Evet durumumda tam olarak bundan ibaret.Anaokulu öğretmeniyim,3 yaşında bir oğlum var ve ben hiç bir şekilde onunla başedemiyorum.O kadar memnuniyetsiz,huzursuz,huysuz bir çocukki anlatamam.Şimdi dönemsel diyeceksiniz,3yaş sendromu diyeceksiniz bunlardan haberdarım,hem öğrencilerime hem oğluma faydalı olmak için çok okurum araştırırım ama oğluma nasıl davranmalıyım bilemiyorum.Her gece yatarken ertesi günün daha güzel stressiz geçmesi için dua ediyorum,planlar yapıyorum ama hiç birşey değişmiyor hep aynı hep aynı.Bir yere gideriz gittik diye ağlar,eve dönecek oluruz döneceğiz diye ağlar,yemek hazırlarım hazırladım diye ağlar,kaldırırım kaldırdım diye ağlar,dondurma ister ağlar,seçtiği dondurmayı alırım açar başka ister ağlar vs..vs..bu böyle uzar gider.Her durumda ağlayacak ve kendini mutsuz edecek birşey bulur.Okulda 25 öğrenciye sözüm geçer,evde oğluma sözüm geçmez.Hep dibimde,evde bile odadan odaya bensiz gitmez,babayla hiç alakası yok.Baba işe gitti diye tüm gün ağlar,akşam babası gelince yüzüne bakmaz.Durumumuz bundan ibaret.Şimdi asıl sorunuma geleyim,bu sene oğlumuda kendi sınıfıma alırım diye 2010 doğumlu grubu aldım,oğlumla yaşıt olsunlar diye.Ancak bu günlerde oğlumu başka bir okulamı göndersem diye düşünüyorum.Bana çok bağımlı ve hiç sosyal değil.Bir yandan hem evde hem okulda yanında olayım bana doysun belki biraz açılır,peşimi bırakıp bağımsızlık kazanır diyorum,bir yandanda başka bir okulda daha fazla sosyalleşir ve bağımsızlaşır,bensizde birşeyler yapmaya, zaman geçirmeye başlar diyorum.sizce en doğrusu nedir ne yapmalıyım,banada yardımcı olurmusunuz?
canım bence doğru düşünmüşsün başka bir okula gönder. çünkü biraz ayrı kalmak bazen iyi geliyor. ayrıca özlem de güzeldir. ben 24 saat ayrıyım ama sabah eve gidince aramız bir süre iyi oluyor çünkü özlüyor. ve kendine özgüveni çok fazla bir çocuk. bunda arada ayrı kalıyor olmamızın etkisinin çok olduğunu düşünüyorum.hem sen nereye göndereceğin konusunda bildiğin ve tanıdığın yerler vardır. kime güveneceğini bilirsin. bu arada ayıp olmassa sana bir şey sormak istiyorum
Rica ederim tabiki sorabilirsin.Göndermeyi düşündüğüm okuldaki öğretmeni apartman komşum olacak.
Kesinlikle devlet okulu,bu konuda hiç şüphen olmasın.İlkokul için özeli bende düşünüyorum ama tek bir nedeni var,özel okullarda sınıftaki öğrenci sayısının az olması.
bu arada benim oğlumda evde aynı senin anlattığın gibi ama başka çocuklarla oynarken melek gibi. çok zevk alıyor ve beni yanında istemiyor bile. bana sen git biraz teyzelerle otur, sen evde beni bekle vb. diye başından göndermeye çalışıyor. anaokuluna en çok bu yüzden göndermek istiyorum sence doğrumu düşünüyorum?
Ben Elazığda görev yapıyorum ama buralı değilim.3 yaştan sonra anne çocuğa yetmiyor,çocuk oyun ve arkadaş istiyor.Ne güzel sosyal bir çocukmuşta hiç düşünme gönder bence okula.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?