Terapi...

drtl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2013
838
195
63
Ankara
Beş senelik evliliğimin iki senesi yani doğumdan sonrası cinsellikten kaçmakla geçti sonunda tüm cesaretimi toplayıp eşime cinsel dürtüm olmadığını tedavi olmak istediğimi söyledim...

Şu an Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum!!!

Nereye gideceğim nerden başlayacağımı bilmiyorum
Maddi olarak yüklü meblağlar ödeyemem, neresi uygun fiyatlı bilemiyorum...

Çıkmazda hissediyorum kendimi!!!

Olayın doğumla ilgisi var mı, yoksa, o esnalarda farklı psikolojik sıkıntılarınız da oldu mu, veya o esnalarda farklı acı / yas / matem yaşadınız mı?
Terapi ne yazık ki her yerde her zaman "lüks" konumda.
Bulunduğunuz şehirdeki psikologları araştırabiliriz.

İyi bir psikolog herşeyi düzeltebilir. .

Yalnız bir psikologla terapiye başlamak için öncesinde bir psikiyatrın değerlendirmesi gerekiyor diye biliyorum.

Çok kötü şeyler yaşadım ölümcül bir hastalık ameliyatlar ikiz bebeklerimin Bakım sorunu derken 6 ayım hastanelerde geçti
Çok sarsıldık, normalde de çok istekli biri değildim ama en azından hiç isteksiz kaçacak durumda değildim

Bu tip şeyler psikolojik olmaktan çok fiziksel oluyor aslında. Çoğu vakada hormonlarla ilgili durumlar söz konusu oluyor. Terapiden önce işinin ehli bir jinekologla görüşüp bu ihtimali elemeniz daha mantıklı bence.

Belki de öyle nedense psikolojik gibi hissediyorum aslında

Sanırım bu olması gereken. Ama devlet hastanesinde zincir ters galiba. Önce bir psikiyatriste gidiyorsunuz. O gerek görürse elinize bir kağıt verip sizi psikoloğa gönderiyor.

Bilen varsa açıklasın ama örneğin kafa içi lezyon durumunda psikologda vakit kaybedilmez mi? Laboratuvar incelemeleri ve görüntülemeler olmadan yanlış tanı da konabilir. Belki klinik psikologlara verilen eğitimde "şu şu hallerde yönlendirilecek" gibi bir kılavuz vardır ama bilemedim.

Psikolojik bence..
Bir psikoloğa görünmenizi tavsiye ederim..
Basit cözümler varken hayatı zehir etmeyin kendinizede esinizede..

Bilginin kendisine direkt olarak sahip değilim fakat, bir psikolog bir konuda görüşmemizde "benim tanı koymam etik açıdan uygun değil" demişti, yalnızca tanısı konulmuş rahatsızlıkları terapi ile tedavi edebiliyor olmalılar bu durumda. Tanı konulması için bir psikiyatrla görüşün demişti, ancak bunlar zorunlu prosedürler değil sanırım, direkt olarak psikologa başvuran insanlar da tanıdığıma göre.

benim jinekoloğumun kartında cinsel terapist vajinismus uzmanı da yazıyordu. demekki jinekologalarda bu işi yapıyor. terapi ücreti farklımıdır bilemem ama muayene ücreti 200 lira. daha öncede psikoloğa gidiyordum onunda ücreti 150 liraydı (45 dakika). yani bu tür şeyler malesef hala lüks Türkiye'de. ama eğer psikiyatri de bu işe bakıyorsa (onu hiç
bilemiyorum) devlet hastanelerinde sgk karşılıyor fark ödemezsiniz.

Ben de öyle hatırlıyorum "Psikiyatrist tanı koyduktan sonra psikolog görebilir" şeklinde.

Ama ne güzel ilk adımı atmış, sorunu kabullenip eşinizle paylaşmışsınız. Bundan sonrası çok daha kolay. Ilk olarak arkadaşların dediği gibi bir kadın doğum uzmanına gidip fiziksel bir sorun olup olmadığına, değerlerinizde bir farklılık olup olmadığına baktırmak en mantıklısı. Duruma göre terapist arayışına girersiniz.

Psikiyatri vajinismusa kesinlikle bakıyor.

Csnim oncelikle gecmis olsun. Sorun agri veya aci ise bu seconder vajinismus yani onceden iliskiye girebilirken bir nedenden oturu girememek. Ama agri aci yok ama hazda alamiyorsan bu cinsel istek azalmasi. Devlet hastanesinde psikatriye giidersin o ilac yazar veya seni cinsel terapi merkezlerine yonlendirir.
Cinsel terapiler en asagi cozum odakli 2000 TLden basliyor. Insallah asarsin bu sorunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…