Tereddütlü Misafirlik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cok üzüldüm ailenizin durumuna ben de ayni noktadayım. Kibarca gelmeyin dedim. Daha.ne diyeyim?
Çok teşekkür ederim çok şükür hepsi iyi ama sancılı bir süreç oldu.
Yapmanız gerekeni yapmışsınız zaten, kibarca gelmeyin demek. Bunu yaparken empati yapmalarını sağlayacak ifadeler de kullanabilirsiniz. Örneğin bize de bir şey olsa o zaman üzülmez misiniz gibi gibi. Daha da yapacak bir şey yok malesef, kırılırlarsa kırılsınlar :)

Yapmanız gerekeni yapmışsınız zaten, kibarca gelmeyin demek. Bunu yapar empati yapmalarını sağlayacak ifadeler de kullanabilirsiniz. Örneğin bize de bir şey olsa o zaman üzülmez misiniz gibi gibi. Daha da yapacak bir şey yok malesef, kırılırlarsa kırılsınlar :)
Biz cocuklarla perisan oluruz dedim. Sus agzindan yel alsin diyor. Guler misin aglar misin. Hayırlısıyla çözeriz insallah. Kimseye zarar gelmeden.

Bulaşıcılığı 1 aya yakın devam ediyor diyorlar
diyolar da işyerinde çalışan birinin oğlunda çıktı ailecek 15 gün evde kaldılar , 15 gün sonunda sadece çocuğa test yapılmış negatif çıkmış peki bizim işyerinde çalışan kişiye evdeyken negatif olmadan önce bulaşmış olsaydı ya da bulaştıysa bize şuan aynı yerde yaşıyoruz nasıl olcak bu durum resmen zincirleme devam edicek ondan bana ,benden evdekilere işyerinde çalışanlara...

Yapmanız gerekeni yapmışsınız zaten, kibarca gelmeyin demek. Bunu yaparken empati yapmalarını sağlayacak ifadeler de kullanabilirsiniz. Örneğin bize de bir şey olsa o zaman üzülmez misiniz gibi gibi. Daha da yapacak bir şey yok malesef, kırılırlarsa kırılsınlar :)

Ay ben o aptal dayıyı boğardım, aileden silerdim. Çok geçmiş olsun, üzüldüm

1 saat icin bu kadar ugrasmaya , stres olmaya deger mi bilemedim. Bence acıkca söyleyin hastalık bu şaka degil ki..?!

1 saat icin bu kadar ugrasmaya , stres olmaya deger mi bilemedim. Bence acıkca söyleyin hastalık bu şaka degil ki..?!
Söyledim canim. Ama bize uğramayacakmış esimle notere gidecekler. Maske, sosyal mesafe vs. dikkat ederek . Yani bana gelmemesi ne kadar farkedecekse artik.
Test yaptirdilar sonucu bekliyorlar bir de. Negatif cikacak diye umuyor. Ona gore gelecekmis. Ben ıyiyim 21 gün oldu artık dedi.

"Biliyorsunuz su an pandemi donemindeyiz, ben evime misafir kabul etmiyorum daha sakin bir zamanda, hersey yoluna girince buyrun basim üstünde yeriniz var ama simdilik kabul edemem kusura bakmayin"
Yani direkt hayir denmiyor bazen ama yumusatarak anlatin ha hala anlamiyorlar küsüyorlarsa birakin küssünler cok da dert etmeyin, ayrica emrivaki misafirlik olmaz müsaitseniz geleceğiz denir musait degiliz kusura bakmayın demek zor olmamali diger turlusu mecbur bırakmaya girer ki sizin mahreminize girme istegi saygısızlıktır

Yani bu tip mesajlar daha iyimser, panik halini bertaraf ediyor. Demek ki artik bulaş olayı yok. Bile bile sizi neden ise cagirsinlar yoksa.

Kesin bir bilgi olsa su günde n sonra bulas olmaz diye biz de paranoyak olmasak.
Artık bulaş olayı yok değil de iyileşen hasta sayımız artsın diye yapılan bir uygulama bu, Pandemi başlangıcındaki gibi değil artık hiç bir şey; ki dendiği gibi 1 ayın sonunda bile pozitif çıkanlar varken..

"Biliyorsunuz su an pandemi donemindeyiz, ben evime misafir kabul etmiyorum daha sakin bir zamanda, hersey yoluna girince buyrun basim üstünde yeriniz var ama simdilik kabul edemem kusura bakmayin"
Yani direkt hayir denmiyor bazen ama yumusatarak anlatin ha hala anlamiyorlar küsüyorlarsa birakin küssünler cok da dert etmeyin, ayrica emrivaki misafirlik olmaz müsaitseniz geleceğiz denir musait degiliz kusura bakmayın demek zor olmamali diger turlusu mecbur bırakmaya girer ki sizin mahreminize girme istegi saygısızlıktır
Cevabınız icin tesekkur ederim. Ruhsat alacak ve gerekli belgeler bizde su an. Istese erteleyebilir 150 tl civari ceza oder sadece ve bu rakam onun için cok kucuk bir rakam.
Ama takmis kafaya esimi alip notere gidecek. Su an pozitif mi negatif mi bilmiyor ama pazar günü ben disari çıkacağım dedi ve cikti. Normal hayatına geri donmek istiyor. Ama bu covid oyle basit bir sey degil. Ben onu risk gorup temas etmek.istemem. o boyle düşünmüyor. Ben iyiyim.diyor.
Halbuki daha gecen hafta babaanne oldu. Gomduler kadını oyle masal gibi. Belki.memlekete gitmeselerdi kadin su an yasiyor olacaktı. Onca sıkınti çektiler. Ama bitti gecti gitti onlara gore.

Artık bulaş olayı yok değil de iyileşen hasta sayımız artsın diye yapılan bir uygulama bu, Pandemi başlangıcındaki gibi değil artık hiç bir şey; ki dendiği gibi 1 ayın sonunda bile pozitif çıkanlar varken..
Bu salgin boyle biter mi?

Oyle bir durum ki bu hayir gelmeyin demek bana küsme kizma olarak geri dönecek ama onlar memlekette hala eniste buyuk nine sulalecek gecirdi. Nine sizlere omur... Az dusunce ya...
Bi kac gundur halsiziz nolur nolmaz kendimizi izole ediyoruz ayni sıkıntilari cekmeyin diyip gonderin anlamiyorum yani neye kiriliyo bu insanlar ya herkesin cani tatli

bu donem hayır dedıgınızde kımsenın kırılamayacagı donem
kırılmak ısteyende gıtsın az otede kırılsın umursamayın hıc bırsey saglıgınızdan onemlı degıl

Malesef kabul edemeyecegim bir donemdeyiz de ve kapat teli düşüncesizler

Ah kizlar vah kizlar
Gece gece dertlendim. Panik ataklandim.
Koronayi daha yeni atlatmis bir akrabamız 1 saatlik oturmaya gelmek istiyor. Resmi bir evrak almasi gerek bulunduğumuz yerden.
Acikcasi korkuyorum. Ama nasil geri cevrilir ? Cok yakinimiz.

Ya da korkmak yersiz mi? 14 gun oldu bitti bulastiricilik da bitmis midir?
Biz yarın evde olmayacagiz onceden verilmis bir sözümüz var diyebilirsiniz. Ya da anlayisli biriyse dogruyu söylemek en güzeli. Bu surecte evimize pek misafir kabul etmiyoruz diyebilirsiniz.

aman haa.. 1 ay gibi testi pozitif çıkan yakınlarım var 14gun sadece bir rakam ona guvenmeyin
Aynen bunu yazacaktım 14 gün bir ortalama. Virüsün ilk çıktığı zamanlarda 37 günden sonra belirti veren bir vaka vardı.

Merhaba arkadaslar
Yakınlarımin test sonucu sinirin biraz uzerinde cikmis. Tekrardan boğazdan suruntu icin çağırmış hastane. Gelmeyecekler yani benim panik halimden ve tepkimden sonra tabi.

Bulaştırma süreci 14 gün değil.korona ya yakalananlar ömür taşıyıcı oluyor ve her an bulaştırabilir(14 gün içinde de 1 yıl içinde de )

KESİNLİKLE KABUL ETMEYİN,BİZDE DE RİSK VAR DEYİN. O DEĞİL DE NASIL GELEBİLİYORLAR HEMEN

Bulaştırma süreci 14 gün değil.korona ya yakalananlar ömür taşıyıcı oluyor ve her an bulaştırabilir(14 gün içinde de 1 yıl içinde de )
Kaynağınız var mı?
O zaman kimsenin dışarı çıkmaması gerekiyor, yıllarca karantinada kalınması gerekiyor. İlk negatifi aldıktan sonra bulaştırıcılık bitiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X