terbiyesizliğin adı olmuş şeker hastalığı

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
198
çevremde çok örneği var.burda akrabalarının çıldırttığı değil ailesini çıldırtanlardan bahsedeceğim.
-bir ilçede oturuyorum. kvaldemin üstüne olan eve (eski giysiye yama gibi) tadilat ile oturuyoruz. ev mustakil 3 katlı. biz orta katındayız kira vermiyoruz Allaha şükür(eve ne kadar yatırım yapsakta eski olduğu için 4 duvar harici diğer kısımları pek sağlam değil)
-eşimde bende para biriktirmeye uğraşıyoruz.(ben parayı daha çok tüp bebek masrafım için biriktiriyorum kimseye eyvallahım yok ne benim tarafıma ne kocamın tarafına icraatleri yüzünden)
-eşim vardiyasına göre işten önce yada sonra babasına koyun bakmak için yardıma gider(buna da şükür kahveden, toptan, zor koptu)
-evde pek yemek yaptırmaz eşim genelde kendi anneme giderim.
(17 yaşında kaynım var.haliyle kaynana melek dahi olsa insanın kendi annesi daha içine siniyor.eşime de sorarım yardıma ihtiyacı var mı nasıl iyi mi?eşimsiz pek gitmek istemem kvaldeme bir çay içer.çekirdek yeriz olmazsa bişeyler alır beraber yeriz ama eşim evde iken.kısaca eşimle ben pek evde durmayız.haliyle elektrik su eşim öder. bende bazı yiyecek vs alırım öyle geçinip gidiyoruz.kvaldemde de yediğimiz oluyor ama ben bunu alışkanlık haline getirmedim.)
-kpederin sülalede herkes kaynana çoğunun hayatı macera gibi içlerinden kpeder ve eşimin bir halası kötünün iyisi gibi.(daha icraatleri varda içinizi baymayayım)
uzun oldu ama herşey böyle giderken kpeder beni aradı.(mesai saatimin ortasında)
-kendime kese yapıyormuşum.(kendisi hayvan bakar geliri iyidir evine beş kuruş vermek istemez ama kvaldemden yemek ister.)
-davranışlarımı beğenmiyormuş ona uymuyormuşum.onların evinin anahtarını geri vercekmişim(onların evinin anahtarı da daha çok kocamın girip çıkmasına yarıyor onlara)
-evden çıkaracakmış(ev kvaldemin üstüne, eşim bekarlık zamanında kvaldemle çalışıp hacize düşen evi ödeyip kvaldemin üstüne yapmışlar.ki vestiyerler, mutfak dolabı, vitrin, tuvalet, banyo kapısı, laminant, badana boya panel kapıların yerine mdfden duvar iskeletini eşim kendisi yaptı.doğalgaz yaptırdık.bize kvaldem 4 duvar teslim etti)
-Allah ıslah etsin dedim kapadım kocamı aradım.konuşurum dedi versin 5 bini çıkalım dedi oraya masraf 5 binden fazla kiraya saysa da gerisini.bu zamana kadar açıpta Allah belanı versin demişliğim yoktur şu 3 senede kızdığım varsa eşim için kavga etmedim kavga etmemek için aradaki seviyeyi kaybetmemek için biraz uzak durdum.
-sucukları kafama göre almışmışım bana sabrediyorlarmış(sucuk dediği 3 keçinin parasını kocamla verdiğimiz kendisi özürlü koyununu kesip içince kattığı 28 bükme çıkan sucuklardan neden 12 tanesini aldığımı söylüyor.eşimle bizim hakkımız kendisi de biliyor 16 bükmeyi de ben yemediğime göre)bi da daha hırslanıp kocamla annemle konuşurken arkadan arıyor. bende telefondan numarasını engelledim.
-malını mülkünü 17 yaşındaki kaynımın üstüne yapacakmış.(kendi celladını yetiştiriyor haberi yok.eşimi ne kadar ezmişse bunu da o kadar şişirmiş.ileride bunun meyvelerini alır)
-eşim annesini aramış oturun evinizde demiş ev benim üstüme çünkü.bende dedim zaten babanın olsaydı 10 kere kovdu idi.
-zaten kvaldeme yük olmak istemiyorum doğru dürüst evine para getirmiyor kpeder . zamanında kvaldem yengesine bakarken maaşı ile kendi sigortasını ödetmiş.bu yaz yengesi öldü kvaldemin.kadının parasını yemesine rağmen yine yengesinin kalan son maaşı ile yapıldı mevlidi defini.
NOT:kpeder şeker hastası 10 küsür senedir.kötülere bir şey olmuyor insanı gömer cinsinden.

Son düzenleme:
yazıyı güncelledim.

SOn satırdan bahsediyorsunuz sanırım güncelleme derken ama onunda konunun geneli ile alakası yok. hangi yerbiyesizliğin adı şeker hastalığı olmuş ki? Yani kp hasta ama zaten bütün terbiyesizlik kvden.
Edit: offf çok pardon. Ben o söylenenlerin hepsini kv söylüyor sandım. Kafa bir dünya.

Anladım. sanırım hastalığının arkasına sığınıyor biraz da,bana birsey diyemezler gibisinden. Allah sabır versin size ve eşinize. başka eve geçemez misiniz?en azından kafanı rahat olurdu.
eşime dedim en baştan tadilat yaptırmayacaktık.anlamak istemedi .hadi tamam onun imtihanıda kurunun yanında yaş gibi bende yanıyorum arada.

kendime kese yapıyormuşum derken ?
ben kazanıyorum onlara vermiyorum demek gibi bir şey heralde ben biriktiriyorsam kendi anneme de yağdırmıyorum biliyor.yine de bizden çok parası var gözü bizim 3 kuruşumuzda.zaten para kocamda toplansaydı kesinlikle allim kallum eder elinden almaya çalışırdı.

Konunun tamamını okumadım ama istediği lafı söyleyip insanları kırıp sonra ben şeker hastayım idare edeceksiniz beni diyen 1 tanıdığım vardı.

Öncelikle nereden baslasam bılemedım.
Nacizane sunu soylemek ıstıyorum.
Bu devırde kıra odemek kolay degıl, bu devırde ev satın almak herkesın harcı degıl bılıyorsunuzdur.
Sıze ev verılmiş, allah razı olsun vermek zorunda degıllerdı kıraya verıp gelır elde edebılırlerdı.
Vermemısler sıze hedıye etmısler sızde ıcını yaptırmıssınız ancak yazıdada bellı ettıgınız gıbı uzak durmussunuz , hoslanmayabılırsınız ancak bır sekılde omur boyu mınnet etmenız demekte demek ıstemıyorum ancak ılla esınızın olmasına gerek yok gıtmenız ıcın . Arada gıdebılırdınız cat kapı, sonucta sız aılesınız ve aynı bınada oturuyorsunuz.
Kp neden sorun cıkarmıs bunlardan dolayı dıye anladım ama baska bısey varsada yazmamıssınız.

Sımdı sızı cıkarcak olsalar onlarda bız onları kıraya sayıyoruz para mara vermeyızde dıyebılırler, keza ıs bu noktaya gelırse cok kotu olur sonucta aıle bagları zedelenır. Bundan sonra ne olur bılmıyorum ama eger gecınmek ıstıyorsanız bence evınde oturdugunuz aıleye bıraz daha yakınlık gostermenız gerekıyor.
Ayrıca her aksam annenızde yemek yemenız belkı tasarruftur amacı bılemem ama ne gerek var buna. Ev bedava yemek bedava..

ben kazanıyorum onlara vermiyorum demek gibi bir şey heralde ben biriktiriyorsam kendi anneme de yağdırmıyorum biliyor.yine de bizden çok parası var gözü bizim 3 kuruşumuzda.zaten para kocamda toplansaydı kesinlikle allim kallum eder elinden almaya çalışırdı.
of ben tamamen yanlış anlamışım.banyo kesesi sandım bu da ne demek diyorum :KK70:

Amann hic cekemem çık evden kurtulun. 1+1 olsun sizin olsun . Kocanda koyun bakmaaya gtitmesin 17 yasinda olan çocuk gitsin. Cekin elinizi ayaginizi onlardan.

Öncelikle nereden baslasam bılemedım.
Nacizane sunu soylemek ıstıyorum.
Bu devırde kıra odemek kolay degıl, bu devırde ev satın almak herkesın harcı degıl bılıyorsunuzdur.
Sıze ev verılmiş, allah razı olsun vermek zorunda degıllerdı kıraya verıp gelır elde edebılırlerdı.
Vermemısler sıze hedıye etmısler sızde ıcını yaptırmıssınız ancak yazıdada bellı ettıgınız gıbı uzak durmussunuz , hoslanmayabılırsınız ancak bır sekılde omur boyu mınnet etmenız demekte demek ıstemıyorum ancak ılla esınızın olmasına gerek yok gıtmenız ıcın . Arada gıdebılırdınız cat kapı, sonucta sız aılesınız ve aynı bınada oturuyorsunuz.
Kp neden sorun cıkarmıs bunlardan dolayı dıye anladım ama baska bısey varsada yazmamıssınız.

Sımdı sızı cıkarcak olsalar onlarda bız onları kıraya sayıyoruz para mara vermeyızde dıyebılırler, keza ıs bu noktaya gelırse cok kotu olur sonucta aıle bagları zedelenır. Bundan sonra ne olur bılmıyorum ama eger gecınmek ıstıyorsanız bence evınde oturdugunuz aıleye bıraz daha yakınlık gostermenız gerekıyor.
Ayrıca her aksam annenızde yemek yemenız belkı tasarruftur amacı bılemem ama ne gerek var buna. Ev bedava yemek bedava..
ne yazıkki samimiyetlerine güvenmiyorum.tartışmamak için uzak durdum hatta yakın durmayı da denedim bıktı insanlar bizden.evinizde doğalgazınızı yakın oturun bile demeye başladı kvaldem bende yakın olduğumda bakış açısı bu olunca mesafe koydum.kimse kendi evladından bıkmaz ama başkasından bıkabilir diye düşünüyorum.
seviyeyi terbiyeyi bozmadan iyicene bedavacı durumuna düşmeden arada mesafe bıraktım kocamı hep eve çağırdım ki evini bilsin ben gitmeyelim görüşmeyelim demiyorum ikimizde akşam ancak evde oluyoruz.eşim kvaldeme gitmek konusunda beni zorlamıyor.
kpederle ilgili yazmadığım kısım eşimi yakın bir eve getirince heralde elimizdekilere el koyar karnını bizden doyurur gibi hayalleri vardı.baktı olmuyor istediği patladı gibi.

ne yazıkki samimiyetlerine güvenmiyorum.tartışmamak için uzak durdum hatta yakın durmayı da denedim bıktı insanlar bizden.evinizde doğalgazınızı yakın oturun bile demeye başladı kvaldem bende yakın olduğumda bakış açısı bu olunca mesafe koydum.kimse kendi evladından bıkmaz ama başkasından bıkabilir diye düşünüyorum.
seviyeyi terbiyeyi bozmadan iyicene bedavacı durumuna düşmeden arada mesafe bıraktım kocamı hep eve çağırdım ki evini bilsin ben gitmeyelim görüşmeyelim demiyorum ikimizde akşam ancak evde oluyoruz.eşim kvaldeme gitmek konusunda beni zorlamıyor.
kpederle ilgili yazmadığım kısım eşimi yakın bir eve getirince heralde elimizdekilere el koyar karnını bizden doyurur gibi hayalleri vardı.baktı olmuyor istediği patladı gibi.
Tam anlamadım samımı oldugunuzdada bıkkınlık verdıgınızı dusundurecek seyler mı oldu?
Beraber yedınız mı pekı

Amann hic cekemem çık evden kurtulun. 1+1 olsun sizin olsun . Kocanda koyun bakmaaya gtitmesin 17 yasinda olan çocuk gitsin. Cekin elinizi ayaginizi onlardan.
bu konu eşimin imtihanı ama olan bana da oluyor yani şu " babana bile güvenmeyeceksin bu devirde"sözündeki baba benim kpeder.bildiği halde hala üstüne gidiyor.eşim ve ailesi kpederi çok büyütüyorlar gözlerinde.bende pek bişey demiyorum yada fazla abartmıyorum her şey ortada gömmdükçe daha bi kıymet verecek eşim böyle bir babaya bile.laftan anlasa çoktan daha iyi yerde idik kira öderdik ama para da biriktirirdik.kimsenin dırıltısını çekmezdik.ben dedim gitme diye eşimde olay büyür diyo kpeder sorun icat ediyor nereye kadar bunun hatalarını böyle görecekler bilmiyorum.

Back
X