- 4 Mayıs 2016
- 3.002
- 8.168
- 158
- 28
Yani benim önerim o yönde olur, ama elinizi çabuk tutun başladı sanırım tercihler. Zaten dersiniz ben öyle insanlarla bi arada olmak istemiyorum sürekli, baba parası yiyip model arabalarla gezip mekanlarda takılan tipler olur, kendimi kötü hissederim yaşayamam kafama göre birini bulamam vs vs abartırsınız zaten izin verirler, yurda izin çıktığına göre bunu çok diretmeyeceklerdir :)Evet ben de okudum mimarlar sürekli sabaha kadar proje ciziyorlarmis ağırmis gerçekten. O zaman ailemi ikna edip istanbul dışı devlet yazayim.. siz ne okuyorsunuz acaba merak ettim :)
Ben mimarım, mimarlıkta hangi okuldan mezun olduğunun çok önemi yok kişinin yetenekleri, hayalgücü önemli. bunları da hiçbir üniversite kişiye sonradan eğitimle veremez. yetenek derken güzel resim çizmekten bahsetmiyorum, keza çoğunluk iyi resim yapan birinin iyi mimar olacağını sanmakta. mimarlık varolan binaya bakıp bakıp kağıda çizmek değildir, olmayan bir binayı tasarlamaktır. mimarlığın zor olması sabaha kadar çizim yapmak değildir çizim yapmaktan ibaret bir meslek değildir, mimar tasarımını yapar ondan sonra kağıda dökmesi kolaydır. sabırlı, soğukkanlı ve alıngan olmayan kişilerin eğitm süreci daha iyi geçecektir çünkü proje teslimlerinde jürinin her türlü eleştirisine açık olmalı ve alınganlık yaparak üzülmemelisiniz. şimdiden başarılar dilerim.Bir şey daha eklemek istiyorum Mimarlik okurken mimarlik burolarinda ucretsiz çalışıp kendimi geliştirmeyi ve mezun olunca direkt kendi buromu açmayı düşünüyorum yani üniversite adı yine de önemli mi?
Yani benim önerim o yönde olur, ama elinizi çabuk tutun başladı sanırım tercihler. Zaten dersiniz ben öyle insanlarla bi arada olmak istemiyorum sürekli, baba parası yiyip model arabalarla gezip mekanlarda takılan tipler olur, kendimi kötü hissederim yaşayamam kafama göre birini bulamam vs vs abartırsınız zaten izin verirler, yurda izin çıktığına göre bunu çok diretmeyeceklerdir :)
Ben tıp okuyorum
Ailesini ikna için biraz abartma yoluna gitmesini önerdim elbette hepsi öyle değil.Baba parası yiyip model arabalarla gezen tipler mi???
Hem geçmiş olsuun hem de hayırlı olsun öncelikleHerkese merhaba.. gerçekten çok karışık bir durumdayım. Okuyup yorum yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Ben sayısal öğrencisiyim mf3te 20.000deyim mf4te 30.000deyim. Yani bazi tıp ve dişler tutuyor ama tıp istemiyorum aşırı sosyal şen şakrak ve aile düşkünü bir insanım yani kendimi tamamen mesleğime adayabilecek bir insan değilim. Bu sebeple tıp istemiyorum. Discilik de bana göre değil. Eczacılık, fizyoterapi ve diyetetik de tutuyor fakat bu bölümler hakkında hem pek bir bilgim yok hem de pek yakın değilim :)
Mimar olmaya karar verdim gerçekten hirsliyimdir ve başarılı görüyorum kendimi. Diyeceksiniz 30 000desin. Matematiği fulleyebilecekken sınav sabahı önce regl oldum sonra ayıptır söylemesi kustum sonra da ağlama krizine girip 50 soruda 35 yapabildim tamamen nasip diyorum keşkem yok.. :) neyse konuyu toparlayayim ve ne konuda yardım isteyeceğime geleyim :)
Istanbulda itü ve yıldız teknik gibi üniversiteler tutmuyor. Ve devlette odtü tutmuyor. Istanbul dışındaki devletlerin hepsi tutuyor. Istanbulda ozellerin neredeyse hepsinib tam burslusu geliyor. Ben Şilede yaşıyorum ailemle. Buradaki fen lisesinden mezunum. Ve belki bilirsiniz burada Işık üniversitesi var orası da tutuyor.
Sormak istediğim sorular:
1) Sizce özelde tam burs mi iyidir devlet mi?
2)Yurtta kalmak mı iyidir evden gidip gelmek mi? (Bu arada yurtta kalmayı çok istiyorum istanbulda bir yurtta kalırsam yillik 16.000 civari bir ücreti var ailem karşılayamaz. Işıkta 5.000)
3) Sizce istanbulda mi kalmaliyim yoksa başka şehirler mi görmeliyim? Başka şehre gidersem devlet bu şehirde kalırsam ozelde okuyacağım.
4) Özelde okumuş insanlar varsa kitapları 1000tl oluyor vs diyorlar doğru mudur?
5) bunu sormaya utanıyorum aslında saçma ama ozelde burslu okuduğum için herhangi bir dışlanma ya da aktivitelere rahat katilamamam gibi bir durum söz konusu olur mu?
Herkese teşekkür ederim uzun oldu kusura bakmayın :)
Devlette kazanma imkanım varsa özel okul bana tam burs seçenekleri dışında artılar sunmak zorunda. Devlet okullarından farklı bir şey kazandırmış olmalı. Yoksa devlete de para ödemeden gideceğim ne farkı olacak. Hatta devlette bursunu kaybetme korkusu da yaşamıyorsun. Özel okul düşünüyorsanız ne imkanlar sunduklarına bakın. Burs kesilme durumlarını da araştırın. Benim tercihim ise her zaman devletten yana. :)Sormak istediğim sorular:
1) Sizce özelde tam burs mi iyidir devlet mi?
2)Yurtta kalmak mı iyidir evden gidip gelmek mi? (Bu arada yurtta kalmayı çok istiyorum istanbulda bir yurtta kalırsam yillik 16.000 civari bir ücreti var ailem karşılayamaz. Işıkta 5.000)
3) Sizce istanbulda mi kalmaliyim yoksa başka şehirler mi görmeliyim? Başka şehre gidersem devlet bu şehirde kalırsam ozelde okuyacağım.
4) Özelde okumuş insanlar varsa kitapları 1000tl oluyor vs diyorlar doğru mudur?
5) bunu sormaya utanıyorum aslında saçma ama ozelde burslu okuduğum için herhangi bir dışlanma ya da aktivitelere rahat katilamamam gibi bir durum söz konusu olur mu?
Herkese teşekkür ederim uzun oldu kusura bakmayın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?