Tereddütler varsa evlenilir mi?

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.319
1.020
133
Merhaba kızlar,

Evliliğe doğru giden bir ilişkim var, erkek arkadaşımın söylediklerinden anladığıma ve tahminlerime göre 3-4 ay sonra teklif edecek. Konu ciddiye bindikçe benim kaygılarım tavan yapmaya başladı. Onu seviyorum, arzuluyorum, çoğu özelliğine hayranım. Ancak bazı konularda da tereddütlerim var. Biz daha sevgiliyken bile zaman zaman mutsuz oluyorum bu tereddüt ettiğim konular sebebiyle. Sormak istediğim şey, biriyle evlenmeye karar verebilmek için her şeyi yüzde yüz içimize sinmeli mi?

Konulardan örnek:
- Ben onun tabiriyle çoğu zaman “alfaya çıkmaya çalışıyorum” ama sevgilim daha uysal tarzda olmamı istiyor. Bir anlaşmazlıkta rest çekerim, boyun eğmem çatır çatır laflarımı söylerim gibi ama ona kalsa son sözleri o söylemek istiyor.
- Şikayet ettiğimde “sen beni olduğum gibi kabul etmiyorsun yeterince sevmiyorsun demek ki” kafasına giriyor
- Evde oturmayı çok seviyor :( Ben de evcimenimdir ama evde olmayı abartınca ruhum daralıyor evde. Kaç kere bu yüzden kavga ettik hatta. Ben istiyorum ki sevgilimi alayım başka şehirlere ülkelere gideyim, küçük kaçamaklar yapalım her fırsatta. Dışarıda iki insan görelim havamız değişsin vb. Ama yok :) En son anlaşma yaptık ayda 3 gün dışarıda gezeceğiz diye bakalım nasıl olacak.
- Klasik bir akrep erkeği

Mutlu evliliklere adım atarken kafada böyle sorular olur mu?
Ben biraz yapı gereği kaygılı bir insanım zaten ama yanlış bir karar verip hayatımı karartacağımdan, sonradan “işte belliydi zaten böyle olacağı, ben ne yaptım” diye kahrolmaktan fazlaca korkuyorum.

Teşekkürler cevaplarınız için :)

Oncelikle sunu soyleyeyim, %100 anlasmak mumkun degil zaten
Ufak soru, daha once tatile ciktiniz mi, ayni evde yasadiniz mi?

Bir kaç kere haftasonu kaçamağı yaptık bir kere de 8 günlük yaz tatili yaptık. Onlar aşırı güzeldi.
Aynı evde yaşamadık ama sık sık onlardayım, bazen kalıyorum. Az çok biliyorum ev hallerini de ve tam bir odun. :)

Yüzde yüz sinmeyebilir ama sinir olduğunuz konulara bağlı. Mesela evcimen oluşu zorla bi kaç sene geçer gezer eder sonra ev kuşu olur. Uysal olmanızı istemesi de bence sıkıntı yapı meselesi bu. Kendinizi yontabilirsiniz tabi bu da onun için eksi bi özellik mesela. Ama nasılsa öyle gider huylu huyundan vazgeçmez istisnalar hariç er ya da geç ortaya çıkar

ben öyle ruh ikizlerine inanmıyorum. elbet çatışılan konular olur sadece çift olarak değil arkadaş olarak da aile olarak da. önemli olan anlayış ve saygı. erkek arkadaşınızın size saygısından ve sevgisinden, merhametinden şüpheniz yoksa evlenin derim. şu saydıklarınız bir evliliği yürütemeyecek kadar dert değil. bu gibi tartışmalarda küslük ne kadar sürüyor mesela?

Hiç kimse tamı tamına istediğimiz gibi olamaz. Önemli olan kırmızı çizgiler. Yani size uymayan yanları tolere edilecek şeyler ise evliliğe engel değil ama edemezseniz evlenmeyin derim.

Örneğin ben çok evcimen biriyimdir sürekli gezmek isteyen biri olsa yapamazdım ama atıyorum eşimin yemek yapamamasını tolere edebiliyorum evlendim bunun gibi.

ben öyle ruh ikizlerine inanmıyorum. elbet çatışılan konular olur sadece çift olarak değil arkadaş olarak da aile olarak da. önemli olan anlayış ve saygı. erkek arkadaşınızın size saygısından ve sevgisinden, merhametinden şüpheniz yoksa evlenin derim. şu saydıklarınız bir evliliği yürütemeyecek kadar dert değil. bu gibi tartışmalarda küslük ne kadar sürüyor mesela?

Bu tartışmalarda hiç küsmüyoruz ama bir kere alakasız bir konudan o küstü 5 gün bana mısın demedi:)) Mesela bu da düşündürücü.

Bu tartışmalarda hiç küsmüyoruz ama bir kere alakasız bir konudan o küstü 5 gün bana mısın demedi:)) Mesela bu da düşündürücü.
yada size göre hep alttan alan taraf siz misiniz? ne bileyim aslında hissedersiniz evlenilecek insanı. 5 gün sonunda kim adım attı peki 😂

Hiç kimse tamı tamına istediğimiz gibi olamaz. Önemli olan kırmızı çizgiler. Yani size uymayan yanları tolere edilecek şeyler ise evliliğe engel değil ama edemezseniz evlenmeyin derim.

Örneğin ben çok evcimen biriyimdir sürekli gezmek isteyen biri olsa yapamazdım ama atıyorum eşimin yemek yapamamasını tolere edebiliyorum evlendim bunun gibi.

Sürekli evde oturmak istemesi kırmızı çizgim mi acaba :S aşırı bir mutsuzluk yarattığı kesin. Çürüyormuş gibi hissediyorum. Bazen cinnet getiresim geliyor :) aslında onun yerine arkadaşlarımla da çıkabilirim evde oturma huzursuzluğumu yok eder. Ama ben partnerimn bana böyle anlarda eşlik edebilen bana en yakın kişi olmasını arzuluyorum galiba..

Merhaba kızlar,

Evliliğe doğru giden bir ilişkim var, erkek arkadaşımın söylediklerinden anladığıma ve tahminlerime göre 3-4 ay sonra teklif edecek. Konu ciddiye bindikçe benim kaygılarım tavan yapmaya başladı. Onu seviyorum, arzuluyorum, çoğu özelliğine hayranım. Ancak bazı konularda da tereddütlerim var. Biz daha sevgiliyken bile zaman zaman mutsuz oluyorum bu tereddüt ettiğim konular sebebiyle. Sormak istediğim şey, biriyle evlenmeye karar verebilmek için her şeyi yüzde yüz içimize sinmeli mi?

Konulardan örnek:
- Ben onun tabiriyle çoğu zaman “alfaya çıkmaya çalışıyorum” ama sevgilim daha uysal tarzda olmamı istiyor. Bir anlaşmazlıkta rest çekerim, boyun eğmem çatır çatır laflarımı söylerim gibi ama ona kalsa son sözleri o söylemek istiyor.
- Şikayet ettiğimde “sen beni olduğum gibi kabul etmiyorsun yeterince sevmiyorsun demek ki” kafasına giriyor
- Evde oturmayı çok seviyor :( Ben de evcimenimdir ama evde olmayı abartınca ruhum daralıyor evde. Kaç kere bu yüzden kavga ettik hatta. Ben istiyorum ki sevgilimi alayım başka şehirlere ülkelere gideyim, küçük kaçamaklar yapalım her fırsatta. Dışarıda iki insan görelim havamız değişsin vb. Ama yok :) En son anlaşma yaptık ayda 3 gün dışarıda gezeceğiz diye bakalım nasıl olacak.

Ben biraz yapı gereği kaygılı bir insanım zaten ama yanlış bir karar verip hayatımı karartacağımdan, sonradan “işte belliydi zaten böyle olacağı, ben ne yaptım” diye kahrolmaktan fazlaca korkuyorum.

Ayy akrep erkeği evlenene kadar her şeye tamam der evlendikten sonra bambaşka bir hal alır

yada size göre hep alttan alan taraf siz misiniz? ne bileyim aslında hissedersiniz evlenilecek insanı. 5 gün sonunda kim adım attı peki 😂

Yok o da alttan alır mesela bazen sinirlenip gereksiz tepki verir sonra bir ton maymunluk yapar gönlümü almak için :) işte böyle huyları çok hoşuma gidiyor da baZen de sinir geliyor vallahi.
5 gün boyunca aralıksız şımarıp gönlünü almaya çalıştım ahah. evine gittim olmadı aradım sordum olmadı falan. Biraz kapris yaptı beyefendi.

Evde oturmayi sevmesine bir sey diyemem, akrep burcu olmasindan kastiniz ne anlamadim, ama ilk iki konu ciddi gorunuyor. Evlilikte illa ki sorun cikacak, kavga edilecek. Karsinizdaki insanin anlasmazlik anlarinda olaya ve size nasil yaklastigi cok onemli o yuzden. Sizi fikirlerinizi ifade ettiginiz icin sucluyor, onu sevmediginizi soyleyerek manipule etmeye calisiyorsa pek hos degil bu durum. Hemen evlenmeyin. Daha cok ortamda daha iyi taniyin. Imkaniniz varsa birlikte yasayin, olmadi tatile gidin. Onemli ortak kararlar nasil aliniyor, sizin hayattan beklentilerinize nasil yaklasiyor iyice anlayin.

Ayy akrep erkeği evlenene kadar her şeye tamam der evlendikten sonra bambaşka bir hal alır

Hahahah. Mesela?
Benimki şimdiden tamam demiyor :))
Ama mesela şöyle lafları var ciddiye almıyordum almalı mıyım ki?:”Evlendiğimizde erkek arkadaşlarını unut, evlendiğimizde bu kıyafeti giyemezsin, evlendiğimizde erkek arkadaşların varsa dışarı gidemezsin” vbvb

Akrep erkeği bölümüne kadar evlenmeyin diyecektim, onu okudum ‘aklınızdan bile geçirmeyin’ diyorum.
Gerek yok yani, akrepler kendi başlarına yaşlanmalı.

Ama ama ama aşırı tatlılar... Ben böyle maskülen, böyle sahiplenici(sadece beni değil tüm sevdiklerini), böyle güçlü bir karakteri olan erkek ilk defa görüyorum. Beni çok çekiyor bu haller :)

Merhaba kızlar,

Konulardan örnek:
- Evde oturmayı çok seviyor :KK43: Ben de evcimenimdir ama evde olmayı abartınca ruhum daralıyor evde. Kaç kere bu yüzden kavga ettik hatta. Ben istiyorum ki sevgilimi alayım başka şehirlere ülkelere gideyim, küçük kaçamaklar yapalım her fırsatta. Dışarıda iki insan görelim havamız değişsin vb. Ama yok :) En son anlaşma yaptık ayda 3 gün dışarıda gezeceğiz diye bakalım nasıl olacak.

Icinize sinmeyen seyleri evlenmeden once cozemezseniz daha sonra hic cozemezsiniz,bile bile evlenmeyin herseyi sorun konusun halledin ondan sonra tamam deyin

"sen beni olduğum gibi kabul etmiyorsun yeterince sevmiyorsun demek ki" diyecek kadar ne dediği bilemeyecek bir adamla evlenmeyi on kere daha düşünün. O da sizi olduğunuz gibi kabul etmiyor, kafasındaki kalıba sokmaya çalışıyor farkındaysanız. Bu durumdan asıl sevmeyen o mu?

Yok işte kesinlikle haklısınız böyle absürd lafları var :(

Evde oturmayi sevmesine bir sey diyemem, akrep burcu olmasindan kastiniz ne anlamadim, ama ilk iki konu ciddi gorunuyor. Evlilikte illa ki sorun cikacak, kavga edilecek. Karsinizdaki insanin anlasmazlik anlarinda olaya ve size nasil yaklastigi cok onemli o yuzden. Sizi fikirlerinizi ifade ettiginiz icin sucluyor, onu sevmediginizi soyleyerek manipule etmeye calisiyorsa pek hos degil bu durum. Hemen evlenmeyin. Daha cok ortamda daha iyi taniyin. Imkaniniz varsa birlikte yasayin, olmadi tatile gidin. Onemli ortak kararlar nasil aliniyor, sizin hayattan beklentilerinize nasil yaklasiyor iyice anlayin.

Evet dimi benim de içime sinmiyor işte bu hal hareketler pek :((

Back
X