• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tercih edilmeyen kişi olmak, değersizlik hissi

b l a s t

👼🏼
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
1.349
1.686
333
Çanakkale
Herkese iyi bayramlar
Son zamanlarda 2 olay yaşadım ve bunlarda tercih edilmeyen kişi oldum. İlkinde benden hoşlandığını belli eden biri, başkası ona açılınca direkt beni bıraktı gitti.
İkincisi ise eski sevgilimle bir yıldan daha uzun süre önce ayrıldık. Sebebi benim konuşmamam gereken biriyle uzun süre konuşmamdı. Erkekti bu kişi. Aldatma şeklinde bir konuşma değildi, arkadaşçaydı ama eski sevgilim öyle algıladı; çevresindekilere de o şekilde yansıttı. Sadece bu olay değil başka bizi çekemeyenler de manolyam şöyle şöyle yaptı şeklinde olaylar söylemişler, yapmadığım halde onlar da üzerime kaldı. Bana konuşma fırsatı bile vermeden terk etti. Daha sonra tesadüfi bir yerde karşılaştık konuştuk. O benim yaptığım söylenen şeyleri yapmadığımı kanıtladım.
Uzun bir süre konuşmaya devam ettik. Önceden hemen başkalarının gazına gelen hatta bu yüzden beni terk etmişliği olan biriydi. Ne kadar değiştiğini artık öyle olmadığını akıllandığını belki aylarca hem doğrudan hem hareketleriyle gösterdi. Beni korudu kolladı; neyi kafama taksam ne istesem anında çözüm buldu. Ben yokken herkese beni anlatmış, işte bana aşıkmış sadece gibi şeyler söyledi. Bu ikna çabaları 5-6 ay sürmüştür.Bu süreçte iki tane arkadaşı(kız) da ona soğuk davranmaya başlamışlar. Umursamadı gibi göründü. Bu iki kızın da ondan hoşlandığını düşünüyorum ikisini de tanıdığım için. Neyse ben bu ilişkiye kesinlikle olmaz diyerek başlasam da aylardır konuşunca, görünce, geçen haftalarda bi deneyelim dedi. Tamam dedim. Biz sevgili olunca bu iki kız da onu her yerden silip engellemiş.
İlk gün gayet güzeldi. İkinci gün meşgulum şu bu diyerek benimle konusmadı. 3.,4. Gün aynı şekilde,soğuk değildi ama; konusmadık bile bir iki cümle dısında. 5. Gün artık bir şey var söyle dedim. Meğer herkes ona benimle barıştığı için tepki gösteriyormuş. Herkes beni çok kötü birisi olarak biliyormuş( çünkü ayrıyken herkese beni kötülemiş abartılı şekilde ). O silen kızlar 5 senelik arkadaşıymış. Onun dışında da çok ağır sözler söylüyorlarmış ona benimle barıştığı için.Hevesi kalmamış.

Ben de iki sevgilinin arasında olan özeldir her önüne gelene anlatırsan herkes de tepki verecek haddi kendinde görür dedim. İyice köpürdü. Sen sana değer de versem vermesem de aynı şeysin. Diyip terk etti.

İlk şok oldum 3-4 gün üzüldüm ama çok da üzülmedim çünkü sevgiliyken bana soğuk yaparken zaten yeterince üzülmüştüm; ayrılık acısı daha hafif kaldı.

Günler geçtikçe acısı pek kalmadı. Demek ki değişmiyormuş insanlar: yine elalemin lafını kaldıramadı dedim keyfim iyiydi.

Ta ki düne kadar. arkadaşım o eski sevgilime küsen kızlardan birinin instagram storysini attı. Beraber story atmışlar samimi şekilde. Kızın sevgilisi var ama zaten eminimki o da bize inattı çünkü biz barışınca o da hemen gitti sevgilisiyle barıştı. Yani eski sevgilimden hoşlandığını düşünüyorum; belki de eski sevgilim de hoşlanıyordur. ikisi sevgili olacak öyle hissediyorum.

Kendimi 2. Kez terk edilen, başkalarının kendisine tercih edildiği kız gibi hissediyorum. Sanki hep böyle olacakmış gibi gelmeye başladı. Neden hep beni buluyo? Bu duygudan nasıl kurtulabilirim? Bu tür şeyler yaşayanlar var mı? Sonra yaşadıklarınız düzedi mi?

Olaya tercih edilen ya da edilmeyen olarak bakmayın. Aklı hala başka kızlarda olan ergenustan kurtulmak olarak düşünün. Hayatta en çekilmeyen insan tipi başkalarının lafına göre hareket eden ve sürekli karşı cinsle mıç mıç olanlardır. Ve siz bu adamdan kurtulmuşsunuz daha ne olsun. Allah daha iyileriyle karşılaştırsın 🙏🏻

Bu beş altı ayda karşı taraf ikna çabaları içindeyken siz ona nasıl davranıyordunuz, hemen affettiniz mi soğuk mu durdunuz

Olaya tercih edilen ya da edilmeyen olarak bakmayın. Aklı hala başka kızlarda olan ergenustan kurtulmak olarak düşünün. Hayatta en çekilmeyen insan tipi başkalarının lafına göre hareket eden ve sürekli karşı cinsle mıç mıç olanlardır. Ve siz bu adamdan kurtulmuşsunuz daha ne olsun. Allah daha iyileriyle karşılaştırsın 🙏🏻
Amin 🙏🏻 O ilk dediğim kişi mesela hala bana tercih ettiğiyle sevgili ki biz de çok yakındık onunla. Böyle olunca sanki beni bırakan mutluluğa koşuyo; ben yalnız ölcem gibi geliyor ya da ben tercih edilmeye değer değilim gibi.

Başlarda 1-2 ay soğuktum hatta bir kaç kere engellemiştim. Sonrasında sıcaktım hep.
Bunlar neden böyle ya, acaba gerçekten değişir mi insan bilemedim
Önünüze bakın. Sizin değerinizi ölçen kişiler onlar değil. Zamanla o değersizlik hissi de geçecek. O hissin oluşmaması için de hak eden insanlara değer vermek gerek.

Bunlar neden böyle ya, acaba gerçekten değişir mi insan bilemedim
Önünüze bakın. Sizin değerinizi ölçen kişiler onlar değil. Zamanla o değersizlik hissi de geçecek. O hissin oluşmaması için de hak eden insanlara değer vermek gerek.
Yok kimse değişmiyor. Aylarca kanıtlamaya çalıştı kendi ve arkadaşlarıyla sonuç olarak yine aynı şekilde terk edildim 😂
Doğru söylediniz umarım hak eden insanı bulurum ya da o beni bulur

Back
X