neden psikoloji ülkede ilerlemiyor derken halka kadar inmeye gerek yokmuş direkt sağlık sektörünün içindekileri incelemek yeterliymiş. Teşekkürler, güzel aydınlandım

İyi de o eğitimlere psikoloji mezunlarının da katılma hakkı var ve katılıp sertifika alıyorlar. Aldıkları sertifikaları da ofislerinde görüyorsunuz genelde. Yalandan yere sertifika aldım diyip almamisşa o ayri bir konu.
O sertifikaları sahip olan psikologlardan terapi alınması gerekiyor. Dümdüz 4 sene okuyan birinden terapi almamak danışanın elinde
Şimdi burda beş dkda 10-15 kişi sayabilirim psikolog olup eğitim almış, psikoterapist olan.
Siz katılmayınca bu kişilerin yetkinlikleri buharlaşmiyor.
Siz gidip öğretmene, doktora, mühendise ben senin öğretmen, doktor, mühendis olduğuna katılmıyorum diyor musunuz :KK70:
Anlamadım ben neye katılmadığınızı gerçekten.
Anlamamışsınız gerçekten bir tek o doğru yazdıklarınızdan :D ben psikolog gerçek mi değil mi demiyorum alınan eğitim ağır ve zorlu değil diyorum. Sertifika programları da öyle zorlu eğitim değil. Paranın sebebi de zaten bu zorlu eğitimleri değil. Psikologlar gerekli gerekli değil şeklinde saçma bir tartışmada da değilim zaten. Katılıyorum katılmıyorum kısmı mesleğe değil mesleğin eğitim zorluğu için yazılmış bir şeydi :) anladınız umarım

Zaten işinde gerçekten iyi olanlar meslek kanunu olsun istiyorlar. Kanunun olmaması onların suçu mu anlamadım. Kanunda yeri yok da kişi lisans, yüksek lisans, doktora yapmış köklü okullarda, belli ekolden yüzlerce saat eğitim almış. Benim seans ücretim şu kadar diyor. Silah da dayamiyor.
Psikolog zor bir eğitimden geçti geçmedi meselesi değil ki bu. BDT, EMDR, Geştalt, Gottaman vs ekollerinin eğitimi belli değil mi? Bunları alma hakkı olan herkes alabilir. Kimine zor gelir kimine kolay. Kimi Boğaziçi'nde, ODTÜ'de okur; kimi apartmandan bozma üniversitede. Biz de bakar aklımıza yatanı, ehil olduğunu düşündüğümüzü seçeriz.
Tartıştığımız konu ne o halde anlamadım ? Meslek kanunu olur o ünvan karşılık bulursa zaten kullanılır ancak karşılığı yok . Karşılığı olabilmesi için bir eğitim standardı da olmalı ki o ülkemizde psikolojide hiç yok. Yüzlerce saatten fazla daha zorlu eğitim alan bir sürü bölüm var. Ben psikoloji gereksiz bölüm demedim . Zorlu bir eğitim süresi içeriği yok dedim. Silah dayıyorlar da demedim. Zaten bakarsanız bir yorumumda da alınan paranın eğitimin zorluğuyla ilgisi yoktur serbest piyasa yazdım. Bazen okul okumamış bir kuaför 1 saatte daha fazla da kazanabilir.şimdi kuaförler de şöyle sertifika programı şöyle zorlu eğitim linci yapmaz umarım. Hiç bir iş kolay değil kabul ancak olduğundan fazla abartılmasına da karşıyım. Herkesin mezun olduğu çokça da işsiz olan bir bölüm maalesef psikoloji.
Ancak tabi ki gerekli bir bölüm .

Yüksek lisansın amacı uzman sıfatını kullanmak değildir :) uzman deseniz de karşılığı sağlık bakanlığında mevzuatta ve tababet kanununda yok dedim hani nerede ispatlayın? Sizin eğitim alırken 80 kere düşünmeniz başka mesleklerde yok mu sizce ? Bir ilkokul öğretmeni için okuma yazma ve diğer eğitimleri öğretmek kolay bir süreç mi? Bakın bir şeyin zorluğu o süreci tamamlayabilen kişi sayısında elemede geçer .böyle olan sayılı meslek var sadece . Psikoloji çokça mezun veren bir dal. Kaldı ki ağır yoğun eğitimi sadece saat olarak düşünmeniz enteresan . 1 saat bilgisayar mühendisliği dersinin zorluğu belki başka bir bölümde 1 saat olan dersten daha zor ve yoğundur değil mi?
Sizin mesleğiniz gereksiz değil ancak yazılan paraların sebebi de eğitiminizin zorlu yoğun olmasından kaynaklı değil. Piyasada çok iyi işini yapabilecek işsiz kazançsız psikolog da var , yahut sıralamayı en çok kazanan en iyi diye yapmak haksızlık olur değil mi ? Bu kazanç meselesi biraz da marka olabilmekle reklamla alâkalı. Bir öğretmenlik eğitimi ne kadar zorsa psikoloji de o kadar zor .

Back
X