Terapiye başladığımı söylemeli miyim?

Eş ve iş seçimi için terapi sanki bana tuhaf geldi ?
Hani bir problem olsa tamam da mustakbel damat adayı için terapi nasıl bir fayda sağlar ki ?
Sevgilinizin terapistinizden onay mi alması gerekiyor ?
Ben sevgiliniz olsam ; çok tuhaf bulurdum açıkçası 🤷

Kararsız biriyim kendimi netleştirmek istiyorum. İşle ilgili de kararsızlıklarım çok.

Utanılacak bir durum yok ki söylenebilir ama çok detay vermeyin tabi her şeyi bilmesine gerek yok. Artık bu devirde sorunu olmayanlar bile terapiye gidiyor :KK53:

Ben olsam şu durumda söylemem. Başka durum olsa belki söylerdim ama bu durumda söylememe nedenim

- kafamın adam konusunda net olmaması. Yani adamı iyice anlamak istiyorsam, net düşünmeye çalışıyorsam kafamı toplamak isterim, adamı gözlemlemek isterim bunu adama söylersem ihaleye fesat karıştırabilir

- ne gerek var para verme diyebilir🤐🤐

Sevgilimle her gun konustugum icin bugun ne yaptin dese ya da nerdesin dese yalan soylemek
İstemem. Neden soylemiyorsunuz ki ne var..

Ben olsam şu durumda söylemem. Başka durum olsa belki söylerdim ama bu durumda söylememe nedenim

- kafamın adam konusunda net olmaması. Yani adamı iyice anlamak istiyorsam, net düşünmeye çalışıyorsam kafamı toplamak isterim, adamı gözlemlemek isterim bunu adama söylersem ihaleye fesat karıştırabilir

- ne gerek var para verme diyebilir🤐🤐

Doğru söylemek hiç mantıklı değil gerçekten.

Ya aslinda ben sevgili asamasinda soylemezdim bu yondeki yorumlar da hosuma gitti fakat simdi soyle bi sey dusundum, uyeler sey demis, yarin bigun yuzune vurur, ee vursun ne mal oldugunu anlariz iste? Soyleyin ya alt tarafi yuzunuze vurursa kicina basarsiniz tekmeyi, bilemedim :KK52:

Sevgiliniz ne derece olgun birisi bilmiyorum. Bu konularda genel geçer fikirleri varsa ruh hastası etiketi yiyebilirsiniz. Eşiniz olsa tamam ama bence sevgiliye söylemeye gerek yok

Esime tanistigimizda bastan söylemistim cünkü depresyon ve panik atak icin tedavi görüyordum. Ben su hastaliklari ve rahatsizliklari (fiziksel veya psikolojik) saklanmasini dogru bulmuyorum. Bana hep kusurlu muamelesi yapildi bu konuda aile icinde insanlar tarafindan..ben ama kusurlu veya "bozuk" degilim. Esim de bunu öyle aligilayacak bir insan da degildi.

Esime tanistigimizda bastan söylemistim cünkü depresyon ve panik atak icin tedavi görüyordum. Ben su hastaliklari ve rahatsizliklari (fiziksel veya psikolojik) saklanmasini dogru bulmuyorum. Bana hep kusurlu muamelesi yapildi bu konuda aile icinde insanlar tarafindan..ben ama kusurlu veya "bozuk" degilim. Esim de bunu öyle aligilayacak bir insan da degildi.
Benim depresyon yada panik atak gibi bir hastalığım yok. Aslında her insanın terapi alması gerekiyor sadece psikiyatrik hastalığı olanların değil. Tabiki kusurlu yada bozuk değilsiniz. Terapi alanlar da değil psikiyatrik hastalığı olanlarda değil.

Sevgiliniz ne derece olgun birisi bilmiyorum. Bu konularda genel geçer fikirleri varsa ruh hastası etiketi yiyebilirsiniz. Eşiniz olsa tamam ama bence sevgiliye söylemeye gerek yok
Asla öyle birisi değil olgun birisi. Bu konularda üstü kapalı söylemiştim. Ki benim kuzenim psikolog o önerdi bana da kendi terapi sürecimden geçmek istiyorum diyerek terapi alabilirsin dedi. Psikologların da çoğu terapi alıyor zaten.

Eş mecbur bilir de sevgilinin bilmesine gerek yok, bilip napıcak, anca ilerde sen zaten hastanın tekisin deyip başına kakar. Hem bu senin özel meselen ona neymiş.

Benim depresyon yada panik atak gibi bir hastalığım yok. Aslında her insanın terapi alması gerekiyor sadece psikiyatrik hastalığı olanların değil. Tabiki kusurlu yada bozuk değilsiniz. Terapi alanlar da değil psikiyatrik hastalığı olanlarda değil.

Aynen öyle. Bizim toplumda bir kesim maalesef hala terapisti "deli doktoru" olarak görüyor halbuki hic alakasi yok. Keske babam vefat ettikten sonra terapi almaya baslasaydim, herseyin altinda bu kadar ezilmezdim. Önemli olan insanin bilincli olmasi. Karsinizdaki insan da bilincliyse sizi terapi aliyorsunuz diye yargilamaz, bilakis cözüm aradiginiz icin takdir eder

Arkadaşlar terapiye başladım. İş seçimi, eş seçimi konularında kararsız kaldığım için. Sizce bu süreçten sevgilime bahsetmeli miyim? Aslında ondan da bahsediyorum ve onunla ilgili de çıkarımları oldu. Aslında onunda terapi alması gerekebilir diyecek sanki ilerde🙃 terapi alanlar eşinize sevgilinize ne kadarını anlatıyorsunuz?
Benim elime megafon alıp duyurmadığım kalmıştı. bilsinler, beni bu hale getirenler utansın. Ben niye utanayım.

Eş mecbur bilir de sevgilinin bilmesine gerek yok, bilip napıcak, anca ilerde sen zaten hastanın tekisin deyip başına kakar. Hem bu senin özel meselen ona neymiş.
Ben de söylememeye karar verdim. Aslında şu açıdan söylemek istiyordum. Sevgilim hemen evlenelim sen yurtdışına benim yanıma gel diyordu. Psikoloğum buna hazır olmadığımı söyledi. O nasıl size kararlarınu söylüyorsa siz de ona çat çat söyleyebilirsiniz dedi.

Terapiye gidiyorum zihnimi rahatlatacağını düşünüyorum demek yeterli. Aklı başında biri terapide ne konuşuyorsunuz demez zaten.

Söylemeyin. Eş seçimi ile ilgili kendisi bile farkında olmadan doğal davranışları değişebilir, sizi manipüle edebilir, gereksiz bulabilir, ondan emin olmadığınızı düşünebilir, terapi gören insanları "ruh sağlığı bozuk deli" gibi görme konusunda kendinin bile fark etmediği önyargıları olabilir, ileride bu süreci size karşı kullanabilir, hiçbir şey olmasa bile bir şeyler olabilir. Olasılıklar çok fazla. Hepsi saçma da olabilir ama gene de bu sizin içsel serüveniniz ve kendi şifa yönteminiz. Dışarıdan hiçbir müdahale olmaması adına bence kendinize saklayın.
Sonuçta sevgilisiniz. İlerisini bilmiyorsunuz. Güzel şeyler olacaksa bile, onun dahli olmadan sizin iradenizle olsun. Tek karar mercii sizsiniz hayatınız ile ilgili.
Dilerim her anlamda şifalanırsınız.🍀

Bence herhangi bir şeyde kararsız kalırsanız demekki olumsuz birşey varki balıklama atlamiyirsunuz ve haklı çıkarsınız belkide eş seciminde karar verememekte haklısınız terapi almak gerekir mi bilmiyorum

Back
X