Tereddütlü Misafirlik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman daha rahat gelir

O geçirmiş ya antikoru var

Bunlara da bulaşmışsa zaten başkasından sorun değil der

Maalesef düşünce yapısı böyle insanlarda
Tekrar hasta olunabilme durumundan haberdar edilmeli herkes.
Kuzeni bilgilendirdiklerinde 2 3 ay rahat olursun ama sonra antikor seni de korumaz, hiçbir zaman tedbiri bırakma, her kurala dikkat et, yine de olabilirsin demiş.

Ben de aradim ilgili kişileri testiniz negatif gelse bile izole olun. Az da olsa bulaş devam edebilir. Kimseye bulaşmasın. Bizim burada da cok vaka var ikinci kez kapabilirsiniz esim buradan yapar isinizi siz hic riske girmeyin minvalinde konuştum yani insan olana bu kadar denir.
Ben hicbir yere ugramadan evragimi alip gidecegim dedi ama evraklarin bir kismi bizde onlar olmadan islem yapamaz yani mecbur temas gerekiyor. Ertelemek gibi bir secenegi asla dusunmedi.

Hayır demek zor olmasa gerek.. Ayrıca biri yazmış bulaştırıclk 1 ay divam ediyor diye ne alaka ? Merak ettim var mı cidden öyle birşey
Ben de okudum bunu çünkü şöyleymiş negatif testlere güven olmuyomuş yanlış negatiflik çok olduğundan hastaykrn bile negatif çıkabiliyor ya o yüzden 14 gümden sonra bilmeden bulaştıran oluyor bir aya uzatmak lazım bence de

Ben de aradim ilgili kişileri testiniz negatif gelse bile izole olun. Az da olsa bulaş devam edebilir. Kimseye bulaşmasın. Bizim burada da cok vaka var ikinci kez kapabilirsiniz esim buradan yapar isinizi siz hic riske girmeyin minvalinde konuştum yani insan olana bu kadar denir.
Ben hicbir yere ugramadan evragimi alip gidecegim dedi ama evraklarin bir kismi bizde onlar olmadan islem yapamaz yani mecbur temas gerekiyor. Ertelemek gibi bir secenegi asla dusunmedi.
Açık havada evrakları teslim edebilirsiniz maske ile eve kabul etmeyin bozulup çocuklarını torunlarını riske atabiliyorlarsa onlar utansın ayrıca siz değil eşiniz organize etsin siz karışmayın daha iyi olur

Hayır 14 gün karantinada kaldı diye bulaştırıcılığı bitmemiş olabilir testi negatife dönmüş mü?
Biz pozitifiz. Yani atlattık sanırım. Fakat 14 gün sonunda yeniden test uygulanmıyor herkese. Ben mesela yeniden işe başlayacağım ayın 14ünde.

Biz pozitifiz. Yani atlattık sanırım. Fakat 14 gün sonunda yeniden test uygulanmıyor herkese. Ben mesela yeniden işe başlayacağım ayın 14ünde.
Yani bu tip mesajlar daha iyimser, panik halini bertaraf ediyor. Demek ki artik bulaş olayı yok. Bile bile sizi neden ise cagirsinlar yoksa.

Kesin bir bilgi olsa su günde n sonra bulas olmaz diye biz de paranoyak olmasak.

Keşke herkese test uygulansa. 14 günün sonunda 1 ay daha hala pozitif çıkan vakalar var.

Tekrar hasta olunabilme durumundan haberdar edilmeli herkes.
Kuzeni bilgilendirdiklerinde 2 3 ay rahat olursun ama sonra antikor seni de korumaz, hiçbir zaman tedbiri bırakma, her kurala dikkat et, yine de olabilirsin demiş.

Öyle de

Çoğu kişi ben geçirdim havasında

Oysa bazıları ikinciyi geçiriyor ve ilkini hafif geçirip ikinciyi ağır geçirme durumu da varmış

Öyle de

Çoğu kişi ben geçirdim havasında

Oysa bazıları ikinciyi geçiriyor ve ilkini hafif geçirip ikinciyi ağır geçirme durumu da varmış
Tabi, gerçekten böyle bir durum olmasa atıyorum su çiçeği gibi geçirilen viral bir hastalık olsa azıcık azıcık hasta olalım bitsin bu çile diye sıraya gireriz, haksız mıyım😂

,"
[/QUOTE]
Siz kaç gun izole oldunuz toplamda? kesenmakas kesenmakas

Herkese başka birsey söylenmiş 1 ay doldugu halde bulaşma devam ediyomu onu merak ediyorum bende hiçbiryerde net bilgi yok bilen varmı acaba kafamız karisık eşimle o hastayken testte negatif çikmiştı tomorgafide pozitif olduğu anlaşıldı bu arada testlere çok güvenmemek gerekiyor

Ah kizlar vah kizlar
Gece gece dertlendim. Panik ataklandim.
Koronayi daha yeni atlatmis bir akrabamız 1 saatlik oturmaya gelmek istiyor. Resmi bir evrak almasi gerek bulunduğumuz yerden.
Acikcasi korkuyorum. Ama nasil geri cevrilir ? Cok yakinimiz.

Ya da korkmak yersiz mi? 14 gun oldu bitti bulastiricilik da bitmis midir?
o kişi korona geçirse de geçirmese de oturmaya gelicek zaman değil.açık açık söyliyceksin korona var misafir kabul etmiyoruz diye , kendisinin daha iyi bilmesi lazım halbuki

Herkese başka birsey söylenmiş 1 ay doldugu halde bulaşma devam ediyomu onu merak ediyorum bende hiçbiryerde net bilgi yok bilen varmı acaba kafamız karisık eşimle o hastayken testte negatif çikmiştı tomorgafide pozitif olduğu anlaşıldı bu arada testlere çok güvenmemek gerekiyor
Ben de epey arastirdim ama dediginiz gibi net bilgi yok. Bulasicilik ne zaman biter? Izolasyon süresi? Vs.

Oyle bir durum ki bu hayir gelmeyin demek bana küsme kizma olarak geri dönecek ama onlar memlekette hala eniste buyuk nine sulalecek gecirdi. Nine sizlere omur... Az dusunce ya...

E olmadı corona kaparsınız organlarınız kalıcı zarar görür veya hayatınızı kaybedersiniz
Bu saydıklarım size kızıp küsmelerinden daha önemsiz ne de olsa. Yeter ki size kızmasınlar

Bayramda ev ziyaret lerinde birbirlerine geçirdiler. Nineyi kaybettik digerleri atlatti. Simdi resmi bir is var anlıyorum ama gec yapilirsa cok cüzi bir cezası var. Sagliktan daha mi önemli?

Virüs ilk çıktığında taşındık. Ama ikametgah aldıramadık o kalabalığa girmemek için. Aldıramadığımız için de eski evdeki interneti iptal edemedik ve aylarca 100 lira para ödedik kullanmadığımız İnternete. Hiç gözümde değil. Önemli olan sağlıktı.

Sizde lütfen canınızı düşünün. Size kızıp küsmelerini değil.

Ah kizlar vah kizlar
Gece gece dertlendim. Panik ataklandim.
Koronayi daha yeni atlatmis bir akrabamız 1 saatlik oturmaya gelmek istiyor. Resmi bir evrak almasi gerek bulunduğumuz yerden.
Acikcasi korkuyorum. Ama nasil geri cevrilir ? Cok yakinimiz.

Ya da korkmak yersiz mi? 14 gun oldu bitti bulastiricilik da bitmis midir?
Bence kesinlikle kabul etmeyin. Benim annem babam ve dedem buna benzer bir nedenle coronaya yakalandılar. Ki aylardır market gibi zorunluluklar dışında hiç dışarı çıkmamışlardı ve çok dikkatli davranıyorlardı. Yarım saat dahi dışarıda kalmadılar, maskesiz dezenfektansız asla durmadılar. Eve gelir gelmez tüm giysilerini çıkarıp yıkadılar. Hatta markete bile en yakın marketten ekmek su vs alıp çıkmak dışında gitmediler genelde sanal marketten alışveriş yaptılar. Çünkü babam risk grubunda, geçen sene kanser atlattı. Dedem de yaşlı. Kızkardeşim de astım hastası. Yani herkes riskli. Ama ufak bir isteği kıramama tüm bunlara neden oldu. Çok akıllı (!) dayıcığım bir senedir görüşemiyoruz, o tarafa işim düştü gelmişken kısa bir sizi görmeye geleceğim demiş. Dediğine göre pandemi sürecinden beri hep evdeymiş, işe gitmiyormuş, sadece markete gidiyormuş. Bizimkiler de hayır diyememişler (onlara da bu konuda çok çok kızgınım bu kadar dikkat edip de böyle bir gaflete nasıl düştüler aklım almıyor. ama ne yazık ki endişem kızgınlığımı bir ölçü bastırıyor) Ama çok akıllı (!) dayıcığımın söylemeyi unuttuğu veya gizlediği şey eşinin önceki hafta köye gidip gelmiş olması. Eşi köyden corona kap, gel dayıma bulaştır, dayım gel bizimkilere bulaştır. Yarım saatlik salaklık tüm bunlara neden oldu. Bana ise uzak bir şehirden ailem için telaşlanmak düştü. Şuan annem halen hastanede; babam, kız kardeşim (kardeşimin testi negatifti hep) ve dedem ise evde karantinada. Bence kabul etmeyin, kırılmaları sağlığınızdan kıymetli değil.

Virüs ilk çıktığında taşındık. Ama ikametgah aldıramadık o kalabalığa girmemek için. Aldıramadığımız için de eski evdeki interneti iptal edemedik ve aylarca 100 lira para ödedik kullanmadığımız İnternete. Hiç gözümde değil. Önemli olan sağlıktı.

Sizde lütfen canınızı düşünün. Size kızıp küsmelerini değil.
Kesinlikle haklisin. Ben de boyle yazardim bu konuya. Koca koca okumus insanlar aklim almıyor. Test yaptirip negatifse gelecekler dedi esim en son. Ama dr bir akadas iki defa negatifi gormek isteriz dedi.
Ben de en kibar haliyle gelmelerinin sakincali oldugunu aradim soyledim.
Dur bir arkadas ya bu neyin acelesi dua et olmedin diye. 20 gun olmus daha...

Evrakları kargo veya kurye ile gönderin. Bu konu da babam olsa hayır derim, hatır gönül işi değil ciddi bir konu neticede.

Bence kesinlikle kabul etmeyin. Benim annem babam ve dedem buna benzer bir nedenle coronaya yakalandılar. Ki aylardır market gibi zorunluluklar dışında hiç dışarı çıkmamışlardı ve çok dikkatli davranıyorlardı. Yarım saat dahi dışarıda kalmadılar, maskesiz dezenfektansız asla durmadılar. Eve gelir gelmez tüm giysilerini çıkarıp yıkadılar. Hatta markete bile en yakın marketten ekmek su vs alıp çıkmak dışında gitmediler genelde sanal marketten alışveriş yaptılar. Çünkü babam risk grubunda, geçen sene kanser atlattı. Dedem de yaşlı. Kızkardeşim de astım hastası. Yani herkes riskli. Ama ufak bir isteği kıramama tüm bunlara neden oldu. Çok akıllı (!) dayıcığım bir senedir görüşemiyoruz, o tarafa işim düştü gelmişken kısa bir sizi görmeye geleceğim demiş. Dediğine göre pandemi sürecinden beri hep evdeymiş, işe gitmiyormuş, sadece markete gidiyormuş. Bizimkiler de hayır diyememişler (onlara da bu konuda çok çok kızgınım bu kadar dikkat edip de böyle bir gaflete nasıl düştüler aklım almıyor. ama ne yazık ki endişem kızgınlığımı bir ölçü bastırıyor) Ama çok akıllı (!) dayıcığımın söylemeyi unuttuğu veya gizlediği şey eşinin önceki hafta köye gidip gelmiş olması. Eşi köyden corona kap, gel dayıma bulaştır, dayım gel bizimkilere bulaştır. Yarım saatlik salaklık tüm bunlara neden oldu. Bana ise uzak bir şehirden ailem için telaşlanmak düştü. Şuan annem halen hastanede; babam, kız kardeşim (kardeşimin testi negatifti hep) ve dedem ise evde karantinada. Bence kabul etmeyin, kırılmaları sağlığınızdan kıymetli değil.

Cok üzüldüm ailenizin durumuna ben de ayni noktadayım. Kibarca gelmeyin dedim. Daha.ne diyeyim?

Evrakları kargo veya kurye ile gönderin. Bu konu da babam olsa hayır derim, hatır gönül işi değil ciddi bir konu neticede.
Aklima geldi bu ama sanki tek noter ulkede burada. Esim 10 gun once dedi. Herhangi bir yerde yaptırabilrisin diye. Yok anlamıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X