Ters rahim

karamelizeee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2016
239
89
28
31
merhabalar tüp bebekle ikizlere hamileyim 8. haftamdayım, bursada ki doktorumda 5. haftada bebekleri görmüştük vajinal ultrasonda, yasadıgım sehirdede doktorum olsun istedim gecen hafta gittim karından gozukmedı, rahim ters ve geride dendi vajinal bakıldı normaldi, dun baska bi doktora gittim oda goremedi.
hep alttan mı bakılacak bursada ki doktorumla haftaya gorusucem.
boyle olan oldu mu bebekler buyuyunce gozukur mu? cunku 2 hafta sonra ikili tarama yapılacak

normalde karindan bakilir ama demekki goremiyorlar ustten ultrasonla
bebekler buyudukce rahim biraz daha assagi inerse karindan bakabilirler belki rahimi operasyonla duzeltililemiyormuydu acaba
bir arkadasimin rahmi t seklindeydi duzeltme yapilmisti

Benim rahmim de 8 seklindeymiş. Ikinci hamileliğimde öğrendim bunu da :)

Ilk haftalarda karından ultrasonla benim bebeğim de gözükmedi, alttan bakıldı. Ama büyüdükçe gözüktü . Belki senin de oyle olur

Benim rahmim de 8 seklindeymiş. Ikinci hamileliğimde öğrendim bunu da :)

Ilk haftalarda karından ultrasonla benim bebeğim de gözükmedi, alttan bakıldı. Ama büyüdükçe gözüktü . Belki senin de oyle olur
ay ınsallah ya cunku ilerki zamanlarda riskli olur diye dusunuyorum alttan bakmanın, sürekli alttan baktırmak istemiyorum ikizler zatn riskli oluyo

normalde karindan bakilir ama demekki goremiyorlar ustten ultrasonla
bebekler buyudukce rahim biraz daha assagi inerse karindan bakabilirler belki rahimi operasyonla duzeltililemiyormuydu acaba
bir arkadasimin rahmi t seklindeydi duzeltme yapilmisti
haftaya sorucam kendi doktoruma. hep alttan baktırmayı istemiyorum riski gibi geliyor

Normalde rahim mesanenin üstüne konumludur yani öne yatıkdır ama bazı kadınlarda geriye yatıktır hamile kalmayı ya da diğer şeyleri etkilemez sadece 12 haftaya kadar bebeği görmek daha zordur 12 haftadan sonra rahmin normalde olduğu konum ne olursa olsun artık yatık değil dik durduğu için karından rahatlıkla görünecektir merak etmeyin 12 haftadan itibaren karın üstünden bakacaklardır. Ameliyatla düzeltilecek birşey değil bazı arkadaşlar demişya t rahim diye o durumda hamileliğin devam etmesi falan zor olduğu için ameliyat mecburiyet oluyor ama retrovert dediğimiz ters konumlu rahimde hamilelikte zor değil hamileliğin devamıda zor değil yani bir sorun değil rabbim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Annede fazla kilo varsa bebeği göremiyorlar tabi cihaza da bağlı. .

Normalde rahim mesanenin üstüne konumludur yani öne yatıkdır ama bazı kadınlarda geriye yatıktır hamile kalmayı ya da diğer şeyleri etkilemez sadece 12 haftaya kadar bebeği görmek daha zordur 12 haftadan sonra rahmin normalde olduğu konum ne olursa olsun artık yatık değil dik durduğu için karından rahatlıkla görünecektir merak etmeyin 12 haftadan itibaren karın üstünden bakacaklardır. Ameliyatla düzeltilecek birşey değil bazı arkadaşlar demişya t rahim diye o durumda hamileliğin devam etmesi falan zor olduğu için ameliyat mecburiyet oluyor ama retrovert dediğimiz ters konumlu rahimde hamilelikte zor değil hamileliğin devamıda zor değil yani bir sorun değil rabbim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
amin cok teşekkur ederim internette bu konuyla ilgili bişey bulamadım

İkinci gebeliğimde idrar kesemin yanlış yerde, rahmiminde ters olduğunu öğrendim. Kadınların birçoğunda görülebilen bir anomali. Endişe edecek bir şey yok. Kesemi de 7. haftada karından göremedik, alttan baktı doktorum. Geç yumurtlamadan kaynaklıydı benim ki sizinki de o sebepten olabilir.

haftaya sorucam kendi doktoruma. hep alttan baktırmayı istemiyorum riski gibi geliyor
Ayrıca vajinal muayene konusundaki hurafelere takılmayın. Çok özür dileyerek, sonuçta hamilelikte cinsel birliktelik yaşanıyor ve vajinal muayenede kullanılan çubuk hem çok ince hem de yine özür dileyerek vajinada rahime kadar itilmiyor vajinanın girişinden biraz daha yukarıya kadar sokuluyor, hissetmişsinizdir zaten.

yanlış hatırlamıyorsam 14 e kadar zaten hep alttan bakıyorlar

yani benim tüp bebeğime hep alttan bakmıştı

hiç riskli olacağı gibi bir düşüncem de olmadı

daha iyi nerden görürse oradan bakar, riskli olsa bakmazdı zaten

lütfen bu tarz şeylere kafa yorup stres olmayın

sonuçta sağlıklı olmaları önemli doktorun nereden baktığı değil ki

sağlıkla kucağınıza alın

merhabalar tüp bebekle ikizlere hamileyim 8. haftamdayım, bursada ki doktorumda 5. haftada bebekleri görmüştük vajinal ultrasonda, yasadıgım sehirdede doktorum olsun istedim gecen hafta gittim karından gozukmedı, rahim ters ve geride dendi vajinal bakıldı normaldi, dun baska bi doktora gittim oda goremedi.
hep alttan mı bakılacak bursada ki doktorumla haftaya gorusucem.
boyle olan oldu mu bebekler buyuyunce gozukur mu? cunku 2 hafta sonra ikili tarama yapılacak
Ilk uc ay idrara sikisik gidersen kesin karin ultrasonu ile gorukur sonrasinda sikisik gidersen bosaltman istenir. Bence her defadinda gidip vajinal ultrasina ggerek yok

rahimin ters olmasından dolayı hamile kalmak zor oldumu tüp bebek yapma nedeniniz neydi. benim rahimde tersmiş bi sorun olmaz demişti doktor henüz bebekte yok sorunda yok. Allah kucagına almayı nasip etsin

Back
X