Bilemiyorum haklıda olabilirsiniz.Peki ya sizce yanımamı almalıyım başka okulamı göndermeliyim.benim yanımda diğer insanlarla iletişim kurmuyor beni maşa olarak kullanıyor,ona söyle o oyuncağı bana versin vs.. şeklinde
Aslında nasıl bu hale geldiğini anlayamıyorum.Eşimle oğluma karşı her zaman tutarlı tavranırız,eğer ortada yanlış varsa asla birimiz taviz vermeyiz,her anne baba gibi onu çok sevdik ama kurallarımız sınırlarımızda vardı.Ağlamasını görmezden gelmeyi,dikkatini başka yöne çekmeyi uzun süre denedim bu seferde ağlayarak dikkat çekemediğini anlayıp başka şeyler yapmaya başladı.geçen yaz uçak ve araba sesi duyunca çıldiracak kadar ağlayıp kaçıyordu,bir yaz boyunca hoca hoca ,dr dr gezdik.
Bence hem çocuğunuz için hemde sınıfınızdaki diğer çocuklar için farklı bir okula göndermenizde fayda var, belli ki yavrunuz size çok bağımlı, siz bir öğretmensiniz, anne mantığıyla değil öğretmen olarak düşünmelisiniz, eğer çocuğunuz sizin sınıfınızda olursa sürekli onunla ilgilenmenizi isteyecek, evde yaşadıklarınızdan farklı şeyler yaşamazsınız gibi geliyor bana, sınıftaki diğer çocuklarla ilgilenmenizi kıskanacak belki, diğer çocukların öğretmeni olduğunuzu kavrayamayacak kadar küçük, öğrencileriniz çocuğunuzun davranışlarından etkilenebilirde.
Eğer bu sene okula başlaması konusunda kararlıysanız en mantıklı çözüm başka bir okula göndermek, böylece hem sosyalleşir hemde sizden ayrı bir birey olduğunun farkına varmaya başlar.
Benle aynı okulda ama başka sınıfta olma nedenini algılayamaz.Yani benim okuluma gelirse mecbur benim sınıfımda olacak
Merhaba
Mesleğiniz gereği siz benden çok daha iyi biliyorsunuzdur mutlaka ve o ki burada paylaşmış ve görüş istemişsiniz; ne kadar doğru veya ne kadar faydalı olacaktır bilemiyorum ama ben de naçizane bir iki şey söyleyebilir miyim? müsaadenizle.
Çocuğunuzla ilgili olan problemleri (ki sizin de başlangıçta bahsettiğiniz gibi özellikle içinde bulunduğu yaş zaten kendini fark etmeye ve fark ettirmeye başladığı için inatlaşmaları ve aksilikleri olması gayet doğal olan bir dönem) ancak -bu süreçte olması gerekenden çok daha fazla sorun olduğunu algıladığım yorumlarınızla ilgili şeyleri -direk çocuğunuzun da duyabileceği şekilde- siz veya yakınlarınız sık sık dillendirmiş iseniz ya da -yukarıda renklendirdiğim süreçleri yaşarken, en azından mutlaka konuşulan şeyleri bir bir duyup gördüğü için- zaten çocuk kendine biçilen bu rolü üstlenmiş ve bunun hakkını vermek istiyor olabilir.
Farkında olmadan veya kimi zaman da -sadece isteklerinin yerine getirilmesi, sürekli ilgi odağı olabilmesi adına farkında olarak- tüm bunları, tek seçenek olarak artık kanıksamış olabilir, diye düşünmekteyim.
Çocuğunuzla -yönlendirme sorularıyla- konuşmayı arttırabilirsiniz mesela.
Bunu çok sık, sabırla ve uzun süreli yapmayı denerseniz faydası olacaktır mutlaka.
Çünkü zaten dikkati otomatikman bu yöne kayacak, aynı zamanda bu ona hem kendine güven duyması açısından, hem de ilgi çekmek adına olumsuz şeyler yapma eğilimini törpülemesi bakımından çok şey kazandıracaktır.
Ona sık sık (özellikle kendine ait hususların neredeyse tamamında, kıyafetleri, oyuncakları, yemek yiyeceği tabak seçimi vs.) hangisini tercih ediyor? olduğunu sormayı alışkanlık haline getirmenizin de faydalı olacağını düşünüyorum.
Yine aynı şekilde, sık sık "Bana yardımcı olabilir misin lütfen?" tarzı sorularla onun size kendi adına katkı koyabildiğini düşünebileceği şekilde eşlik etmesini sağlayabilirsiniz, tehlikeli ve sakıncalı olmayan şeylerde bozuk da olsa bir şeyler yapmasına izin vermeyi de günlük yaşantınızda rutine bağlayabilirsiniz.
Sence bunu nasıl yapalım acaba? sorusu da bu anlamda kurtarıcı ve işe yarayan, çok sık başvurulması iyi sonuçlar getireceğini düşündüğüm kilit cümleler.
Bir müddet bunları uyguladığınızda sorunların asgariye ineceği umut ve temennisiyle size kolay gelsin diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?