Olayın doğumla ilgisi var mı, yoksa, o esnalarda farklı psikolojik sıkıntılarınız da oldu mu, veya o esnalarda farklı acı / yas / matem yaşadınız mı?
Terapi ne yazık ki her yerde her zaman "lüks" konumda.
Bulunduğunuz şehirdeki psikologları araştırabiliriz.
Istanbul anadolu yakasindaysani bir yer onerebilirim size..
Bu tip şeyler psikolojik olmaktan çok fiziksel oluyor aslında. Çoğu vakada hormonlarla ilgili durumlar söz konusu oluyor. Terapiden önce işinin ehli bir jinekologla görüşüp bu ihtimali elemeniz daha mantıklı bence.
Yalnız bir psikologla terapiye başlamak için öncesinde bir psikiyatrın değerlendirmesi gerekiyor diye biliyorum.
Psikiyatristlerin sevk ettiğinden eminim de psikologlar da sevk ediyor mu onu bilmiyorum.tam tersi
önce psikolog, gerekirse ve sevk ederse psikyatr.
Sanırım bu olması gereken. Ama devlet hastanesinde zincir ters galiba. Önce bir psikiyatriste gidiyorsunuz. O gerek görürse elinize bir kağıt verip sizi psikoloğa gönderiyor.tam tersi
önce psikolog, gerekirse ve sevk ederse psikyatr.
Sanırım bu olması gereken. Ama devlet hastanesinde zincir ters galiba. Önce bir psikiyatriste gidiyorsunuz. O gerek görürse elinize bir kağıt verip sizi psikoloğa gönderiyor.
Bilen varsa açıklasın ama örneğin kafa içi lezyon durumunda psikologda vakit kaybedilmez mi? Laboratuvar incelemeleri ve görüntülemeler olmadan yanlış tanı da konabilir. Belki klinik psikologlara verilen eğitimde "şu şu hallerde yönlendirilecek" gibi bir kılavuz vardır ama bilemedim.
Ben de öyle hatırlıyorum "Psikiyatrist tanı koyduktan sonra psikolog görebilir" şeklinde.Bilginin kendisine direkt olarak sahip değilim fakat, bir psikolog bir konuda görüşmemizde "benim tanı koymam etik açıdan uygun değil" demişti, yalnızca tanısı konulmuş rahatsızlıkları terapi ile tedavi edebiliyor olmalılar bu durumda. Tanı konulması için bir psikiyatrla görüşün demişti, ancak bunlar zorunlu prosedürler değil sanırım, direkt olarak psikologa başvuran insanlar da tanıdığıma göre.
Psikiyatri vajinismusa kesinlikle bakıyor.benim jinekoloğumun kartında cinsel terapist vajinismus uzmanı da yazıyordu. demekki jinekologalarda bu işi yapıyor. terapi ücreti farklımıdır bilemem ama muayene ücreti 200 lira. daha öncede psikoloğa gidiyordum onunda ücreti 150 liraydı (45 dakika). yani bu tür şeyler malesef hala lüks Türkiye'de. ama eğer psikiyatri de bu işe bakıyorsa (onu hiç
bilemiyorum) devlet hastanelerinde sgk karşılıyor fark ödemezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?