Tereddütlü Misafirlik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ah kizlar vah kizlar
Gece gece dertlendim. Panik ataklandim.
Koronayi daha yeni atlatmis bir akrabamız 1 saatlik oturmaya gelmek istiyor. Resmi bir evrak almasi gerek bulunduğumuz yerden.
Acikcasi korkuyorum. Ama nasil geri cevrilir ? Cok yakinimiz.

Ya da korkmak yersiz mi? 14 gun oldu bitti bulastiricilik da bitmis midir?
Hayır bulastiricilik bitmemiş

Bulaştırma süreci 14 gün değil.korona ya yakalananlar ömür taşıyıcı oluyor ve her an bulaştırabilir(14 gün içinde de 1 yıl içinde de )
Bu cok radikal bir bilgi. Kafamda deli sorular. Öyleyse artik hicbir sey eskisi gibi olmayacak. Sosyal mesafe hijyen vs.

file-20200409-188980-1jrjjy5.png

Genel tablo bu sekilde,
virusu kaptiniz
4-6 gun icinde semptomlari goruyorsunuz
ki semptomlari gormeye baslamadan bulastirici oluyorsunuz ve bu da ortalama 8-10 gun denmis,

hastaliktan tamamen kurtulup negatif olmaniz ise daha uzun suruyor.

Yani muhtemelen akrabaniz artik bulastirici degildir,
ama yine de yoldan gelecek, virus tasiyabilir,
evde risk grubunda insan varsa hickimseyi kabul etmemek en uygunu,
yok degil ve misafir kabul eden bir aile iseniz ayni sartlarmis gibi dusunun.

Genel tablo bu sekilde,
virusu kaptiniz
ki semptomlari gormeye baslamadan bulastirici oluyorsunuz ve bu da ortalama 8-10 gun denmis,

Teşekkür ederim. Bu iyimser bir bilgi. Bulaştıricilik bu kadar sürede bitiyorsa boşuna evham

Teşekkür ederim. Bu iyimser bir bilgi. Bulaştıricilik bu kadar sürede bitiyorsa boşuna evham

tabi bu genel tablo, muhakkak ki istisnai durumlar da oluyordur.
nasil hic semptom gostermeden hastaligi tasiyanlar oldugu gibi,

ama o kadar istisnai dusunmek durumunda misiniz ona siz karar verin,
evinizde risk grubunda kisiler varsa en iyisi hic risk almamak olacaktir.

bizim evde risk grubunda kimse yok, ben de bagisikligi kuvvetlendirici takviyeler falan seklinde bu surecte ilerlemeye calisiyorum.
O yuzden genel kurallari takip ediyorum ve genel istatistiklere gore favraniyorum, cok istisnai durumlari artik dusunmemeye calisiyorum. Ama dedigim gibi bu ailedeki kisilere bagli bir durum.

Genel tablo bu sekilde,
virusu kaptiniz

Annem babam risk grubunda ve felçli olduklarindan dolayi ba
tabi bu genel tablo, muhakkak ki istisnai durumlar da oluyordur.
nasil hic semptom gostermeden hastaligi tasiyanlar oldugu gibi,

ama o kadar istisnai dusunmek durumunda misiniz ona siz karar verin,
evinizde risk grubunda kisiler varsa en iyisi hic risk almamak olacaktir.

bizim evde risk grubunda kimse yok, ben de bagisikligi kuvvetlendirici takviyeler falan seklinde bu surecte ilerlemeye calisiyorum.
O yuzden genel kurallari takip ediyorum ve genel istatistiklere gore favraniyorum, cok istisnai durumlari artik dusunmemeye calisiyorum. Ama dedigim gibi bu ailedeki kisilere bagli bir durum.
Tesekkur ederim. Annem babam risk grubunda ikisi de felçli. Babam daha kotu durumda. Annem seker ve tansiyon hastasi. Ihtiyaclarini karşılıyoruz sık sık görüşüyoruz. Sadece bizimle temas halindeler. Biz de genel anlamda kurallara uyduk. Izole yasadik. Allah korusun yine de. Bilmeden başa gelebilir. Ama bile bile temas etmek ... iki gun cok stresli gecti...

Tesekkur ederim. Annem babam risk grubunda ikisi de felçli. Babam daha kotu durumda. Ihtiyaclarini karşılıyoruz sık sık görüşüyoruz. Sadece bizimle temas halindeler. Biz de genel anlamda kurallara uyduk. Izole yasadik. Allah korusun yine de. Bilmeden başa gelebilir. Ama bile bile temas etmek ... iki gun cok stresli gecti...

ay o zaman cok dikkat edin, kimse de alinip darilmasin bi zahmet.

Aynen bunu yazacaktım 14 gün bir ortalama. Virüsün ilk çıktığı zamanlarda 37 günden sonra belirti veren bir vaka vardı.
Bir de is basi icin artik 14 gün degil karantina süresi, 10 gune indirilmiş ve ardından da test yapilmadan normal hayata geri dönülüyor gecen gün haberlerde gördüm

Evet bitmemis bu sabah yeniden teste çağırmışlar kanda hala var gözüküyormus .

Kimsenin daha net olarak bilmediği bir hastalıkta insanlar nasıl bu kadar rahatlar anlayamıyorum, kendileri galiba rahat atlattılar ama başkalarina bulastirma ihtimallerinden çekinmiyorlar. Pandemi sürecinde bu bencil yapışkan yaratıkları duydukça insanlardan nefret ettim ya. Çin'de pozitif vakaların evlerinin kapılarına tahta çakma videoları görmüştüm bizim hak ettiğimiz muamele de tam olarak oymuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X