Terkedilme kaybetme korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
548
123
Sorunumun bu olduguna karar verdim. Kaç yıllık lise arkadasım ile bağımız koptu kötü bir kavgayla. Suan tek bir arkadasım var. Ama onun sevgilisi ve baska yakın arkadaşı da var bu yüzden kaygı yasıyorum hatta anksiyete düzeyine cıkıyor bazen. Tek basıma kalacağım diye korkuyorum bu yakın arkadaşım 18 yıllık bir arkadasım cocukluk tan dip dibe oldugum . Ama değiştik tabi bası seylerini onaylamıyorum ve yargılıyorm elimde değil bu durum beni cok üzüyor

Düşünceniz çok saçma.arkadaşlarınızın sizden başka arkadaşı sevgilisi elbetteki olacak.anksiyate moda bi hastalık heralde önüne gelen oluyor bu ara.

Bende saçmalamayın kimse moda diye anksiyete olmaz hadi olun da göreyim

Ama değiştik tabi bası seylerini onaylamıyorum ve yargılıyorm elimde değil bu durum beni cok üzüyor

Bir önceki konunuzu okudum da; bu arkadaşınızı aktif cinsel hayatı olması üzerinden mi yargıladınız ne yaptınız?
Eğer böyleyse, yalnız kalırsınız zaten bu gidişle. Kimse, yanında haddi olmayan şeyleri sürekli sorgulayıp kendisini darlayan bi tip istemez.

Konunuzda anksiyete düzeyine çıkıyor diye zaten kendi kendinize teşhis koymuşsunuz.moda diye olmuyorlar zaten herkes siz gibi kendi kendine teşhis koyuyor.
Kendi kendime koyduğumu nerden biliyorsun sen önce yargılarını bırak kenara ben doktora giden biriyim.

Sürekli arkadaş kıskançlığı ,dünde bir arkadaşınız mutlu diye üzülüyordunuz

Aynı kişi zaten ya tek arkadaşım var sorun burdan kaynaklı. Ama hayatımda zor olan seyler de cok stresli durumlar aile özellikle bundan

Öff benimde öyle bir arkadaşım var.. kşmseyle konuşayım istemiyor.. oysaki çevrem baya genişledi diğer arkadaşlarımla buluştuğumda surat yapıyor.. böyle devam ederse gerçekten bende bitireceğim arkadaşlığımı.. çünkü sadece o olsun istiyor hayatımda böyle bişeyde imkansızz. Sizde böyle yapmayın kaybeden olursunuz

Düşünceniz çok saçma.arkadaşlarınızın sizden başka arkadaşı sevgilisi elbetteki olacak.anksiyate moda bi hastalık heralde önüne gelen oluyor bu ara.
Anksiyeteyi Allah düşmanımın başına vermesin. Panik atağa dönünce görün bir de anlatılmaz yaşanır, bir araştırın.

Ben de yalnızlık korkusu nedeniyle anksiyete yaşadım bir kaç sene önce.(doktor teşhisli) Çevremde bir sürü bana değer veren yakın arkadaşım olduğu halde kendimi aşırı yalnız hissederdim ve kimseye güvenmezdim. Kötü günler geçirdim, kendi davranışlarım sebebiyle çevremde hiç kimse kalmadı, odamdan günler haftalarca çıkmadığım, çıktığımda da koşa koşa geri döndüğüm günler oldu. Ama her şey düzeldi, insanlara aşırı bağlanmadan yakın olabilmeyi öğrendim, bazı insanlara güvenmeyi ve her davranışlarından bir anlam çıkarmamayı, sürekli alınganlık yapmamayı öğrendim. Bir de bir dostluğu kurmanın çok uzun yıllar alabildiğini ama yıkmanın bir kaç dakika aldığını, bana değer veren insanlara özen göstermeyi öğrendim, aşırı yalnız kaldığım bu süreçte. Yani çok da iyi oldu, yeni bir ben oldum.

Şu aşamada hala yakın arkadaşlarım var ama sürekli irtibatta olmasak da kendimi hiç yalnız hissetmiyorum. Sürekli yeni insanlarla tanışıyorum ve saçma insanlar olsalar bile asla kendimi toplumun kalanından izole etmiyorum. Yalnızlıktan da keyif almayı öğrendim. Siz de atlatırsınız bir şekilde kendinize eziyet etmeyin.

Ben arkadaş canlısı değilim hiç olmadım. Soğuk olarak görünürüm tanıyana kadar zaman geçer derken kimseyle yakınlık kurmam. Bende yalniz gibi bişeyim ama kimseye ihtiyaç duymuyorum. Ben mi garibim? Insanlar umurumda değil doğrusu.

Peki bunu nasıl başardın tek basına mı? Terapi aldın mı be bileyim. Özelden filan anlat isterim burda anlatmak istemezsen. Cünkü bende sıkılıyorum bu halimden en cok üzülen biziz

Seni mutlu eden baska seyler vardır güçlü kılan... Ailen vardır güvendiğin bir baba figürün yada anne veya akraba veya kuzen. Hiçbiri yoksa da sorunun yoktur kafan rahattır saglıklı düşünebiliyorsundur.. Bende takmamak isterdim cidden yoruldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…