tereyağını çok seviyorsanız...

talin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
4.250
27
358
46
arkadaşlar tereyağını çok sevenler için harika bir önerim var
ben bizzat denedim ve inanın hem tadı harika ve çok sağlıklı ,güvenle kullanabileceğiniz bir yağ haline geliyor

ben margarin kullanmıyorum artık. Normal tereyağ da kullanmıyorum Ben marketlerde satılan herhangi bir marka paket tereyağlardan alıp GHEE yapıyorum. Ghee hakkında internette bilgi bulabilirsiniz.
Ghee Yapılışı: tereyağını bir tencerede eritiyorsunuz ve çok kısık derece ateşte kaynar kıvama getiriyorsunuz, korkmayın yanmaz. Üzerine beyaz köpükler çıkmaya başlıyor, bu köpükleri bir kaşıkla topluyorsunuz, ta ki zeytinyağı gibi duru bir yağ kalana kadar. sonra bir kaba döküp soğutuyorsunuz. İyice soğuyunca katılaşmaya başlar ve oda sıcaklığında asla bozulmaz, ama buzdolabında da saklayabilirsiniz. Yazın buzdolabında saklıyorum çünkü oda sıcaklığında çok cıvık oluyor.
Ghee kullanmaktan korkmayın, çok yararlıdır. O topladığımız beyaz köpükler katı yağın damarları tıkayan bölümü.
Sızı yağlara gelince rafine olan hiçbir yağı kullanmıyorum. Evet ayçiçek, mısırözü, fındık yağları faydalı ve gerekli ama rafine edilme işlemi sırasında tüm o faydalı özelliklerini kaybediyorlar, tıpkı rafine un, şeker ve tuz gibi. Hele bu 3 beyaz bedenimiz için zehire dönüşüyor rafine edilince. Aynı şekilde rafine olan riviera zeytinyağı için de geçerli. Sadece naturel yazan zeytinyağları rafine değil. Adı üzerinde natürel, yani doğal...
yine de araştırın diyorum, bize dayatılan o kadar çok yanış bilgi var ki ortalıkta. Medya da resmen hipnotize ediyor insanları. tüm reklamların zararlı olduğunu düşünüyorum. düşünsenize hiç yararlı bir şeyin reklamını gördünüz mü, mesela havuç, kereviz.. bunların reklama ihtiyacı yok tabii, ihtiyacı olanlar da belli...

SEVGİ'ylea.s.

Son düzenleme:
TEREYAĞI GERÇEĞİ
"Tereyağının içinde beyin için faydalı vitaminler vardır. İçinde yüksek kolesterol olduğu için, kolesterol problemi olanlara tavsiye edilmez. Ama içinde potasyum da var. Tereyağını çok seviyorsanız ama yan etkisi olmasın istiyorsanız İngilizcede Ghee olarak bilinen özellikle Hindistanlıların ve Pakistanlıların kullandığı, bizde ise Urfalıların ve Trabzonluların saf yağ olarak nitelendirdiği bir yağa dönüştürebilirsiniz. Bunun için bir kilogram tereyağını, orta ateşte, hiç yakmadan sürekli olarak karıştırarak eritin. Üzerinde beyaz köpükler oluşacaktır. Sürekli olarak bu köpükleri kaşıkla alıp atın. Yaklaşık 20 dakika sonra köpük oluşmamaya başlayacaktır. İşte damarları tıkayan, tereyağının en sağlıksız kısmı bu köpüklerdir. Kalan yağı, porselen bir kaba koyun ve buzdolabımda saklayın."

Evet ben de ghee yapıyorum gerçi bu aralar pek yapmadım, zeytinyağını tercih ettim. Ama ghee yi ben de tavsiye ederim youtube da nasıl yapıldığını gösteren videaolar da bulabilirsiniz. Konuyu başlattığın için teşekkurler Talin.

yemeklerimi tereyağdan başka yağla yapmam..
hemde halis mulis mis gibi köy tereyağıdır..
bende denicem..teşekkürler talin.

talincim bana köyden zaten ghee edilmiş hali geliyo tabi onlar bu işlemi ''ghee'' diye bilmiyolar ..
yıllardır tereyağını böyle yaparlarmış..

Anacuğumun Artvinden gönderdiği tereyağını bende senin dediğin şekilde yaptım Talin, ve sürekli kullanıyorum. Bende herkese tavsiye ederim.yerimseniben

ben bunu hiç bilmiyordum....artık margarine hayır diyorum,zaten pek sevmezdim....

Eskiden erimiş yağ adıyla kullanılırdı demek bu şekilde yapılıp kullanılıyor ..Teşekkürler talincim bilgiler için .

cok tesekkürler talincim bilgi için ben cok severim tereyagını hem yemeklerde hem kahvaltıda köyümüz falanda olmadıgı için malesef safını yiyemedgimzden marketten alıyoduk bundan sonra bende ghee yapcam

ama şimdi ben çok doğru bişe söyleyeceğim...bulgur pilavı yaparken hafif sulu bırakırsın... ve tereyağını birazcık fazla tavaya koy şöööööllleeeeee kokusu çıkana kadar erittt misss gibi hafif yansın ..onu da bulgur pilavının üstüne dök ve harmanla....
aman aman kokusu taaa karşiki evden duyulur ...lezzetlimi lezzzetli...yanına güzell bi salata yada cücüklü soğan:CüvCüv:
bizim malatyada bir teze vaar tereyağdan başka yağ yememiş ömrünce gecen sene 110 yaşında kaybettik...üstelik o zamana kadar hafızası çok şaşırtıcı belki ama yerinde...ve gözleri iğneye ipliği saplayacak kadar güzel görüyor belki inanmayacaksınız ama bu iğne dikiş iğnesi...
bence uzun yaşam biraz irsi ve temiz ve sterssiz bir yaşama bağlı...

sağlıklı yaşamlar...

ama şimdi ben çok doğru bişe söyleyeceğim...bulgur pilavı yaparken hafif sulu bırakırsın... ve tereyağını birazcık fazla tavaya koy şöööööllleeeeee kokusu çıkana kadar erittt misss gibi hafif yansın ..onu da bulgur pilavının üstüne dök ve harmanla....
aman aman kokusu taaa karşiki evden duyulur ...lezzetlimi lezzzetli...yanına güzell bi salata yada cücüklü soğan:CüvCüv:
bizim malatyada bir teze vaar tereyağdan başka yağ yememiş ömrünce gecen sene 110 yaşında kaybettik...üstelik o zamana kadar hafızası çok şaşırtıcı belki ama yerinde...ve gözleri iğneye ipliği saplayacak kadar güzel görüyor belki inanmayacaksınız ama bu iğne dikiş iğnesi...
bence uzun yaşam biraz irsi ve temiz ve sterssiz bir yaşama bağlı...

sağlıklı yaşamlar...

bu nasıl güzel bir anlatımdır:1hug:
sabah sabah canımı çektirtecek kadarhihoyyyt
akşama ghee tereyağılı pilav mı yapsam nekaydirigubbakcemile3

talin walla ben seni özlemiştim nerde diodum kendi kendime en son ki operasyonumuz dil kazıyıcısıydı.....kaydirigubbakcemile3 sağlıklı bilgilerin için teşekkür ederim...
akşama yapalım hem sen yap hem ben yapacam acıktımta ondan öle anlattım...

talin walla ben seni özlemiştim nerde diodum kendi kendime en son ki operasyonumuz dil kazıyıcısıydı.....kaydirigubbakcemile3 sağlıklı bilgilerin için teşekkür ederim...
akşama yapalım hem sen yap hem ben yapacam acıktımta ondan öle anlattım...

çok sağol canım benim
paylaşmayı seviyorum
iyi ki varsınızŞeniz

talin cnm benim tşkler her zaman yararlı faydalı bilgiler veriyosun devamını bekliyoruzzz

eveet benim kyınvalidemde hep böyle kullanıyormuş geçen gün gördüm yapaken
bende şimdi aldığımı böyle yapıcam
teşekkürler bilgiler için talincim

------------------tşk talin hanım----------------
-----------------ben has tereyağ kullanyorum yalnıca ----------
------ ve benim dedem ninem hepside başka yağ sürmezlerdi ağzına ve uzun güzel yaşadılar teryağda başka bi şey bilmediler dedem rahmaetli derdiki sahte yağ koymayın yemeklereee------------
---------koyden alırım derin dondurucuda uzun sürede bırakyorum bi şey olmuyor bende güzel eritirim kopuklerini alırım ve saklarımmm tortu olmayacak hanımlarrrrrr güzel paylaşımın için tekrar tşk ederim talinnnnnnn-

severim tabii,terayağı sevilmezmi..
yemeklere kullanacağım yağları önceden eritirimde ama köpüğünü alıp atma işlemini bilmiyordum.vallahi çok sağol.demek zararlı şeyler köpükdeymiş..

Sağol Talinciğim.Ben tereyağını aslaa hayatımdan çıkartamadım.Ama bu yöntemi de bilmiyordum.En kısa zamanda deneyeceğim..

eğer bilgiler dogru ise cok güzel bişi bu..
ancak ben tereyagının yakılmaması gerektigini duymustum 20 dakika içinde o yag zararlı hale gelirse bide? :S

eğer bilgiler dogru ise cok güzel bişi bu..
ancak ben tereyagının yakılmaması gerektigini duymustum 20 dakika içinde o yag zararlı hale gelirse bide? :S

canım zaten tereyağı kesinlikle yanmıyor
zaten öyle 20 dk. filan değil 5 dk içinde köpükler çıkmış oluyor bile
hemen topluyorsunuz

uygulamalı olarak yapıp denersen daha iyi anlayacaksındıryerimseniben
sevgilera.s.

Back
X