Bence kesinlikle kabul etmeyin. Benim annem babam ve dedem buna benzer bir nedenle coronaya yakalandılar. Ki aylardır market gibi zorunluluklar dışında hiç dışarı çıkmamışlardı ve çok dikkatli davranıyorlardı. Yarım saat dahi dışarıda kalmadılar, maskesiz dezenfektansız asla durmadılar. Eve gelir gelmez tüm giysilerini çıkarıp yıkadılar. Hatta markete bile en yakın marketten ekmek su vs alıp çıkmak dışında gitmediler genelde sanal marketten alışveriş yaptılar. Çünkü babam risk grubunda, geçen sene kanser atlattı. Dedem de yaşlı. Kızkardeşim de astım hastası. Yani herkes riskli. Ama ufak bir isteği kıramama tüm bunlara neden oldu. Çok akıllı (!) dayıcığım bir senedir görüşemiyoruz, o tarafa işim düştü gelmişken kısa bir sizi görmeye geleceğim demiş. Dediğine göre pandemi sürecinden beri hep evdeymiş, işe gitmiyormuş, sadece markete gidiyormuş. Bizimkiler de hayır diyememişler (onlara da bu konuda çok çok kızgınım bu kadar dikkat edip de böyle bir gaflete nasıl düştüler aklım almıyor. ama ne yazık ki endişem kızgınlığımı bir ölçü bastırıyor) Ama çok akıllı (!) dayıcığımın söylemeyi unuttuğu veya gizlediği şey eşinin önceki hafta köye gidip gelmiş olması. Eşi köyden corona kap, gel dayıma bulaştır, dayım gel bizimkilere bulaştır. Yarım saatlik salaklık tüm bunlara neden oldu. Bana ise uzak bir şehirden ailem için telaşlanmak düştü. Şuan annem halen hastanede; babam, kız kardeşim (kardeşimin testi negatifti hep) ve dedem ise evde karantinada. Bence kabul etmeyin, kırılmaları sağlığınızdan kıymetli değil.