Terzi söküğünü dikemezmiş hesabı...

ADES23

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2009
62
26
623
Evet durumumda tam olarak bundan ibaret.Anaokulu öğretmeniyim,3 yaşında bir oğlum var ve ben hiç bir şekilde onunla başedemiyorum.O kadar memnuniyetsiz,huzursuz,huysuz bir çocukki anlatamam.Şimdi dönemsel diyeceksiniz,3yaş sendromu diyeceksiniz bunlardan haberdarım,hem öğrencilerime hem oğluma faydalı olmak için çok okurum araştırırım ama oğluma nasıl davranmalıyım bilemiyorum.Her gece yatarken ertesi günün daha güzel stressiz geçmesi için dua ediyorum,planlar yapıyorum ama hiç birşey değişmiyor hep aynı hep aynı.Bir yere gideriz gittik diye ağlar,eve dönecek oluruz döneceğiz diye ağlar,yemek hazırlarım hazırladım diye ağlar,kaldırırım kaldırdım diye ağlar,dondurma ister ağlar,seçtiği dondurmayı alırım açar başka ister ağlar vs..vs..bu böyle uzar gider.Her durumda ağlayacak ve kendini mutsuz edecek birşey bulur.Okulda 25 öğrenciye sözüm geçer,evde oğluma sözüm geçmez.Hep dibimde,evde bile odadan odaya bensiz gitmez,babayla hiç alakası yok.Baba işe gitti diye tüm gün ağlar,akşam babası gelince yüzüne bakmaz.Durumumuz bundan ibaret.Şimdi asıl sorunuma geleyim,bu sene oğlumuda kendi sınıfıma alırım diye 2010 doğumlu grubu aldım,oğlumla yaşıt olsunlar diye.Ancak bu günlerde oğlumu başka bir okulamı göndersem diye düşünüyorum.Bana çok bağımlı ve hiç sosyal değil.Bir yandan hem evde hem okulda yanında olayım bana doysun belki biraz açılır,peşimi bırakıp bağımsızlık kazanır diyorum,bir yandanda başka bir okulda daha fazla sosyalleşir ve bağımsızlaşır,bensizde birşeyler yapmaya, zaman geçirmeye başlar diyorum.sizce en doğrusu nedir ne yapmalıyım,banada yardımcı olurmusunuz?

bence şimdilik başka bi okula gönderme yaşı daha çok küçük sana bağlı olması normal. ilk okula gidince sosyalleşir

Canım bende okul öncesi öğretmenym senın yasadgn benzer durumu okulumzdakı dger hocamz yasamıstı kızı benm snfmda olmasına ragmen soz gecıremıyordu sureklı annemn yanına gdcem ya da bse oldugu zaman annemn yanına gderm zaten dıye duusncesı vardı. bence kesnlklee kendı sınıfına almak gibi bır hataya dusme baska okula gonder derım.

Ya bunlarınki şımarıklık başka birşey değil aynı modelden bizim evde de var birtane:) daha 2 yi bile bitirmedi ama oyle ukala kafasına buyruk ki canı ne isterse o olacak. Cocuk yetiştirmenin fiziksel zorlugundan cok manevi zorlugu fazlaymış. Siz uzmansıznız daha iyi bilirsinz ama başka bir okula da yollayabilirsiniz ya da bilmiyorum siz çalışırken kim bakıyor ama hafta da birkaç gun olan oyun gruplarına yollayabilirsiniz. Ya da sizn okulda başka bir sınıfa. Aynı sınıfta olursanız belki iyice sapıtır. Diğer çocuklara o benşm annem pozları yapabilir. Siz hekresle ilgileneceksinşz mecbur iyice kıskançlıktan hırçınlaşabilir. Off hrpimize kolay gelsin çocuklarla ilgili her karar ayrı zor valla :)

Son düzenleme:
Bir yandan vicdanım elvermiyor,küçük daha gözümün önünde olsun diye ama biryandanda eğer yanıma alırsam ona faydamın dokunmayacağını,sosyalleşme açısından zarar vereceğimi düşünüyorum.Beni nasıl kullanacağını çok iyi biliyor,25 öğrenci+onun ağlamasına tahammül edemeyeceğimi bilecek ve ağlayarak elde etmek istediği istekleri hiç bitmeyecek.

canım bence doğru düşünmüşsün başka bir okula gönder. çünkü biraz ayrı kalmak bazen iyi geliyor. ayrıca özlem de güzeldir. ben 24 saat ayrıyım ama sabah eve gidince aramız bir süre iyi oluyor çünkü özlüyor. ve kendine özgüveni çok fazla bir çocuk. bunda arada ayrı kalıyor olmamızın etkisinin çok olduğunu düşünüyorum.hem sen nereye göndereceğin konusunda bildiğin ve tanıdığın yerler vardır. kime güveneceğini bilirsin. bu arada ayıp olmassa sana bir şey sormak istiyorum

Benle aynı okulda ama başka sınıfta olma nedenini algılayamaz.Yani benim okuluma gelirse mecbur benim sınıfımda olacak

sence devlet anaokuluna mı yoksa özel kreşemi güvenebilirim benim oğlumda ağustos2010 doğumlu.karasızım

Rica ederim tabiki sorabilirsin.Göndermeyi düşündüğüm okuldaki öğretmeni apartman komşum olacak.

ne kadar güzel keşke böyle bir fırsatım olsa bence hiç gözün arkada kalmasın.

benim kardeşim de böyleydi annemin yada bizim yanımızdan ayrılmazdı iki saat babanemde kalsa çok aşırı tepki veriyordu ağlıyordu
şimdi 9 yaşında. bu sefer hiç bizi aramıyor varsa yoksa kız arkadaşları oyunları :) okula başlayınca sosyalleşir ailesinin dışında bir yaşam olduğunun farkına varır merak etme. kendi sınıfına alma. bırak kendi kendine yetebilmeyi öğrensin.

Kesinlikle devlet okulu,bu konuda hiç şüphen olmasın.İlkokul için özeli bende düşünüyorum ama tek bir nedeni var,özel okullarda sınıftaki öğrenci sayısının az olması.

Rica ederim tabiki sorabilirsin.Göndermeyi düşündüğüm okuldaki öğretmeni apartman komşum olacak.

bu arada benim oğlumda evde aynı senin anlattığın gibi ama başka çocuklarla oynarken melek gibi. çok zevk alıyor ve beni yanında istemiyor bile. bana sen git biraz teyzelerle otur, sen evde beni bekle vb. diye başından göndermeye çalışıyor. anaokuluna en çok bu yüzden göndermek istiyorum sence doğrumu düşünüyorum?

Kesinlikle devlet okulu,bu konuda hiç şüphen olmasın.İlkokul için özeli bende düşünüyorum ama tek bir nedeni var,özel okullarda sınıftaki öğrenci sayısının az olması.

canım sen hangi ildesin? ayrıca önerilerin için teşekkürler.

Arkadaşım çocuğunu bence bir hocaya okut çünkü bazı çocuklar uykusunda korkarlar yada nazar olabilir buda çocuğu günlük yaşamında etkiler .Sen kreş öğretmenisin çocuğunu bana kalırsa başka bir yere göndermene gerek yok.Zaten daha çok küçük sana bağlı olması gayet normal.Ama ben bir hocaya okut derim en azından korktuysa dualarla açılır nazar değdiyse yine dularla açılır yada kurşun falan dökerler en azından çocuk rahatlar ..

kreş ögretmeni değilim anaokulu öğretmeniyim ama bulunduğum okulda 4+4+4 ten ötürü artık 3 yaş grubuda var.Ayrıca bizde nazar olduğunu düşündük hocaya defalarca götürdük,boynundan hiç çıkarmadığım bir muskasıda var.

Ben Elazığda görev yapıyorum ama buralı değilim.3 yaştan sonra anne çocuğa yetmiyor,çocuk oyun ve arkadaş istiyor.Ne güzel sosyal bir çocukmuşta hiç düşünme gönder bence okula.

Ben Elazığda görev yapıyorum ama buralı değilim.3 yaştan sonra anne çocuğa yetmiyor,çocuk oyun ve arkadaş istiyor.Ne güzel sosyal bir çocukmuşta hiç düşünme gönder bence okula.

sağol canım seni allah gönderdi. bende bana akıl verecek bir anaokulu veya çocuk gelişimi bilgisi olan birini arayıp duruyordum.

bende anaokulu öğretmenliği yaptım bence kesinlikle başka bi okula verin nazı size geçiyo öğretmenini dinler size yaptıklarını yapamaz diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…