Tercih yapamiyorum bir sene daha calisicam :(

SexyToiletPaper

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
65
6
36
İstanbul
Ben tercih yapmadim ek yerlestirmeyle yeni acilan bir bolume girmek istedigim icin. Ama bugun ogrendim ki ek tercihte bulunmak icin onceden tercih yapip yerlesememek gerekiyomus.

Of, keske daha onceden bilseydim simdi bir sene daha calismam lazim ama klavuzda oyle bir sey yazmiyordu ki

Not: yerlesmedim, ilk tercihlerde tercih yapmadim ek yerlestirmeyle girmek icin

Son düzenleme:
Evet ilk yerleştirmede yerleşenler ek tercihte bulunamaz.
Bak :

3-Sınavsız geçiş dahil olmak üzere merkezi yerleştirmede (birinci yerleştirme) herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş aday, kayıt yaptırmamış dahi olsa ek yerleştirmelere müracaat edemez. Fakat açıköğretimin kontenjan sınırlaması olmayan programları bu kuralın dışındadır. Yani birinci yerleştirmede açıköğretimin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş adaylar ek yerleştirilmelere müracaat edebilir.

Ben de hiç böyle bir şey duymadım. İlk tercihi özellikle yapmıyorlarki bazıları ikinci de daha yüksek yerlere girmek için. Dershane hocalarına sen bi sor istersen canım

canımmmm yok oyle bırseyyy kım dedıı sanaaa...Bende ek tercıh yapııcamm ve yapabılıyorsunnn kesınlıkkleee...
ben ılk tercıh yaptım yerleşmedim ama ılk tercıh yapmayanlarda yapabılıyor tercıh

Son düzenleme:
Yok canım verebiliyorsun,kim demiş :)
Verememen için,yerleşmiş olman gerek

Kesinlikle emınım %100 :) tercih yapma hakkın var .Sana yapamazsın diyen kişi yanlış biliyor ve bu kişi hoca ise mesleği bıraksın :)
İlk tercihte kazananlar,kazanıpta unıv.kayıt olmayanlar ek tercıh yapamazlar hiç bir şekilde ama açıkogretımının sınırsız kontenjanları ıcın ek tercıh yapabılırler.
İlk tercihte kazanmadıysan yada tercih yapamadıysan ek tercih yapabılıyorsun canım..Tercıhler son gun 30 eylül klavuza bak tercıhlerını yap canım..Bu arada 4 yıllık bölümlerden kendı puanının ustunde yer yazma bu kural.Yazarsanda kesinlikle gelmez ..Ölü tercih yapmış olursun

hmm ek notla daha açıklayıcı olmuşsun yapabilirsin sorun olmaz yerleşseydin yapamazdın sadece.

aynı hataya 4 yıl önce ben de düşmüştüm
istemediğim bi bölüme yerleştim,ek yerleştşrmede istediğim bölümü yazarım diye
ama böyle bi hakkım yokmuş
50kere kılavuzu okudum ama göremedim
ve ilk o kadar çok ağladım ki....
ama Allah'a şükür geçti
bu sene mezun oluyorum inşallah...
sen de atlatırsın merk etme

Tercihimi yaptim
Ama 3 TL mi ne yatiriomasi gerekiyormus bunu anlamadim kimsenin de bir bilgisi yok kitapcikta yazmiyor. D
Fakat osymnin sitesinde soyle yaziyor. "Başvuru süresi uzatılmayacaktır. Adaylar, tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3,00 TL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyeceklerdir. Posta ile Merkezimize gönderilen Tercih Formları işleme alınmayacaktır."

Bu ucreti nerden gondericez bilen biri varsa yardim edebilir mi? :)

Eğer okuldan gönderirsen tercihlerini o ücreti ödüyorsun. Kendin yaptıysan herhangi bir ücret ödemene gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…