ben sadece tıp bölümüne yorum yapıcam, kendini işine adaman gerekmeyen halleri var, her tıp okuyan cerrah olmuyor, tus apayrı bir dünya oraya hiç girmeden tıp okuyup aile hekimi olabilirsin mesela. çalışma saatleri 8-5, hafta sonu ayda sadece bir cumartesi dolu. gerisi boş. bayramlar tatil. maddi olarak da tatmin edici.
sadece genellemeler üzerinden gitme yani, "tıp hukuk okunmaz çok zor" söylemine kapılma.
20 bine nerde tıp var? özellerden mi bahsediyosun acaba ?Herkese merhaba.. gerçekten çok karışık bir durumdayım. Okuyup yorum yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Ben sayısal öğrencisiyim mf3te 20.000deyim mf4te 30.000deyim. Yani bazi tıp ve dişler tutuyor ama tıp istemiyorum aşırı sosyal şen şakrak ve aile düşkünü bir insanım yani kendimi tamamen mesleğime adayabilecek bir insan değilim. Bu sebeple tıp istemiyorum. Discilik de bana göre değil. Eczacılık, fizyoterapi ve diyetetik de tutuyor fakat bu bölümler hakkında hem pek bir bilgim yok hem de pek yakın değilim :)
Mimar olmaya karar verdim gerçekten hirsliyimdir ve başarılı görüyorum kendimi. Diyeceksiniz 30 000desin. Matematiği fulleyebilecekken sınav sabahı önce regl oldum sonra ayıptır söylemesi kustum sonra da ağlama krizine girip 50 soruda 35 yapabildim tamamen nasip diyorum keşkem yok.. :) neyse konuyu toparlayayim ve ne konuda yardım isteyeceğime geleyim :)
Istanbulda itü ve yıldız teknik gibi üniversiteler tutmuyor. Ve devlette odtü tutmuyor. Istanbul dışındaki devletlerin hepsi tutuyor. Istanbulda ozellerin neredeyse hepsinib tam burslusu geliyor. Ben Şilede yaşıyorum ailemle. Buradaki fen lisesinden mezunum. Ve belki bilirsiniz burada Işık üniversitesi var orası da tutuyor.
Sormak istediğim sorular:
1) Sizce özelde tam burs mi iyidir devlet mi?
2)Yurtta kalmak mı iyidir evden gidip gelmek mi? (Bu arada yurtta kalmayı çok istiyorum istanbulda bir yurtta kalırsam yillik 16.000 civari bir ücreti var ailem karşılayamaz. Işıkta 5.000)
3) Sizce istanbulda mi kalmaliyim yoksa başka şehirler mi görmeliyim? Başka şehre gidersem devlet bu şehirde kalırsam ozelde okuyacağım.
4) Özelde okumuş insanlar varsa kitapları 1000tl oluyor vs diyorlar doğru mudur?
5) bunu sormaya utanıyorum aslında saçma ama ozelde burslu okuduğum için herhangi bir dışlanma ya da aktivitelere rahat katilamamam gibi bir durum söz konusu olur mu?
Herkese teşekkür ederim uzun oldu kusura bakmayın :)
ben sadece tıp bölümüne yorum yapıcam, kendini işine adaman gerekmeyen halleri var, her tıp okuyan cerrah olmuyor, tus apayrı bir dünya oraya hiç girmeden tıp okuyup aile hekimi olabilirsin mesela. çalışma saatleri 8-5, hafta sonu ayda sadece bir cumartesi dolu. gerisi boş. bayramlar tatil. maddi olarak da tatmin edici.
sadece genellemeler üzerinden gitme yani, "tıp hukuk okunmaz çok zor" söylemine kapılma.
Yok hayır uzak illerimizde var :)20 bine nerde tıp var? özellerden mi bahsediyosun acaba ?
benim kardeşimde tıpı kazandı 7binde .ordan biliyorum doğuda felan 20 bine görmedik biz ,dişler bile en fazla 18,19 bin de kapatıyor .Yok hayır uzak illerimizde var :)
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun diyorum. Zor bir dönem atlattın. sorularına gelelim
1-ben devlet öneririm, alttan dersim kalcak mı kalmicak mı bursumu düşürürler mi diye sürekli tedirgin olacaksın, ayrıca neden senin sıralamanın çok çok altında insanlarla bir okuyasın ki? Bilmiyorum özel hiç nantıklı değil bi de sıralaman iyiyken..
2-yurtlar nasıl öyle pahalı anlamadım? 16 bin ney ya özel üniversitenin yurdu mu? Normal bi yurt hiç o kadar değil. Neyse yurtta kalıyorum ben mutluyum ama evden gidip gelip mutlu olanlar da var. Şartların için hangisi uygunsa onu yapmalısın
3-kesinlikle başka şehir derim. Sadece istanbuldan ibaret değil hayat eskişehir de çok güzel bursa da izmir de.. Gayet büyükşehir ve öğrencilik için güzel hepsi
4-bu konu hakkında yorum yapamayacağım bilgim yok
5- dışlanma olmasa da sürekli belli mekanlarda gezen arabalı zengin tipler olacak etrafında. Hepsi olmasa da birçok insan böyle olacak elbette. Ama dışlanıp dışlanmamak sana bağlı.
Yani sadece özel okul için yorum yapiyim dediğin kadar sosyalsen öyle dışlanma falan olmaz zaten tam ücretli okuyan çok az oralarda eskisi gibi değil özeller, ve bence Işık gibi isim yapamamış, tam olmayanları tavsiye etmem, devlet-özel ayrımı çok yok bence ama iyi bir özel olursa geçerli bu, Yeditepe,Bau,Bilgi,Koç vs...
20 bine nerde tıp var? özellerden mi bahsediyosun acaba ?
Oncelikle yorumunuz icin sagolun hepsini cevaplamissiniz :) Burs kesilme falan sıkıntısı olacağını sanmıyorum çok azimli bir insanım ama ben de çoğu konuda sizin gibi düşünüyorum ailem ışık yaz yakın olsun istiyorsan yine yurtta kalırsın diyorlar öyle kafam karıştı :)
şimdi tabloya baktım diş bile yok 20 binetam ben yazacaktım ki... merak ediyorum ..
Bir şey daha eklemek istiyorum Mimarlik okurken mimarlik burolarinda ucretsiz çalışıp kendimi geliştirmeyi ve mezun olunca direkt kendi buromu açmayı düşünüyorum yani üniversite adı yine de önemli mi?
Ayrıca ekleme
Sen ne kadar azimli olsan da insan 4 yıl boyunca her an da çalışma durumunda olamıyor. özel hayatınızda sıkıntılarınız olabilir ne bileyim bi şeyler olup bi sınavı geçemeyebilirsiniz ki mimarlık basite alınacak bi bölüm de değil.
Şöyle bi durum da var benim ailem İstanbul'da ben de istanbulda okuyorum ama okulum ile ev arası 2 saatten fazla. Böyle olunca yurtta kalıyorum güya sadece hafta sonları eve gidicektim ama şimdi ona da 2 3 haftada bir anca vakit bulabiliyorum. Sınav dönemi yaklaşınca daha bile uzuyor. Yani öyle eve yakın olsun gider gelirim durumu olmuyor kendi işinizde gücünüzde oluyorsunuz. Hani kendi düzeninizi kurmuş oluyorsunuz bi bakıma. Gerçi Benim bölümüm de ağır belki bununla alakalıdır ama mimarlık da dediğim gibi kolay değil mimar arkadaşlar var yurtta hep çalışırken projeler çizimlerle görüyorum
Bu yüzden İstanbul'da okusanız da sürekli eve gidip gelemeyeceksiniz boş yere özelde okumayın
hemşirelik veya ebelik oku yüksek lisans ve doktora yaparsın... üniversitelerde çalışırsın hem sağlıkçı hem eğitimci hem kadrolu meslek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?