Terapiye başladığımı söylemeli miyim?

ausgburg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2017
2.353
1.047
73
34
Arkadaşlar terapiye başladım. İş seçimi, eş seçimi konularında kararsız kaldığım için. Sizce bu süreçten sevgilime bahsetmeli miyim? Aslında ondan da bahsediyorum ve onunla ilgili de çıkarımları oldu. Aslında onunda terapi alması gerekebilir diyecek sanki ilerde🙃 terapi alanlar eşinize sevgilinize ne kadarını anlatıyorsunuz?

Söylemekte bir sakınca yok söylemekte bir zorunlulugunuzda yok.
Yanlış anlamışım ben terapiye gittiğinizi söylemek hususunda kafanız karisti şeklinde. Bence söylenmemeli.

Arkadaşlar terapiye başladım. İş seçimi, eş seçimi konularında kararsız kaldığım için. Sizce bu süreçten sevgilime bahsetmeli miyim? Aslında ondan da bahsediyorum ve onunla ilgili de çıkarımları oldu. Aslında onunda terapi alması gerekebilir diyecek sanki ilerde🙃 terapi alanlar eşinize sevgilinize ne kadarını anlatıyorsunuz?
Eşime soylerim ama sevgilime soyler miyim bilemedim

Sevgili aşamasında söylemeyin bence..ilerde evlenirseniz kavgada hemen söylerler zaten posikolaga gidiyordun diye..cahil insan çok maaalesef ve geneli evlendikten sonra kendini belli ediyor

Yani sizin fikirlerinizi etkileyecek çıkarımlar yapılmaz diye biliyorum.
Sizin bir şeyleri fark etmenizde rehberlik edebilir anca.
Aile durumunu sormak da çıkarım değil zaten.
Ben fikir belirtti sandım
Fikir belirtmek sayılır mı, güvensizlik duygusu var dedi sevgilimden için.
Evet etkileyecek çıkarımlar yapmaz ama bi şekilde bariz bişey varsa da ona yönlendiriyor.

Bence hiç anlatma. Fayda getirmez anlatmak. Allah korusun bir sorun yaşasan, erkek zihniyeti yüze vurabilir.

Bence söylenmeli. Buna verdiği tepkiden çok şey çıkar. Ne gerek var diyip saçmalarsa en azından baştan anlarsın. Gerçekten değer veren biri böyle birşey anlattığında destek olmak ister pozitif yaklaşır.

Bence söyleme en azından henüz.. neden dersen terapi ilerledikçe hislerinde, düşüncelerinde ya da bunları ifade ediş şeklinde değişiklikler olabilir (kesin olur da..). Bunlar aile, arkadaş ya da partnerin hoşuna gitmiyor sonuçta alıştıkları kişiden farklı tepkiler. Sonrasında terapiden oldu, terapistin seni doldurıyor mu?, kafanı karıştırıyor.. şeklimde olumsuz geri dönütlerle seni etkilemeye, terapiyi bırakmaya yönlendirebilirler. Ola ki etkilenmedin bu kez de içten içe hala öyle düşündükleri için değişimini geçici bulup küçümseyedebilirler.
Hoş bu duygularla baş etmek de terapiye dahil de🙃 ben söylemedim en azından

O size sormadıkça söylemeyin derim. Size karşı bakış açısı değişebilir, dolayısıyla ileride bir kusur bulduğunda suçu direk üzerinize atabilir, terapiye giden kişi hakkında her ne yaparsa gözüne batar, kusurlu ve hatalı olarak görebilir. Bu yüzden söylemek zorunda değilsiniz. Söylemek zorunda kaldığınızda, özgüvenli bir şekilde cevap verirsiniz, duruşunuz “Kendimi sevdiğim ve iyiliğim için” duruşu olmalı. Psikolojik, ailevi, geçmiş, vücuttaki sorunlar vb. (Vücudun kusuru evliliğini etkilemediği sürece) özeller, özelde kalmalı diye düşünüyorum.

“Sorunlarını en yakın arkadaşına bile anlatma, gün gelir yüzüne vurur.”
Bunu kendi kendime nasihat ettiğim bir sözümdü. Ondan sonra bir daha kimseye sorunumu anlatmadım.
Bunları yaşadım ki yazıyorum, size yardımcı olmak istedim.

Bence söyleme en azından henüz.. neden dersen terapi ilerledikçe hislerinde, düşüncelerinde ya da bunları ifade ediş şeklinde değişiklikler olabilir (kesin olur da..). Bunlar aile, arkadaş ya da partnerin hoşuna gitmiyor sonuçta alıştıkları kişiden farklı tepkiler. Sonrasında terapiden oldu, terapistin seni doldurıyor mu?, kafanı karıştırıyor.. şeklimde olumsuz geri dönütlerle seni etkilemeye, terapiyi bırakmaya yönlendirebilirler. Ola ki etkilenmedin bu kez de içten içe hala öyle düşündükleri için değişimini geçici bulup küçümseyedebilirler.
Hoş bu duygularla baş etmek de terapiye dahil de🙃 ben söylemedim en azından
Çok mantıklı geldi söyledikleriniz. Ben de söylemiycem sanırım bunu terapistime de sorucam.

Eş ve iş seçimi için terapi sanki bana tuhaf geldi ?
Hani bir problem olsa tamam da mustakbel damat adayı için terapi nasıl bir fayda sağlar ki ?
Sevgilinizin terapistinizden onay mi alması gerekiyor ?
Ben sevgiliniz olsam ; çok tuhaf bulurdum açıkçası 🤷

Şahsen ben özelikle sorulmadığı sürece hiçbir şey anlatmam. Her şeyi bilmesine gerek yok. Bazı şeyler bize özel olsun.

Back
X