Serracım konunu başından sonuna kadar okudum. Dertlrini paylaşmak yakınlaştırıyor insanları, inan yanımda olsan kardeşim gibi korur kollardım seni. Bu adamın bu şekildeki davranışından sakın ama sakın etkilenme, nişanlanma süreci olmuş fırçayı saklamış yeniden mi çıkarmış, bu kadar kolaymıymış herşey. Çok kızdım, dönersen sana da kızarım. Dönersen sen de kendine kızarsın belli bir süre geçtikten sonra bundan emin olarak konuşuyorum. 1 yıldır bu adamın aklı neredeymiş, baktı işler oturmadı olmadı sana haber yolluyor yokluyor, sakın canım

. Duygusal davranma, olaylara mantıklı yaklaşmaya çalış, yoksa her zaman kaybeden sen olursun.
Ayrılığı bir nedene bağlamaması zaten karşındaki insanın ne kadar profesyonel çapkın oldugunu gösteriyor, benim için acı bir tecrübe oldu ama yaşayarak öğrendim. Sana da anlatıyoruz ama senin bileceğin bişey yaşamadan öğrenemezsin..
O kadar benzer şeyler yaşıyoruz ki bu sadece çevremizdeki adamların bencilliğinden kaynaklanıyor. Bir neden söylese sen de yoluna bakacaksın o da bakacak, açık kapı bırakıyorki tekrardan bir durum olursa bitmesin devam etsin. Delikanlılığa yakışmaz bu, sen şimdi tekrardan güvenebilir misin.. Bir daha aynı şekilde seni yüzüstü bırakıp bırakmayacağına inanabilir misin.. İnandın diyelim. Gene tekrarladı, daha çok üzüleceksin, kendine olan güvenini kaybedeceksin, insanlara olan güvenini kaybedeceksin. Her ilişki ilk olur 2. olur 5. 10. olur sana birşeyler katıyor gelişmeni sağlıyor, bir daha aynı hatayı yapmanı engellemeni sağlıyor, sen bu ilişkiden ne öğrendin..Adamın kafasındakileri sana yansıtması gerektiğini.. Madem herşey güzeldi neden bitti, açıklasaydı o zaman. Nedensiz bırakmak kadında iz bırakmak daha işlerine geliyor. Sakın ola sakın bu mesajlara duygusal olarak yenik düşme hattaa telefonunla onun num. engelle derim. Çünkü bu mesajların devamı gelecek..
Tabiii gerçekten seviyorsa çok yanlış yaptıgını düşünüyorsa telefonda, uyduruk bir mesajla bırakmaz kapına dayanır kapında yatar. Kendini koysana yerine bir. Ben olsam kaybetmemek için herşeyi yapardım. O şuan işin en kolayına kaçmış durumda. Sana mesaj atıyorki aklın bulansın, bir şekilde iletişime geç. Ne kadar tembel işi..
Her ne olursa olsun kendine deger ver, birçok insanla karşılasacaksın, herkese üzülsek bize ne kalır hayattan. Kendine deger ver, olmayacak şeyler için de düşünme akşamları onu düşünmeyi bırak mesela. Çok spor yap, yorgunluktan direkt sızıp kalana kadar yor kendini. Biraz karışık yazdım ama umarım yardımcı olur yazım. Ben de 24 yaşındayım, yaşıt sayılırız yani, hayatı artık ne zaman oldugu gibi kabul etmeye başladım mutluluğu buldum. Kendini dış dünyaya aç, algını genişlet, her konuda kazanırsın.. Ve unutma bu yollardan herkes geçiyor, o kadar çok kişiyle konuştumki ben yaşadıklarımı hafifletmek için. Herkesin hayatında gençlikti cahillikti çok üzülmüştüm kendimi paralamıştım dediği bu durum illaki yaşamış oldugunu dinledim. Sen de tecrübe ekledin kendine şimdi daha güçlüsün. Olaya böyle bak, kendine değer ver.