Tereddütler varsa evlenilir mi?

Öyle 4 4 lük evlilik yoktur farklılıklar illaki olacak ama önemli olan bunları kaldıra biliyormusun her karşına çıkan erkekte bu tarz farklılıklar olcak ahmet olmsın. Mehmette olur

Merhaba kızlar,

Evliliğe doğru giden bir ilişkim var, erkek arkadaşımın söylediklerinden anladığıma ve tahminlerime göre 3-4 ay sonra teklif edecek. Konu ciddiye bindikçe benim kaygılarım tavan yapmaya başladı. Onu seviyorum, arzuluyorum, çoğu özelliğine hayranım. Ancak bazı konularda da tereddütlerim var. Biz daha sevgiliyken bile zaman zaman mutsuz oluyorum bu tereddüt ettiğim konular sebebiyle. Sormak istediğim şey, biriyle evlenmeye karar verebilmek için her şeyi yüzde yüz içimize sinmeli mi?

Konulardan örnek:
- Ben onun tabiriyle çoğu zaman “alfaya çıkmaya çalışıyorum” ama sevgilim daha uysal tarzda olmamı istiyor. Bir anlaşmazlıkta rest çekerim, boyun eğmem çatır çatır laflarımı söylerim gibi ama ona kalsa son sözleri o söylemek istiyor.
- Şikayet ettiğimde “sen beni olduğum gibi kabul etmiyorsun yeterince sevmiyorsun demek ki” kafasına giriyor
- Evde oturmayı çok seviyor :KK43: Ben de evcimenimdir ama evde olmayı abartınca ruhum daralıyor evde. Kaç kere bu yüzden kavga ettik hatta. Ben istiyorum ki sevgilimi alayım başka şehirlere ülkelere gideyim, küçük kaçamaklar yapalım her fırsatta. Dışarıda iki insan görelim havamız değişsin vb. Ama yok :) En son anlaşma yaptık ayda 3 gün dışarıda gezeceğiz diye bakalım nasıl olacak.
- Klasik bir akrep erkeği

Mutlu evliliklere adım atarken kafada böyle sorular olur mu?
Ben biraz yapı gereği kaygılı bir insanım zaten ama yanlış bir karar verip hayatımı karartacağımdan, sonradan “işte belliydi zaten böyle olacağı, ben ne yaptım” diye kahrolmaktan fazlaca korkuyorum.

Teşekkürler cevaplarınız için :)

👉🏻kimse evlilikte yüzde yüz anlaşamıyor zaten, öyle bir beklentiniz olmasın. Karşılıklı anlayışla sevgiyle sürüyor evlilik. Ama anlayışı hep karşıdan beklemek, değişmesini istemek değil bu tanım.

❌”son sözü ben söylerim” düşünce yapısı çok yanlış, erkek söylediğinde geri kafalı olma ihtimali yüksek bana göre

❌”çatır çatır ağzıma geleni söylerim” bunu matah bir şey gibi söylüyorsunuz ya hayranım. Karşı taraf incinir mi? Rencide olur mu? Saygısızlık sınırına girdim mi? Hiç düşünmeyin. Evlilikte yemez öyle, taraflardan birinin bile kafa göz laf söylemesi sayması kavga ve akabinde saygı biter, saygu bitince sevgi biter, huzursuzluk getirir. İpler koptu mu geçmiş olsun...

❌evlenince kimse değişmiyor baştan söyleyeyim. Devamlı erkek arkadaşınızı tenkit edip değişmesini bekliyorsanız çok beklersiniz. Aynısı onun İçin de geçerli

❌erkek arkadaşınızı tanımıyoruz, gezme tozma noktasında sevgilinize benzeyen biriyle evli arkadaşım, kız da acayip gezinti idi bekarken. Evliyken ne yazık ki öyle olmadı, bekarlıktaki kadar gezemediler. Çünkü insanlar değişmiyor...

Karşınızdakini olduğu gibi kabul edebiliyorsanız evlenin, aynı evi paylaşmadan, beraber zaman geçirip herkes kendi evine dönerken her şey bal gibi. Evlenince durum değişiyor.

Ama ama ama aşırı tatlılar... Ben böyle maskülen, böyle sahiplenici(sadece beni değil tüm sevdiklerini), böyle güçlü bir karakteri olan erkek ilk defa görüyorum. Beni çok çekiyor bu haller :)
Hııı.
Bilirim yakınen, içerde elinde kumandayla bebeklerle beraber uyudu.
Çok güçlüler canım ama evlenene kadar, evlendikten sonra birden ana kuzusu oluyorlar.
O dağları delen, asarım silerim diyen tipler, u dönüşünün görseli haline geliyor.
Ayrıca evcimen olmak şöyle, zaten hayatlarını hovarda yaşadıklarından böyle Mahmut Dede kıvamında bir aile hayatının da peşindeler.
Ay anlatırken içim şişti yine öfff, çekilecek dert değil.
Şeytan tüyleri var kabul ama o tüyleri yolası geliyor insanın.

Yok o da alttan alır mesela bazen sinirlenip gereksiz tepki verir sonra bir ton maymunluk yapar gönlümü almak için :) işte böyle huyları çok hoşuma gidiyor da baZen de sinir geliyor vallahi.
5 gün boyunca aralıksız şımarıp gönlünü almaya çalıştım ahah. evine gittim olmadı aradım sordum olmadı falan. Biraz kapris yaptı beyefendi.
egoistlik var sanırım biraz. herkes evlenmeyin demis beni dinleyip evlenmeye kalkmayın mazallah😂 ben pek bi sorun göremedim de

Hııı.
Bilirim yakınen, içerde elinde kumandayla bebeklerle beraber uyudu.
Çok güçlüler canım ama evlenene kadar, evlendikten sonra birden ana kuzusu oluyorlar.
O dağları delen, asarım silerim diyen tipler, u dönüşünün görseli haline geliyor.
Ayrıca evcimen olmak şöyle, zaten hayatlarını hovarda yaşadıklarından böyle Mahmut Dede kıvamında bir aile hayatının da peşindeler.
Ay anlatırken içim şişti yine öfff, çekilecek dert değil.
Şeytan tüyleri var kabul ama o tüyleri yolası geliyor insanın.

Oohooo... Değişiyorlarsa ne anladım ben bu işten :) onları çekilir kılan özellikleri değişiyorsa ne kaldı :) sizin akrep beyinizin huylarını çok merak ettim şu an sizi böyle canınızdan bezdirmiş :)) yok mu iyi huyu??

👉🏻kimse evlilikte yüzde yüz anlaşamıyor zaten, öyle bir beklentiniz olmasın. Karşılıklı anlayışla sevgiyle sürüyor evlilik. Ama anlayışı hep karşıdan beklemek, değişmesini istemek değil bu tanım.

❌”son sözü ben söylerim” düşünce yapısı çok yanlış, erkek söylediğinde geri kafalı olma ihtimali yüksek bana göre

❌”çatır çatır ağzıma geleni söylerim” bunu matah bir şey gibi söylüyorsunuz ya hayranım. Karşı taraf incinir mi? Rencide olur mu? Saygısızlık sınırına girdim mi? Hiç düşünmeyin. Evlilikte yemez öyle, taraflardan birinin bile kafa göz laf söylemesi sayması kavga ve akabinde saygı biter, saygu bitince sevgi biter, huzursuzluk getirir. İpler koptu mu geçmiş olsun...

❌evlenince kimse değişmiyor baştan söyleyeyim. Devamlı erkek arkadaşınızı tenkit edip değişmesini bekliyorsanız çok beklersiniz. Aynısı onun İçin de geçerli

❌erkek arkadaşınızı tanımıyoruz, gezme tozma noktasında sevgilinize benzeyen biriyle evli arkadaşım, kız da acayip gezinti idi bekarken. Evliyken ne yazık ki öyle olmadı, bekarlıktaki kadar gezemediler. Çünkü insanlar değişmiyor...

Karşınızdakini olduğu gibi kabul edebiliyorsanız evlenin, aynı evi paylaşmadan, beraber zaman geçirip herkes kendi evine dönerken her şey bal gibi. Evlenince durum değişiyor.

Cevabınız için teşekkür ederim :)
Çatır çatır söylerimden kastım haklı olduğumu biliyorsam geri basmam anlamındaydı. Rest falan çekerim. Yumuşak davranamam anlamında. Yoksa ağzımı bozup karşı tarafı rencide etmiyorum.

Oohooo... Değişiyorlarsa ne anladım ben bu işten :) onları çekilir kılan özellikleri değişiyorsa ne kaldı :) sizin akrep beyinizin huylarını çok merak ettim şu an sizi böyle canınızdan bezdirmiş :)) yok mu iyi huyu??
Yani adam tam tersi oldu, öyle diyeyim.
Kötü bildiklerim iyiye döndü, iyi bildiklerim kötüye.
Misal kadın erkek ilişkilerinde daima keskin tavırları varken, biranda hayat müşterek der oldu.
Kendi ev işi yapar eder ama maddi anlamda da aynı şekilde sorumluluk bekler ve lafını eder hale geldi😂
Sevgiliyken ‘benim yanımda paran geçmez’ diyen adam, elimde avucumda ne varsa aldı, almaya devam ediyor yani.
Şuan ben çalışsam gayet gocunmadan fatura falan ödetir bana.
Gezen tozan tipken, dibimden ayrılmıyor, bir öteye git diyorum yok, peşimde!
Aynı şehirde bekar evinde yaşayan adam birden ailesiyle günde 2 3 kere konuşur, her fırsatında onlara gider oldu.

Tabi ki kişisel birçok kötü huyu var ama burçla olan kısımları bunlar, diğerleri kendi karaktersizli😂😂😂

Maddi olarak sıkıntı olabilecek şeyleri fark edip istemem zaten ☺️ Durumumuz yoksa gitmeyiz. Ama varsa gitmiyorsak çıldırabilirim 😬
O ayrı 😊 varken yiyip ıcmeyen giymeyen gezmeyen insanları oldum olası anlamamısımdır.
Insallah gonlunuze göre olur Hersey.

O ayrı 😊 varken yiyip ıcmeyen giymeyen gezmeyen insanları oldum olası anlamamısımdır.
Insallah gonlunuze göre olur Hersey.
Hah akrep erkeğinde bu vardır mesela, en en ucuzunu arar.
Aman keyfim geldi boşver parasını demez.
Okyanusu geçer de derede boğulur.
Evet tee bilmem kaç saat egzotik adaya tatile gidebilir ama oradaki masaja ‘yuh ya çok pahalı boşver ülkemizde yaptırırız ne olacak’ der, keza dedi.
Ki anavatanıdır asya bu işin😂
Komikler ya cidden incelenecek türler.
Ondan Yalnız yaşayıp Yalnız ölmeliler.

Evet tee bilmem kaç saat egzotik adaya tatile gidebilir ama oradaki masaja ‘yuh ya çok pahalı boşver ülkemizde yaptırırız ne olacak’ der, keza dedi.
Cimriler evlenmesın ya😊 hıc akrep erkek tanidigim olmadı ama, kadınları elıacık😊

Yani adam tam tersi oldu, öyle diyeyim.
Kötü bildiklerim iyiye döndü, iyi bildiklerim kötüye.
Misal kadın erkek ilişkilerinde daima keskin tavırları varken, biranda hayat müşterek der oldu.
Kendi ev işi yapar eder ama maddi anlamda da aynı şekilde sorumluluk bekler ve lafını eder hale geldi😂
Sevgiliyken ‘benim yanımda paran geçmez’ diyen adam, elimde avucumda ne varsa aldı, almaya devam ediyor yani.
Şuan ben çalışsam gayet gocunmadan fatura falan ödetir bana.
Gezen tozan tipken, dibimden ayrılmıyor, bir öteye git diyorum yok, peşimde!
Aynı şehirde bekar evinde yaşayan adam birden ailesiyle günde 2 3 kere konuşur, her fırsatında onlara gider oldu.

Tabi ki kişisel birçok kötü huyu var ama burçla olan kısımları bunlar, diğerleri kendi karaktersizli😂😂😂
Hahahahaha gozu kapalı savunmadan sezarın hakkını sezara vermen ne tatlı 🥰

Ahahaha. Evet bu huy benimkinde de var. Geçen gün 2 çift ayakkabı almaya gittik beyefendiye. İlk girdiğimiz mağazada çok beğenmesine rağmen tüm ayakkabıcıları saatlerce tek tek dolaştık yok efendim “diğer yerlerde daha ucuza gelebilir indirim olabilir”miş neden bakmıyormuşuz enayi miymişiz 🤣

Cimriler evlenmesın ya😊 hıc akrep erkek tanidigim olmadı ama, kadınları elıacık😊
Ahahaha ben😂
Aynen öyleyim ve evimizde bu büyük bir gerilim.
Zaten akrep erkeği yönetme güdüsüyle yaşıyor, ben de eli fazlaca açık olunca harçlık usulü elimde avucumda ne varsa alıyor adam😂
Gülerek anlattığıma bakmayın ama sinir bozucu bir durum.
Bana 1 verin 1 i harcarım, 10 bin verin 1 saatte harcarım kendime iğne almadan.
Kadınla erkeği bu kadar zıt burçlar tanımıyorum.

Ahahaha ben😂
Aynen öyleyim ve evimizde bu büyük bir gerilim.
Zaten akrep erkeği yönetme güdüsüyle yaşıyor, ben de eli fazlaca açık olunca harçlık usulü elimde avucumda ne varsa alıyor adam😂
Gülerek anlattığıma bakmayın ama sinir bozucu bir durum.
Bana 1 verin 1 i harcarım, 10 bin verin 1 saatte harcarım kendime iğne almadan.
Kadınla erkeği bu kadar zıt burçlar tanımıyorum.
Sana verdıgı parayı istersen cope atarsın ya verip geri almak neymıs
Siz calisiyor musunuz

Ahahaha. Evet bu huy benimkinde de var. Geçen gün 2 çift ayakkabı almaya gittik beyefendiye. İlk girdiğimiz mağazada çok beğenmesine rağmen tüm ayakkabıcıları saatlerce tek tek dolaştık yok efendim “diğer yerlerde daha ucuza gelebilir indirim olabilir”miş neden bakmıyormuşuz enayi miymişiz 🤣
Bilmez miyim, kendine de cimridir ama başkasına hepten cimridir.
Yani şöyle, değecek şeye para verir.
Atıyorum tatil isteyin gitmez ama bir tatil parasına size saat alabilir.
Evladiyelik denilen ürünlere ve ‘milletin göreceğine’ eli açıktır.

Burçlar etkili karakterde, ben inanıyorum.
13 senedir bir akrep olarak akreple beraberim, Allah affetsin nasıl insanlar hala anlamadım😂
Bir çok iyi ay çocuk gibi masum dersiniz, diğer gün aklındaki kırk tilkiyi anlayınca ben ne gerizekalıyım dedirtir insana.

Ama burcu bi kenara bırakın, insanın gelecekte kurduğu hayale ortak olmayacak bir adamla olması çok çok kötü.
Benim aklım ibiza partilerinde, benimki eşlerle aile günü yapalım çay çekirdek takılalım oh mis der😂
O sebeple, iyi düşünün.

Back
X