Tereddütler varsa evlenilir mi?

Sana verdıgı parayı istersen cope atarsın ya verip geri almak neymıs
Siz calisiyor musunuz
Yok çalışmıyorum.
Bana verdiği değil, ailemden gelen, çocuklara hediye gelen, düğün altın vs.
Malum akreplerin doğum günü ayı geldi, hediye siparişini çoktan verdi haspam.
Ya da tatile giderken sıkıştım, nakit yok sen öder misin, dükkan alıyoruz senin altın paranı koyalım geri vereceğim vs gbi şeylerle.
Öyle böyle kendi lehine çevirir durumu yani.

Yüzde yüz bir anlaşma beklemek gerçekçi olmaz zaten. Ama sizden uysal olmanızı beklemesi beni düşündürürdu açıkçası ve beni olduğum gibi kabul etmiyorsun demekte değişime kapalı olduğunu gösterir. İnsan aynı evin içine girince eşiyle belli bir uyumda olmak için törpüleniyor bazı konularda, öyle ben böyleyim demekle olmuyor.

Gezme konusuna gelirsek bende eşimin gezmeyi çok sevmesinden şikayetçiyim, yani herşey tadında güzel 😅 adam bir şekilde ya bizimle ya arkadaşıyla sürekli gezmek istiyor, hatta burada konu açacaktım beni topa tutarlar diye vazgeçtim. 🤦

Sevgiliyken gezmeyen adam evlenince postu eve serer bence. Gezmek sizin için önemliyse buda sıkıntı olabilir.

Son düzenleme:
Çoğunluk yüzde yüz eşiyle uyumlu değil zaten. Önemli olan iki tarafın da en önem verdiği konularda aynı fikirde olması .
Mesela anlattıklarınız içinde onun evcimen sizin gezmeyi seviyor dışa dönük olmanız büyük bir problem bana göre. Hani maddi sebeplerde çok dışarı çıkamaz ama durumu müsaitse dışarı çıkma fikrine sıcak bakar, o zaman durum başka tabi .

İnsan ömür boyu şehirler ülkeler gezemiyor, çalıştığı dönemlerde yada çocuk olduğunda evde de geçen zamanlar olacak ama karşındaki evcimense ama sen değilsen ilerde cok sıkıntı yaşarsınız. Evi sevmesi sadece gezmiyor diye sorun değil. Bu huyunu genel olarak düşünmen lazım.Şimdi müsaitken bile dışarı zor adım atan adam çocuk varken çocuğun çantasını al arabasını koy derken hepten aman çıkmayalım evde oturalım mantığına giriyor. İlerde sizinle parka yürüyüşe falan gitmeme ihtimali var. Sizin için isteklerinizin olmazsa olmaz olup olmadığını düşünmeniz lazım.
Hani ilerde bir yere gitmek istediğimde gelmezse bunu kabul edip oturur muyum yoksa büyük bir kavga çıkarıp birbirimizi mi yeriz ? Sorusuna vereceğin cevap önemli yani.

Bende cok severim gezmeyi eşim benim kadar sevmez, ama bana uyum sağlar. Farklı bir yere gidelim desem şartlar uygunsa gelir. Ama yürüyüşe falan zorla çıkartırım cok sevmez yürümeyi . Ama ben tek basıma da yürümeyi sevdiğim için sorun etmem bunu.

Birliktelerken sevgilisinin evcimen olduğunu sorun etmeyip evlenen sonra evlenince tamamen ev kuşu kocası olan bir tanıdığım var, kadın sürekli şikayetçi. Memnun değil, artık markete bile zor gidiyor diyor kocası için. Bana kalsa baştan biliyordu bunu , değişir diye düşündü belki de ama değişmedi demekki adam.

Ayy akrep erkeği evlenene kadar her şeye tamam der evlendikten sonra bambaşka bir hal alır

Burçlardan çok anlamam ama eşim akrep ve evlenene kadar nasılsa 5 yıldır yine ayrı. İstisna olabilir tabi ki sasırdım yazılanlara. Sizi alıntılamami yanlış anlamayın lütfen 🤗

Nasıl olsa değişir diye evlenmeyin :)
Nikahta keramet falan da yok. Imzalar atılınca onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine, sonsuza kadar mutlu yaşamışlar falan masal.

Ve kendinizi iyi tanıyın.
Bana göre eşimin en iyi özelliklerinden biri aklı selim, olgun bir adam olmasıydı.
Ofkelendiginde uzak durur, meseleleri konuşarak halleder.
13 yıldır birlikteyiz, bir elin parmağını geçmez bana sesini yükselttiği. O da kulaklarım duymamıştır falan 🤣
Bu ideal bir özellik gibi görünürken, son bir kaç yıldır bana batar oldu.
Adam bir ses versin, bir kontrolü kaybetsin, cool çizgisi azıcık bozulsun, ama yok hep her şey olması gereken.
Bazen yaşadığını hissetmek için biraz dağıtmak gerekir ya, o onda yok.
He olmaması ne götürür, biraz sinir bozucu:)
Öte yandan adam ideal, ben kaşınıyorum 🤣

Karşınızdakini tanıdığınız kadar kendinizi de iyi tanıyın.

Nasıl olsa değişir diye evlenmeyin :)
Nikahta keramet falan da yok. Imzalar atılınca onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine, sonsuza kadar mutlu yaşamışlar falan masal.

Ve kendinizi iyi tanıyın.
Bana göre eşimin en iyi özelliklerinden biri aklı selim, olgun bir adam olmasıydı.
Ofkelendiginde uzak durur, meseleleri konuşarak halleder.
13 yıldır birlikteyiz, bir elin parmağını geçmez bana sesini yükselttiği. O da kulaklarım duymamıştır falan 🤣
Bu ideal bir özellik gibi görünürken, son bir kaç yıldır bana batar oldu.
Adam bir ses versin, bir kontrolü kaybetsin, cool çizgisi azıcık bozulsun, ama yok hep her şey olması gereken.
Bazen yaşadığını hissetmek için biraz dağıtmak gerekir ya, o onda yok.
He olmaması ne götürür, biraz sinir bozucu:)
Öte yandan adam ideal, ben kaşınıyorum 🤣

Karşınızdakini tanıdığınız kadar kendinizi de iyi tanıyın.
Kendini tanımakta tek başına yeterli olmuyor sanki. İnsan değişiyor, 8 senelik evliyiz ikimizde değiştik eşimle, değişiyoruz.

Yas, tecrübe, çocuk, yaşadığın zorluklar, tahammül sınırını olumlu, olumsuz etkiliyor. Yada uyum sağlamak adına birbirimize benzediğimiz yönler ortaya çıkıyor. Geçen gün bir konu üzerinden eşime aynı senin gibi oldum dedim, bu huyuna da acayip gıcık olurdum 😅

Zaman içerisinde normal gelenler rahatsız edebiliyor çünkü sen ilk baştaki sen değilsin.
Biraz geçinmeye gönlü olmakla da ilgili bir durum sanırım evliliği sağlıklı bir sekilde devam etmesinin sağlamak.

Benim gibi 4 sene birlikte yaşayıp evlenmeye karar verirseniz hiç aklınızda kuşku kalmıyor :) ben öneririm.

Merhaba kızlar,

Evliliğe doğru giden bir ilişkim var, erkek arkadaşımın söylediklerinden anladığıma ve tahminlerime göre 3-4 ay sonra teklif edecek. Konu ciddiye bindikçe benim kaygılarım tavan yapmaya başladı. Onu seviyorum, arzuluyorum, çoğu özelliğine hayranım. Ancak bazı konularda da tereddütlerim var. Biz daha sevgiliyken bile zaman zaman mutsuz oluyorum bu tereddüt ettiğim konular sebebiyle. Sormak istediğim şey, biriyle evlenmeye karar verebilmek için her şeyi yüzde yüz içimize sinmeli mi?

Konulardan örnek:
- Ben onun tabiriyle çoğu zaman “alfaya çıkmaya çalışıyorum” ama sevgilim daha uysal tarzda olmamı istiyor. Bir anlaşmazlıkta rest çekerim, boyun eğmem çatır çatır laflarımı söylerim gibi ama ona kalsa son sözleri o söylemek istiyor.
- Şikayet ettiğimde “sen beni olduğum gibi kabul etmiyorsun yeterince sevmiyorsun demek ki” kafasına giriyor
- Evde oturmayı çok seviyor :KK43: Ben de evcimenimdir ama evde olmayı abartınca ruhum daralıyor evde. Kaç kere bu yüzden kavga ettik hatta. Ben istiyorum ki sevgilimi alayım başka şehirlere ülkelere gideyim, küçük kaçamaklar yapalım her fırsatta. Dışarıda iki insan görelim havamız değişsin vb. Ama yok :) En son anlaşma yaptık ayda 3 gün dışarıda gezeceğiz diye bakalım nasıl olacak.
- Klasik bir akrep erkeği

Mutlu evliliklere adım atarken kafada böyle sorular olur mu?
Ben biraz yapı gereği kaygılı bir insanım zaten ama yanlış bir karar verip hayatımı karartacağımdan, sonradan “işte belliydi zaten böyle olacağı, ben ne yaptım” diye kahrolmaktan fazlaca korkuyorum.

Teşekkürler cevaplarınız için :)
Bir insan asla degismez ben esimle sevgiliyken cok rest çektiğim oldu evlendik hala aynıyım oda der hadi başkasına eyvahlayım yok bana niye yok der değişmedim yani aynıyım bi cok sorun yaşadık 5 yıldır ayaktayız bakalm

Bu tartışmalarda hiç küsmüyoruz ama bir kere alakasız bir konudan o küstü 5 gün bana mısın demedi:)) Mesela bu da düşündürücü.

Senin ile ergen gibi 5 gün konuşmamasi çokmu komik?

Yazilan ilk neden bile benim için ilişki kesme nedeni. Iğrenç cinsiyetçi bir yaklaşim bu. Kaldi ki ikinci neden ile çelişiyor. O seni olduğun gibi kabul etmiyor ama sen ona karşi çit bile edemezsin öyle mi?

Sende böyle komik olmayan, hatta aci şeylerin arkasina emoji koyman bile olgun olmadiğini gösteriyir.

Evlenirseniz ikinizde mutsuz olursunuz.

Biz eşimle dünyadaki en zıt çift olabiliriz öyle diyeyim, neredeyse sevdiğimiz şeylerin hepsi: fikirlerimiz, hoşlandığımız şeyler vs zıt diyebilirim. Sevdikten sonra bunlar kapanıyor herhalde, sen de karşı tarafa uyuyorsun bir şekilde. Ufak şeyleri dert etmeyin arada gerçek sevgi varsa mutlu olursunuz ama sevgi olmayınca karşı tarafın içtiği su bile batar.

Maddi olarak sıkıntı olabilecek şeyleri fark edip istemem zaten ☺ Durumumuz yoksa gitmeyiz. Ama varsa gitmiyorsak çıldırabilirim 😬
Pöfff çok iyi anlıyorum.. böyle sanki saniyeler yavaş çekimde ilerliyor, eyteraa beee yaşasak da bitse artık şu hayat dercesine bi iç sıkıntısı veriyor böyle imkanlara rağmen ekstrem ev kuşluğu. Nasıl bi cümle kurdum böyle😶

Kendini tanımakta tek başına yeterli olmuyor sanki. İnsan değişiyor, 8 senelik evliyiz ikimizde değiştik eşimle, değişiyoruz.

Yas, tecrübe, çocuk, yaşadığın zorluklar, tahammül sınırını olumlu, olumsuz etkiliyor. Yada uyum sağlamak adına birbirimize benzediğimiz yönler ortaya çıkıyor. Geçen gün bir konu üzerinden eşime aynı senin gibi oldum dedim, bu huyuna da acayip gıcık olurdum 😅

Zaman içerisinde normal gelenler rahatsız edebiliyor çünkü sen ilk baştaki sen değilsin.
Biraz geçinmeye gönlü olmakla da ilgili bir durum sanırım evliliği sağlıklı bir sekilde devam etmesinin sağlamak.

Bunu da yazacaktım ama yazdigim seyin basinda 'nasil olsa degisir diyip evlenme' yazinca, bununla cekisir gibiydi, digeri agir basti 🤣
7 yıl önceki benle, şu an arasında dağlar kadar fark var :) hatta iki bambaska kadın.

Pöfff çok iyi anlıyorum.. böyle sanki saniyeler yavaş çekimde ilerliyor, eyteraa beee yaşasak da bitse artık şu hayat dercesine bi iç sıkıntısı veriyor böyle imkanlara rağmen ekstrem ev kuşluğu. Nasıl bi cümle kurdum böyle😶

Hahaha aynen öyle ☺️☺️ Afakanlar basıyor tüm kapı duvar üzerime üzerime geliyor. Havanın güzelliğini evdeki bayıklığı düşündükçe deliriyorum 🤣

Bunu da yazacaktım ama yazdigim seyin basinda 'nasil olsa degisir diyip evlenme' yazinca, bununla cekisir gibiydi, digeri agir basti 🤣
7 yıl önceki benle, şu an arasında dağlar kadar fark var :) hatta iki bambaska kadın.

Ben de yaş aldıkça daha ev kuşu gibi olacakmışım gibi gelmiyor da değil ☺️☺️ ama şuan gezmek istiyorum. İş çıkışları cafelerde buluşup kahve eşliğinde sohbet etmek istiyorum, haftasonları ormana yürüyüşe gidelim arada bir ağvaya falan gidelim istiyorum çok mu şey istiyorum ☺️

Biz eşimle dünyadaki en zıt çift olabiliriz öyle diyeyim, neredeyse sevdiğimiz şeylerin hepsi: fikirlerimiz, hoşlandığımız şeyler vs zıt diyebilirim. Sevdikten sonra bunlar kapanıyor herhalde, sen de karşı tarafa uyuyorsun bir şekilde. Ufak şeyleri dert etmeyin arada gerçek sevgi varsa mutlu olursunuz ama sevgi olmayınca karşı tarafın içtiği su bile batar.

🧿🧿🧿
İnşallah biz de sizin gibi farklı olsak da birbirimize batmadan yuvarlanır gideriz :)

Yüzde yüz bir anlaşma beklemek gerçekçi olmaz zaten. Ama sizden uysal olmanızı beklemesi beni düşündürürdu açıkçası ve beni olduğum gibi kabul etmiyorsun demekte değişime kapalı olduğunu gösterir. İnsan aynı evin içine girince eşiyle belli bir uyumda olmak için törpüleniyor bazı konularda, öyle ben böyleyim demekle olmuyor.

Gezme konusuna gelirsek bende eşimin gezmeyi çok sevmesinden şikayetçiyim, yani herşey tadında güzel 😅 adam bir şekilde ya bizimle ya arkadaşıyla sürekli gezmek istiyor, hatta burada konu açacaktım beni topa tutarlar diye vazgeçtim. 🤦

Sevgiliyken gezmeyen adam evlenince postu eve serer bence. Gezmek sizin için önemliyse buda sıkıntı olabilir.

Evet çok fazla değişime kapalı bir insan. Ben böyleyim kızım napayım değişmeye çalışıyorum olmuyor beni böyle kabul et edeceksen diyor. Bu yaklaşım da çok içime sinmiyor çabalayıp hiç başaramamak nedir ki, kimse ondan 180 derece karakter değişimi beklemiyor sonuçta ☠️

Senin ile ergen gibi 5 gün konuşmamasi çokmu komik?

Yazilan ilk neden bile benim için ilişki kesme nedeni. Iğrenç cinsiyetçi bir yaklaşim bu. Kaldi ki ikinci neden ile çelişiyor. O seni olduğun gibi kabul etmiyor ama sen ona karşi çit bile edemezsin öyle mi?

Sende böyle komik olmayan, hatta aci şeylerin arkasina emoji koyman bile olgun olmadiğini gösteriyir.

Evlenirseniz ikinizde mutsuz olursunuz.

Abartmayın bence :) bu konulardan hoşlanmamışım içime dert etmişim ki buraya başlık açmışım. Komik olduğunu düşünsem buraya yazmaya gerek bile duymam. trajikomik geliyor bazı şeyler o yüzden gülücük koyuyorum.

Ne değişik insanlarsınız yahu.

Yok çalışmıyorum.
Bana verdiği değil, ailemden gelen, çocuklara hediye gelen, düğün altın vs.
Malum akreplerin doğum günü ayı geldi, hediye siparişini çoktan verdi haspam.
Ya da tatile giderken sıkıştım, nakit yok sen öder misin, dükkan alıyoruz senin altın paranı koyalım geri vereceğim vs gbi şeylerle.
Öyle böyle kendi lehine çevirir durumu yani.

evladımdan soğutcan yeter gayri:KK70:

Merhaba kızlar,

Evliliğe doğru giden bir ilişkim var, erkek arkadaşımın söylediklerinden anladığıma ve tahminlerime göre 3-4 ay sonra teklif edecek. Konu ciddiye bindikçe benim kaygılarım tavan yapmaya başladı. Onu seviyorum, arzuluyorum, çoğu özelliğine hayranım. Ancak bazı konularda da tereddütlerim var. Biz daha sevgiliyken bile zaman zaman mutsuz oluyorum bu tereddüt ettiğim konular sebebiyle. Sormak istediğim şey, biriyle evlenmeye karar verebilmek için her şeyi yüzde yüz içimize sinmeli mi?

Konulardan örnek:
- Ben onun tabiriyle çoğu zaman “alfaya çıkmaya çalışıyorum” ama sevgilim daha uysal tarzda olmamı istiyor. Bir anlaşmazlıkta rest çekerim, boyun eğmem çatır çatır laflarımı söylerim gibi ama ona kalsa son sözleri o söylemek istiyor.
- Şikayet ettiğimde “sen beni olduğum gibi kabul etmiyorsun yeterince sevmiyorsun demek ki” kafasına giriyor
- Evde oturmayı çok seviyor :KK43: Ben de evcimenimdir ama evde olmayı abartınca ruhum daralıyor evde. Kaç kere bu yüzden kavga ettik hatta. Ben istiyorum ki sevgilimi alayım başka şehirlere ülkelere gideyim, küçük kaçamaklar yapalım her fırsatta. Dışarıda iki insan görelim havamız değişsin vb. Ama yok :) En son anlaşma yaptık ayda 3 gün dışarıda gezeceğiz diye bakalım nasıl olacak.
- Klasik bir akrep erkeği

Mutlu evliliklere adım atarken kafada böyle sorular olur mu?
Ben biraz yapı gereği kaygılı bir insanım zaten ama yanlış bir karar verip hayatımı karartacağımdan, sonradan “işte belliydi zaten böyle olacağı, ben ne yaptım” diye kahrolmaktan fazlaca korkuyorum.

Teşekkürler cevaplarınız için :)

Ben burçlara inanmam, ikizlerim yükselenim yengeç, eşim oğlak yükseleni de oğlak
Tamamen zıt iki karakteriz
7. yıldayız, herkesin hayrete düştüğü bir evlilik yürütüyoruz
Kültürümüz ve kişiliklerimiz tamamen farklı
Evlenmeden iki yıl birlikte yaşadık
Onunla evlenmemin sebebi önce güvenmem oldu, iyi ya da kötü kızacağımı da bilse doğruyu söyler, bensiz asla hareket etmez, her konuda önce benim fikrimi sorar. Dışarıdan çok sert, öfkeli görünen bir adamdır, lafını tak diye söyler kimseden çekinmesi yoktur ama bana gelince bin düşünür bir söyler. Gezmeyi çok severdi, sırf kemençe dinlemek için ikibin kilometre yol gitmişliği vardır ama evlenince bana uydu, huzuru evde buldu :)))
Alem adamıydı eskiden, çok içerdi, içkiyi bıraktı, arkadaşlarını bıraktı, eski çevresini bıraktı bunlar benim için önemliydi, benimle yaşayabilmek için hayatını değiştirdi. Evlilik çok hesaplanarak yapılmıyor inanın, bende öfkesi deli, güvensiz, zor bir kadındım sevildikçe değiştim, artık ufak tefek detaylar gözüme batmıyor, şu da var ki evlendiğimizde koca bir hayat yaşamıştık ben 36 o 38 yaşındaydı, zor hayatlar yaşamıştık. Şunu dedi altından bu çıkar, böyle dedi bu anlama gelir falan bunlar hep boş, evlilikte herkes birer adım yaklaşacak yoksa olmaz, hiç bir evlilik dört dörtlük değildir, insanların tamamen uyuşması bir sorun zaten, çok durağan bir hayat olur. Kulakları çınlasın eski müdürüm derdi ki ; hiç sorun çıkmıyor, her şey güllük gülistanlık gidiyorsa orada sorunun babası vardır, fırtına geliyordur. Sevgi, saygı,güven, sorumluluk ve cinsel uyum varsa evlenilir, kalanı biraz da kısmettir.

Back
X